Ga naar inhoud


Crazypat

Lid
  • Items

    46
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Crazypat

  1. Kan iemand mij vertellen of ik mijn topfield kan gebruiken in Mexico, ik probeer BVN te ontvangen via de AMC4 maar tot op heden zonder resultaat. :-(

    Signaalmeter blijft constant op 60% staan en kwaliteit op 0%.

    En hoe is een andere sateliet toe te voegen zoals AMC4 buiten de standaard die er in staan zoals van 40 graden oost naar 45 graden west?

    AMC4 zit op 101 graden west.

    Indien je de LNB invoert kan je dan de minimale en maximale waarde invullen of is het verstandiger om alleen de maximale waarde in te vullen ( 12.75 Ghz )?

    Vele vragen waar iemand hopelijk antwoord op kan geven. Wil weer een beetje nederlandse TV kijken. :-)

    Groeten,

    Patrick

  2. Hoi allen.

    Ik heb hier een intercom set van Kocom bestaande uit een telefoontoestel met een voordeur station deze bevat 1 drukknop om het telefoontoestel die binnen hangt op te roepen. De voeding voor alles komt vanuit het telefoontoestel (115-220V) en de verbinding tussen beide is 2 draads (een derde draad om eventueel een deuropener te bedienen).

    Nu het volgende probleem ik bezit nog 6 extra telefoontoestellen die ik graag in diverse ruimtes wil aansluiten en dan allen naar 1 centraal punt uit wil laten komen echter de bestaande voordeur station heeft maar 1 drukknop om 1 toestel op te kunnen roepen of andersom van telefoontoestel naar voordeur station. Nu zijn in de handel voordeurstations met 4 drukknoppen dus 2 van deze sets zouden mijn probleem oplossen maar ik woon in mexico en hier is dat niet te krijgen.

    Is er een oplossing waardoor ik zelf een centraalpunt maak, waar ik 7 drukknoppen (1 apart voor elk toestel) en een speaker op monteer zodat ik elk toestel apart op kan roepen en deze mij dan weer kunnen beantwoorden?

    Nogmaals de voeding voor het voordeur station komt vanuit het telefoontoestel en is naar mijn idee 12 of 24 volt wat vanuit het telefoontoestel komt en het telefoontoestel wordt gevoed d.m.v. 115V.

    Ik hoop dat iemand een oplossing voor mijn probleem heeft.

     

    M.v.g. Patrick

    post-1400-1318259429,5269_thumb.jpg

  3. Ik was niet geheel duidelijk in mijn vorige bericht denk maar ik bedoelde dus dat ik overal hier had gezocht en het kleinst wat ik kon krijgen was AWG 26 dus toen heb ik de draadjes van een IDE kabel gebruikt want die zijn AWG 28.

    Die link voor die kabels zal ik zeker even bij mijn favorieten plaatsen altijd makkelijk om zo'n adres te hebben.

    Allen nogmaals bedankt.

  4. Ik bezit een printplaat die bedraad moet worden met Kynar wire AWG 30 en AWG 26.

    Nu is het probleem dat deze draad hier in Mexico heel moeilijk tot niet te verkrijgen is.

    Is het mogelijk om deze printplaat met een andere meer universeele draad te verbinden? en zo ja welke is dan het meest geschikt?

    Anders zal ik deze draden op moeten laten sturen vanuit Nederland naar hier.

     

    Patrick.

  5. Deze zit nog met volle aandacht al deze verhalen te lezen :-)

    Ik zal eens gaan informeren wat de maximale toegestaande vermogen in mexico is.

    Wat ik ondertussen wel heb gedaan is twee wrt54G routers gekocht om alvast hier een beetje te kunnen uitproberen wat wel en niet kan.

    DD-WRT software al geinstalleerd dus we gaan lekker proberen.

    Wat betreft antennes in december ga ik een maandje naar mexico en dan zal ik kijken wat er nu precies in het gezichtveld van huis naar ontvangstpunt staat.

    En naar aanleiding van dat zal ik besluiten welke antennes enof extra repeater ik zal gaan gebruiken.

