Ga naar inhoud


ftjl

Lid
  • Items

    89
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door ftjl

  1. Had een soortgelijk probleem. Kreeg op mijn oude vu duo geen cifs mount voor elkaar naar de solo2. Via netwerkbrowser was ie gewoon te zien,maar kreeg de mount niet werkend. Andersom werkt prima. Draai op beide VTI trouwens, maar geen laatste versie (v6 op de solo2, v7 op de duo).

     

    Heb het uiteindelijk werkend gekregen door op de vu duo als verbindingsoptie in te vullen:

    verbindingsoptie rw,sec=nltmv2

     

    Hiermee werkt t. Op de vu solo2 is alleen rw voldoende. Op de duo niet.

  2. In VTI werken ondertitels ook prima, ze staan echter wel hoger in beeld. Met een aanpassing in de skin.xml trouwens eenvoudig netjes onder in beeld te krijgen. Staat ergens in een VTI topic van een aantal maandjes terug (dus even zoeken). Ook .srt files werken prima in combinatie met mkv. Wel exact dezelfde naam geven als de hoofdfilm. Volgens mij audio knop, dan 1 stap naar boven via pijl naar boven, en vervolgens linker pijl toets. Dan kom je in

    subtitle menu. Daar zou dan ook evt. toegevoegde srt staan (onbekende ...).

  3. Heb het topic ondertitels en VTI ook vele malen geprobeerd op te zoeken. De aanpassing in skin.xml is haast te simpel om te geloven,maar het werkt perfect. Vreemd dat het zolang heeft geduurd, maar beter laat dan nooit. En idd je leert er weer wat bij. Het blijf hobby.

     

    Dank voor de oplossing.

  4. Opgelost.

     

    Heb de VU achter een oude droomdoos (voor de kinderen) staan. Indien de DB niet aan staat, dat wil zeggen spanningsloos, dan wordt het schotelsignaal een stuk zwakker. Met name de verticale polarisatie vermindert sterk. Droomdoos weer op stand by gezet, en daarmee was het probleem weer opgelost.

     

    Topic mag dicht.

     

    ftjl

  5. Hoi,

     

    heb sinds enige dagen slechte ontvangst op genoemde zenders (en nog enkele meer), waardoor geregeld blokvorming optreedt.

    De FILM1 kanalen hebben een beduidend hoger signaal (SNR ca. 10% hoger), en hebben geen blokvorming. Dacht dat juist de FILM1 kanalen kritischer waren.

     

    Voorheen had ik deze problemen niet. Kan het zijn dat de signaalsterkte op deze zenders is afgenomen, of moet ik maar weer eens gaan uitrichten.

     

    Configuratie: VU+ DUO + Multitenne 45

     

    groeten ftjl

  6. Premium HD met Enigma2 RC12. Zapt behoorlijk vlot, maar EPG werkt niet soepel. Vandaar nu de CrossEPG plugin geactiveerd. Werkt op zich wel (downloaden RYTEC NL/BE, parsen (duurt wel lang), converteren), maar de EPG is pas zichtbaar na een reboot. Is er een manier om de EPG te refreshen zonder reboot?

     

    groeten

  7. Tuxweather plugin onder E1 werkt nog steeds met bewegende beelden. Pad van std conf. file dient wel aangepast te worden:

     

    www.wetteronline.de/daten/radar/ddlnw/|YYYY/|MM/|DD/std_|hh|N15m|R15mm.gif?

     

    Weersvoorspellingen per land werken ook.

     

    Tuxweather plugin voor E2 zou mooi zijn, is iets wat ik dagelijks zou gebruiken (indien ik E2 box zou hebben natuurlijk).

     

    groeten ftjl

  8. Scriptje werkt.

     

    Nee, hoef niet telkens te booten (geef toe dat de AZBox minder stabiel is dan mijn DM7020, maar ja die geeft geen HD weer).

     

    Het gaat me ook niet zozeer om het feit dat ik het nodig heb, maar wil graag weten hoe een en ander werkt. Je leert het meest door lezen, zelf proberen, testen en debuggen. Blijft tenslotte hobby. Alleen jammer dat ik ook nog moet werken voor de kost.

