Ga naar inhoud


Rambozo

Lid
  • Items

    151
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Rambozo

  1. Dank je!

     

    Inmiddels gevonden met wat hulp van een ander lid. Maar dit is een .ipk bestand en ik kom niet meer in de root van de dreambox om dat bestand handmatig te installeren (want de DM staat in stop mode...). Kan ik die bootloader serieel flashen? Of is er een bootloader die ik via de webinterface kan flashen?

  2. Tja, dat is inderdaad ook nog een optie. Ik blijf het echter vreemd vinden dat de bootloader nog wel (deels) goed lijkt te zijn. Bij alle dreamboxen (tot deze) kon ik altijd serieel de dreambox weer in leven krijgen.

     

    Vroeger heb ik nog wel eens met een JTAG-interface een dreambox moeten herstellen, maar dat ga ik met een nieuwe dreambox onder garantie niet doen.

     

    Zou de bootloader van deze DM7020HD-v2 corrupt zijn? En zo ja, kan ik die opnieuw flashen?

  3. Hetzelfde image nu via de 'serial mode' geflasht. Lijkt allemaal goed te gaan (met de nadruk op 'lijkt'...)

     

    Nadat dreamup aangeeft 'box was flashed successfully' de knop disconnect en daarna exit gedrukt. Stroom van de DM7020HD af, miniUSB losgemaakt en daarna stroom er weer op. Helaas weer valt de DM opnieuw in de stopmode. Het wordt frusterend..... Hoe krijg ik de DM weer in de fabriekstoestand?

     

    25g83l4.jpg

    15i679d.jpg

  4. Het image via de webinterface geflashd. De flashbalk loopt mooi op naar 100% en geeft aan dat de 'firmware upgrade complete' is. Daarna gaat de box ook werkelijk rebooten, maar valt direct weer in de stopmode... De webinterface blijft aangeven 'rebooting'.

     

    Opnieuw rechtstreeks de url van de dreambox ingeven en dan zie je weer het bekende firmware-upgradescherm. Kan er iets mis zijn met de bootloader?

     

    s6629s.jpg

    incs3s.jpg

    e0sepy.jpg

  5. Een nieuwe DM7020HD-V2 via de mini-USB geflasht met dreamup (PLi4.0). Na ongeveer 15 minuten geeft dreamup aan dat de flash succesvol is. Echter bij het rebooten valt de DM7020HD-V2 weer terug in Stopmodus.

     

    Heb het volgende al geprobeerd:

    - Via webinterface originele firmware terugflashen (zegt succesvol, maar nog steeds stopmodus)

    - Via Dreamup originele firmware terugflashen (zegt succesvol, maar nog steeds stopmodus)

     

    De bootloader is #88.

     

    Ik ben een beetje door de mogelijkheden heen.... 

  6. Beslist maar ik zie hier tot nu toe geen reacties van technisch gelijkgestemden die constructief naar een oplossing zoeken.

     

    @TheParasol: Ik houd me meestal op de achtergrond op dit forum (en misschien blijft dat ook wel zo...), maar ben zeker wel één van de technisch gelijkgestemden waar jij het over hebt. Indien enigzins binnen mijn mogelijkheden wil ik graag meedenken/-werken aan constructieve oplossingen. Misschien is het wel verstandig om dan een nieuwe thread hierover te starten...

  7. Misschien water in de aanvoer (uplink wink )? Of zouden ze bij CD de freezes en glitches in onderzoek hebben?

     

    Ik zag overigens 2 keer kort achter elkaar (binnen 30 minuten, schat ik) het signaal op Astra3 helemaal terugvallen en daarna weer langzaam herstellen. Ik dacht eerst aan een onweerswolk, maar het lijkt dus iets anders te zijn.

  8. Ik heb het gevoel dat je (wigee) niet echt soldeerbegaafd bent of zelfs een multimeter hebt, maar... Probeer eens met een fohn de onderdelen op de printplaat aan de zijde van de zekering warm te maken. Vaak is het inderdaad een condensator die niet meer lekker (koud) opstart. Door deze te verwarmen en daarna de DM7000 opnieuw aan te zetten, wil de voeding toch nog wel eens opstarten. Vervanging van de onderdelen is, zoals al eerder aangegeven, de enige blijvende oplossing!

  9. Waarom gebruik je /dev/tts/0 bij CCcam 2.1.4? Je wilt toch de interne cardreader van de DM800 gebruiken? Of begrijp ik je niet goed?

     

    Ik heb zo'n vermoeden dat je iets teveel gemanipuleerd hebt aan het cccam.cfg bestand. Zet er gewoon een configbestand met standaardwaarden in en dan zou de interne reader gewoon moeten werken.

  10. Origineel bericht van: Fabian
    Ik heb hem net getest zonder dat de HD is aangesloten, maar dan gebeurd er helemaal niks. Heeft iemand anders nog suggesties van wat ik nog kan proberen?


    Vaak zijn de condensators van de voeding verlopen en daardoor start de dreambox koud slecht op. Probeer de condensators van de voeding met een gewone fohn te verwarmen (niet te warm wink!) en zet dan met de schakelaar de voeding aan. Start de box op dan moet je de condensators vervangen.
  11. Origineel bericht van: Littlesat
    Met je dubbele tuner is het geen probleem. Echter intensieve cardshare wordt moeilijker...


    Ik had zelfs met een enkele tuner al problemen. Met twee tuners gelijktijdig liep het ook geregeld 'blokkerig'. Dus ik ben nog niet zo zeker dat het geen probleem is.... Maar op dit moment werkt alles weer.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...