Ga naar inhoud


JD

Lid
  • Items

    618
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door JD

  1. @Interpol,

     

    Een unlooper heeft alleen maar zin (in jou geval) als je nog NED123 kan kijken. In dat geval kan je de BPM aanpassen en zo een tijdje het hele pakket zien totdat BPM weer gereset wordt en je weer alleen NED123 kan kijken.

     

    Uiteraard kan je ook een andere CD Seca2 kaart clonen, maar dat is niet eenvoudig en voor de nog resterende periode niet zo interessant.

     

    Unlooper (Ik heb de 5030 UNLOOPER MODIFICADO)kan je kopen in bijv. Spanje. Zoek maar eens op het internet.

     

  2. @zilverster,

     

    Dank voor de info!

    En wat een leuke datum 31.15.2117, die verloopt nooit :D .

     

    Dus de vraag is nu hoe krijg je een ART4 kaart weer in ATR1 mode. Dat schijnt "eenvoudig" te zijn (bootloader?!?!?) volgens de verhalen. Wie mag/kan/wil* daar iets over loslaten evenals de vraag of MK aan te passen is in ATR1 of ATR4 mode?

     

    Ik ben benieuwd wie een tipje van de sluier mag/kan/wil* op......

     

    Allemaal dank voor alle reacties ongeacht antwoorden op gestelde vragen!

     

    JD

     

    * Doorstrepen wat niet van toepassing is smile !

  3. Even voor de duidelijkheid:

    Het is mij niet gelukt om de PBM te veranderen (dit nav de vele PM die ik krijg). Ik ben geinteresseerd in welke waardes bij welke pakketten horen. Vandaar mijn berichtje met de vragen van PBM's per pakket. Als je alles op FFFF kan zetten, tja.. dan is alles open. Alleen heeft mijn kaart ooit het settop pakket gehad PBM (00 14)en is later op zwart gezet en nu heeft de PBM waarde (02 14). Vandaar mijn interesses naar alle PBM waardes (ook van kaarten die op zwart gezet zijn).

     

    JD

  4. @Zilverster,

     

    Thanks voor de info, nu nog weten welke pakketen welke specifieke PBM waarde hebben. Just for fun smile!

     

    In de editor ziet onderstaande table er netter uit frown

    SetTop heeft 02 14 = 0000 0010 0001 0100 in bits

    Basis pakket ?? ?? = ???? ???? ???? ???? in bits

    Top pakket ?? ?? = ???? ???? ???? ???? in bits

    .. ... .. ?? ?? = ???? ???? ???? ???? in bits

    Alles open FF FF = 1111 1111 1111 1111 in bits

     

    Groeten,

     

    JD

  5. Hallo -H3- en anderen,

     

    Kun je toelichten of st2*tp een hint is (ik denk het wel gezien de smiley). Helaas heb ik tot op de dag van vandaag nog niet kunnen vinden wat daarmee bedoeld wordt aangezien voor mij het * teken in st2*tp betekend dat er 1 of meer karakters voor in de plaats mogen? Ik krijg het idee dat dit linkt aan de naam van een unlooper script voor een v7.x kaart, maar misschien ook niet? In andere PM-en sluit je namelijk niet af met de regel st2*tp, dus vandaar. Dan daarbij heb je na bovenstaande st2*tp reactie via TKG een seca2 kaart gekocht zonder abbo (alleen ned123 of zwart) en dat zette me toch aan het denken wink !

     

    Ik hoor graag een reactie,

     

    JD

     

    Groeten,

     

    JD

  6. @RayhTec,

     

    Was ook meer een geintje van me want ik vond je opmerking juist niet negatief, maar heel goed zodat iedereen zich realiseert dat het helemaal niet zo eenvoudig is.

     

    Maar heb jij nu zelf al een volledige ROM output van je kaart voordat je middels de unlooper stukjes gaat aanpassen en dus middels een backup (lees volledige ROM) kunt herstellen?!

