Ga naar inhoud


studioph

Lid
  • Items

    50
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door studioph

  1. DV011_ppic_1045+8810_010100_001.png

    Ben in het bezit van deze schotel die  met een diameter van slechts 45 cm, vier satellietposities, Eutelsat Hotbird 13° oost, ASTRA 19.2° oost, ASTRA 23.5° oost en ASTRA & Eurobird 28.5° oost, parallel ontvangt.

     

    Mijn vraag is of deze schotel meerwaarde heeft bij het gebruik van een M7 801 HD ontvanger die ik van CD heb ontvangen bij een nieuw abonnement.

    Het lijkt erop dat ik uitsluitend iets heb aan Astra 1 en 3

     

    Wie kan mij advies geven ?  Dank

     

    Studioph 

  2. Ik heb een DB 7000 Gemini 4.70 met Oranje Nieuwe Smartcard van CD en Aston 1.05 en heb al een week geen NED 1 meer en Ned 2 en Ned 3 reageren traag. Het vreemde is dat als ik de Aston 1.05 met het kaartje in mijn oude NextWave Plus ontvanger stop doet alles het normaal dus wel Ned 1 goed schakelen enz.

     

    Het ligt dan dus niet aan smartcard en Aston 1.05 toch....????

     

    Is het dan de combinatie DB 7000 en Aston 1.05 ?

     

    Wie kan helpen of heeft een goed idee om het op te lossen ??

     

    Alvast dank voor elke suggestie

     

    PH

  3. Ik heb een DB 7000 Gemini 4.70 met Oranje Nieuwe Smartcard van CD en Aston 1.05 en heb al een week geen NED 1 meer en Ned 2 en Ned 3 reageren traag. Het vreemde is dat als ik de Aston 1.05 met het kaartje in mijn oude NextWave Plus ontvanger stop doet alles het normaal dus wel Ned 1 goed schakelen enz.

     

    Het ligt dan dus niet aan smartcard en Aston 1.05 toch....????

     

    Is het dan de combinatie DB 7000 en Aston 1.05 ?

     

    Wie kan helpen of heeft een goed idee om het op te lossen ??

     

    Alvast dank voor elke suggestie

     

    PH

     

  4. Hij heeft de maat van een DB 7000 , twee cardslots, usb aansluiten, com port, een optical aansluiting en 2 scart aansluitingen

    Kun je er gewoon mee kijken naar Astra en Hotbird in NL ???

     

    PH

  5. Ben in de VAE en kan (gratis) een Humax (Orbit) XD300 meenemen naar NL.

    Kan weinig info vinden wie weet of je wat aan zo'n ontvanger hebt in ons land <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

     

    PH

  6. Astra zit vanaf de schotel gezien rechts enkele graden naar boven gedraaid ten opzichte van de Hotbird. Wat ik niet begrijp is dat de ene DB het prima doet tijdens regenachtig weer en de andere alleen problemen heeft. Logischerwijs zouden beide DB-en toch slecht ASTRA moeten ontvangen. Kan het zijn dat het monoblok verschillende signaalsterktes uit de twee aansluitingen laat komen ??

     

    PH

  7. Toon, de BVN waardes op Hotbird zijn nu SNR 75% AGC 53 % en BER 0 en BVN op de Astra 79 , 62 en o op de rechter Monoblokuitgang (de onbetrouwbare) en op de linker Monoblok uitgang zijn de waarden van BVN Hotbird 71 , 52, 0 en BVN op ASTRA 82, 62, 0

     

    De regen / vocht begrijp ik nog steeds niet want ik heb een ander monoblok gemonteerd met gelijk resultaat is zo'n monoblok dan zo gevoelig ??

     

    Groeten PH

  8. Sorry, waarschijnlijk heb ik het niet goed uitgelegd maar door de kabels om te wisselen de korte kabel naar de bovenverdieping en de (oudere) langere kabel naar beneden ging het probleem mee waarmee ik bedoelde de DB die eerst geen pobleem gaf (korte nieuwe kabel) gaf nu het probleem dus het probleem kwam als het ware uit de rechteruitgang van het monoblok, onafhankelijk welke kable of DB ik ook aansloot.

