Ga naar inhoud


avdhorst

Lid
  • Items

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door avdhorst

  1. Jij scoort, inderdaad in de kop had moeten staan C27, maar ik weet niet hoe ik dat kan veranderen. Als jij het hebt over een schema van de hele voeding dan weet ik zeker dat er ook een C27 in voorkomt of mijn humax verschilt met andere humaxen. Ja, ik weet de zoekfunctie te gebruiken en als het daar makkelijk te vinden was had ik zeker niet om hulp gevraagd, maar jij reageert wel erg vlug zonder kennis van zaken te hebben. Ook van jou verneem ik graag de waardes van C27, maar als je ze niet weet reageer dan niet meteen door te zeggen dat dat O zo gemakkelijk te vinden is,

     

    A v d Horst

  2. @debeek,

     

    commentaar geven is wel erg gemakkelijk, maar doe het dan wel als het terecht is. In de link die jij aanhaald staat nergens beschreven wat C27 voor waardes heeft, dus als er iemand een beschuldigende vinger op wil steken mag die dat nu naar @debeek doen.

     

    met vr gr

     

    A v d Horst

  3. Ja, ook mijn voeding van m'n humax 5400 heeft het begeven. Zowel condensator C7 als C9 staan bol en zijn gesprongen. Om deze te vervangen zal dat geen problemen opleveren, maar naast C7 zitten ook C8 en C27. De waarde van C8 heb ik kunnen achterhalen, dat is een 22nF / 63V. Maar c27 is door zijn buurman C7 ook mee ten ondergegaan en deze moet ik ook vervangen, maar ik weet niet welke waarde hij heeft. Echt iets voor Koostronics om mij dat antwoord te geven, maar anderen die het menen ook te weten mogen ook graag reageren.

    Alvast hartelijk bedankt !!!!

     

    A v d Horst

  4. Ik ben van plan om een nieuwe televisie te kopen voor onder de veranda. Omdat er op dit forum veel satelliet-kijkers zijn die op het dak hun antenne uitgericht hebben dacht ik dat ik deze vraag hier best kon stellen omdat zij zeker ook last hebben gehad van het volgende probleem.Mijn veranda heeft een kunststof dak zodat er heel veel licht binnenkomt met als gevolg veel lichtweerkaatsing zodat kijken bijna niet meer mogelijk is. Met mijn oude televisie kon ik, wanneer de zon schijnt, alleen maar kijken als ik er een parasol bovenzet om de lichtweerkaatsing te verminderen. Ik ben bang dat dit probleem ook bij lcd-tv's hetzelfde zal zijn(denk aan je note-book als je buiten zit te computeren).

    Waar moet ik op letten bij het maken van mijn keuze, of hoe kan ik dit probleem minimaliseren?

     

    Alvast bedankt voor jullie reactie's

     

    Albert

  5. Een beetje bang geworden van de technische informatie heb ik toch maar het voorschakelapparaat opengemaakt. Per slot van rekening, hij is toch stuk en als ik hem zelf niet kan repareren zal er toch een andere inmoeten en verdwijnt deze in de kliko. En inderdaad zit er in zo'n ding een hele hoop meuk, maar toevallig zat er ook een glaszekering in verborgen. Ik die zekering doormeten met mijn multimeter en ja hoor!!!!! hij was stuk.

    Vanmiddag een nieuwe gehaald en hij werkt weer als een zonnetje.

    Nu voor € 0.50 gemaakt, toch mede dankzij jullie hulp.

    Bedankt en wat mij betreft mag dit draadje dicht.

