Ga naar inhoud


satXmen

Lid
  • Items

    106
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door satXmen

  1. Tja wat verwacht je dan. Bellen tegen een afbraaktarief en dan ook nog correcte serviceafhandeling? Die twee gaan in een winstgevend bedrijf simpelweg niet samen. Als je aan de ene kant geen bergen geld verdiend, kan je het aan de andere kant ook niet uitgeven. Service kost nu eenmaal serieus geld.

    l

     

    Die mening deel ik niet met je, Michel. Men is goedkoop in bellen maar niet eens de goedkoopste per minuut. En waarom zou een bedrijf niet goedkoop & klantvriendelijk tegelijk kunnen zijn? Het feit dat er een foutje is gemaakt in de tarifering is vervelend maar de communicatie hierover kan nog wel wat verbeterd worden. Vriendelijkheid kost geen geld. C'est le ton qui fait la musique... 

  2. Cheapconnect - ook opererend op de zakelijke markt onder de naam Maxitel.nl - heeft nogal wat moeite met de tarieven van de verschillende 0900 nummers: inmiddels heb ik al om meerdere correcties moeten verzoeken omdat ze kennelijk niet gekend zijn in hun systeem. Dat heeft het vervelende gevolg dat goedkope servicenummers een aanslag vormen op je tegoeden die drastisch afnemen als bepaalde nummers aan 1,50 EURO / minuut worden berekend maar dat feitelijk niet kosten.

     

    Tot mijn ergernis worden verzoeken om correcties kort afgedaan met een bericht  met 'dit gebeurt automatisch'. Vervolgens blijkt het niet mogelijk om dit automatisme nader aan te duiden. Wekelijks is het in ieder geval niet, gelet op het tijdstip van de melding. Vervelend detail is de noodzaak tot opwaarderen die niet nodig zou zijn geweest als de tarifering correct zou zijn geweest of als het onterecht afgeschreven bedrag sneller zou zijn bijgeschreven. 

     

    Jammergenoeg censureert men het eigen forum, onder het mom dat het forum alleen voor algemene zaken is bedoeld anders had ik deze melding wellicht daar gedaan. Het complimenten topic aldaar blijft natuurlijk wel open. Vooralsnog heb ik daarin echter niets te melden.

  3. Origineel bericht van: Crazy Sat
    Hier enkele maanden hetzelfde probleem gehad. Is opgelost met het vervangen van drie condensatoren .
    Zie deze topic :
    http://www.sat4all.com/forums/ubbthreads...n_v#Post1579078


    bedankt voor je tip... helaas is de PDF in de RAR bijlage corrupt in het bericht waar je naar verwijst. Zou je eens willen controleren of die nog te downloaden en uitpakken is? Hier lukt het niet.
  4. Deze originele dreambox 500s werkt eigenlijk nog goed maar ik vermoed dat het netwerkgedeelte, ergens op de printplaat, wel een beetje RIP is. Zou zoiets nog te repareren zijn? Of moet ik hem maar helemaal afschrijven?

     

    Het wisselen van images met een NUL modem kabel is geen probleem. Maar iets downloaden van internet lukt bijna niet meer. Bijvoorbeeld nieuwe zenderlijsten: als ie bijv 50 Kb groot is dan begint die snel te downloaden maar het wordt steeds langzamer. 100% haalt die niet...

     

    En het laden van de webinterfact lukt maar half: er komt een gedeeltelijk scherm en dan hangt die vast. Maar TV kijken is geen probleem. Alle zenders werken goed. Behalve in Share modus... dan hangt die na een minuut of wat vast.

     

    Nogmaals, mij lijkt dat er iets met het netwerk defect is. Maar is zoiets nog te repareren? Is er ergens een bedrijf of persoon die zich daar aan waagt? Fijn-solderen lukt me helaas niet zelf dus als dat al nodig is zal ik het moeten uitbesteden.

     

    Wie heeft tips?

