Ga naar inhoud


satknutselaar

Lid
  • Items

    32
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door satknutselaar

  1. Hallo Pietwiet, ik heb hetzelfde ook al een paar keer gehad aan mijn Bosch WTL 5400. Het is het lager dat je hoort. Als je het uitstekende gedeelte aan de achterkant loshaalt kom je bij het verwarmingselement. Als ik me goed kan herinneren moet je die ook loshalen en dan met een beetje siliconenspray het lager inspuiten. Ik heb dit de afgelopen 8 jaar al 3 keer gedaan. de laatste keer is nu alweer een jaar of 2 geleden. Het helpt dus prima!

  2. Ik heb een Bosch condensdroger die hetzelfde euvel al twee keer heeft gehad. Zoals je weet zijn Bosch en Siemens identieke machines. Mijn droger maakte ook zo'n kabaal dat je buiten kon horen. Het maakte overigens verschil of de trommel naar links of naar rechts draait. Dat zal bij jou ook wel zo zijn denk ik. Het euvel vind je als je de achterkant eraf haalt (blikken ding). Daarachter vind je het verwarmingselement. Als je dat ook los haalt zie je in het midden een rond gat, of gaatje. Ongeveer 1 cm doorsnede. Hier draait de trommel in (zonder lager o.i.d.) Als je hier een beetje siliconenspray inspuit ben je er weer voor een jaartje of zo vanaf. Succes!

  3. Een kennis van mij heeft zijn pakket begin dit jaar uitgebreid met het familiepakket en in eerste instantie had hij alleen BRT één in Irdeto II en geen Ketnet/Canvas. Vervolgens verdween ook Eén gedurende een paar weken om onlangs weer te verschijnen in Irdeto II evenals Ketnet/Canvas. Kortom: er wordt wat afgerommeld bij canaaldigitaal, maar momenteel zijn beide te ontvangen in Irdeto II.

  4. Als de ontvanger standby staat maakt hij haast geen geluid. Als ie wordt opgestart begint het gepiep, dat varieert tijdens het opstarten. Ook bij het zappen door de kanalen verandert het geluid. Als tijdens het zappen het beeld op de tv donker is maakt ie minder geluid dan wanneer het beeld er is. Ook de lichtsterkte van het display heeft invloed op het geluid. Als ik het display dim op bijv. stand 1 of 2 piept hij veel harder dan wanneer ik het display op stand 0 (vol) of 7 (helemaal uit) zet.

  5. Ik heb zojuist condensator CS02 van 47uf vervangen maar dit geeft ook geen verandering. Ik twijfel toch of de trafo wel echt kapot is want als ik erop druk is ie toch niet helemaal stil. Hij blijft een suizend geluid maken. Wat kan dit toch zijn? Ik kan toch niet alle elco's gaan doormeten? Ik weet trouwens niet eens hoe ik een elco kan doormeten...

  6. Geachte heren (en dames?), bedankt voor jullie reacties. Maar ik ga echt niet met kaarsvet zitten druppelen of gevaarlijke lijmsoorten in de trafo proberen te spuiten. De ontvanger doet het verder prima en ik heb geen zin om meer kapot te maken dan te repareren. Ik heb de LM317 en de transistor vervangen en de trafo piept nog net zo erg als eerst. Als ik op de trafo druk is ie zo stil als een muis, het lijkt mij dus erg logisch dat de trafo niet meer helemaal fris is. Is er echt niemand die mij kan vertellen waar ik een nieuwe trafo kan kopen????

  7. Ik heb onlangs een gebruikte Nokia Mediamaster gekocht die hinderlijk piept. Ik heb eerdere berichten erop nagelezen en toen de LM317 en de transistor bc369 vervangen, echter de piep blijft. Als ik echter op de piepende trafo (oranje) druk houdt het piepen op, blijkbaar is de trafo stuk. Kan iemand mij vertellen waar ik een nieuwe trafo kan kopen???? Alvast bedankt.

  8. Het probleem met mijn DVDR70 was dat ie vaak vastliep bij het branden van DVD+R schijfjes. Meestal liep ie binnen 5 seconden na het indrukken van de record knop vast. De tijdteller stopte meestal na ong. 3 a 5 seconden waarna het apparaat helemaal vastliep. Alleen de stekker eruit trekken hielp dan nog. DVD+RW schijfjes brandde hij perfect overigens. Een kennis van mij heeft hetzelfde probleem. Ik heb de mijne binnen de garantieperiode terug naar de winkel gebracht (**$*@*%*&^*#**) en na reparatie doet hij het werkelijk perfect!

  9. Snurker, ik ken dat industrieterrein en ik heb net nog even op de plattegrond van spijkcity gekeken maar ik heb echt geen idee welke straat je nou bedoelt. Maar ik stap vandaag of morgen wel even op de fiets en ga maar eens rondkijken. Je mag me natuurlijk altijd een PM sturen...

