Ga naar inhoud


andy ko.

Lid
  • Items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door andy ko.

  1. Door een uitzending op Dr. Dish heb ik dit toestel van Alltech leren kennen. Heeft iemand hier deze receiver en kan bv. bevestigen dat TV Vlaanderen daarop vlekkeloos loopt?

     

    Ik ben stilaan aan een nieuwe receiver toe (heb nu Nanoxx 9500 HD), en dit hier lijkt me een heel mooi toestel, met HDTV Twin receiver, HBBTV, IP-diensten, alle nodige aansluitingen, zelfs een geïntegreerde WLAN.

     

    Dus als hier iemand een mening over heeft, had ik dat graag geweten.

  2. Citaat:
    Maar vooraan in de handleiding staat de Engelse versie...en die is wel zeer uitgebreid met in totaal 83 pagina's, terwijl de rest maar ong. 20 pagina's heeft.


    Je hebt gelijk... en ik had dat nog niet beseft, verdorie toch...
    Hoe raar! En ook een dikke minpunt voor Humax, zoiets!

    In de Engelse versie hebben we op p. 64/65 inderdaad de details die we in deze zaak nodig hadden. Maar ook daar wel alleen gewoon beschrijvend, zonder enkele achtergrondinformatie (teveel gevraagd voor een handleiding?) over wat de zin of het doel van bepaalde functies is.
  3. De verklaring heb ik gevonden op de website van

    Anixe

     

    Ruw vertaald:

    -------

    Verleden woensdag werden in het transportstream die pilot symbols geactiveerd volgens ETSI EN 302307.

    Pilot symbols helpen de demodulator om een meer nauwkeurige fasenschatting door te voeren en de waarschijnlijkheid van een 'cycle-slip' te minimeren.

     

    Wie een van de volgende toestellen met de betreffende software gebruikt:

     

    HUMAX PR-HD1000, SW Version 1.00.21

    PACE DS810KP SW Version 1.00.26

    PHILIPS DSR9005/02 SW Version 164

     

    kan ook na de omschakeling de HD prog. verder zien. De parameterwijziging „PILOT SYMBOL ON“ wordt hier automatisch herkend.

     

    Bij een HD Set Top Box met lagere softwareversie zal na de omschakeling volgende foutmelding verschijnen:

    [hier nu de Duitse versie]

    “Hinweis 2 –Dieser Kanal kann nicht empfangen werden. Bitte

    überprüfen Sie Ihren Antennenanschluss.“

     

    Hier wordt aangeraden om een OTA Scan te doen (na nieuwe software zoeken) en deze versie te installeren. Daarna zullen de zenders weer te zien zijn.

    ----------

     

    Goed, dat is dus de verklaring, en ik heb ook de reacties van anderen hier gelezen. Maar toch ben ik er nog niet in geslaagd om op mijn Humax 2000 het beeld te krijgen (ik heb maar even geprobeerd, morgen misschien zal ik wat meer tijd nemen). Nieuwe software vindt hij trouwens ook niet. Zou men deze setting Pilot Symbol On niet ergens direct kunnen doen? Ik heb althans nog niet gevonden waar...

  4. Citaat:
    Maar, los van het feit of het ding nu waterpas (dus eigenlijk fout) hangt of niet: als mijn signaalsterkte evenredig minder wordt bij het verstellen in de hoogte (en ik dus niet bijvoorbeeld bij het iets naar boven verstellen beter signaal krijg op Astra 2 en minder op Sirius), neem ik aan dat ze in ieder geval juist hangt. Ja toch?


    Niet noodzakelijk. Mocht je bij alle satellieten reeds het maximum voorbij zijn dan heb je ook een evenredige afname. Maar als je vaststelt dat het maximum van de signaalsterkte voor elke satelliet op een andere hoogte ligt, dan wordt de verkeerde ophanging wel duidelijk. Nu is het so dat de "tilt" bij jouw configuratie (lijkt sterk op de mijne) eigenlijk vrij klein is, ongeveer 5 graden zoals ik zei, zodat ook dit effect niet zeer uitgesproken zal zijn.

    Waarom stel je de tilt niet gewoon eens af met de aanwezige gradenschaal? Dan zorgen dat de satelliet in het midden (wellicht Hotbird) goed binnenkomt door azimut en hoogte in te stellen, en ten slotte de anderen afregelen (die kloppen dan misschien al).
  5. Citaat:
    -de schotel vertikaal een beetje versteld. Dat leverde geen signaalverbetering op, maar wel gingen de waarden voor alle 4 de sats die ik heb gelijk omlaag. Daar maak ik uit op dat de schotel in elk geval netjes waterpas hangt.


