Ga naar inhoud


Duende

Lid
  • Items

    128
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Duende

  1. @SatMann, zo te zien heb je geen box met de zogenaamde "groen led" probleem gehad, het methode die je noemt (de box aanzetten met de frontknop ingehouden)houd in dat de box een nieuwe Ip-adres toegekend krijgt van een dhcp server (Router), dit gebeurt er niet als de box de "groen led"probleem heeft, ik heb dit bij 2 boxes meegemaakt en het enige manier was om ze te benaderen met Dream Up/ Usb.

    Jouw box werkt zoals het moet wink .

     

  2. Het "Groene ledje fenomeen" is een Boot probleem op de DM500 HD, de Boot loader #79 is DE oplossing voor deze Boot probleem volgens diverse forums, op de Dream site wordt er nergens genoemd.

     

    Beide images, Merlin2-Excalibur Image en de Dream Elite BH 1.3.3 OE1.6 DM500HD hebben het volgende gemeen:

     

    Drivers: 20100605

    Seconstage: #79

     

    Alleen na het installeren van een van deze images is het (voorlopig, hoop ik) NIET meer mogelijk een andere image (ook niet originele Dream Multimedia)te installeren, ik loop al een paar uurtjes te experimenteren/googlelen crazy ....en nu voetbal kijken.

     

     

  3. Hoe meer info, hoe beter...Wanneer het "Groene ledje fenomeen" zich voordoet het is niet mogelijk de web interface methode te gebruiken, het is ook te zien aan de ledjes van de Netwerk aansluiting achter de box, deze branden/knipperen niet (geen activiteit), ook het methode om de box op te starten met een ingedrukte standby knop (Wordt er een nieuwe ip adres toegekend) werkt niet.

    Trouwens ik had de box ook niet geflashd oid, ik kwam alleen aan de schakelaar...

    Wat ik vreemd vind is het volgende :

     

    Dream Up 1.3.3.6 + Originele(Release 2.8.0 from 01.04.2010)= NO GO (de box loopt vast).

     

    Dream Up 1.3.3.6 + Dream Elite BH1.3.3 = Go (de box wordt wel geflashd).

     

    Ik weet niet of het bovenste kan vertaald worden na:

     

    Dream Up 1.3.3.6 + Dream image = No Go

    Dream Up 1.3.3.6 + Alternatieve image = Go

     

    Ik vermoed dat het komst van Dream Up 1.3.3.6 wel te maken heeft met dit fenomeen...

  4. WTF... Ik had idd dream up 1335, ik flash alleen met usb-netwerk verbindingen, als ik een nieuwe image wil uitproberen zet ik eerst de originele DREAM image en dan de gewenste nieuwe image.

     

    Ik ging vanuit dat de box weer overleden was omdat de box niet meer te benaderen was via usb-utp verbinding en ik zag de ledjes bij de netwerk verbinding niet branden...

     

    Na jouw advies toch de box uit de verpakking gehaald en met DreamUp 1336 geprobeerd de laatste Dream image (Release 2.8.0 from 01.04.2010) te flashen....Dream Up 1336 liep vast bij bla bla bla checksum.... wel zag ik de ledjes bij de netwerk aansluiting Weer branden...toen dacht ik ..hey er is hoop.

     

    Daarna heb ik met DreamUp 1336 de laatste Dream Elite Blackhole image en BINGO::::::::: laughlaughlaughlaughlaughlaugh hij doet het weer.... vreemd dat het met de originele Dream Multimedia image niet mogelijk was te flashen... shocked

     

    Jongens bedankt....

  5. Origineel bericht van: Gerard 76
    Origineel bericht van: Gerard 76
    Vandaag m'n DM500HD opgehaald en aangesloten.
    Was best bang dat ook deze de geest zou geven.
    Heb ook de winkel uitgelegd hoe en waarom
    dat er veel van deze boxen zomaar "dood" gaan.
    ( CDS dealer :D )

    Maar hij vertelde dat er een hoop "chinese namaak" is.
    Nu geloof ik dat eerlijk gezegd niet helemaal
    want zou dan iedereen hier met een dooie box een namaak hebben?

    Maar goed,de box is een paar keer van de stroom geweest
    en gelukkig niks geen problemen(nog niet) blush


    Mijn geluk was van korte duur crazy
    En vandaag de box weer teruggebracht frown
    Alleen groene lampje en rode led in de box doen 't nog.
    Ook de fan draait niet meer.
    Niet meer te benaderen via FTP.
    Zonde...echt balen.


    crycry Net voor de aftrap van de eerste wedstrijd is die van mij ook overleden cry (tweede keer) Alleen groene ledje en de interne rode doen het nog...
    Ik was bezig met de wavefrontier en met een Diseqc switch, dus ik had de schakelaar aan de achterkant op Off gezet...toen ik klaar was wou ik hem aan doen en ....Alleen groene ledje..
    Ongelooflijk..ik ben ook niet van plan om AF te blijven van de power schakelaar om dit te voorkomen, de box MOET het gewoon doen.
    Het goede nieuws is dat ik hem morgen vroeg DIREKT kan omruilen voor een nieuwe, top service laugh ik hou jullie op de hoogte.
  6. Met behulp van een Nulmodem Kabel :

     

    1.-Instellingen op pc ( rechter knop op Mijn computer/eigenschappen/hardware/apparaatbeheer/Poorten(COM/LPT)/dubbelklik op desbetreffende poort)

     

    COM port 1

    bits per second : 115200

    databits : 8

    Parity : None

    Steps bits : 1

    Flow Control : None

     

    2.- Probeert een oudere versie van Dream Up (dus in jouw geval voor 5620)

     

    3.- Trek de stekker van de db uit en maakt de netwerk kabel los van de db.

