Ga naar inhoud


Johnvdv

Lid
  • Items

    63
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Johnvdv

  1. Bij mij zit er Tetra op. Penta versie 1.05 en hoger is bij Via/TPSCrypt kanalen (Canal+ Fr) niet vooruit te branden. Tetra is in dat geval vele malen sneller bij mij.

    Enige nadeel: met Tetra heb ik geen beeld (wel geluid) op MTV Base, MTV Hits & MTV 2.

  2. Ik doe altijd het volgende:

    - Settings uitlezen met STB manager

    - Settings editen met Topbox en wegschrijven in een nieuwe file

    - Deze file even in STB manager laden om de favorieten weer een goede naam te geven en weer even wegschrijven

    - Nieuwe settings in de Topfield laden met STB manager

  3. Ik had voor afgelopen vrijdag Shrek geprogrammeerd (C+ 20:30u) en The Practice (NED1 23:20u). Ontvanger uit gezet en weggegaan.

    De ontvanger had vrijdag de FW van 28 oktober.

     

    Bij thuiskomst stond de ontvanger nog aan, op C+. Geen Shrek opgenomen (hij is waarschijnlijk aangesprongen om 20:30u, heeft de tijd een uur vooruit gezet, en is tot de conclusie gekomen dat hij te laat was...) en The Practice was een uur te vroeg gestart.

    Dus het ligt bij mij niet aan de firmware. Zaterdag de nieuwe firmware uit de lucht geplukt in de hoop het probleem te verhelpen, maar nee. Toen maar overgeschakeld op handmatige tijdsinstelling.

  4. @ olav12

     

    Het verschil tussen alle versies is de leeftijd.

    In volgorde van leeftijd (oudste eerst):

    Gammacrypt

    Tetracrypt

    Pentacrypt

     

    Theoretisch zou de meest recente Pentacrypt (1.09) het beste moeten zijn (daar zitten de meeste features in en de meeste bugfixes), maar dat is in de praktijk heel erg afhankelijk van de ontvanger die je hebt. Op mijn Topfield 4000PVR bijvoorbeeld, daar zappen de zenders van Canal+ France veel sneller met Tetracrypt 1.0 dan met Pentacrypt 1.05 en hoger. Dus een oudere versie die in mijn geval soepeler werkt dan een nieuwe.

     

    (Voor nog uitgebreidere informatie kun je het beste even surfen naar de MagicTrance website)

  5. Mijn ervaring is dat de crypt versies voor Penta 1.05 vooral sneller zappen bij Viaccess/TPSCrypt zenders (Canal+ Fr bijvoorbeeld). Dat is met Penta 1.05 en hoger bij mij echt ontzettend traag. Soms een paar seconden wachten en dan pas beeld, en soms helemaal niet, dus dan moet ik weer even omschakelen en het nog eens proberen.

     

    Het enige minpuntje van Tetracrypt 1.0 vind ik dat ik bij MTV 2 (astra) alleen nog maar geluid heb, en geen beeld. Binnenkort eens even proberen of Penta 1.0 hier wel beeld geeft.

  6. Lijkt erop dat je naar een CVBS signaal zit te kijken i.p.v. RGB.

     

    Dus:

    1) Is de Topfield ingesteld zodat hij RGB uitgeeft op de scart? (Systeeminstellingen menu -> AV instellingen)

    2) Is het een volledige doorgeschakelde scart kabel (alle 21 contacten)?

    3) Is de scart kabel aangesloten op een RGB scart input van de TV? Vaak zijn niet alle scart inputs van een TV geschikt voor RGB. Probeer het in ieder geval eens op de eerste scart input.

  7. Ligt het aan mij, of wordt het probleem van Taeke niet helemaal begrepen? (Misschien ben ik de enige die het verkeerd begrijpt hoor <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> )

     

    Bijna iedereen heeft het over het uitschakelen van de Topfield, maar ik heb Taeke geen woord zien schrijven over uitschakelen. Hij heeft het erover dat de weergave stopt.

     

    Ik begrijp zijn probleem als volgt:

    • Topfield staat aan (met de hand aangezet), bijvoorbeeld op NED1
    • Op een gegeven moment, terwijl je naar NED1 zit te kijken begint er een timer opname van 1.5 uur op RTL4 (terwijl de ontvanger al aan stond dus, m.a.w. de ontvanger schakelt zichzelf na afloop van de opname niet uit)
    • Na een kwartier wil je het opgenomen programma van RTL4 gaan kijken vanaf het begin, terwijl de opname nog voortduurt (time shiften dus)
    • Na 1.5 uur is de opname klaar en stopt dus (terwijl je nog een kwartier te gaan hebt met de weergave)
    • Bij het stoppen van de opname stopt ook de weergave, terwijl de ontvanger aan blijft staan (bij de firmware van 28 oktober wordt er wel een bookmark gezet op het punt waar de weergave gestopt werd, zodat je makkelijk terug kan naar waar je gebleven was)
    I.p.v. het zetten van de bookmark, zou het fijner zijn als de weergave gewoon door zou gaan, maar dat is waarschijnlijk vanwege bepaalde technische beperkingen (nog?) niet mogelijk. Vandaar dat het in de nieuwe firmware "opgelost" wordt door het zetten van een bookmark.