    Hoe bedoel je "netjes waterpas...". Ze mag eigenlijk niet waterpas hangen. Misschien begrijp ik je verkeerd, maar mocht de rail parallell tot de grond staan, dan is er iets mis. Er is niet alleen de vertikale as, dus de hoogte, maar ook nog een draaias die de schotel wat scheef aan de muur laat hangen ("tilt"). Hoe scheef, dat hangt van jouw satellietkeuze af. In ieder geval moet de rail ongeveer parallell staan tot dat boogstukje van geostationaire satellieten dat ke gekozen hebt. In jouw geval zal het ongeveer een draaing van 5° in de wijzerzin (oostgedeelte naar beneden) zijn, je kunt dat in de montagehandleiding exact bepalen.
  6. Ik ben op dit moment Movie Factory 2 aan het testen. Heel comfortabel, moet ik wel zeggen. Maar er blijft een probleem bij het branden van (S)VCD. Terwijl audio in orde is, heb ik een vervelende storing op de video: over het hele scherm horizontale parallele strepen. Iemand een idee hoe ik dat kan "bestrijden"?

    De MPEG-bestanden komen bij mij van een Hauppauge Nexus-s.

  7. Als ik het juist begijp hebben we nu al zo een "controlled circuit" bij de kabelmaatschappijen en zouden we ook een hebben als men kaarten buiten de grenzen verkocht, en ook daar zou men toch een eingszins controleerbare omzet hebben (wel niet zo comfortabel als bij de kabel). Waar ligt nu het verschil tussen de kabelabonnee en de (potentiële) kaartkoper? Waarom maakt men dit verschil? Kan het zijn dat de rechtenhouders hun rechten gewoon niet [color:"red"] willen [/color] verkopen? Om redenen van marktbescherming, marktafgrendeling...? En dat alles voor niet-betaalzenders?

     

    Hoe heeft dat eigenlijk VT4 gedaan toen zij nog FTA op satelliet waren? Hebben zij dan fantastische sommen voor de rechten voor heel Europa betaald? Kan ik me niet goed voorstellen.

  8. Heel informatief wat je schrijft, Xamuh.

    Blijft voor mij maar één belangrijke vraag: Hoe komt het dat voor de kabelnetten wel mogelijk is wat voor de satelliet niet gaat? Voor de kabelabonnees wordt wél een weg gevonden om de beroemde vraag van de uitzendrechten te regelen, en zij hebben een (weliswaar beperkt) aanbod uit de buurlanden. Een schotelbezitter moet daarentegen in de illegaliteit afzakken, zelfs als hij maar hetzelfde beperkte aanbod wil hebben, zelfs als hij bereid is daarvoor te betalen. Dat is dus discriminatie zuiver op basis van technische systemen, iets waar we van de Europese Commissie eigenlijk een scherpe terechtwijzing zouden moeten verwachten (zoals bij de vraag van het installeren van een schotel).

     

    Ik moet hier altijd aan de parallelmarkt van de printmedia denken. Stel je voor dat je een tijdschrift (of een boek) in het buitenland alleen maar mag kopen als je met je identiteitskaart bewijst dat je wel degelijk een burger van dit land bent. Want de auteursrechten zijn alleen voor dit land betaald... Absurd, zoals het hele gekwel rond de rechten van satellietuitzendingen. Een open markt, een vrije uitwisseling van producten en diensten, is anders.

  9. Wel, ik ben geen Nederlander (niet eens Belg). Jullie kennen B. zeker beter. <img src="/ubbthreads/images/icons/smirk.gif" alt="" />

     

    Maar: ten eerste zal hij wel niet met élke firma in héél Europa in bed liggen. Is niet bv. de autosector bijzonder boos op hem? (Dat is natuurlijk geen typisch Nederlandse sector... maar bv. Canal+ is ook niet Nederlands) En wie weet, misschien ontdekt hij hier iets waar hij zich populair kan maken (pure speculatie van mij).

    Ten tweede is hij niet de Commissie, ook al heeft hij het "marktresort", en ik denk ook dat zo een administratie achter een commissaris veel werk in alle stilte verricht.

    Men moet het zeker niet te sterk op zijn persoon toespitsen.

    Ten derde is deze Commissie niet eeuwig en krijgen we binnen afzienbare tijd een nieuwe.

  10. Ik geloof dat verhaal met de auteursrechten niet. Kijk maar naar de kabelnetten, daar wordt toch ook een oplossing gevonden! Daar heb je zelf nog een bijkomstig feit: discriminatie van een bevolkingsgroep (schotelbezitters) op basis van technische redenen. Ik zou eigenlijk eens willen weten wie precies hier dwarsligt.

     

    Neen, heel simpel: afbakening en bescherming van markten, uitschakeling van concurrentie, daarover gaat het. Stel je hetzelfde op de markt van de printmedia voor: Als je naar Duitsland gaat mag je daar alleen met een Duitse identiteitskaart een tijdschrift of een boek kopen omdat de auteursrechten alleen maar voor Duitsland en de Duitsers betaald zijn. En in Nederland vind je in de illegaliteit boek- en tijdschriftenpiraten... Daar zie je pas hoe absurd dat allemaal is.

     

    En dan blijkt juist in de laatste maanden dat nagenoeg alle tv-providers ondanks deze comfortable situatie een rampzalige bedrijfsprestatie neerzetten. Verkeerde zakenmodellen, verkeerde concepten...

    Ik ben niet zo pessimistisch om te denken dat de Commissie (en Bolkestein) hieraan niets zal doen. Of dat ze niet tegen de "grote" tv-providers zouden aankunnen, ze zullen het hun in tegendeel flink lastig maken. Het zal misschien wel een zaak van lange adem zijn.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...