     

    Wat ik er van lees is vrij complex allemaal smile !

     

    JD

  7. Beste Satters,

     

    Niet zo negatief... een hobby kost nu eenmaal geld :D !

     

    Dus voor mij toch een unlooper alleen moet ik nog even kijken of het de 2-labs (geen reclame) wordt of zijn er beter alternatieven (zelfbouw heb ik ook al gezien)?

     

    Zit er rom 102 in de V7.3 kaart, want ik heb e.e.a. van "krakende kinderen" gevonden. Wellicht iemand die een goede link/web site kent met meer unlooper info en basis technieken. Zou fijn zijn als je een link kon plaatsen of via PM is ook leuk.

     

    Allen dank voor jullie bijdrages tot zover!

     

    JD

     

  8. Ha die Woutje,

     

    Dank voor de informatie en ik kwam ook al verdacht veel woutjes tegen op andere forums met hele goede maandelijks terugkerende info wink!

     

    Dat wordt dan een unlooper bestellen zodat we ook via die kant eens nader kunnen hobby-en. Alhoewel Zilverster ook een aantal leuke zaken voor elkaar kreeg zonder de Unlooper. De vraag is wel of dit gecontroleerd gebeurde en je dus de kaart kunt bewerken naar wens of dat de kaart zichzelf in een voorgedefinieerde staat zet bij ontvangst van epaalde stuur commando’s.

     

    Waar kan je het beste zo'n unlooper bestellen, welke software is het beste erop afgestemd en zijn er nog verschillende modellen in (PM zou ik erg waarderen!).

     

    Is de methode om de kaart te bewerken gelijk aan commando's zoals we die via MKF of andere tool gewend zijn of moet hiervoor weer een hele andere aanpak autodidactisch aangeleerd worden :D?

     

    JD

     

  9. @ alle geintereseerde!

     

    EVEN VOORAF: Ik denk dat onderstaande geen zaken bevat die op sta4all verboden zijn. Indien dat wel het geval is, bij deze mijn welgemeende excuses en de vraag aan de Mod dit voor me aan te passen (waarvoor dank dan)!

     

    Kan je de card serial, eeprom key en master key alleen maar resp. aanpassen of uitlezen met een Unlooper (100Mhz) icm de juiste programma's (b.v. WinExplorer) of is alles wat Zilverster hier aangeeft met MKF (en mijn VP30) te realiseren. Deze heb je namelijk nodig (eeprom key en master key) om verder te komen om de kaart te aan te passen. In mijn geval probeer ik de kaart te heractiveren (voor de goede orde ik heb al orginele betaalde kaart Ird2 en kabel, dus voor de "gratis" zenders hoef ik het niet te doen.)!

     

    Middels deactivatie slag zijn dus de volgende Pri en Sec keys verwijderd en de Primairy Keys gewijzigd (f0 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff) en datum daardoor op default gezet ()01-01-1991).

     

    01: 00 08 - Primary Key 01

    01: 00 09 - Secondary Key 01

    01: 00 0a - Primary Key 0d

    01: 00 0c - Primary Key 0e

    01: 00 1f - Primary Key 0c

     

    Nu lijkt me de omgekeerde volgorde (ofwel alles terug plaatsen met nodige aanpassingen in de data) weer wat meer licht op de zaak werpt.

     

    De ATR (Seca2) wordt inderdaad niet gelezen met MKF, maar middels Hack V7 is dit eenvoudig te achterhalen. Dus met alleen MKF ben je er volgens mij niet.

     

    De keys PriKey 0D, PriKey 0E en PriKey 0C zie ik regelmatig op internet terug :D en deze moeten dus ingevoerd (kunnen) worden (anders snap ik de verspreiding niet :o).

