Ga naar inhoud


bossjock

Lid
  • Items

    163
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door bossjock

  1. zeker te lastig om dat eens aan te geven

     

    Misschien is het beter iemand met een probleem een concreet advies te geven waar ie op moet letten. De vraag terugleggen met een wedervraag is nooit zo werkbaar en kan inderdaad niet begrepen worden.

    Het DNS was gelijk aan het IP-adres van de router. Die suggestie heb ik dan ook gecheckt. Uiteraard dank voor je reactie.

  2. Beste vrienden, heb het uitvoerig getest en de ontvanger uit het wifi netwerk gehaald. Alles werkt zoals het hoort. Om de dreambox edit te gebruiken leg ik nu tijdelijk een LAN- verbinding aan. Dat werkt voor mij prima.

    Het was dus geen hardware probleem, waarschijnlijk wel een software probleem (1 versie) en 100% zeker wel een netwerk probleem.

     

    Dank voor jullie meedenken met richtinggevende aanbevelingen. Dat heeft me zeker geholpen.

  3. Heb de VU langdurig laten draaien en heb intensief van LNB/Sat gewisseld. Het probleem is opgelost. Door de Vu af te melden van het wifi-netwerk heb ik geen last meer van de freezes. Vreemd is dat. Als je gewoon zit te kijken naar een zender zou er toch niet of nauwelijks beslag gelegd moeten worden op de capaciteit van het wifi netwerk? Verder vind ik het vreemd dat een pc en een printer en een mobiel en een linux pc allemaal probleemloos draaien op mijn eerste verdieping en de VU niet. Is de netwerkkaart van de VU niet in orde?

  4. Heb de VU nu van het Wifi netwerk afgemeld. Kijken wat er gebeurd. Als er nu geen vastlopers meer zijn is het dus kennelijk een netwerkprobleem. Mogelijk dat dat inderdaad aan de afstand ligt. De Router staat in de meterkast op de begane grond en de ontvanger op de 1e etage. Nieuwbouw huis met veel beton dus....

     

    ..........Ben benieuwd

     

    Wordt (dus) vervolgd

  5. Ik maak geen gebruik van "card-sharing". Kijk uitsluitend "Free to Air".

    De netwerkverbinding (WiFi) gebruik ik uitsluitend voor het managen (middels Dreambox edit) van mijn zenderlijsten (nb 8 lnb's).

    Ziggo (kabel) kan ik missen dus die mag vervallen.

     

    Ik wil dus eigenlijk voorstellen de WiFi verbinding uit te schakelen. (kan ik altijd weer "tijdelijk" inschakelen natuurlijk, als ik de zenderlijst wil editen).

     

    Maar....wat is de beste methode om die WiFi verbinding "uit" te zetten.? Ander IP adres op de VU invoeren misschien?

  6. Zoals beloofd het vervolg:

     

    Ik heb de VU nu weer aangemeld in het netwerk en het probleem is terug. Positief is dat het minder erg/frequent is, maar het probleem blijft. Plotsklaps "freezed" het beeld en gaat het geluid door of.....beeld en geluid gaan door, maar je ziet de spinner linksboven draaien en er is niet meer van zender te wisselen. De aan/uit knop is het enige wat nog werkt.

     

    Het lijkt dus of er ergens een pulse is die de ontvanger doet vastlopen, maar ik heb geen idee waar die vandaan komt.

     

    Is het misschien een oplossing om de verbinding in het netwerk stop te zetten? Hoe doe je dat het meest deskundig zonder weer andere problemen te veroorzaken?

  7. Alle (8) sats aangemeld en alles werkt. Het lijkt dus geen hardware probleem te zijn geweest. Waarschijnlijker is dat de Openpli software versie van 20 mei niet in orde is geweest.

    Er is echter ook nog de mogelijkheid van een netwerkprobleem natuurlijk. Heb sinds kort een router (TP-Link,m 450 Mbps, Wireless N) aan mijn modem gekoppeld met als doel signaalproblemen op te lossen. Dat is gelukt, maar kan misschien ook nog een oorzaak zijn. Hoe dan ook, de volgende stap: ik ga de VU in het netwerk aanmelden. Via Dreambox edit kan ik dan m'n favoriete zenderlijsten weer plaatsen in de VU.

  8. nee, F-connector aansluiting is in orde. Heb vervolgens de Ziggo-kabel uit de ontvanger getrokken. Geen resultaat. Loopt weer vast. Opvallend: de spinner verschijnt in beeld, maar loopt ook vast.

