Ga naar inhoud


Inca

Lid
  • Items

    117
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Inca

  1. Serverip: ip van je qnap

    Server dir: dreambox

    Client dir: /media/hdd

     

    Op de qnap in de map dreambox wel een mapje movie aanmaken om te kunnen opnemen.

     

    Wachtwoorden in eerste instantie gewoon weglaten; eerst zorgen dat het zaakje werkt, dichttimmeren komt later wel.

  2. Origineel bericht van: Toxic[Q
    ]Met de 7025 en 8000 maak je probleemloos meerdere opnames en kan je ook timeshiften terwijl je wat anders aan het opnemen bent.
    Ga je een HD zender opnemen en een SD zender timeshiften, is het via het netwerk niet meer betrouwbaar omdat je dan een enorme hoeveelheid data (bijna real-time) op en neer aan het sturen bent.
    Daarom adviseeer ik dus voor dergelijke topmodellen een interne HDD!

    Ron


    Ik heb eerlijk gezegd nog geen 8000 in de planning staan, maar als ik de mogelijkheid krijg ga ik dit zeker eens een keer testen, ik wil wel eens kijken hoever ik kom in zo'n situatie :-)
  3. Origineel bericht van: Toxic[Q
    ]In de DM7025 of DM8000 kan je beter gewoon een HDD steken.
    Via NAS ga je jezelf zwaar beperken voor wat betreft meerdere opnames en timeshifting.
    Dan is een interne HDD voor opnemen altijd nog het beste.
    Daarnaast een NAS voor films en MP3's is nooit weg natuurlijk.

    Ron


    Ik heb zelf een 7020 in de woonkamer staan en een nas (qnap ts201) op zolder. Timeshifting is absoluut geen probleem whatsoever, dus ik denk dat dat met een 7025 ook geen probleem zou mogen zijn. Vanwege de hogere bitrates durf ik geen uitspraken te doen over de 8000. Meerdere opnames kan ik ook niks over zeggen want ik heb maar 1 box.

    Voor de volledigheid: de nas zit aangesloten op een 24 poorts switch van een gerenommeerd merk met 24*Gbit, de 7020 op een switch van een ander gerenommeerd merk met 1*Gbit uplink en 8*Fastethernet.
  4. Heeft er iemand een linkje over hoe ze precies die satellieten verplaatsen? Het lijkt me niet dat er iemand een joystick grijpt en dan zo'n ding een stukkie verderop parkeert. En hoe drijven ze die dingen aan? En hoe zorgen ze dat ze geen "aanrijding" met anderen krijgen?

  5. @JePe:

     

    Ik heb juist een nas aangeschaft vanwege het verbruik: ik had voor minder geld een nslu kunnen aanschaffen en daar een usb-disk aan kunnen hangen maar destijds was er nog geen slaapstand mogelijk, dus bleven die disken continue draaien (geen idee of dit inmiddels veranderd is).

  6. De selectieprocedure markeert de eerste keer dat aanbieders van een telecomdienst uitsluitend met Brussel te maken hebben, zonder tussenkomst van de lidstaten.

     

    Alleen de selectie van bedrijven zal overigens op Europees niveau gebeuren. Voor de licentie en autorisatie moeten aanbieders alsnog langs bij loketten in alle 27 afzonderlijke lidstaten.

     

    Deze 2 zinnetjes kan ik niet goed met elkaar rijmen. Maar als het onderste klopt, dan zeg ik: Kansloos!!

  7. Hmmm boaz,

     

    NSLU is best een leuk ding, maar er kleven toch echt wel een paar nadelen aan hoor. Zoals eerder genoemd is de setup een ramp, maar het grootste nadeel vind ik toch wel dat de aangesloten schijven geen powersave kennen (althans de laatste keer dat ik er mee werkte niet).

     

    Vandaar dat ik enkele maanden geleden besloten heb om een Qnap TS201 aan te schaffen. Daar is ook een project over te vinden op sourceforge maar wat ik nog belangrijker vind: de fabrikant stelt op z'n site een image voor het apparaat beschikbaar waarin telnet access beschikbaar is, maw men moedigt modificaties aan!

  8. Nog een tip als je wilt zien welke hosts in gebruik zijn: doe een ping naar het broadcast-adres van je netwerk en bekijk daarna de arp-tabel. Dan zie je ze ook allemaal.....

     

    Voorbeeldje?

     

    Stel je hebt een thuisnetwerkje 192.168.1.x met subnetmasker 255.255.255.0: het allereerste adres (.0 in dit geval) is dan het netwerkadres en het allerlaaste (de .255) is het broadcastadres. Dus je doet vanaf de prompt: ping 192.168.1.255 en daarna arp -a Simpel toch?

  9. Citaat:
    Citaat:
    Dacht ik dat Nederland eindelijk verlost was van Frits Barend... <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" />

    Hoe dan ook, het linkse gedachtengoed word waarschijnlijk nog niet genoeg geventileerd op de Nederlandse tv. Gelukkig weet ik hoe ik zenders moet verwijderen uit m'n 7020.


    Jouw politieke voorkeur is dus duidelijk ...,

    maar voor mij Frits Barend nog wel een tijdje blijven <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />



    Mijn politieke voorkeur gaat idd niet naar links uit, maarrrrrr... waar ik me vooral aan erger bij genoemde personen (Barend, Storms, Pauw, Witteman) dat ze geen van allen het simpele fatsoen in hun donder hebben om mensen die HUN politieke voorkeur niet delen te laten uitpraten. Dat is waar ik me kapot aan erger. Als je een goede journalist/interviewer bent laat je je gesprekspartner zijn mening geven zonder je eigen voorkeuren te laten blijken, en dat kunnen de heren gewoonweg niet. De zelfgenoegzaamheid straalt er vanaf bij deze grachtengordelsocialisten.
  10. Citaat:


    wie o wie
    grt Monica


    http://www.sat4all.com/forums/showflat.p...;page=2#1313311

    In dit topic staan instellingen beschreven voor een emp centauri en een vantage. Ik heb zelf de emp aangesloten bij een kennis en ik heb de instellingen gebruikt zoals in de bijlage van Henksat en die werken goed. (overigens wel op een 7020, maar ik neem aan dat die ook voor een 7000 gelden) Gewoon ff 1 van de 2 proberen en als dat niet werkt de andere nemen.

    Succes...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...