     

    Om te voorkomen dat de weergave stopt, doe ik meestal het volgende: ik ga naar het recording menu (met de record knop) en maak de opnameduur langer, zodat de ontvanger blijft opnemen zolang ik zit te kijken. Dan neem je weliswaar meer op dan je wilt, maar goed, als je de opname wilt bewaren dan kun je dit er naderhand ook weer uit knippen.

  8. > Volgens mij heb je dat alleen als je een film automatisch opmneemt, of met de epg

     

    De opnames met dat probleem waren inderdaad automatisch opgenomen (ik heb 's nachts niet zo'n zin om op te staan om even de ontvanger aan te zetten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> ).

    Snatch komt op 27/11 weer, om 11:00u op C+ Blue. Ik zal de ontvanger programmeren om het begin op te nemen (gedecodeerd), en tegelijkertijd laat ik de video meelopen. Wanneer de opname op de videoband dan ook slecht geluid heeft, dan heeft het waarschijnlijk iets te maken met een automatische opname, zoals je zegt.

    Maar als het op de band wel goed is, en op de HD niet, dan lijkt me dat onwaarschijnlijker.

     

    > Maak eens een kopie van je opname (die is dan code vrij)

     

    Heb ik ook al eens geprobeerd met de beginscene van Snatch. Maar zoals gezegd: bij het afspelen van de gecodeerde opname gaat het geluid fout wanneer het donker wordt. Wanneer ik hier een kopie van maak, dan heeft de kopie het (dus) ook. Helaas.

     

    > Je gebruikt 6X1 files

     

    Zoals gezegd, heb ik ook versie 3.7 van Mickey en versie 3.81 van Satk**s geprobeerd. Die zijn allebei nog 4-in-1/5-in-1 (zonder TPScrypt dus).

     

    De gedachte hierachter was dat ik (als het goed is) hiermee getest heb of het verschil maakt of TPScrypt uitsluitend door de MM gedaan wordt (met Penta 1.05 en hoger in combinatie met een niet-TPScrypt flash) of uitsluitend door de fun (met Tetra 1.0 in combinatie met een TPScrypt flash). Beide situaties gaven hetzelfde resultaat als wanneer zowel de MM als de flash TPScrypt ondersteunen: donker -> slecht geluid.

     

    Ik zal de flash van Huts nog eens proberen. Bedankt voor de suggestie. Ik ga nog wat verder experimenteren...

  9. Herkent iemand het volgende probleem?

    Bij het afspelen van sommige opnames van Canal+ Frankrijk (C+ Blue, C+ Vert etc.) gaat het geluid wel eens de mist in bij donkere scenes of direct na donkere scenewisselingen. Het geluid valt dan even weg, en komt daarna weer terug. Het lijkt alsof het dan opnieuw gesynct moet worden want je hoort eerst zo'n "robot" geluid voordat het geluid weer helemaal terug komt. Soms loopt het geluid daarna uit sync met het beeld.

     

    Dit probleem doet zich voor bij zowel gecodeerd als gedecodeerd opgeslagen opnames. Het eruit halen van de MM bij het afspelen van gedecodeerd opgeslagen opnames helpt niet.

    Wanneer ik de uitzending "live" kijk, dan is er geen probleem, net zo min als bij opnames zonder donkere scenes.

    Het probleem doet zich nooit voor bij andere paketten (C+ NL, PW, ORF).

     

    Wellicht dat dit probleem verwant is met het probleem dat gedecodeerd opgeslagen opnames blokken vertonen bij het afspelen met een MM rev 1.02 (zie: Probleem met opname Topfield 4000PVR). Ik beschik helaas niet over een MM rev 1.01 om dit te testen.

     

     

    Mijn config:

    Topfield PVR4000 met een MM rev 1.02 en een fun2 kaart.

     

    De onderstaande configs heb ik getest.

    Ze hadden allemaal wegvallend geluid bij de beginscenes van de opnames van "Snatch" en "The Mexican".

    MM software:

    Tetracrypt 1.0

    Pentacrypt 1.0 + 1.03 + 1.05 + 1.09

    (Wat me trouwens opviel was dat oude MM software versies zonder TPScrypt vele malen sneller beeld gaven op TPScrypt zenders dan de nieuwere versies.)

     

    Fun flash file:

    Mickey V3.7

    Mickey V4.1

    Mickey V4.3

    Satk**s V3.81

     

    Fun prom file:

    B*ris

     

    Topfield firmware:

    13 mei 2002

    28 oktober 2002

  10. Dat sommige, gedecodeerde opnames blokken geven bij weergave met de kaart erin, dat heb ik ook. Echter, ik heb er nog nooit vastlopers door gekregen.