  9. Geen idee wat de spinner wil ophalen. Het blijft alleen maar draaien, terwijl het beeld stilstaat of doorspeelt maar er geen andere zender geselecteerd kan worden. Ik heb overigens openpli de versie 4.0 van 20 mei jl.

    Naar mijn weten heb ik geen bijzondere plugins geïnstalleerd anders dan picons voor sat 19,2 en 13,0.

    Heb zojuist via de ontvanger nog een software update uitgevoerd, maar zonder resultaat.

    Ga nu de antenne-aansluiting (F-connector) checken op sluiting oid.

  10. Woo, dat klinkt heftig. Nu ben ik helaas niet al te technisch. Hoe kan ik zien dat er sprake is van bolle elco's cq voedingsprobleem? En ..... misschien nog belangrijker hoe los ik eventueel dat probleem op?

  11. Het lijkt erg problematisch te worden om mijn VU+Duo2 nog fatsoenlijk te laten functioneren. Ook ik heb een probleem mbt de stabiliteit. Heb het apparaat opnieuw geflashed, alle sats/lnb's weer aangemeld en toch blijven er problemen.

    Wat is er aan de hand? Welaan ik kijk tv en zet het apparaat op een gegeven moment uit. De klok brandt helder en functioneert. Als ik een dag later kijk naar het apparaat is de klok stil blijven staan op een uur ná uitschakelen. Ik kan alleen nog opstarten door de knop aan de achterkant te bedienen. Uit/Aan. Dan start hij weer opnieuw op met het zomerse schern (PLI dus) en komt er een zender in beeld. Linksbovenin draaien de bolletjes. Ik kan niet van zender wisselen, noch een andere handeling uitvoeren. De bolletjes blijven draaien. Ik zet het apparaat dus weer uit met de knop aan de achterzijde. Na een minuut schakel ik weer in. Verhip het werkt weer, totdat ......(zie het begin van dit verhaal).

     

    Iemand een advies?

  12. Na een poging om iets op "Uitzending Gemist" te gaan kijken, blijft het apparaat hangen op een keuzescherm (dag van uitzending). Vervolgens geen beweging meer in te krijgen. Heb de VU met de schakelaar aan de achterkant uitgezet en na een half uurtje weer aangezet. Resultaat is de mededeling: "Double your expectation". Het scherm kleurt lila, maar verder gebeurt er niets. Aan de rechterkant brandt nog wel een fel wit ledje.

    Vervolgens de stekker uit getrokken. Zelfde resultaat. Vervolgens aan/uit knop aan de voorkant 30" ingedrukt: geen resultaat.

    Er klinkt alleen een zacht geruis uit het apparaat (ventilator?).

     

    Iemand die me een bevrijdende oplossing aan de hand kan doen?

  13. Ik heb een zenderlijst "Hanssettings" naar mijn pc gedownload. Wanneer ik die inlees op mijn VU+DUO kan ik o.a. Amerikaanse TV ontvangen. Prima beeld. Nu heb ik gezocht en gevonden in "Hanssettings" een bestand genaamd "userbouquet.stream_usa.tv". Dat moet 'm dus zijn.

    Ik probeer dat bestand nu over te zetten naar mijn eigen zenderlijsten. Kopieren, plakken, inlezen het lukt me niet.

    Ik doe iets fout, maar wat?

     

    Greetz,

    bossjock

  14. Dank voor je advies. De specificaties rollen nu uit de printer. Ik ga ermee aan de slag.

    Nog één vraag: waarom heeft de 23,5 een kwalitatief betere LNB nodig? Komt dat dan toch omdat (zoals ik eerder veronderstelde) het signaal van de 23,5 relatief zwak is? Of is de breedte van de ALP de oorzaak? 

  15. Gisteren was het weer zover. Zware regenbuien en dientengevolge geen ontvangst meer op Astra 23,5.

    Wat kan de oorzaak zijn? Ik heb bij datzelfde slechte weer wel ontvangst op alle andere LNB's! (zie mijn handtek.)

    Welke zijn de oplossingsrichtingen? Ik heb de LNB opnieuw uitgericht en aansluitingen op LNB en Diseq opnieuw gemaakt.

    Is dit misschien het gevolg van een zwakke transponder van Canal D?

    Is er nog een andere oplossing?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...