Ga naar inhoud


pietpukje

Lid
  • Items

    49
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door pietpukje

  1. Sinds een paar dagen krijg ik met mijn dm500 (draait op pli) geen beeld meer op de gecodeerde kanalen. Als ik bij cccam panel kijk dan geeft hij aan dat er geen verbinding is met de server (dm7025 met open pli) terwijl de server aangeeft dat hij wel verbonden is en er staat ook ok bij last used share.

    De netwerkverbinding is goed want ik kan gewoon downloaden op de dm500. En als ik hem via een andere poort laat connecten naar de dm7000 dan geeft hij wel beeld en geeft ook aan in cccam panel dat hij verbonden is.

    Ik heb pli al opnieuw geinstalleerd, cccam opnieuw gedaan en ook een nieuwe login gemaakt maar niets werkt. Nou weet ik wel dat ik hem via de dm7000 kan laten connecten maar het heeft altijd gewerkt via de 7025.

    Wat kan er mis zijn?

     

  2. Ik heb zelf slechte ervaringen met de kopersbescherming van paypal, claims werden afgewezen, maar dankzij dat mijn cc aan paypal is gekoppeld toch iedere keer mijn geld via de cc maatschappij terug gekregen dmv 1 formulier in te vullen.

    Ik heb 1 keer naar hun gebeld en werd naar verschillende afdelingen doorverbonden en toe ik zei dat ik mee cc bedrijf wel even zou bellen, kreeg ik te horen : maar dat is niet de bedoeling, ja maar blijkbaar wel de enige manier om me geld terug te krijgen.

     

     

  3. Het 22khz signaal is bij mij gewoon aanwezig, vanaf het begin van het opstarten al.

    En voor jouw 500 , check q71 eens of die aangestuurd wordt. en of het ledje voor de tuner in de buurt van q71 gaat branden, die verraad of het 22khz signaal verstuurd wordt.

     

    En sorry metropar, de kliko mag hij van de vrouw niet in, dan laat ik hem gewoon aanstaan, en na 15 minuten werkt hij wel goed en blijft hij ook werken.

  4. De voeding is het niet, ik heb een andere voeding van 12v 3a geprobeerd.

    Van het weekend maar eens even kijken naar die Q72.

    1 ding is wel vreemd, met de meter er tussen geeft hij normaal beeld, terwijl mijn dm7000 en philips met de meter er tussen blokken als een gek omdat de meter teveel signaal weg trekt.

     

  5. Ik heb hier een vreemd probleem met een dreambox 500s, als ik hem aanzet ( stroom erop ) dan moet hij eerst 10 minuten aanstaan voordat hij beeld wil geven, de signaalsterkte is goed, alleen de ber schommelt tussen de 20.000 en 60.000 , na 15 a 20 minuten is de ber 0 en geeft hij dus beeld.

    Als ik mijn digisat pro meter tussen de dm en de lnb hang dan geeft hij wel meteen beeld ( zwaardere belasting dus sneller warm? ).

    De dm schakelt ook gewoon tussen 14 en 18 volt.

    De image die erop staat is openpli.

    Wat kan er mis zijn?

     

     

     

  6. Zijn er meer mensen die hier last van hebben of zijn ze de mensen in het buitenland weer aan het pesten, ik krijg namelijk al 2 dagen een foutmelding:

    Deze dienst is tijdelijk niet beschikbaar. Probeer het later a.u.b. opnieuw. Onze welgemeende excuses voor het ongemak.

     

  7. Mijn eigen voeding is ook 3A en daar doet hij het ook mee.

    Ik heb de erase image van de 7000 gebruikt en meteen daarna pli erin gezet zonder de stroom eraf gehaald te hebben.

    Ik heb net nog even de lnb spanningen nagemeten en die zijn een beetje aan de lage kant: 17,6 en 12,6 volt.

    Zou het daaraan kunnen liggen?

  8. Een kennis van mij heeft het probleem dat zijn 500 blijft vastlopen en daarna rebooten, de box heeft een jaar goed gedraaid op pli, maar nu begint het beeld te blokken binnen een paar minuten en daarna reboot de box spontaan.

    Ik heb met een null modem kabel de box al voorzien van een lege firmware en daarna weer pli erin, dit had echter geen nut, voeding van mezelf erop gedaan, maar dat hielp ook niet.

    Schotel staat goed uitgericht.

    Iemand enig idee wat dit kan zijn?

     

     

  9. Dan heb ik het nieuwe model al want de voeding lijkt niet op de foto uit jouw bestand, dus dan zou het toch de bootloader zijn.

    Ik heb ergens anders ook gelezen dat de topxxx nog wel eens defect kan raken, die zal ik ook nog eens nameten.

    En anders volgende week eens gaan stoeien met de j-tag

     

  10. voeding1lc5.th.jpg

    voeding2dc1.th.jpg

     

    j-tag is al een keer op een dreambox bij een maat van mij geweest, daar was echter een andere chip kapot waardoor hij niet door starte. En ik soldeer er pinnetjes in, dat vind ik iets veiliger dan los op de contacten te drukken.

    Wat moet er allemaal vervangen worden voor het modificeren als dit het oude model is?

  11. Aan de hand van de reacties van metropar heb ik juist gemeten. Maar over D6010 zit een spanningsverschil van 4,4 volt en dat vind ik vrij hoog.

    Ik heb inmiddels op een andere sit ook gelezen dat als de bootloader kapot is dat de voeding niet ingeschakeld wordt, of dit waar is weet ik ook niet.

    Maar ik heb nog ergens een zelfbouw j-tag liggen. kan ik die eindelijk testen smile

     

    edit , zal even een foto maken

     

  12. Dat is heel mooi dat hij het weer doet, na aanleiding van dit topic heb ik nog eens een oude dreambox 7000 gepakt.

    De box start niet op er komt niets in het display te staan en de waardes over de diodes gemeten zijn:

    D6015 3,4 V

    D6010 20,1 V

    D6019 11,2 V

    D6008 39,5 V

    Hd 4,9 en 11,7 V

     

    Dus aan de lage kant, ik hoor ook geen klik van de voeding.

    Is bij deze box wel de voeding kapot of ook de bootloader?

    Via hyperterminal en dreamsetup ook geen contact met de box.

    De box begint met serienr 370........

     

    Ik maak geen nieuwe topic aan zodat alles voor toekomige lezers alles mooi overzichtelijk in 1 topic blijft, tenzij de admins dit niet willen dan maak ik wel een nw topic aan.

     

  13. Heb hier een vreemd geval.

    Drie dagen geleden pioneer (dbr 210 nl) gepatched en hij speelde goed, stroom eraf gehaald en weg gezet en vandaag wil ik er nieuwe firmware inzetten en er komen alleen de streepjes van de tijdsaanduiding nog op het display, de deco reageert niet meer op de ab of frontpaneel en wil via k2002 en k7003 ook niet meer in service mode.

    Iemand een idee?

    de proc word nog wel warm.

    <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

×
×
  • Nieuwe aanmaken...