Ga naar inhoud


nokiadbox

Lid
  • Items

    141
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door nokiadbox

  1. De transponder 11856 is gewoon bagger, ik heb signaalsterkte van 99% .

    De signaal kwaliteit is gewoon heel slecht, varieert van 25% naar 60%, bij een beetje regenval al  blokken in het beeld, of hij valt helemaal weg.

    Ik heb een automatisch draaibare schotel van 120 cm en ik kan van 45 graden oost tot 30 graden west perfect ontvangen.

    Alleen de transponder van Canaal digitaal 11856 is klote. Teveel kanalen er op deze fregentie of die klote codering ik weet het niet.

    Het ligt niet aan mijn installatie, kabel, lnb of niet goed uitgericht dus deze reacties hoeven niet.

    Ik heb dit bij canaal digitaal al gemeld, en men zou dit voor een volgend overleg mee nemen, en ik hoop dat men er iets mee doet en anders duurt het niet lang meer, of wij nemen afscheid. Waarvan Akte.

  2. Gewoon niet moeilijk doen,de kabel gewoon gebruiken.Ik heb in een ver verleden ook wel eens geexperimenteerd met kabels maar je ziet weinig verschil.Niks zure grond of kleigrond gewoon gebruiken.Ik kijk al vanaf de opkomst naar satellliet,ook met draaibaar systeem dus ik weet er wel iets van het komt niet zo precies.Niet meer kosten maken dan echt nodig.

     

    groetjes en succes.

  3. Waarom allemaal zo moeilijk,Maak een schotel met een afmeting van 110 cm bv triax draaibaar met een actuator gaat lekker snel, en je kunt alles ontvangen van 45 oost tot 45 west.Geen gedoe met diverse switchen en allerlij kabels,of is het dat je het mooi vind dat woud schotels.En het zappen gaat snel genoeg of moet zijn dat je de hele tijd zit te schakelen.Waarom moeilijk als het zo simpel en degelijk en betrouwbaar kan?

  4. Hoi Trust,bedankt dat je mij de tip gaf om aan potentiaal verschil te denken.Ik moest me eigenlijk schamen dat ik niet eerder de scartplug open gemaakt heb,de gele draad was los die hoort op punt 13 te zitten en dat is massa.Ik heb de scartplug er opnieuw aangesoldeerd het probleem is niet meer opgetreden,alles draait nu perfect.

    Nogmaals bedankt.

  5. Bedankt trust ik ga dit uittesten,dit zou kunnen zeker omdat de msp995 soms zomaar op een positie nummer staat waar geen satelliet onder geprogrammeerd staat,dan is de schotel niet gedraait maar je ziet wel dat er iets gebeurt is.Astra is bij mij in de msp995 positie 5 en als hij dan morgenvroeg op 88 staat dan is er iets gebeurt.Dat extra draaitje aan de ADP1 heeft dat ook nog een functie?

    Bedankt voor je antwoord ik hou je op de hoogte.

  6. Ik ga dit controleren,maar ik vind het zo gek het gebeurt ook wanneer de dreambox uit staat of op standby.Dus als ik hem nu uitzet en hij staat op de astra rtl4,dat kan het zijn maar het gebeurt niet altijd dat hij morgenvroeg op de hispasat staat maar wat de zender betreft nog op rtl4. Het gebeurt niet dagelijks maar wel vaak.Wat ik nog niet getest heb is of dit ook gebeurt als de netstekker van de dreambox er uit is.Ik hoop Trust dat je mee wil blijven denken of dat anderen hier een idee van hebben.Ik wil de oorzaak vinden want verder werkt het mooi,en dit probleem laat me ook niet los ik loop hier ook steeds aan te denken wat de reden hier van kan zijn.Alvast bedankt voor deze eerste reactie.

  7. Hoi trust,ik heb ook de adp 1,gebruikte hem eerst met mijn D-box.Dan moet je inderdaad satmakers aanmaken,en de audiopids gebruiken.Nu heb ik hem aan mijn dreambox 7020S zitten en hij werkt goed,ik kan een willekeurige zender kiezen en de msp995 stuurt mijn schotel naar de juiste satelliet.Maar ik heb het volgende probleem,soms draait de schotel zomaar naar een andere satelliet zonder dat er een ander zender is gekozen,of mijn msp995 staat zomaar ineens op een ander positie nummer,ook wanneer de tuner uitstaat of standby.Wanneer er onder die positie geen satelliet is vastgelegd draait hij uiteraard ook niet.Ik ben er nog steeds niet achter waar dit aan ligt,of aan de adp 1 adapter,of aan de instellingen van mijn dreambox,misschien heb jij een vermoeden of ken je dat probleem.Ik ben zeer benieuwd naar je reactie.Alvast bedankt.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...