     

    Groeten ftjl

  9. Hoi Tonskidutch,

     

    heb het werkend gekregen met jouw aanwijzingen. Bedankt.

     

    In de mount moest ik voor nfs ook nog volume1 opnemen van de nas,anders krijg ik permission denied, dus:

     

    mount -t nfs -o .... 192.168.2.4:/volume1/Movies /DATA/usb1/sda1/recordfile

     

    Voor cifs mount hoeft volume1 er niet tussen.

     

    Nu nog automatisch laten mounten na een reboot (moet lukken via scriptje in /DISK2/etc/start.d).

     

    AZBox speelt overigens alle videoformaten zo'n beetje af. Zonder probleem ook files > 12GB. Opnames > 1GB ook geen probleem.

     

    Met firmware versie 4931 kunnen opnames van AZBox ook nog afgespeeld worden met de movieplayer. Versies later dan 4931 hebben blijkbaar een ander opnameformaat. Kunnen niet meer met de movieplayer worden afgespeeld, alleen nog maar via TV menu-item "afspelen opnames".

     

    Vraag:

    - heb nog steeds de USB stick nodig (om opname in het menu te enablen) om op te kunnen nemen naar NAS. Kan dit ook nog anders?

     

    groeten ftjl

     

     

  10. Hoi,

     

    bedankt voor je antwoord.

     

    Inderdaad via menu laten opnames zich afspelen, via movieplayer niet.

     

    Heb gemerkt dat oude opnames nog wel via de movieplayer zijn af te spelen, nieuwe niet. Sinds welke versie is dit verandert? Vroeger kon je via de AZBox verkenner en Movieplayer de ts files gewoon af spelen.

     

    Mount commando voor nfs welke ik poogde te gebruiken:

     

    mount -t nfs -o rsize=8192,wsize=8192 192.168.2.4:/Movies /DATA/usb1/sda1/recordfile

     

    IP NAS =192.168.2.4

    IP AZBox=192.168.2.8

     

    NFS enabled op NAS, gedeelde map gemaakt op 192.168.2.4/Movies met NFS rechten ingesteld voor 192.168.2.8 (toewijzing aan guest, admin en geen alle geprobeerd).

     

    Groeten ftjl

  11. Nog vorderingen bij mounten NAS?

     

    Heb zelf wat geexperimenteerd maar loop tegen 2 problemen op.

     

    1 NAS nfs mount lukt niet (permission denied by server (SYNOLOGY)). Weet niet hoe ik verder moet komen.

     

    2 NAS cifs mount lukt met telnet commando zoals beschreven in start van dit draadje. Opnemen lukt ook, echter afspelen van opgenomen files lukt niet (Bestand niet ondersteund!). Andere films op de gemounte NAS kunnen wel afgespeeld worden (dus is niet iets met rechten of zo lijkt me). De gemaakte ts files van de AZBox laten zich verder probleemloos afspelen op de PC met VLC, maar dus niet met de Box zelf. Iemand enig idee?

     

    AZBOX Premium HD, firmware 5020.

     

    Groeten ftjl

  12. Hoi,

     

    overweeg voor thuisgebruik 2e AZBox aan te schaffen, maar heb een vraag.

     

    Gebruik momenteel DM7020 als LAN server in slaapkamer(CCcam met C+ abo kaart), en AZBox als client in woonkamer (Multicas CCcam client).

     

    Indien ik nu DM7020 vervang door AZBox Premium, kan deze dan als interne thuisserver gaan werken, of werkt AZBox Multicas alleen nog als client?

     

    bvd

     

    ftjl

  13. Hoi,

     

    gebruik firmware versie 09.3686 en Multicas versie 1.61C-A11.

     

    Via thuisnetwerk share ik de SECA kaart in mijn DB7020 (CCcam client). Op de AZbox heb ik op sommige C+ zenders (o.a. RTL4, SBS6) last van irritante hikjes in het beeld, die in elke oudere firmware ook al aanwezig waren. Nu hoorde ik dat dit te verhelpen is door in de AZbox een lokale kaart te stoppen. Heb nog een 2e kaart (Irdeto) die ik gebruikte in mijn oude Hummie. Wanneer ik die kaart in de AZBox prop heb ik inderdaad beeld via de kaart. Priority is echter altijd op de kaart, en de interne CCcam share wordt niet meer gevonden (voor bv de SECA zenders die geen Irdeto meer ondersteunen). Haal ik de Irdeto kaart eruit, dan weer direct beeld via de interne share.

