Ga naar inhoud


Mister Bean

Lid
  • Items

    128
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Mister Bean

  1. Inderdaad vage actie van Canal Digitaal. Het blijven prutsers. Ik wordt een beetje simpel van al die zenderwijzigingen. "Nieuwe digitale standaard, controleer of u klaar bent voor de toekomst". Jaja, ze weten het leuk te 'verkopen'. Daarnaast is de communicatie naar de eindgebruikers omtrent de zenderwijzigingen ronduit slecht en chaotisch.

    Neem een voorbeeld aan de duitse digitale kanalen, daar verandert nooit iets qua uitzendfrequenties.

    • Like 1
  2. @satcat,

     

    Ik kan dit bevestigen. De 'stereo-zenders' gaan goed. Het AC3 geluid is werkelijk bedroevend slecht! Ik heb hier geen kinderachtige geluidsinstallatie staan (high-end spul), dus geen klef 5.1 setje of soundbordje onder mijn TV. Ik wil jullie graag uitnodigen om eens naar het programma 'de beste singer songwriter' te kijken en vooral te luisteren (iedere maandagavond op Nederland 3). Vergelijk het geluid maar eens met de SD-kanalen en huiver! Nee, nee, die zogenaamde CanaDigitaal-technici moeten maar eens de peterselie uit de horen halen cq. de oren laten uitspuiten, want er klopt echt iets niet met de AC3 sound-processing. Hier wil ik het bij laten.

     

    Gr,

    Nico

  3. Hallo,

     

    Het valt mij de laatste tijd op dat het geluid op de HD-kanalen erg slecht is. Met name bij de publieke omroep is dit het geval. Ik krijg de indruk dat er 'iets' behoorlijk mis is met de sound-processing bij Canal Digitaal of elders in de keten. Het begint mij de laatste tijd meer en meer te irriteren, omdat het journaal domweg slecht te verstaan is! Op de SD-kanalen is het geluid stukken beter.

     

    Hebben hier meer mensen last van? Zo ja, kunnen we dit bij onze 'vrienden' van Canal Digitaal onder te aandacht brengen?

     

    Het kan toch niet zo zijn dit ik nu noodgedwongen moet uitwijken naar de SD-kanalen om enigszins fatsoenlijk geluid te krijgen.

     

    Alvast bedankt voor jullie reacties.

     

    Groet,

    Nico

  4. Hallo,

     

    Inmiddels ben ik iets verder gekomen (denk ik). Het probleem wordt noch veroorzaakt door Oscam, noch door Acamd, maar door de MediaPortal TV-server zelf! Deze functioneert niet 'threadsafe' waardoor o.a. subchannel leakage ontstaat. Voor de techneuten onder ons, zie: http://mantis.team-mediaportal.com/view.php?id=3369

    Het ziet er niet naar uit dat dit binnenkort opgelost wordt door Team Mediaportal. Wellicht moeten we eens aan de bel gaan hangen bij de ontwikkelaars van MP, want dit is een groot probleem sinds de SID-limit door 'onze vrienden' van Canal Digitaal is geïmplementeerd. Dit zal wel voorzichtig gebracht moeten worden, want Team Mediaportal ondersteunt geen MDAPI. Anderzijds denk ik dat dit probleem ook optreedt indien er gebruik gemaakt wordt van een hardware CAM.

     

    Momenteel ben ik aan het experimenteren met Argus TV-server (zie: http://www.4therecord.eu). Deze heeft geen last van de bovengenoemde verschijnselen. Enige nadelen zijn dat Argus nog geen teletekst-ondersteuning biedt en bij RTSP zaptijden heeft waar ik niet vrolijk van wordt.

    Een ander alternatief is wellicht TV-source integratie in MediaPortal (zie http://dvblogic.com/phpBB3/viewtopic.php?f=55&t=14586).

