Ga naar inhoud


Jeffrey

Lid
  • Items

    417
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Jeffrey

  1. Netwerktooltje heb ik idd ook laten lopen en ziet alleen mijn vu+ duo. Ook heb ik idd. al een paar keer geprobeerd de powerbutton zelfs meer dan een minuut ingedrukt te houden maar ook zonder resultaat. Heb de nieuwste versie van dreamup.

     

    Mijn router ziet ook niet dat er iets is aangesloten op mijn ethernetpoort.

     

    Heel vreemd. Het enige wat ik kan vinden op Google is een methode om opnieuw te flashen als de 2 ledjes knipperen maar de mijne branden continu.

  2. Heb voor een prikkie een DM600 PVR gekocht. Helaas werk ie niet meer. Als ik de stroom erop plug (via een andere voeding 12v, 2A, aangezien de originele voeding er niet bij zit) dan doet de box niets. Het enige wat er gebeurt is dat de groene en rode led samen branden. Heb ook 2 andere voedingen geprobeert, en zelfs een gestabilizeerde voeding van 6A.

     

    Heb al geprobeert via Dreamup en een nul-modemkabel de box te benaderen zonder resultaat. Ik krijg niet eens de melding dat de box connected is. Ook via netwerk kan ik niets uitlezen. Recover bad sectors ook geen resultaat.

     

    Ik denk wel dat het een originele box is, en geen clone. Dit omdat er een Dream MM hologram onderop zit en het Mac adres begint met 00-09-34-C1. (staat onderop de sticker samen met het serienummer)

     

    Is er nog enige hoop om deze box weer tot leven te krijgen, zo ja, hoe?

     

    Google gaf geen resultaat, en ook de zoekfunctie van S4A niet.

  3. Dit is ook de enige verre zender die ik altijd en stabiel heb kunnen ontvangen in Son & Breugel (boven Eindhoven, mijn oude woonplaats). Met RDS en in stereo zelfs. Wel antenne horizontaal zetten. Was leuk om te zien. Ik zal binnenkort weer eens gaan proberen of het nog steeds lukt. Woon nu in Eindhoven maar kan geen antenne zetten hier.

     

    Zender heeft zoiezo een megabereik. Kan al in Limburg ontvangen worden op mijn autoradio. Is naar mijn weten trouwens wel het zelfde programma als op de satelliet... (Astra1 12.343/V RTL RADIO)

  4. Toen ik nog op m'n oude adres in Son en Breugel woonde (3 jaar geleden) kon ik een antenne op het dak zetten (nu helaas niet meer). Leuk vond ik altijd dat toen ik m'n antenne horizontaal zette altijd in full stereo met RDS de zender RTL RADIO op 97.0 uit Luxemburg kon ontvangen. Mijn antenne was draaibaar, en dat is echt een aanrader, die ene centimeter dat je je antenne verdraaide kon je weer totaal andere zenders ontvangen. Ook is het handig om een tuner te hebben met een "narrow" functie. Scheelt echt enorm. Zo was het op de normale stand totaal niet mogelijk om bijv. Classic21 op 95.6 uit Liege te ontangen omdat toen radio8FM uit Eindhoven met 3KW op 95.5 eroverheen knalde, op de narrow stand kan je dat wel goed ontvangen. Ik heb zelf een Sony ST-SB930 QS Tuner en als antenne een 3 elements FM zendantenne met F-connector. Deze kan zowel horizontaal als verticaal gezet worden. Zelf heb ik er nog een reflector achtergezet. Dikke coax doet trouwens ook wonderen. Helaas had ik geen 50Ohm naar 75 ohm omzetter dus daar ging helaas wat signaal verloren. Helmaal leuk was het DX-en als er condities waren. Leuk om zo eens BBC R1 te ontvangen ergens rond de 98 MHz.

     

    Maar ook al zit de FM band overvol, met een goede tuner kan je nog altijd exotische zenders oppikken.

  5. Ik heb er een 7805 transistor tussengezet, Dus het voltage wordt teruggebracht naar 5 volt zodat hij nu veel minder hard gaat. Kan ook met een potmetertje overigens, dan is het regelbaar. Voeding blijft nog steeds koel.

    Ook heb ik tussen de behuizing en de ventilator rubberen ringetjes geplaatst (kraanringetjes, te koop bij de bouwmarkt) zodat de ventilator geen contact maakt met de behuizing. Scheelt ook een hele hoop. Nu is mijn ventilator vrijwel niet meer te horen.