     

    Verder is mijn PBM 02 14 en ik heb nog nergens kunnen vinden welk CD pakket dat precies zou moeten zijn (waarschijnlijk settop). Ik snap dat PBM met waarde FF FF .. .. FF het geheel opend, maar is hiervan een overzicht te vinden op het net? Puur voor het ontdekken van de logica hierin.

     

    Ik kan me ook voorstellen dat het allemaal nog iets eenvoudiger kan als je de card serial kunt aanpassen (middels unlooper) en deze gelijk maakt aan een actieve kaart en dan na wat aanpassingen een heractivatie signaal aanvraagt via CD website.

     

    Zoals jullie zien nog heel veel vragen van mijn kant en nog veel meer om uit te zoeken gelukkig!

     

    JD

     

  10. @RayhTec,

     

    Dank voor je reactie!

     

    Als dat kan, heb je toch een hele belangrijke (zo niet de aller belangrijkste) stap gemaakt in het aanpassen van kaart.

     

    Iedereen die dit leest niet gelijk PM sturen AUB naar de personen die reageren! Ik zou het ook allemaal graag weten, maar het leven zit anders in elkaar en ik ben blij dat we wellicht op deze manier iets meer inzage krijgen van mogelijkheden zonder dat de technische kennis om het te realiseren vernoemd wordt!

     

    Dus , ik ben benieuwd wat we nog meer te horen krijgen smile!

    Ga vanavond gelijk weer eens lezen in de verschillende documenten die ik weer enns gedownload heb evenals de diverse tools.

     

     

    Nog wel een vraag, is er een algemene dump van een SECA1 kaart aangezien ik op de mijne geen Canal Digitaal provider meer heb staan (geen idee hoe het komt :D) en vanwege het spelen op seca1 ter lering voor seca2, graag een zo orgineel mogelijk Seca1 kaart wil gebruiken?!?!

     

    JD

     

  11. @Zilverster,

     

    Ik begrijp de kracht van het sturen van de juiste string naar de kaart aangezien je dan de mogelijkheid hebt om hetzelfde te doen als CD op afstand. Ik gebruik ook MKF icm seca1 en seac2 kaart (de truuk). Maar uiteraard is het meer voor de fun om eens te kijken wat ik er zelf van snap en wat er te realiseren valt. Ook weer eens leuk om wat kennis vanuit genoten opleidingen hierin terug te zien. Daardoor kan ik het nog een beetje volgen en ook deels doordat ik een jaar geleden er al eens mee bezig ben geweest.

     

    Feitelijk ben jij (Zilverster) een stap(je) dichter het einddoel gekomen (doorgronden van techniek en methodes). Ik meen me te herinneren dat er ook een document of site was waar je veel Seca1 commando's vermeld stonden ter analyse, maar is er ook al iets specifiek voor Seca2 (OEPS, al gevonden, o.a. bij onze Duwende vriend van sat4all)?

     

    Is het mogelijk dat iemand kan aangeven wat er nu wel of niet mogelijk is (GEEN uitleg over het hoe en wat, maar alleen een Ja of Nee zou volstaan). Wellicht heel brutaal om het zo te stellen maar vanuit een bepaalde nieuwsgierigheid, durf ik de vraag hier toch wel voor te leggen shocked.

     

    - Kaart serial aanpassen Ja/Nee

    - PBM aanpassen Ja/Nee

    - Datum aanpassen Ja/Nee

    - Primairy key Ja/Nee

    - Secondairy key Ja/Nee

    - PPUA aanpassen Ja/Nee

    - Andere spannende zaken Ja/Nee

     

    Ik ben heel benieuwd naar de reacties!

     

    JD

     

  12. Vraagje voor de Ubunut/Linux guru's met zo'n ThinClient.

     

    Ik heb Ubuntu 7.1.0 (Gutsy) geinstalleerd en alles loopt lekker, maar ik heb alleen een probleem met shutdown. Het systeem laat netjes een ubuntu logo zien en progress bar, maar zodra de progress bar leeg is (alles afgesloten), schakelt het systeem niet zelf uit. Wel kan ik hem uitzetten door 4 sec. de powerknop inhouden, maar ik wil hem straks ook remote uit kunnen zetten.