     

    Groet,

    Nico

  5. Hallo Niels,

     

    Bedankt voor jouw reactie. Helaas is dit niet het probleem. Alle streams worden keurig netjes afgesloten/beeindigd. Alleen als ik één stream op een bepaalde transponder weer open, dan lijkt het wel of spontaan alle eerder bekeken kanalen op deze zelfde transponder vrolijk gedecrypt worden (dit zie ik heel duidelijk in de webinterface van Oscam en in ACAMD monitor). De eerder bekenen kanalen (streams) zijn in dit geval absoluut niet meer aanwezig op het netwerk! En worden ook niet meer aangeboden door de TV-server. Een herstart van de tvservice kan alleen dit probleem oplossen, zodat ACAMD opnieuw geladen wordt. Ik ben bang dat deze trammelant veroorzaakt wordt door 'architectuur' van de MP TV-server. Misschien dat ik wellicht eens kan proberen met Argus of wellicht TVsource. Het kan natuurlijk ook te maken hebben met bepaalde settings MDAPI of ACAMD . . . of wellicht de samenwerking tussen deze componenten.

     

    Het vreemde is dat blijkbaar niemand zoveel last heeft van dit fenomeen. Terwijl dit nu voor enorme problemen zorgt als gevolg van de door Canal Digitaal oplegde SID-limit. Er worden nl. gewoon onnodige ECM's naar de kaart geslingerd door ACAMD.

     

    Als iemand suggesties heeft (misschien de ontwikkelaar van ACAMD, appiemulder) dan hoor ik dat heel graag.

     

    Alvast bedankt voor het meedenken.

     

    Groet,

    Nico

  6. Hallo,

     

    Als gevolg van de onlangs door Canal Digitaal geïmplementeerde SID-limiet, loop ik nu met mijn huidige setup tegen een vervelend probleem aan.

     

    Ter informatie, mijn huidige setup ziet er alsvolgt uit:

    - Oscam server (SVN build 6241) op TP-link router (MIPS) met op de USB-poort een Smargo voorzien van (oranje) SECA3 Canal Digitaal kaart;

    - Mediaportal TV-server 1.2.2 (multi-seat) met 2x TeVii S480 dual DVB-S2 kaarten (in totaal dus 4 DVB-S2 tuners);

    - MDAPI + Acamd (laatste versie)

    - Diverse Mediaportal clients (woonkamer, hobbykamer, slaapkamer, kamer zoonlief)

     

    Om per TV-tuner 4 streams simultaan te kunnen decrypten, heb ik in Oscam 16 users aangemaakt. Daarnaast zijn er ook 16 MDAPI subfolders in de TV-server; DVBcard00 t/m DVBcard33. Elke MDAPI subfolder heeft z'n eigen Acamd met een ini-file die verwijst naar de desbetreffende gebruiker in Oscam. Alles volgens 'het boekje'.

     

    Tot dusver werkte dit alles probleemloos . . . .

     

    Wat gebeurt er? Stel, ik stem af op Nederland 1 met de eerste tuner. User1 verschijnt in Oscam en beeld, prima. Vervolgens ga ik met een tweede Mediaportal client afstemmen op Nederland 2 (ook op de eerste tuner, omdat deze op dezelfde transponder zit). User2 verschijnt in Oscam en voilá beeld. Er staan nu 2 streams op mijn thuisnetwerk. Nu zet ik de tweede Mediaportal client uit, en wat schetst mijn verbazing? User2 blijft actief en de daarbij behorende Acamd instance blijft domweg om ECM's vragen, welke vrolijk door Oscam aangeleverd worden. Als ik nu van Nederland 1 naar RTL4 'zap' (andere transponder) dan verdwijnt user2 en blijft alleen user1 over. 'Zap' ik weer terug van RTL4 naar Nederland 1, dan verschijnen weer user1 én user2 en worden domweg teveel ECM's aan de kaart gevraagd. Door de TV-service opnieuw te starten wordt user2 definitief vrijgegeven en begin je weer met een 'schone lei'.

     

    Ik hoef jullie niet uit te leggen dat dit nu voor enorme problemen gaat zorgen, bij bijvoorbeeld opnames, meerdere streams, etc. Ik kan mij ook niet voorstellen dat ik de enige ben met dit probleem . . . .

     

    Heeft één van jullie een idee om dit op te lossen?

     

    Met belangstelling zie ik jullie reacties tegemoet.

     

    Groet,

    Nico

  7. Oeps, ik had niet goed gelezen. Ik zie dat je Technotrend mediacenter gebruikt. Nou, dat is wel zo'n beetje de slechtste 'mediacenter' applicatie die ik ooit gezien heb. Kijk eens naar het gratis Mediaportal (www.team-mediaportal.com) of naar dvbviewer (kost 15 euro, maar is iedere euro dubbel en dwars waard). Je kunt in deze applicaties kiezen welke video- en audiodecoders je wilt gebruiken. De standaard Microsoft decoders voldoen in de meeste gevallen prima.

