Ga naar inhoud


marcel9

Lid
  • Items

    131
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door marcel9

  1. Ik lees wat wisselende geluiden over de werking van NPO1 UHD zonder CI+ module, is dat nu wel of niet mogelijk op het moment ?

    Ik heb het iig niet voor elkaar gekregen gisteren en vandaag met een Solo4k met OpenPLI 6.2 en OSCam: 1.20-unstable_svn Build: r11420 met lokale (oranje) kaart.

    Overige kanalen prima, deze echter niet... ik twijfel of het nu handig is een CI+ module te scoren ja of nee...  zou een beetje sneu zijn als blijkt dat het zonder kan :)

  2. Ik las laatst een review van deze ontvanger, ik weet eigenlijk niet of ik de URL zomaar mag posten maar de review was best positief...

     

    Voor amper 190 euro leek me dit een aardig alternatief voor een losse satelliet ontvanger en xmbc mini pc. Gek genoeg vond ik op Nederlandse sites verder niet zoveel info, en had hier eigenlijk ook wat meer animo verwacht maar kennelijk valt die tegen ?

     

    Wellicht toch maar eens voor de gein kopen, wie weet...

  3. Heb hier na een eerste box met serienummer A3x die na 5 dagen ermee stopte de boel naar duitsland gestuurd en binnen 2 weken had ik een nieuwe met serienummer A5x.

     

    So far so good, laatste PLI geladen en gaan....

     

    Vraag me wel af of er nu in de nieuwe serienummers een wijziging cq. verbetering zit.

     

     

  4. Sinds afgelopen vrijdag een DM500HD in gebruik voor op de slaapkamer. Fraaie box en de eerste dagen met veel plezier gebruik van gemaakt, PLI Image geladen en alle HD zenders erin en klaar is kees....

     

    Echter na 3 dagen kreeg ik de box niet aan, power off/on etc. maar niet werken dus geprobeerd te flashen via de netwerkmethode, die ging echter halverwege hangen dus na lang wachten hem toch maar van de stroom gehaald en nog een poging gedaan zonder succes.

     

    Kreeg het daarna niet meer voor elkaar, ook niet met de USB/Serial methode. Ik krijg ook geen LEDS meer die branden aan de voorkant.

     

    Nu kan ik hem voor garantie gaan melden maar ben ik bang gezien de ervaringen van anderen met dream dat ik dan de box voor de WK niet meer terug heb cry

     

    Wat is slim ? De Box voor garantie melden of zijn er toch nog dingen die ik kan proberen ?

     

    Aangezien ik hem online heb gekocht, zou ik wellicht ook nog gebruik kunnen maken van mijn retourrecht of is dit niet redelijk ?

     

     

  5. Afgelopen weekend ook maar even mijn VU+ DUO uit de doos gehaald :D

     

    Gelijk maar even de laatste OpenPLI via USB erop gezet, ging de eerste keer kennelijk mis maar bij de tweede poging prima en bij het rebooten de bekende wizards doorlopen zoals we die ook bij de Dreambox gewend zijn.

     

    Via E-sata mijn diskje aangesloten, werkte gelijk en kon ook overweg met mijn DM800 recordings.

     

    Mijn eerste indrukken, stabiel en sneller dan een DM800. Het display is wat minder fancy maar wel duidelijker leesbaar, simpelweg omdat het groter is. Software levert af en toe wat vragen op, wat is het verschil tussen een plugin en een extensie ? Het meeste ziet er hetzelfde uit en werkt hetzelfde.

     

    Voordelen voor mij:

     

    1. Tweede tuner

    2. Prijs

    3. Sneller (zappen met name)

    4. Bedienen met een logitech harmony is sneller dan bij de DM800HD.

    5. Ook USB aan de voorkant.

     

    Nadelen:

     

    1. De standaard AB (1x gebruikt..)

    2. ? Nog niet ontdekt...

     

    Marcel.

  6. Ik had bij het uitrichten van mijn T55 weinig issues, na wat voorbereiding op internet en bestuderen van de handleiding hoefde ik alleen de dish een beetje van links naar rechts te bewegen en het was snel raak.

     

    Het hangt allemaal wel een beetje af van waar de schotel staat, nu heb ik zelf op een plat dakje met TV en ontvanger makkelijk praten dat besef ik :D

     

  7. Omdat ik wat meer info wilde tijdens het schakelen had ik het idee gevat om de MINI OSD weer eens te gebruiken. De laatste keer dat ik dit gebruikte was op mijn DM7000 maar nu op mijn DM800HD krijg ik het met 2.1.0 niet aan de praat... Maak ik ergens een fout (vast wel..)

     

    ZAP OSD TIME : 3

     

    # username used to show popup (default : root)

    #OSD USERNAME : root

     

    # password used to show popup (default : dreambox)

    #OSD PASSWORD : dreambox

     

    # port used to show popup (default : 80)

    #OSD PORT : 80

    SHOW TIMING : yes

     

    # enables mini OSD which shows server(type), cardreader, keys or fta only

    # default is no (turned off)

    #

    MINI OSD : yes

     

    Ik heb al even gezocht uiteraard maar niks gevonden... voor alle duidelijkheid ik wil gewoon even een popupje van 3 seconden.

     

    Wat ik zelf al heb kunnen bedenken is dat het password standaard leeg is op de DM800HD (Pli Jade) en mogelijk dat de Kerni HD skin ook in de weg kan staan ?

  8. De grabber in Nabilo haalt volgens mij de gegevens uit de stream op de satelliet (radiochannel hip-hop op 28.2). En als ik me goed herinner was het bij mij voldoende om de basis settings uit het panel te selecteren en werken... een makkie in elk geval als ik het vergelijk met e2_loadepg waar ik nu nog even mee aan het knutselen ben... dat is wat complexer en werkt middels het downloaden van Radiotimes zoals ik dat op mijn oude 7000 met de Plugin van Oudeis deed... maar die was makkelijker :D

  9. @Golfdiesel

     

    Ik had ook na een volledige reboot nog alleen de Now and Next info, nu is het lastige met EPG altijd dat je maar moet afwachten of de boel bij CanalDigitaal het wel goed doet natuurlijk maar gezien de popup werd de stream wel gezien maar kennelijk nog niet goed verwerkt.

     

    @Jean-Claude

     

    Helemaal gelijk hoor, het onderwerp was natuurlijk ook de MHW EPG Fix voor 0.6 en niet mijn uitstapje naar de Sky EPG.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...