     

    Groetjes en een goed 2008 gewenst vanuit Oss

    Albert

  6. Ik heb in de garage 2 armaturen met elk 2 stuks tl-lampen van 58 watt hangen. Sinds 2 dagen werkt een van deze 2 armaturen helemaal niet meer. Als ik de verlichting aanschakel gebeurt er niets, de TL's knipperen oom niet. Ik heb het hele armatuur nu losgekoppeld en er een snoer aangehangen. Ook nu doen de lampen niets, toen de stekker omgedraaid: ook helemaal geen resultaat. Als ik de spanning meet wwa de spanning het voorschakelapparaat ingaat meet ik gewoon 220 volt, dus aan de bedrading voor het voorschakelapparaat ligt het niet. Wat kan er eigenlijk in zo'n voorschakelapparaat kapot? En kan ik dit eventueel zelf repareren? Dit is wel een voorschakelapparaat wat geen gebruik maakt van starters, type HF-P258TLD

    Alvast bedankt voor de info

     

    Met vriendelijke groet,

     

    Albert

  7. Hallo Dirkw,

    Ik heb wel de juiste handleiding van de V-box van Superjack,maar zoals hierboven is beschreven is dit wel de juiste manier. Zet je schotel gericht op sirius (bij de meeste de o-stand) Trek de stekker van de superjack uit het stopcontact . Druk nu de meest linkse knop van de V-box in en houdt deze ingedrukt terwijl je de stekker weer in het stopcontact duwt. Je ziet dat de V-box nu terug begint te tellen van 10 tot 0. Tijdens dit terugtellen mag je de knop van de V-box loslaten. Na het terugtellen van de V-box springt de teller weer op 000, dit is dus nog steeds sirius. Nu kan je je receiver en je V-box weer opnieuw programmeren.

    Succes

    avdhorst

  8. Beste forumlezers,

     

    Ik kijk al een tijdje via de schotel met een funkaartje, maar ik heb nu een abo genomen op C+ en een Matrix Reloaded cam. Volgens de verkoper zou deze geschikt zijn voor ontvangst van C+ met een geldig abonnement.

    Helaas, de waarheid is volgens mij toch anders, want als ik mijn nieuwe Matrix in de Ci-sleuf duw, dan wordt de cam wel gezien, maar ik krijg geen beeld of geluid enkel de mededeling dat het signaal gecodeerd is. Via het menu kan ik zien dat er MR 1.080 in zit, H/W: 1.5 en Loader 1.0 Mijn ontvanger is een gepatchte Humax 5400 en ik heb Josje 3.3 Toh 3.1 er op staan. Met een andere Matrix Reloade van mijn zwager werkt het wel, want daarom heb ik juist gekozen voor de Reloaded maar daar staat UCAS 3.0 op. Ik ben niet de makkelijkste met de computer en het veranderen van software maar wat ik gevonden kan krijgen indit en andere forums is dat ik waarschijnlijk de verkeerde software in mijn cam heb zitten, alleen ik zie door de bomen het bos niet meer want op de ene plaats zeggen ze dat je met 2 fun 5 kaartjes de software kunt veranderen, en ergens anders zeggen ze weer dat je zelfs 2 verschillende Cas-interfaces??? moet hebben om deze software te veranderen.

    Wie is genegen om mij verder te helpen? Het liefst zou ik dat doen met iemand bij mij in de omgeving (Oss) zodat ik het later ook zelf kan doen, maar eventueel kan het ook telefonisch (dan kan ik ook vragen wat Proggen is, want dat lees ik hier heel vaak, maar ik weet niet wat dat is. Graag via PM een telefoonnummer van iemand die me wil helpen.

    Alvast bedankt

     

    Avdhorst

  9. Ribo,

    Het probleem wat jij hebt heb ik al een paar jaar. Ook mijn V-box blijft altijd aan staan, maar dat is geen probleem want hij verbruikt toch geen extra stroom. Bij mij is de V-box nog nooit op standby gegaan, ook niet bij vorige software versies. Je kunt hem nog wel handmatig met de linker knop op de V-box zelf op standby zetten.

     

    Met vriendelijke groet,

     

    avdhorst

  10. Beste medesatters,

     

    Ik heb een Humax 5400 in combinatie met een Philips Gregorian schotel. Deze schotel wordt aangedreven door een Superjack V-box. Dit is al enkele jaren goedgegaan, maar onlangs is een keer de elektriciteit uitgevallen en na het opnieuw inschakelen van de stroom bleek dat alle instellingen uit de V-box verdwenen waren. Ik kan hem wel opnieuw programmeren maar telkens als de stroom uitvalt is hij zijn geheugen weer kwijt. Zelf denk ik dat dit niet aan de Humax ligt,maar aan de V-box. Weet iemand of er misschien een soort batterij op de printplaat van de v-box zit die het geheugen moet voeden of kan er iets anders stuk zijn?