     

    Succes,

    Nico

  8. Hallo,

     

    Ik wil hier de UPC-kabel geheel opzeggen en mijn Canal Digitaal zenderpakket uitbreiden van Basis naar Family met HD. Tevens wil ik een tweede smartcard aanvragen voor een tweede HD ontvanger (slaapkamer). Nu is mijn vraag of via de tweede kaart ook de HD-kanalen zichtbaar zijn. Of is met de tweede smartcard alleen het 'normale' Family-pakket (zonder HD) te ontvangen?

     

    Alvast bedankt voor de reacties.

     

    Groet,

    Nico

  9. Hier op mijn HTPC (Mediaportal/MDAPI/Acamd) ook geen beeld meer op alle RTL-kanalen (SD). Gelukkig doen de RTL HD-kanalen het nog wel. Dat gelul over die niet-gecertificeerde ontvangers begint mij behoorlijk te irriteren. Canal Digitaal houdt zich gewoon niet aan de DVBS(2) standaarden. Als het zo nog even doorgaat, donder in Canal Digitaal hier de deur uit. Bij dit 'gepruts' van die augurkenstekers is toch niemand gebaat?? Willen ze nu abonnementen verkopen, of niet!

     

    Groet,

    Nico

  10. Ook het geluid op RTL4 HD klopt niet. Vergelijk dit maar eens met RTL 4 SD. Het geluid op RTL 4 HD klinkt 'papierdun' en het lijkt wel of mijn speakers in tegenfase staan. Op Nederland 1 HD en Nederland 3 HD is het geluid wel in orde. Eigenlijk wel een trieste bedoeling op deze manier . . . . Ik hoop dat er ergens iemand wakker wordt en eens gaat sleutelen aan de apparatuur.

     

    Groet,

    Nico

  11. Hallo,

     

    Nog wat zaken getest aan deze kant. Volgens mij heeft het probleem te maken met de wijze waarop de MediaPortal TV server de XP-drivers van de TT1600/3200 aanspreekt. Ik heb zowel TV-server 1.02 en 1.1 beta getest in combinatie met zowel MySQL als MSSQL Express 2005. Alle mogelijke combinaties leveren problemen op, de tweede kaart wordt in een groot aantal gevallen niet aangesproken. Je krijgt dan de bekende melding: "timeshifting niet mogelijk: Unknown error"

     

    Het goede nieuws is dat onder Windows 7 (en waarschijnlijk ook onder Vista) de werking werkelijk perfect is!

     

    Dus een upgrade naar Vista of W7 is het advies.

     

    De volgende stap is om het hele 'MDAPI gebeuren' weer te implementeren.

     

    Groet,

    Nico

  12. Hallo the_knarf,

     

    Ik heb inmiddels mijn TV-server voorzien van een tweetal TT1600 kaarten. Helaas stuit ik op dezelfde issues als bij jou. Ook met de laatste (beta)release 1.1 van de TV-server blijkt het niet mogelijk om beide kaarten aan te spreken. Probleem zit wat dieper dan ik gedacht had. Welk OS gebruik jij. Ik draai nog onder XP en gebruik MySQL als database.

     

    Groet,

    Nico

  13. @donkeyman,

     

    Kijk eerst even in het apparaatbeheer van W7. Als de driver correct is geïnstalleerd, dan moet onder 'besturing voor geluid,video en spelletjes' de TechnoTrend-kaart zichtbaar zijn als 'TT-budget S2-3200 (BDA)' Als dit het geval is, dan heb je waarschijnlijk een probleem met de audio/video decoders. Het installeren van PowerDVD9 zal het probleem niet oplossen, omdat sinds deze versie de decoders niet meer gebruikt kunnen (mogen!) worden door andere applicaties. Download even 'CLVD pack' en eventueel 'HD Pack 2.2' (voor MPEG4/H264) op www.dvbsupport.net. Welke DVB-applicatie gebruik je eigenlijk?