  5. Eerlijk gezegd had ik weinig vertrouwen in deze poging maar niet geschoten is altijd mis, zegt men wel eens? Toevallig bewaar ik altijd oude adaptors waarvan de apparaten verdwenen zijn. Voor het geval dat... Nou, in dit geval bleek het nog te werken ook! Hij wordt nu door een 13v / 1 Amp. adaptor van stroom voorzien.

     

    Dus kennelijk is de oude voeding, die toch nog steeds 12 volt geeft, defect. Ik snap er niets van maar ben blij dat mijn dreambox wel weer werkt.

  6. Sinds vanmorgen doet ie niets meer: mijn Dreambox 500S. Hij is nu een jaar of 4. Het groene statuslampje brand niet meer. De voedingskabel is niet defect en geeft circa 12v. Maar dreambox zelf geeft geen teken van leven meer en wordt ook niet warm als de stroomkabel is aangesloten.

     

    Wie weet raad? Op het forum hier genoeg defecte 500 apparaten maar in die topics doet het lampje het steeds wel nog. Dat lijkt me een heel ander probleem...

     

     

  7. Origineel bericht van: dAF2000
    Het gekke is dat je 't dus niet alleen met de webinterface hebt maar ook ftp e.d. Dan zit er toch iets goed fout met je netwerk.
    Probeer eens, als je durft, een andere image zoals Gemini te flashen. Als die hetzelfde probleem heeft, dan zit 't ergens hardwarematig.


    Het flashen (via nulmodem kabel) met Gemini verliep zonder problemen maar ook hier hetzelfde probleem: nog steeds wilt de WebInterface niet laden. Het probleem is nu nog groter geworden want de Netwerk instellingen die de router (DHCP) zou moeten toekennen worden niet meer goed ingesteld. Daarom heb ik de DHCP maar handmatig ingevuld. Alles wat van internet moet worden geladen (bijv. emu zoals CCcams) worden extreem langzaam of niet ingeladen.

    Het ziet er naar uit dat ik een hardware probleem heb. Iets dat het netwerkverkeer in de Dreambox afhandeld is kennelijk defect. Kan ik dat uberhaubt not laten repareren? Of zelfs iets vervangen?
  8. Origineel bericht van: dAF2000
    Heb je dat dus in verschillende images?


    Ja, het begon onder Pli Lolite en nu dus met Pli Jade.
    Maar in de afgelopen maanden heb ik 'm verschillende maanden opnieuw ingelezen, backups teruggezet uit de tijd dat dit probleem er niet was. Afgelopen week een aantal keren een ERASE IMAGE geplaatst en ook eens het commando FLASH ERASE laten uitvoeren.

    Het resultaat is altijd hetzelfde: prima beeld maar de webinterface blijft onbenaderbaar: er komen een aantal tekens van de bekende interface op het pc scherm en daarna stopt ie. Hij probeert wel te laden maar krijgt geen data meer om de beeldopbouw af te maken. Dat heeft geen invloed op het beeld overigens.

    Ook eigenaardig: de box blijft benaderbaar via telnet. FTP-en is een ander verhaal: soms krijg ik geen ftp verbinding (time-out) en soms laadt ie gelijk de directory lijst. Het programma DreamboxEdit werkt niet meer: het lukt niet meer om de zendersettings binnen te halen.

    Ik kan er geen touw aan vast knopen. Het probleem doet zich voor vanaf iedere pc/laptop/pda die de Dreambox probeert te benaderen.
  9. thanks paardengek!

     

    Ook dat heb ik al gedaan (dreamup, rs232 kabel) maar inderdaad niet ge-erased. Met dat fenomeen ben ik niet bekend want als ik me dat goed herinner wordt dat meestal afgeraden. (dacht zoiets ooit gelezen te hebben). Enfin, ik zal het eens searchen op dit forum of wil je het misschien eens toelichten wat dit erasen precies inhoud.