    Alvast bedankt voor jullie reactie

    Met vriendelijke groet

    Avdhorst

  11. Wie kan mij helpen met een Deltasat 1105 met abbo van canal+.

    Het volgende probleem doet zich voor: zelf heb ik een humax 5400 draaibaar en ontvangst van Hispasat tot Turksat. Signaalsterkte en kwaliteit voor de Humax voldoende. Nu heb ik van mijn zwager een Deltasat thuis staan om er een nieuwe settinglijst in te zetten, Hoe het komt weet hij zelf niet, maar alle radiozenders waren uit zijn ontvanger. Normaal staat deze ontvanger in Roemenie en heeft daar een goede ontvangst. Toen ik de Deltasat op mijn schotel aangesloten had gaf hij tot mijn verbazing aan "geen signaal" wat eigenlijk niet kan omdat mijn humax wel voldoende signaal krijgt. Ik heb alles nagekeken en en scan gedaan op de Astra met de Deltasat, hij geeft nu aan een kwaliteit van 85 tot 90 % en signaalsterkte wel tot 100 %. Toch blijft de ontvanger aangeven dat hij op sommige zenders (met name ned.1+2+3 en RTL 4) geen signaal binnenkrijgt. Kan het zijn dat er een instelling niet klopt???

    Wie heeft er ook een Deltasat en wil mij helpen om de instellingen na te lopen.

    Het liefst zopu ik dat telefonisch willen doen, zodat ik meteen de instellingen kan vergelijken en veranderen. Laat mij s.v.p. via PM weten wie ik mag en/of kan bellen. Alvast hartelijk bedankt

  12. Beste satvrienden

     

    Een kennis van me zit met een probleem ver van huis. Hij heeft een gepatchte Deltasat 1105 en een officieel abonnement bij C+. Toen hij 40dagen geleden hier zijn tuner nog uitgeprobeerd heeft had hij gewoon alle nederlandse zenders. Nu zit hij hier ver vandaan en krijgt hij alleen FTA-zenders. C+ zegt al dat ze de hele dag de update doorzenden, maar toch lukt het niet de nederlandse zenders te ontvangen. Bij C+ zeggen ze nu dat dit aan de software van de Deltasat ligt. Heeft iemand anders hier ook problemen mee en hoe kan ik dit voor hem oplossen?

  13. Ik heb een zelfde probleem gehad met het aansluiten van mijn humax op een Philips Gregorian schotel. k moest een extra + 5 volt aansluiting maken om de puls te voeden. Kijk eens op www.mag niet.com

    Op deze pagina kan je veel informatie krijgen om je Vbox aan te sluiten.

    Succes,

    A van der Horst

     

    [color:"red"] Sorry, maar commerciële links zijn hier verboden! Wat wel mag is relevante informatie uit deze site kopiëeren en hier plakken [/color]

  14. Ik heb hetzelfde probleem. Ook bij mij geen 16/9, MTV, Discovery, Animal enz.

    Volgens mijn dfealere ligt het aan de ECM-fix, maar hij kon me dat niet met zekerheid vertellen of hoe ik dat op moest lossen. Het probleem heb ik sinds ik Cam+2.3 ToH erin heb gezet, maar toen heb ik ook nieuwe settings (van Joske ) geladen, dus nu weet ik niet zeker waar het probleem ligt.