     

    3.- start Dream_Up ,vul de juiste com_port in(1 aanbevolen) en "Use Network" (niet aanvinken).

     

    4.-"Connect" intoetsen,stekker erin (spanning),als goed is zou je "connecting" zien op Dream_Up,als hij klaar is dan "Erase" intoetsen,als hij klaar is met "Erasing","Flash" intoetsen,en nieuwe venster komt te voorschijn,hier de nieuwe image selecteren en dan op "open" intoetsen ,Dream_Up zou ongeveer 8 minuten nemen voordat hij klaar is,niks doen,gewoon wachten.

     

    Als alles goed is gegaan dan zou een vensterje naar voren komen "Flash Update Finished result 0 "OK" intoetsen en Dream_Up afsluiten.

     

    5.-Stekker eruit en weer in,bovenste knop van de db ingedrukt houden totdat je (in mijn geval 9999)op de display ziet de rest spreekt voor zicht.

     

    Er is misschieen veel over geschreven,maar op deze manier het is mij altijd gelukt.

     

    ----Bovenstaande procedure heb ik op het forum 5 jaar geleden geschreven (windows XP) ... ---------

     

    Succes,

     

     

  7. Origineel bericht van: GVW1
    Hè hè. Dat snap ik ook nog.

    Weet iemand wellicht wel waar het aan kan liggen. Heeft iedereen direct beeld op de HDMI met de DM500HD?

    Groeten'
    GVW


    Ja , toevallig gisteren een paar nieuwe HDMI kabels binnen gekregen van een chinese winkel en ik heb mijn dm 500HD voorzien van HDMI...icm met flashen met een nieuwe firmware...zonder probleem krijg ik direkt beeld en ik heb gekozen voor HDMI (uiteraard) en 720P ... tot zover loop het perfect...Ik heb een HD ready tv Toshiba 32wl58P , aan de kwaliteit van het beeld die ik nu heb kan ik concluderen dat ik nog niet aan een HD tv toe ben...ik ben super tevreden met het beeldkwaliteit.
  8. Dat stroboscopisch effect had ik ook bij de eerste box : A3291411001091X (production date: 29/03, eerste 3 cijfers), na 2 keer vast lopen ging het ook meteen stuk (het wou niet meer opstarten).

     

    De Tweede box, A4141411001679X (production date: 14/04, eerste 3 cijfers)draait het nu een aantal weken zonder problemen, ik heb tot nu toe niet eens 1 KEER een vastloper gehad, na ontvangst heb ik eerst de laatste firmware van Dream Multimedia (Release 2.8.0 vom 01.04.2010) geflashd en daarna Pli erop, ik moet wel zeggen dat ik de 500HD "Alleen" met dream up/usb flash.

    Ik ben heel blij met de 500HD, wat een prachtige mooie beld ... laugh

  9. In miijn geval :

     

     

    Eerste box , A3291411001091X (production date: 29/03, eerste 3 cijfers).

     

    Tweede box, A4141411001679X (production date: 14/04, eerste 3 cijfers)

     

    De eerste ging kapot na 4 dagen, de tweede draait het nu (nog) bijna 1 week zonder problemen, geflashd met dream up/usb.

  10. Ter info, mijn DM500HD was ook dood na 4 dagen gebruik, hij draaide prima zonder enige hiks of vastlopers, de image die erop zat was : Dream Elite BH 1.3 OE1.6 DM500hd Usb Tuner Multiboot, in eens liep het beeld vast en knipperde steeds(ik dacht mijn tv is defect geraakt o.i.d), nooit eerder gezien bij mijn oude 500's en 5620S.

    Deze heb ik terug gestuurd naar de leverancier (via internet gekocht) en na ontvangst hebben ze direct en andere terug gestuurd, een nieuwe uiteraard.

    De bootloader is te vinden bij "Device info" op de web interface die je krijgt bij het flashen via netwerk,zie foto's.

    Nu draait mijn nieuwe exemplaar ook 4 dagen zonder problemen, deze keer geflashd met dream up en USB kabel, eerst de originele en laatste DMM image en daarna Open pli.

    infosecondbox.jpg

     

     

    infofirstbox.jpg

     

  11. maar de

    dreambox [color:"blue"] 5600- [color:"red"] S [/color] [/color]

    heeft wel weer een netwerk aansluiting.

    ( tenminste die van mij)

     

     

    Ik heb een dm5620 en op de klepje staat DM5620-S.

     

    Ik heb wel omgebouwde DM 5600's in omloop (met netwerk aansluiting) gezien bij een bekende veiling site bij onze oosterburen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...