     

    Dus waar ligt het dan aan ??

  9. Enige tijd geleden een monoblock gekocht ivm 2e DB op bovenverdieping. Alles uitgericht en prima ontvangst van Astra en Hotbird op beide droomdozen. Echter opeens bij regenachtig weer 1 DB slechte ontvangst op Astra en een beetje Hotbird. Andere DB prima ontvangst. Op aanraden van medelid kabels omgewisseld bij Monoblok (Maximum MBT-22) en ziedaar nu ging het probleem van de ene naar de andere DB. Dus moest het monoblok wel kapot zijn. De rechteruitgang gaf het probleem. Naar de dealer en nieuw monoblok gemonteerd. Alles OK SNR 79-81 AGC rond 65 en BER steady op 0 voor ASTRA en zelfs hogere waarden voor Hotbird.

    Hotbird staat op 1 en Astra op 2. Alles moet wel goed staan want anders kan toch de ene droomdoos het toch niet goed doen. En bij droog weer doen beide dozen het fantastisch !!

    Alles prima........nee, want vandaag weer regen en probleem hetzelfde dus ????

    Het kan niet liggen aan de kabels, de DB's enz. want bij wisselen blijkt het probleem mee te gaan.

     

    Wie weet waar dit nu aan kan liggen ??

    <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

    PH

  10. Door de aanschaf van een tweede DB en een monoblok voor Astra en Hotbird heb ik nu meer zenders en ook op de bovenverdieping beeld. Op mijn "oude" DB (serie 1...) heb ik nu een ronald draaien die mij uitstekend bevalt. Op de nieuwe heb ik PLI gezet. Maar vooral ook voor niet zo handige huisgenoten wil ik graag op de nieuwe box ook de image uit de oude. Hoe haal je nu alles uit de ene en kopieer ik naar de andere DB ??

     

    PH <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

     

     

    *** onderwerp aangepast. kies aub in het vervolg zelf een duidelijk onderwerp

  11. Na alles geprobeerd te hebben en zelfs professionele hulp van twee echte DB kenners bij mij in de buurt was er maar een oplossing terug naar de dealer en omruilen en nu dus alweer een drie weken een nieuwe DB die het goed doet sinds woensdag want ivm Tsunami moest ik overhaast naar de Malediven de afgelopen weken. Vandaar dat de DB in de doos klaar stond na thuiskomst (luxeprobleem als je de ellende aldaar hebt meegemaakt !!)

    Ergo ga terug naar je dealer want de DB krijg je met geen mogelijkheid aan de praat !!

    Succes Thanzer ik ken het gevoel van machteloosheid

     

    <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

    PH

  12. Ik gebruik XP maar het laden heeft prima gewerkt de eerste 4 dagen totaal 3 maal een image geladen waaronder origineel, RU en er zat een Ronald in als laatste dacht ik met als logo the Linux kreet met de pinguins

    Het lukt ook niet vanaf het moment van vastlopen om een Flash erase uit te voeren er gebeurd gewoon niets.

     

    PH

  13. Yugi,

    Ook dit nu geprobeerd maar geen effect ik doe het volgende: HDD eruit, geen USB, alleen aansluiten netkabel (begrijp ik niet want de box moet toch opnieuw ingesteld worden op het juiste adres na een erase <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />)aansluiten nulmodem en 220v. Dan dreamupdate 2.14b loaden erase img daarna direct zonder de DB uit te zetten de originele 1.08 img van Dream Multimedia daarna 220 v eraf, nulmodem en net kabel eraf. Aansluiten scart en coax en dan 220 v erop en starten

     

    Wat doe ik fout <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> en is er anders iemand in de buurt van Apeldoorn die me kan helpen ?? toch nieuwe bootloader <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

     

    PH

×
×
  • Nieuwe aanmaken...