    Het probleem daar is alleen een snelle betaalbare snelheid ligt rond de 1024 Kbit/s dus daar worden wij niet vrolijk van en zeker als er dan nog een repeater tussen moet. Had een IP camera op het oog om de receptie een beetje in de gaten te kunnen houden dus daar wil ik wel wat snelheid voor overhouden.

    Ook misschien wat betere apparatuur is misschien een optie als ik kijk dat een abo 40 euro per maand is dan spaar ik de tweede aansluiting uit dat is dan 480 euro per jaar.

    We blijven lezen en lezen en lezen en natuurlijk proberen.

     

    Om toch een beetje een indruk te krijgen voor de liefhebbers hier een link naar foto's van de gehele situatie althans de meest duidelijke foto's.

    http://www.sappc.com/mexico.htm

  6. Het probleem is dat de locatie waar we het over hebben in mexico is waar we begin volgend jaar naar toe emigreren vandaar dat ik nu al de nodige informatie wil hebben om het 1 en ander hier te kunnen kopen maar zal wat beschikbare foto's op m'n homepage zetten om een idee van de situatie te krijgen.

    Ondertussen heb ik deze router/repeater/Bridge gevonden op internet en heeft max 400 mW wat hier niet mag maar daar wat makkelijker te gebruiken is SENAO SCB-3220 Long Range High Power AP alleen is de vraag nu en hoop dat er iemand ervaring mee heeft of deze ook kan werken met de linksys wrt54g.

    "Foto is van hoek gebouw waar repeater of router moet komen"

    post-1400-1318258869,9193_thumb.jpg

  7. Om een repeater op het gebouw te zetten is geen probleem aangezien dit in eigendom van de familie is. Het ontvangst gebied waar we het steeds over hebben is ook de receptie van dit gebouw.

    Dus jij denkt dat als ik een repeater op het dak monteer dat het moet functioneren.

    Deze repeater ook met een richtantenne of een richtantenne alleen bij de eerste router is voldoende?

    Afstand router - repeater zal ongeveer 100 m worden .

    Als ik de WRE54G bekijk vraag ik me af of er een externe antenne op kan.

    Maar ja dat kan ik zelf verders wel weer uitzoeken ben lekker bezig met google en lezen, lezen, en nog eens lezen.

  8. Ik vind 10 groepen over 1 hoofdzekering wel erg veel en dat er dan drie aardlekschakelaars in zitten is mooi meegenomen maar als de hoofdzekering 25 amp. is wat in de meeste gevallen is reken maar uit 25x230=5750 watt ik zou dus opletten wat je allemaal aansluit op die groepenkast beter zou zijn om gewoon drie fasen aan te vragen en de groepen te verdelen over de drie fasen maar dan is die hager 1 fase kast weer niet toepasbaar.

    Wat ook al door meerdere personen verteld is meestal komen er al drie fasen binnen in een woning en is het een kwestie van 2 hoofdzekeringen erbij draaien en een nieuwe meter. Nogmaals indien je ga voor veiligheid is 10 groepen over 1 fase niet erg veilig.

  9. Als ik alles nu goed begrijp dien ik het volgende te doen. Correct me if I am wrong. :-)

    Ik heb nu een linksys WRT54G draadloze router waar ik een richt antenne op aan ga sluiten. (1 antenne van de 2 eraf en andere laten zitten????).

    Aan de andere zijde plaats ik ook een linksys WRT54G draadloze router met de andere richt antenne en deze twee routers verbind ik met elkaar en dan moet het mogelijk zijn om te internetten op de locatie waar de internet aansluiting is en op de locatie waar het 2e ontvangst gebied is.

    Router 2 stel ik dan in als client.

    Ga ik een beetje goed zo of zie ik nog wat over het hoofd? :-)

  10. Bijna alles geheel duidelijk alleen het laatste:

    En de antennes virtueel parallel aanelkaar leggen voor het beste resultaat, wat wordt hier mee bedoelt?