     

    Groet,

    Nico

  14. Hallo the_knarf,

     

    DVB-viewer is inderdaad een hele goede DVB-applicatie, maar in mijn ogen ongeschikt als volwaardige HTPC-applicatie. Ik ben erg gecharmeerd van MediaPortal. Mijn single-seat opstelling loopt als een zonnetje. De volgende stap is een overschakeling naar multi-seat, zodat alle media-content hier in huis gedistribueerd kan worden via het (gigabit)LAN. Spijtig om te lezen dat het bij jou niet goed wil draaien. Ik heb het afgelopen jaar behoorlijk wat ervaring opgedaan met MediaPortal en kan mij haast niet voorstellen dat een multi-seat configuratie met meerdere TV-kaarten niet wil werken. Het lijkt mij een driverprobleem of een configuratiefout in de TV-server. Mijn 'handen jeuken' om eens e.e.a. te proberen. Ik heb een testopstelling (TV-server only) met één TT3200 kaart. Nu heb ik hier nog een Skystar2 liggen die ik er eens bij kan prikken. Ik weet echter niet of dit representatief is voor de uiteindelijke situatie (i.v.m. drivers etc.). Ik zal eens in het MP-forum gaan kijken. . .

     

    Laten we elkaar een beetje op de hoogte houden via S4A.

     

    Groet,

    Nico

     

  15. Hallo The Knarf,

     

    De lange winteravonden komen er weer aan, dus ik wil een dedicated MediaPortal TV server gaan bouwen. In deze TV-server wil ik 4 DVB-S2 kaarten duwen. Deze server komt in de meterkast te hangen onder de satswitch en gaat tevens dienst doen als NAS, webserver, etc. Verder heb ik drie MediaPortal clients (woonkamer, werkkamer en slaapkamer). Ik ben benieuwd wat jouw ervaringen tot dusver zijn met de TT1600 kaarten. Draait dit inmiddels stabiel en naar behoren? Verder ga ik ook gebruik maken van een CCcam-servertje (misschien in Andlinux op dezelfde doos) en Hadu of Acamd.

     

    Ik hoor het graag.

     

    Groet,

    Nico

  16. Sjaak(k),

     

    Is natuurlijk een optie, maar het betreft niet één stofje maar een hele 'stoffilm' aan de binnenkant van de ruit. We zullen de boel dus echt moeten demonteren en de ruit aan de binnenzijde reinigen.

    Ik vind het wel vreemd, ben ik nu weer de enige die dit manco opvalt. Die pana's zijn toch verkocht als 'warme broodjes'.

     

    Waarschijnlijk ben ik gewoon te kritisch . . . .

  17. @HDvideo,

    Nee, dat is het absoluut niet. Er zit ruimte tussen de plasmacellen en de 'voorruit'. De waas zit voor de plasmacellen tegen de binnenkant van de voorruit.

    @ceesv,

    Nee, het is niet de bekende reflectie/lichtbreking. Dit is een ander verschijnsel dat goed zichtbaar is als je schuin het scherm inkijkt (zichtbaar als bijv. dubbele ondertitels).

     

    Wat is zie is puur stof en doet mij denken aan verstofte display's van audioapparatuur. Daar zit vaak ook stof aan de binnenzijde van de plexiglas 'voorruit' van een (VF)display.

     

    Ik denk dat het toestel even open moet en dat de ruit aan de binnenzijde even goed gereinigd moet worden.

     

    Groet,

    Nico

  18. Hallo,

     

    Ik ben in het bezit van een Panasonic 50PV70 plasma-TV. Hij draait hier nu 2 jaar. Prima TV verder, maar . . . . Nu heb ik ontdekt dat er stof aan de binnenzijde van de ruit zit! Dit is heel goed zichtbaar bij witte letters op een zwarte achtergrond (bijv. tijdens de aftiteling van een film). Er is dan een witte zweem rondom de letters waarneembaar. Ook is dit alleen zichtbaar als je schuin in het scherm kijkt. Als je er recht voor zit, zie je het eigenlijk niet of nauwelijks. Toch vind ik dit een slechte zaak, en ik vraag mij af of dit op één of andere manier schoon is te maken. Heeft iemand hiermee ervaring? Het toestel zal 'even' uit elkaar moeten om de binnenzijde van de ruit te reiningen. Waar kan ik een servicemanual van dit toestel krijgen?

     

    Alvast bedankt voor de reacties.

     

    Groet,

    Nico

×
×
  • Nieuwe aanmaken...