Ga naar inhoud


zoekende

Lid
  • Items

    266
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door zoekende

  1. IPv6 staat niet ingeschakeld. Heb heel het internet ondertussen afgestruind vwb antwoorden. Hamvraag voor mij is waarom ACryan eerst de hdd in het netwerk ziet, maar sneuvelt bij de harddisk logon. Is deze logon van de harddisk of van ACryan. De harddisk is benaderbaar in het netwerk via Win. 10.

  2. Heb automatisch IP verkrijgen op ja gezet. Krijg nu weer toegang tot de hdd. Het enige probleem is dat ik in de Acryan nu een Netwerk login moet invullen. Een Netgebruikers- ID en een Netwachtwoord. Heb de inloggegevens van het modem gegeven, maar dit zijn ze niet. Ondanks dat dit niet onder Vuduo valt, gaarne toch raad.

  3. Gebruik de harddisk van de Vuduo als opslag voor gedownloade bestanden. Met de Acryan kon ik de opgeslagen films bekijken op tv. Zonder mij bekende redenen ziet zowel de Acryan alswel de pc de harde schijf van de Vuduo niet meer. De harde schijf is wel zichtbaar op zowel de pc alswel dmv de Acryan, maar niet benaderbaar. Melding: geen toegang tot vuduo\harddisk. De Vuduo is wel benaderbaar via DCC. Zie in /media/hdd wel de bestanden staan. Ik maak hier uit op dat de verbinding ok is via het netwerk of staan deze gegevens in het flash geheugen van de Vuduo? Gaarne jullie advies

  4. Voeding omgeruild met een andere voeding uit een Vuduo. Spanning kan je blijkbaar pas meten als het witte blok van de voeding op het moederbord is aangesloten. Er staat dus alleen voeding (5v) bv naar de harde schijf als de stekkerblok is aangesloten. De fout moet dus op het board zitten.

  5. Wil graag even meeliften op dit item. Heb alleen op de uitgaande voeding van de voeding naar het board 5v tussen pin 1 en 2, waarbij pin 1 de zwarte draad is. Heb de elco's c14 en c15 vervangen. Bleken achteraf goed te zijn. Gaarne advies

  6. Heb het bekende (flauw) rode led probleem. De drie elco's zijn vernieuwd en ook de Ic. Nergens op het board meet ik spanning. Op de de drie Ic meet ik 0,13 v. De voeding maar het board is ok. Op welk punt op het board komt de voeding als eerste binnen en wat zou de weg naar de U801/C801 kunnen zijn? Heb alle draadjes vwb het led probleem gelezen, maar over dit niets gevonden.

  7. Vandaag de boel gemeten met als voorbeeld mijn werkende Vuduo. Op geen van de AOZ 1021 (U801) en op de U802 en U508 staat spanning. Zag dar er op de 1021 gesoldeerd aan was. Indien de U801 kapot is, staat er dan ook geen spanning op de anderen? De voeding is ok, deze heb ik uitgewisseld. Gaat de spanning van de voeding rechtstreeks naar de AOZ1021 of kan er iets er voor al uitgepalmd zijn. Lijkt of het board spanningsloos is.

    Gaarne jullie advies.

  8. Heb als hobby reciever een kapotte Vuduo gekocht met het bekende rode led probleem. Bij het openmaken van de box bleek hij echter een poging tot wederopstanding al achter de rug gehad te hebben. De 3 condensatoren waren afgeknipt te zijn en op de pootjes waren nieuwe condensatoren gesoldeerd te zijn met de juiste waardes. Bij het controleren van de verbinding op de achterkant van het board bleken de soldeerpunten enigszins verbrand te zijn. Heb met een kraspennetje zo goed als mogelijk wat weggekrabd bij de gaatjes en nieuwe condensatoren geplaatst. Resultaat een bekende rode led. De voeding omgeruild met mijn werkende voeding uit een Vuduo. Geen resultaat, maar weet nu wel dat de voeding ok is.

     

    Vraag:

     

    1. Hoe controleer ik of de condensator goed contact maakt op het moederbord. Bv door het akoestisch meten tussen plus en min van een vervangen diode en punt x op het bord. Dit voor alle 3 de condensatoren.

     

    2. Tussen welke punten moet ik meten of de AOZ1021 in orde is en wat zijn de waardes tussen de punten xyz etc.

     

    Met dank

  9. Vandaag de ladder opgegaan en de LNB Astra2 verwisseld met die van Astra3, dit inclusief de bedrading. Bij zenderzoeken de beide Astra's verwisseld. Heb nu wel ontvangst. Tevens de kabels verwisseld en de LNB weer verwisseld. Geen radiozenders en de H kanalen. Alles weer terug gezet naar de Astra2 kop. Heb geen Hotbird en Astra1 meer. Wil de bedrading naar de koppen verwisselen en 2 nw diseqc's bestellen. Iemand nog een advies voor de meest geschikte diseqc?

  10. Op VTI staan alleen zeer oude Zenderlijsten. VTI kan ik niet verwijderen zie ander draadje. Heb een oudere zenderlijst  gedownload. Blijft over de aansluitingen (3) op de LNB de aansluitingen van de 2 diseqc's schoon te maken. Het zijn dikke bruine kabels. Kan het nu in het donker niet zien. Alles draaide normaal tot aan de radio-ontvangst klachten. Ga morgen nieuwe aansluitingen op de LNB maken.

  11. Ceesv, de kabels gaan al enkele jaren mee. Kabel van lnb naar disecq zijn van goede kwaliteit. Software matig staat de 22v aan. Zou ik nu op het eind van de kabel 22v moeten meten? Het typische is toen ik vooraf de LNB kop wisselde ik wel de (TV) zenders ontving. Weet niet de polarisatie van de radiozenders. Hoe elimineer je fout in de kabels (2) naar de diseqc zijn reeds omgewisseld, de LNB ( zet morgen de oude lnb terug en de functie van de kanalen kiezer. Heeft deze een invloed op H en V?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...