    Vandaar de vraag of iemand dit probleem herkent en mogelijk een oplossing heeft?!? Restart werkt wel (ook via command prompt).

     

    Met vriendelijke groet,

     

    JD

  13. Als je een CF kaart gebruikt, moet je de SWAP uit zetten.

    Dit kan in ijn geval (Ubuntu) door volgende commando: sudo swapoff -a

    Middels programma CONKY, kan je dit checken (geeft desktop backgropund, de status van verschillende zaken weer, o.a. swap file!)

     

    Maar zodra het ding opnieuw geboot is, staat de SWAP weer vrolijk aan!!

    Dus dan moet je telkens na starten niet vergeten om commando: sudo swapoff -a te geven.

     

    Ik heb dit kunnen oplossen door in de file fstab onder /etc/ een # voor de regel te zetten waar swap in voor komt. In mijn geval was HDA5 de swap partitie. Het heeft geen zin om de regel te verwijderen aangezien hij dan opnieuw geplaatst wordt bij opstarten. Dus # ervoor en dan staat swap definitief uit.

     

    JD

  14. Nog even aanvullende algemene/test info:

     

    Thinclient 533Mhz (dus niet overgeklokt)

    512Mbyte geheugen PC133 (wordt ook gezien in bios en OS)

     

    - Windows XP fundamentals draait heel goed op 2,5" HD (40Gbyte 5v/0,42A)

    - Puppy en DSL vanaf USB 1.1 heel traag (waarschijnlijk op HD ook snel)

    - Ubuntu op 4Gbyte CF 133x met DMA CF2IDE, draait redelijk (wellicht ook snel via HD)

     

    Nog even iets anders ter info!

     

    - 256 Mbyte PC 133 module in ThinClient wordt op 533Mhz en 600Mhz gezien in BIOS en OS

    - 512 Mbyte PC 133 module wordt op 533Mhz gezien in BIOS en OS, maar op start thin niet op (alleen piepjes).

     

    Groeten,

     

    JD

  15. Heren,

     

    Ik heb van mijn ThinClient (533Mhz) de kap eraf gehaald en dan zonder koeling wordt de CPU zo'n 50 graden en de southbridge/chipset (naar ik aanneem) ongeveer 55 graden. Dit kunnen je met windows via SpeedFAN of LM78MON (shutdown biuj te heet) meten en voor Linux moet je lm-sensors hebben. Ook in de BIOS onder PC health ofzo kun je dit vinden. Is er iemand die een goed koelblok+Fan(5v) weet wat percies in de gaatjes van moederbord past ter vervanging van het koelblok.

     

    TIP: Overigens heb ik wel opnieuw pasta tussen CPU en koelblok gedaan aangezien dat niet evenredig gedaan was, maar slechts ten dele wat dus minder goed de warmte afvoert!!

     

    Als ik een 40x40mm fan (12v dus zelf handmatig even aandraaien) op CPU koelblok leg dan blijft deze (met kap eraf) ronde de 30 graden. Als ik de kap erop zet zonder fan (past niet) dan loopt de CPU temp op tot meer dan 60 graden en southbridge/chipset tot 65 a 70 graden. Dan durf ik dat ding niet 24/7 aan te laten staan.

     

    @Matchless, maakt de aanpassing in de voeding dan uit hoe warm chipset wordt (zonder kap erop?!?!). Ik heb gemeten als systeem uit staat en ingeschakeld wordt, dan blijft de spanning 4.97V (zelfs met HD erin), dus geen drop (of mijn multimeter is te traag).

     

    Alvast dank voor jullie reacties!

     

    JD

×
×
  • Nieuwe aanmaken...