    En is het misschien mogelijk om een tweede draadloze router te nemen en dan dmv richtantennes (zal wel mogelijk moeten zijn zonder obstakels, misschien wat takken van een boom)hoe te configureren dat zal ik dan verder moeten uitzoeken maar dat zal wel lukken alleen is de vraag is dit dan een optie?

    Andere opties zijn natuurlijk ook welkom mag ook wel iets kosten ik bedoel als ik daarmee een internet abonement kan laten vervallen van ongeveer 40 euro per maand.

  11. De situatie is als volgt:

    Internet aansluiting via kabelmodem en linksys WRT54G draadloze router.

    Hier wil ik dus de externe antenne op aansluiten om laptop en pc welke 125 meter verder staan aan te kunnen laten melden op draadloze router.

    Tussen externe antenne en ontvangst gebied (laptop, pc) staat een gebouw.

    Nu gaat mijn voorkeur uit naar een Omni 8 Dbi rondstraal antenne.

    Kunnen jullie mij advies geven of dit een goede keus is of dat ik beter iets anders kan nemen.

    Gebouw is in eigendom en ontvangst gebied ligt hier 20m vandaan.

     

    Mvg.

    Patrick

  12. Wat je kan proberen is het volgende:

    Je moet een waarde in je registry wijzigen en dit is (zoals ongetwijfeld bekend) niet zonder gevaar. Uiteraard geen garanties van mijn kant, maar alleen maar een suggestie.

     

    Open je registry editor en ga naar HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon (als je dit niet begrijpt: BEGIN ER DAN NIET AAN)

    Daar staat een key "allocatecdrom". Is de waarde van deze key 0 dan is dit geen oplossing voor jou: verlaat de editor zonder wijzigingen aan je registry door te voeren. Is de waarde van deze key echter 1, wijzig die dan in 0. Sluit de editor en reboot je machine.

     

    Mocht het voor jou ook werken, laat het dan even weten (dat geeft anderen ook het vertrouwen om dit te proberen).

     

    Groetjes,

    Crazypat

  13. Nu ben ik wat verder gaan zoeken en het gaat mij voornamelijk om de plasma tv 42PF9966/10 met ambi light die ik heb,daar staat op de achterkant v/d tv op het type stickertje: 110-240 V 50/60 Hz maar in de gebruikers handleiding staat letterlijk:

    Stop het meegeleverde netsnoer in de stekker onderaan op uw TV en in de

    wandcontactdoos met een netspanning van 198-264V. Voorkom

    beschadiging van de stroomkabel, die brand of een elektrische schok zou

    kunnen veroorzaken, door de TV niet op de kabel te plaatsen.

    Dus nu is mijn vraag waarom op het type plaatje achterop de tv 110-240 V en in de gebruikers handleiding 198-264 V ?

    Kan ik de TV nu wel of niet gebruiken met een spanning van 115V 60 Hz ?

  14. Ik vraag mij eigen af indien zoals bij een topfield er een sticker op zit van voedings spanning 115/230 volt 50/60 Hz of je dan ook daadwerkelijk er een spanning van deze range erop kan zetten.

    Ik vraag dit ivm een emigratie begin volgend jaar naar mexico spanning aldaar 115 V / 60 Hz krachtstroom 220 V.

    Meerdere apparaten hier hebben deze sticker zoals beeldscherm computer, philips plasma scherm.

    Alvast bedankt voor eventueele reacties.

  15. Volgens die site wel ja maar als je op philips site zelf kijk staat er bij specificaties:

    Tuner/ontvangst/transmissie

    Tunerbereik. : Hyperband, S-kanalen, UHF, VHF

    Televisiesysteem : PAL, SECAM

    Video afspelen : NTSC, PAL, SECAM

    Antenne-ingang : 75 ohm coaxiaal (IEC75)

    Dus lijkt het volgens mij dat je niet NTSC via de antenne ingang kan ontvangen of heb ik het mis????

    Weet iemand ook of alle philips plasma's 110-230V 50/60 Hz zijn??

×
×
  • Nieuwe aanmaken...