    Op de een of andere manier lijkt de MM of de Topfield te "denken" dat de opname gecodeerd is, en dan wordt er geprobeerd hem te decoderen. Dat levert natuurlijk problemen als het om een gedecodeerd signaal gaat.

     

    Ik dacht te weten waardoor dit kwam: meerdere audio kanalen. Ik heb het probleem namelijk niet bij Seca 1 kanalen met slechts 1 audio kanaal, (Canal Digitaal NL kanalen bijvoorbeeld) maar wel bij Seca 1 kanalen met meerdere audio kanalen (bij de Kiosken toen die nog in Seca 1 waren, en bij de Franse Canal+sen en Cine Cinema kanalen).

    Het probleem doet zich ook voor bij opnames van Premiere Direkt, waar meestal ook meerdere audio kanalen bij zitten.

     

    Alleen het tijdens de opname geselecteerde audio kanaal wordt gedecodeerd, de andere kanalen niet. Als ik namelijk bij de weergave van een gedecodeerde opname een ander audio kanaal kies, zonder een kaart erin, dan hoor ik niks.

     

    Dus mij theorie was: je hebt een MPEG stream met daarin gedecodeerd video en 1 gedecodeerd audio kanaal, en een of meerdere gecodeerde audio kanalen. En die gecodeerde audio kanalen zorgen er op een of andere manier voor dat de MM of Topfield denkt dat het gaat om een gecodeerde opname -> decodering van een gedecodeerd signaal -> blokken.

     

    MAAR toen had ik een keer een gedecodeerde opname van ORF 1 bekeken. Die had het ook, en daar zit slechts 1 audio kanaal bij. Dus daar ging m'n theorie...

     

     

    Om een lang verhaal kort te maken, mijn ervaring bij het weergeven van gedecodeerde opnames is als volgt:

    Seca 1 met enkel audio kanaal -> Ok.

    Seca 1 met meerdere audio kanalen -> Blokken.

    Betacrypt ongeacht het aantal audio kanalen -> Blokken.

     

    Config: PVR4000 met FW van 28-10-2002, MM rev. 1.02 met Pentacrypt 1.05 en een funcard2 met Mickey v4.3 flash en B*ris EPROM.

  11. > Ik heb het vermoeden dat deze firmware toch nog een beetje beta is

     

    Volgens mensen op het Duitse Topfield board, is deze versie zo snel uitgebracht wegens de problemen met France 2/3. Men is bij Topfield blijkbaar nog druk bezig met wijzigingen.

  12. Enige oplossing die ik kan bedenken is dat je de settings van de ontvanger naar je computer overhevelt, met een Topfield setting editor die ene zender toevoegt (daar heb je namelijk wel de mogelijkheid om alles met de hand in te vullen), en dan de settings weer terug zet naar je ontvanger.

     

    Dit kan wel ooit problemen geven. Als de setting van die ene zender niet geldig is op een of andere manier, dan kan de ontvanger vast lopen als je hem op die zender zet.

     

    Succes.

  13. Dit is er nieuw in deze versie:

     

    ============================================

     

    1. IRD status of Oct 28 2002 version

    (1) system id : 206

    (2) loader version : A3.06

    (3) device version : v4.3.60

    (4) application version : TF-JPC 4.57.59

    (5) last update : Oct 28 2002

     

    2. Improvements of this version

    (1) There shall be no problem in descrambling France2/3 in Astra 12515MHz with the Aston CAM.

    (2) There was a problem while watching the subtitle with the software teletext. The previous subtitle line was not erased. It is fixed.

    (3) The problem of delayed recording with weekly mode is fixed.

    (4) When the system records a service with the descrambled format, the system will keep it as the decrambled format even menu, EPG or some other operations except for channel change and time-shift mode.

    (5) The overall performance is a little bit enhanced. You can try it with the menu in teletext services.

    (6) There was an index number in the date cell of recorded file list when you saved the cut file. It is fixed.

    (7) If a recorded file is locked, the image of instant view window will be also locked.

    (8) The delayed recording menu is completely changed to VCR style.

    (9) The running time of the cut & saved file was not so correct. It is improved.

    (10) There is a change in EPG processing scheme. The EPG speed is a little bit faster than the previous version.

    (11) There was a problem of marking two events as the current simultaneously in EPG. It is fixed.

     

  14. > Is de beta niet voor betatesters!?

     

    Is volgens mij voor iedereen die hem wil testen. En als je daaraan begint kun je maar beter weten waar je mee bezig bent.

     

    BTW: de meeste mensen met gemiddelde kennis updaten hun FW volgens mij via de satelliet. Dus ik denk dat snopper weinig problemen hoeft te krijgen met z'n geweten <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

×
×
  • Nieuwe aanmaken...