Ga naar inhoud


pippen2

Lid
  • Items

    2541
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door pippen2

  1. 4 uur geleden zei Noordzee:

    En wat betreft de mogelijk volledige overgang naar IPTV: 

     

    Vandaag werd bekend dat bijna 900.000 Nederlanders van 12 jaar en ouder NOOIT internet gebruiken. 

    Als verklaring om geen internet te gebruiken geven mensen op: geen interesse, geen mogelijkheden of geen kennis en vaardigheden om online te gaan. 15 procent van de ondervraagden noemt privacy en kosten van goede apparatuur als reden om geen gebruik te maken van het internet.

     bron : https://nos.nl/artikel/2266084-bijna-900-000-nederlanders-gebruiken-nooit-internet.html

     

    Als Canal Digitaal volledig zou overgaan naar IPTV, gaat ze dit heel veel klanten kosten. 

     

    Ik denk niet dat Canal Digitaal hierom veel klanten zal kwijtraken. Gezien de totale bevolking van Nederland, zullen ook van die 900.000 Nederlanders de meesten gewoon een kabelaansluiting hebben. Die vallen dus al af. Ook degenen die "kosten van apparatuur" als reden hebben, zullen sowieso nooit aan een schotel zijn begonnen. Dan blijft er een aantal over dat wel via de schotel kijkt. Als de satellietuitzendingen zouden stoppen, wil dat niet direct zeggen dat deze niet-internetters dan nooit alsnog internet gaan gebruiken.

     

    Het blijft heel simpel: Canal Digitaal is een commercieel bedrijf. Als zij onderzoek doen en zullen concluderen dat het rendabel genoeg is om alleen IPTV aan te bieden, gaan de satellietuitzendingen gewoon stoppen. Ik verwacht niet dat dat binnen 1 jaar zal zijn, maar binnen 2 a 3 jaar toch wel hoor. Het is dan voor Canal Digitaal veel te duur om voor die kleine groep mensen dat nog in de lucht te houden. En of die groep dan een alternatief heeft? Geen idee! Maar dat is niet aan Canal Digitaal om dat op te lossen. Daar zal de overheid naar moeten kijken.

  2. Sinds dit jaar zijn aanbieders verplicht om het aanbod in heel Europa toe te staan. Dus als je een Nederlands abonnement hebt op een videodienst, dan moet je dat aanbod in de hele EU kunnen zien. Dus volgens mij moet je dan inderdaad de VPN gewoon uitzetten en dan zal het werken.

  3. Het heeft niet zozeer met het coderen te maken, maar met het feit dat NPO1UHD alleen beschikbaar is voor de officiële CanalDigitaal CI+ cam. Geen enkele Enigma linux ontvanger kan het kanaal decoderen, ook al is het een UHD ontvanger.

  4. Met een Apple TV 4K werkt het. Ik heb een VU+ Duo2, iPhone 7, iPad Pro (12,9") en Apple TV 4K. Op alle apparaten kan ik langdurig naar live UHD kanalen kijken, via de VLC app. Het is zelfs mogelijk om zonder haperingen naar meerdere UHD streams tegelijk te kijken, dus het is denk ik geen netwerk issue.

     

    Om het op de Apple TV te zien, ga ik als volgt te werk:

    - Open op de iPad of iPhone de webpagina van de VU+ Duo2 en ga naar de zenderlijst en zoek het UHD kanaal op. Tik op het beeldscherm icoontje. De stream wordt nu geopend in een nieuw browserscherm. Kopieer het adres van de stream.

    - Open op de iPad of iPhone de VLC app. Ga naar "Netwerkstream", plak daar het adres en open de stream.

    - Ga nu op de Apple TV naar de VLC app en naar "Netwerkstream". De zojuist geopende stream op de iPad/iPhone staat nu ook automatisch in de lijst. Wanneer je dit opent, verschijnt het beeld.

    - Dit kan je zo herhalen met verschillende zenders. VLC laat de streams in de lijst staan, zodat je naderhand kunt switchen tussen de streams. De VU+ zapt automatisch naar het kanaal.

     

    Als het met bovenstaande apparatuur niet lukt, dan is het misschien wel een netwerkprobleem en moet je het zoeken in de router denk ik.

     

    Er is voor de Apple TV ook een "vuplusTV" app, die normaal heel goed werkt. Alleen bij UHD kanalen is er maar heel even beeld. De software die je gebruikt is dus blijkbaar ook heel belangrijk.

  5. Omdat het al wel vaker voorbij is gekomen en ik het zelf ook heb moeten opzoeken. Maar hierbij de instellingen voor in de oscam.server file:

     

    [reader]

    label                         = tntsat
    protocol                      = internal
    device                        = /dev/sci0
    caid                          = 0500
    detect                        = cd
    mhz                           = 450
    cardmhz                       = 2700
    ident                         = 0500:030B00,FFF400
    boxkey= (zelf opzoeken, mag niet geplaatst worden)
    deskey=(zelf opzoeken, mag niet geplaatst worden)
    aeskeys=(zelf opzoeken, mag niet geplaatst worden)
    group                         = 1
    emmcache = 1,1,31,0
     
    Nogmaals, de belangrijkste gegevens mogen niet geplaatst worden, dus je zult dat echt zelf op moeten zoeken, of een PM naar mij sturen, dan wil ik het wel met je delen. Ik heb alleen de gegevens voor een TNTSAT V6 kaart.
  6. Klopt, nu werkt het weer. Het is duidelijk dat de Fransen actie aan het ondernemen zijn en blijkbaar iets veranderen in de avond. Op een ander forum las ik dat iemand het voor elkaar kreeg om de kaart weer werkend te krijgen door Scam een tijdje aan te zetten i.p.v. OSCAM. Maar of dat echt werkt, is niet bekend.

     

    Als het uitvallen standaard wordt en er is geen oplossing, dan misschien toch maar een goedkoop goedgekeurd ontvangertje aanschaffen (al vind ik dat niet handig omdat ik alles in 1 ontvanger wil hebben).

  7. Afgelopen week heb ik een Vu+ Duo2 gekocht. Al na een weekend is het VFD display er mee opgehouden. Bij het opstarten van de ontvanger wordt het hele scherm even wit (wanneer er normaal even een tekst op hoort te verschijnen) en daarna blijft het zwart. Rechts brand er alleen maar een hele felle witte LED. Ook wanneer je een image inlaadt blijft het scherm helemaal wit.

     

    Zou hier nog iets aan te doen zijn of moet de ontvanger terug naar de leverancier (ik heb ze al gemaild maar nog geen antwoord gehad)?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...