  6. Origineel bericht van: Dennis DaMenaCe
    Waarom zou je het goed willen hebben op 60hz?


    Dat vraag ik me ook af... Is toch bedoeld voor de Amerikaanse zenders. Of had toch te maken met het Amerikaanse stroomnet dat op 60Hz staat afgesteld of heb ik het nu helemaal mis.
  7. YES! Heb net een update gedaan en beeldkwaliteit is nu inderdaad super op SD. Ook heb ik het idee dat de beeldkwaliteit op HD is vooruitgegaan. Is wat rustiger heb ik het idee.

     

    Draai trouwens openPLI.

  8. Ik heb hier hetzelfde probleem. Het ligt ook niet aan de skin of de instellingen. Via component heb je exact hetzelfde. Als je een Hi-res skin pakt zoals dreamTV-HD of je pakt de standaard Magic skin, bij de 1080i zie je dat het wazig is. Als ik goed kijk zie ik lijntjes, dus het lijkt er wel op alsof de interlacer slecht is in de VU+duo

     

    Zet je alles op 576p dan is SD superscherp, maar de HD zenders worden dan gedownscaled (wat overigens wel zeer goed gaat, je ziet minder verschil dan de upscaling van SD-zenders). Je hebt meer plezier van het downscalen van HD zenders, aangezien de SD zenders veel scherper worden, en op dit moment zijn er te weinig HD zenders. Dat zal straks wel anders worden als bijna alle commerciele zenders in HD gaan uitzenden.

     

    Als je dus een compromis wil, kan je dit doen. Het kwaliteitsverschil tussen HD>downscale en SD>upscale is groot.

     

    Maar ik denk wel dat het een hardwareprobleem is ben ik bang.... Heeft er toevallig iemand een DM8000 staan samen met een VU+duo die kan vergelijken? Ik heb alleen een Dm7025+ maar die is alleen SD.

     

    Is dit probleem uberhaupt wel bekend bij max digital?

  9. Origineel bericht van: pros
    Ik heb een DB7025+ en nu de VU+Duo. Met openPLi firmware zien beiden er hetzelfde uit.
    DB heeft een handiger afstandbediening. Opstarten en zappen op de VU gaat veel sneller dan DB. Ook op de VU nog geen problemen gehad met switchen van satelliet, gekend probleem voor alle DB's. De VU blijft ook lekker koel.


    Ik heb ook beiden, maar ik vind de beeldkwaliteit op de SD kanalen toch wel ernstig slecht in vergelijking met de DM7025+. Ik heb ze beide via component aangesloten gehad. DM is vele malen scherper en ook bijv. de Topfield 5510 is scherper. De VU+Duo is echt wat SD betreft een stuk slechter.
    Verder niets dan lof over de VU+duo!
  10. Hoe is het met de kwaliteit van het RTL4 HD signaal? Worden de meeste programma's echt in HD aangeboden? En het nieuws enz. wordt dat ook in HD uitgezonden? Ik neem aan van niet, maar is de kwaliteit van het geupscalde materiaal wel beter als de originele RTL4?

     

    Ik wil namelijk een DM8000 kopen, maar vraag me af of het de moeite waard is om over te schakelen. ik wil er wel op vooruit gaan, maar ik lees hier ook negatieve berichten.

  11. Heb al alles afgezocht op het forum maar kom geen hits tegen. Hoe kan je de channelname veranderen, bijv. NED1 veranderen naar Nederland 1 enz. Ik heb PLi en dreamboxedit 3.0. Daar kan ik alles keurig in veranderen maar als ik ze dan vervolgens naar de box upload via FTP dan wordt alles veranderd naar de standaard naam.

  12. Ik heb nu een 7025+ en ook ik heb paarse balken in het beeld. Ik heb alle gegevens gedownload van de component fix en heb zelfs de 3 condensators van 1uF al in huis, maar de 7025+ heeft geen ST-chip maar een Maxim MAX4399 chip en de layout is compleet anders. De genoemde C3202, 3302 en 3402 condensators kan ik helemaal nergens terugvinden. De meeste condensators zijn niet eens genummerd.

     

    Wie heeft dit werkend of weet waar de condensators zitten? Ik heb Google al geprobeert maar kom niet verder dan de 7020 mod.

  13. Origineel bericht van: Donkeyman
    Ik heb tegelijkertijd een kaart ontvangen voor mijn basispakket en het tweede pakket van één euro.


    Toen ik gebeld had met de klantenservice zei de dame dat ik echt de kaart pas in september kon verwachten, en dat wist ze 100% zeker. Nou, raad eens wat er dezelfde dag nog op de deurmat lag?? Jaja de 2e kaart! Dus wel met een week vertraging, maar nu uiteindelijk toch de 2e kaart ook ontvangen hier.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...