    Heeft iemand een oplossing

     

    Alvast bedankt en de groeten van

     

    APPIE

  15. Wat doe ik verkeerd?

    Ik wil een V-box op mijn Humax aansluiten. De schotel die ik heb is een Philips Polarmount die aangestuurd wordt met 5 draden:2 voor de motor en 3 voor de positionering. Voor de 3 draden die nodig zijn om de positie van de schotel juist in te stellen is er een die continu 5 volt spanning nodig heeft. Deze spanning heb ik van het moederbord van de v-box afgehaald en toen alles aangesloten. Nu heb ik een probleem met het instellen van de uiterste west- en oostpositie van de schotel want wanneer ik de uiterste westpositie ingegeven heb, dan kan ik de schotel niet naar het oosten draaien. Iets zal ik wel fout doen, maar wat? Misschien is er iemand die mij telefonisch kan begeleiden bij dit proces. Als er iemand zo behulpzaam wil zijn, stuur s.v.p. via mail je telefoonnummer dan bel ik je direct op.

    Alvast bedankt

    avdhorst

  16. Is het mogelijk om een Philips Polar Mount Gregorian draaibare schotel te gebruiken in combinatie met een Humax 5400?

    De Humax makt gebruik van Diseq 1.2 terwijl de schotel andere aansluitingen heeft, namelijk 36 volt voor de motor en 5 volt voor het geheugenwathij aangeleverd kreeg van een aparte positioner. Graag zou ik willen weten hoe en welke apparatuur ik nodig heb om deze schotel toch samen met de Humax te gebruiken. Als noodoplossing heb ik nu een aparte voeding aan de schotel hangen, maar het is heel erg lastig om telkens wanneer ik een andere satelliet wil bekijken de schotel te richten. Wie heeft er suggesties of een oplossing voor dit probleem?

  17. Hemant, bedankt voor de geboden oplossing, want na gedaan te hebben wat jij me voorstelde is het probleem opgelost en kan ik weer naar Canal-16/9 kijken. Ook andere zenders kan ik nu weer ontvangen. Wat me nog niet helemaal duidelijk is, is wat ik met die 2 .dll Files moet doen. Misschien dat je me dat nog kunt laten weten. Wat ik ook nog graag zou willen weten is hoe dat ik kan weten wanneer de ECM ge-update moeten worden en waar ik die updates vandaan kan halen.

    Ik hoop dat ik niemand boos heb gemaakt met mijn vraag en dat de vrede tussen iedereen weer hersteld is, maar gezien het aantal reacties van bezoekers van deze site die naar deze vraag hebben gekeken en de emails die ik heb gekregen van mensen die hetzelfde probleem hebben als ik, denk ik dat het toch nog vcoor veel beginnelingen zoals ik onduidelijk is hoe te handelen als we tegen een probleem aanlopen. Als we dan toch het lef hebben om onze vraag via het forum te stellen vind i het fantastisch als we na wat onderlinge gemorrie toch tot een adequate oplossing komen.

    Groetjes,

    avdhorst <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

  18. Hallo allemaal, hier avdhorst nogmaals

    Ik ben nog steeds in -the air-, maar mijn probleem is nog niet opgelost. Ik heb wel een mogelijke oplossing van ***ongewenste_url*** aangereikt gekregen maar het probleem blijft nog steeds hetzelfde. Met een oplossing komen van "even op een andere site kijken en je ECM updaten" kan ik als beginneling niet veel omdat ik niet weet waaraan en hoe te wer te gaan. Ik hoop dat dit bericht als gevolg heeft dat iemand mij in gewoon nederlands met niet te veel technische termen mij uit kan leggen wat ik nu moet doen om toch weer Canal 16/9 te ontvangen.

    Alvast bedankt voor jullie reacties

     

    avdhorst

  19. Sinds zondag jl. kan ik Canal+ 16/9 en X-Zone niet meer ontvangen.

    Ik heb mijn funcard al verschillende keren opnieuw gedownload, maar het resultaat blijft hetzelfde. Ook vind ik het raar dat ik op veel zenders de melding krijg "1702-geen uitzending of gecodeerde uitzending" terwijl ik meen toch over de goede apparatuur en funcard te beschikken.

    Ik heb een Humax 5400 Z met loader H208, en een mastera 2 eprom-programmer waarvoor ik de software bij humsatsoft ophaal.

    Wat doe ik fout, en wie kan mij helpen?

     

    P.S. Probeer in het antwoord niet teveel ingewikkelde technische termen te gebruiken, want ik ben op dit gebied nog maar een beginneling.

    Alvast bedankt.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...