  10. Mijn Dreambox doet het eigenlijk prima. Maar sinds een tijdje is het niet meer mogelijk om de webinterface te laden. Hij begint wel maar het scherm blijft vervolgens leeg. Het maakt niet uit op welke pc of met welk besturingsysteem (XP, Vista, PDA) of browser (IE, Firefox) dit wordt geprobeerd. Zucht frown

     

    Ik heb de box voorzien van een ander image, een backup teruggezet, het maakt allemaal niet uit. Alles werkt perfect maar de Webinterface laadt niet meer. In dit forum wordt wel eens gesproken over langzaam laden, maar deze laadt dus helemaal niet. Dat er contact is, is te zien: de adresbar toont het PLI icoon en de URL (192.168.1.7/?screenWidth=1024) maar dan stopt ie... ook FTPen wilt niet meer lukken.

     

    Ik heb geen idee vanuit welke richting deze storing komt. crazy

     

     

  11. Die instellingen vind je onder:

     

    Menu keuze (6)

    Dreambox Instellingen > Satelieten en Transponders > Satellietconfiguratie

     

    In mijn geval (Dreambox 500s, PLI image) heb ik via de dropdown balk de keuze moeten maken voor 4 Satellieten via DiseqC optie A/B

     

    Het afstellen en uitrichten is me inmiddels gelukt door het via de Dreambox zelf te doen. Dat is tevens een antwoord op mijn eigen vraag: via een andere receiver lukt het niet want al staat die goed, kennelijk komt dat niet helemaal overeen met de Dreambox. Ik heb al redelijk vaak een satelliet uitgericht maar het blijft een k* klus blush

  12. @Metoo: Thanks!

     

    Het uitrichten met de oude ontvanger ging prima. Prima ontvangst en signaal. Maar als ik het kabeltje vervolgens aan de Dreambox hang krijg ik geen enkele zender te zien. Uiteraard even een nieuwe zenderlijst ingeladen en alle AA/AB/AB/BB's ingevuld. Bovendien zie ik ook nog een hoop BER voorbijkomen. Kabeltje weer even aan de oude gehangen maar daar is het signaal nog steeds goed en kan ik BVN ontvangen. Anybody?

  13. Ik ben van plan om mijn nieuwe Multytenne 45 te gaan monteren en uitrichten. Om het mezelf iets makkelijker te maken wil ik een oude receiver plus TV tijdelijk opstellen die ik vanaf de schotel zelf kan zien. Dan kan ik zelf tijdens het uitrichten het signaal aflezen. De reciever betreft overigens 'n 'klassieke' Humax IRCI 5400. Maar die ga ik na het uitrichten dus niet gebruiken.

     

    Als het spul is uitgericht wordt hij nl. aan de bestaande bekabeling gelegd naar een Dreambox. Die staat heel ergens anders en niet in het zicht. Vandaar dit plannetje...

     

    Vraagje: zie ik iets over het hoofd? Kan ik nu inderdaad makkelijk uitrichten en straks aan een andere ontvanger koppelen?

    Dat ik de Dreambox moet aanpassen is me bekend.

  14. Op Film 1.1 heb ik er geen last van: daar springt het beeld wel automatisch om tussen 4:3 en 16:9 uitzendingen.

    Maar helaas gebeurt dat niet Film 1.2 Daar blijf het beeld continu op 4:3 uitzenden. Dat levert dus langgerekte beelden op bij 16:9 uitzendingen.

     

    Ik heb een Dreambox 500s en Gemini 2.5 image.Iemand een tip hoe dit op te lossen is?

  15. Hier hetzelfde.... af en toe springt de 2 in beeld... dat is wel steeds op een moment dat ik aan het zappen ben. Ik ervaar het niet als een probleem...

     

    mijn config: 500S, Camd3, Gemini 2.5

     

    Een antwoord erop heb ik overigens niet. Het zal wel weer ooit over gaan bij een andere cam of image.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...