    <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />Groet, Ton

  10. Sorry dat ik zo brutaal ben om hier binnen te vallen maar ik ben in het (on)gelukkige bezit van een Philips 28PW9623 waar ook de aan- en uitschakelaar op het punt staat het te begeven. De tv gaat nu vaak spontaan aan terwijl de knop op uit staat. Of als ie aan staat wil ie niet uit met de knop. Bij het indrukken knettert de knop ook eng. Aangezien het zo'n zwaar toestel is heb ik hem nog steeds niet ter reparatie gebracht en nu dacht ik dat ik het misschien zelf wel zou kunnen. Kan iemand mij helpen aan een nieuwe schakelaar, ik kan hem er denk ik zelf wel inzetten. Ik zal jullie maar verder niet vermoeien met het feit dat er 2 jaar geleden al een nieuwe beeldbuis in gegaan is voor 375 euro. Ikmoet eerlijkheidshalve wel zeggen dat ik onlangs van Philips 175 euro heb teruggekregen nadat ik gereageerd had na de oproep van radar. Verder wel een prima beeld. Ik doe er ff een foto bij dan kunnen jullie zien welk toestel het is. De DVDR70 die je eronder zit is ook al teruggeweest voor reparatie. Philips is niet meer wat het geweest is... zucht.

    post-864-1318257953,7134_thumb.jpg

  11. Geachte forumlezers, om van het gezeur met de breedbeeldtoestand af te zijn heb ik maar een tweede mediamster 9500 gekocht en hier de dvb ingezet zonder extensions maar met breedbeeldstand. Nu hoef ik ook de ontvanger niet elke keer los te halen om mee te nemen in de sleurhut. Topic kan wat mij betreft dus gesloten worden

  12. Bedankt voor al jullie bijdragen, ik heb het verhaal gelezen Unetwork. Maar wat is jou weer die Dr. Jamal. Wat is dat dan weer voor software? Ik kom waarschijnlijk echt als een dombo over maar ik heb me een hele tijd niet meer bezig gehouden met de hele Nokia 9500 software totdat ik nu met die breedbeeld toestand zit. Ik hoop dat jullie geduld met mij hebben en e.e.a. uitleggen. Wederom alvast bedankt.

  13. Alventali, bedankt voor de software! Dan kan ik in ieder geval weer terug naar mijn oude situatie. Weet je ook nog het antwoord op mijn vragen? In het kort: bestaat er software met NoOneManIt extensie die ook breedbeeldinstellingen heeft?

  14. Ik babbel zelf nog maar even verder want ik kom er nog steeds niet uit. In mijn ontvanger staat nu dvb2000 v 1.82.0v final extensions by NoOneManIt ver 1.3g. Volgens mij zijn alle hogere versies van dvb2000 ZONDER de extensies van NoOneManIt. Klopt dit? Voor ik ga experimenteren met andere software zoek ik eerst de versie die ik nu in de ontvanger heb staan. Deze kom ik op het net echter niet meer tegen en ik heb er geen backup van. Op de site van Ome Merde vind ik wel een versie die er dicht bij in de buurt komt; nml. extensie ver 1.2. ALs ik het nu goed begrijp kan ik wel software met een breedbeeld instelling erin zetten maar dan ben ik alle extensies kwijt. Heb ik dat nu goed begrepen? En is er iemand die mij aan de versie 1.3g kan helpen? Of is er nog een nieuwere? Alvast bedankt allemaal!

  15. Bedankt voor jullie tips maar in de NoOneManIt versie die ik heb zit onder menu/8 geen optie 8. Dit scherm loopt niet verder dan 7. Daarom moet er denk ik een nieuwere versie in maar er zijn zoveel software-versies in omloop dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Ik wil graag zapsnelheid houden en de Amon Allsas 4.1 moet ook blijven werken. Grafische layout vind ik niet zo belangrijk, als de breedbeeldinstelling maar aangepast kan worden. Het probleem is iets specifieker: op mijn breedbeeld tv werkt alles prima, bij de breedbeelduitzendingen op ned 1, 2 en 3 gaat de tv automatisch in de breedbeeldstand. Dit is dus prima. Maar ik gebruik de ontvanger ook in de caravan en daar heb ik een 4/3 tv in. Op deze tv zijn de breedbeelduitzendingen te zien als langgerekte beelden. Dit is erg irritant. Ook de pan en scan optie aan of uit geeft geen goed resultaat. Dus de vraag blijft welke software kan ik er het best inzetten???

  16. ik bezit een nokia 9500 met dvb2000 v1.82.0v (20.12.2000) ver 1.3g met een Allsas 4.1 chip. Op mijn 4:3 tv heb ik bij de anamorfe uitzendingen op Ned 1 t/m3 langgerekte beelden. In de instellingen van dvb2000 kan ik dit niet wijzigen. Ik heb dit forum nageplozen en op internet al een uurtje gebrowsed maar ik kom er niet echter welke software ik nu het beste kan gebruiken. Wie kan mij aub een goed advies geven? Alvast bedankt.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...