     

    Is hier een oplossing voor (bv priority list, of ignore list). In cccam config heb ik alleen de C-line naar de interne share staan.

     

    Verder: is er een oplossing voor die irritante hikjes op C+ kanalen?

     

    Dan nog een laatste vraag: vind zelf dat de Harddisk nogal vaak opspint (bv indien je naar plugins of settingsmenu gaat)zonder dat de HDD volgens mij hoeft in te komen. Is dit ergens instelbaar (Standby staat op 1 min ingesteld).

     

    Hoop dat iemand me verder kan helpen.

     

    ftjl

     

     

  14. Zie dit op de ccc_serverinfo van de AZBox.

     

    0 192.168.2.2 : 20000 [0.0.0]

     

    Heb het gevonden.

     

    Heb example_cccversion hernoemd naar cccversion. Reboot, en nu werkt het.

     

    Alleen cccam.cfg was blijkbaar niet genoeg.

     

     

    groeten ftjl

  15. Hallo,

     

    heb Multicas er nu op. Krijg echter connectie naar mijn DB7020 met CCcam 2.1.0 niet voor elkaar (wil met AZBox via de C+ kaart in mijn DB kijken (allemaal binnenshuis )). Op de DB7020 F lijn opgegeven, op AZBox C lijn op poort 20000.Via multicas smartcard interface menu CCClient gekozen (alle info is nu te zien van de C lijn), echter op login krijg ik een login fail.

     

    Enig idee wat er fout gaat? Kan ik login proces ergens volgen?

     

    bvd

     

    Ftjl

  16. Jungle V5 werkt wel, maar heb nu een ongelukkige kanalenlijst na inscannen. Hoort er nog een Eeprom file bij deze Jungle V5?

     

    Heeft iemand ook een actuele kanalenlijst voor Astra 1,3 en HB, met Canaal Digitaal voorop? Of kun je onder Jungle V5 handig de kanalen verplaatsen?

     

    Graag ook verwijzing naar bijbehorende inlaadprogramma (indien dit anders is dan Pionero 4.0).

     

    bvd

     

    Frank

  17. Ticker is wel steeds normaal in beeld, en loopt op normale snelheid.

     

    IP in STOP mode is inderdaad hetzelfde als in normaal bedrijf.

     

    Zoals gezegd, na het klikken van de FLASH button lijkt het alsof een oneindige wachtloop optreedt.

     

    Ik heb het al eens eerder gehad. Toen heb ik uiteindelijk via nulmodem kabel geflashed. Een tijd daarna Pli Helenite erop gezet. Dit ging toen wel weer goed via webif. Nu vertikt ie het echter weer.

     

    groeten ftjl

  18. Hoi,

     

    netwerk lijkt me in orde. In STOP mode is de webinterface bereikbaar, al lijkt het erg traag (PLI logo verschijnt meestal erg traag, of verschijnt helemaal niet).

    In kijkmode is via WEB-X-TV zonder haperingen te kijken, dus dat geeft me geen reden om aan mijn netwerk te twijfelen.

     

    Heb DCC v2.6a nog even opgestart. In STOP mode wordt de DB niet gezien (login failed). In normaal bedrijf ziet DCC de DB7020 wel (netwerk OK), maar geeft wel een melding: bootmanager not found. Wat dit inhoudt weet ik niet, want gebruik DCC verder nooit.

     

    groeten ftjl

  19. Maakt het voor het flash proces uit welke image je er in wil zetten, of welke er in de flash zit?

     

    Het lijkt mij dat, ofwel de DB7020 heeft een probleem met zijn bootloader via het netwerk, of er komt geen handshake tot stand met als gevolg dat PC en DB7020 op elkaar staan te wachten.

    De PC geeft als melding: Verzoek verzenden naar dreambox, en daarna gebeurt er niets meer. Proces ziet niet vast, je kunt het gewoon afbreken. Modzilla geeft na verloop van tijd een time-out, als je niet steeds de Flash button opnieuw klikt.

     

    groeten ftjl

×
×
  • Nieuwe aanmaken...