Ga naar inhoud


kazbek007

Lid
  • Items

    343
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door kazbek007

  1. Allen heel hartelijk bedankt voor de snelle reacties. Momenteel kijk ik nog met een 78cm triax op een rotor (niet meer heel goed afgesteld i.v.m werking van de houten schuur) en dat voldoet prima. I.v.m. het verhuizen naar een appartement met balkon vol op het zuiden, ben ik op zoek naar iets passende, vandaar.

    Als het lukt ook nog eens met een rotor.

    Ik ga dit eerst even overleggen en daarna gaan we over tot kopen.

  2. Er wordt ook geen enkele module meer gefabriceerd die niet "+" ready is ;)

    De eerste provider die ervoor zorgt dat haar klanten tijdens reclame niet meer kunnen wegzappen zal een stevig aantal opzeggingen tegemoet kunnen zien. Ik zie dit dus niet gebeuren, want het is niet in hun belang. Die reclame interesseert ze helemaal niets.

     

    Wat ik wel weer zie gebeuren is dat je bepaalde content niet meer mag opnemen of wel opnemen maar maximaal 7 dagen te bekijken valt oid. Een content provider zal hierdoor kunnen besluiten: op dat VOD kanaal van jullie mag je ook films aanbieden die net uit de bioscoop zijn. Daar zullen ze nu niet eens over piekeren of de film moet al totaal geflopt zijn ;)

    Het hoeft dus niet alleen maar in je nadeel te zijn.

     

    Ik heb goede ervaringen met een CI+ van een ander provider in mijn "vrije keuze xtrend8000" ontvanger.

     

    Ik ben het met je eens dat het ook mogelijkheden kan gaan bieden in de vorm van VOD. Als ik (bijvoorbeeld) net iets minder hoef te betalen om een goede film die nu in de bioscoop draait, thuis kan kijken op mijn tijd/dag, dan denk ik dat dit best zou doen.

    Immers in de bioscoop kan ik de film ook niet stoppen, opnemen en doorspoelen.

     

    Ieder nadeel heeft ook zijn voordeel...of zo.. :confused:

    In klagen zijn we goed, in oplossingen soms iets minder ;)

     

    gr,

    Kazbek007

  3. Beste Lezer,

     

    Ik ben een tevreden gebruiker van Openpli op mijn ET8000. Onlangs wilde ik wel weer eens een stream open op mijn laptop d.m.v de webinterface in openpli.

    Dit lukt tot nu toe niet goed. Ik kan wel een screenshot nemen en zie dan wel alles.

    Ik selecteer in de webif de zender die ik wil zien en klik op streamen. Vervolgens opent bij mij VLC en daarna zegt VLC "bekijkt het maar". Vroeger lukt dit met mij DM500HD altijd perfect.

    Kent iemand dit verschijnsel?

     

    Alvast bedankt voor eventuele tips/oplossinge(en).

     

    Gr,

    Kazbek007

  4. Bovendien is het qua techniek koffiedik kijken. Je moet jezelf een maximum budget toekennen en accepteren dat je de apparatuur koopt voor een periode van 3 jaar. Kun je hem langer gebruiken dan is dat mooi meegenomen. Nu ook Canal Digitaal, TVV en TéléSAT een CI+ gaan gebruiken is het lastig in te schatten wat de impact zal zijn op de Enigma2 ontvangers. Zonder werkende CI+ firmware heb je dan niets meer aan je ontvanger... De huidige CI+ images die in omloop zijn werken (ten dele?) op UPC en SKY DE..

     

    Heb sinds kort een ET8000 (na mijn dm500hd), dit omdat ik 2 tuners wilde en een CI slot. In dit CI slot zit nu een CI+ module met kaart en deze werkt perfect i.c.m. openpli.

    Zoals Mimisiku hier al aangaf stel eerst een budget, dan de minimale voorwaarden en kijk wat past.

  5. Zelf ervaren met een duol-core android toestel.

    - Resetten na fabrieksinstellingen > helpt oude zooi verwijderen.

    - goede SD-card (mits mogelijk/aanwezig). Liefst een 16 GB of groter met een ClASS10 aanduiding. Dit alles is bepalend voor je lees- en schrijfsnelheid tussen je telefoon en SD-card

    - transfer dan de apps die dat kunnen naar je SD-card

    - gebruik eventueel 360security app om de boel veilig en SCHOON te houden

     

    Al met al houd je zo je interne geheugen zoveel mogelijk schoon.

  6. Ik moest het serienummer van de CI+ module opgeven en het serienummer van de kaart. Vervolgens werd de kaart binnen 1 uur in de box en op een kanaal vrij geschakeld. Ik was alleen benieuwd of ik de kaart nu hij geactiveerd is ook op een of andere manier in mijn dm500hd aan de praat kon krijgen met oscam. Ik moet nu op de slaapkamers "Kodi" gebruiken met de enigma plugin om de zenders te bekijken. Liever had ik het gehad in of mijn dm500hd met oscam of via mijn triple reader met oscam of nog beter rechtstreeks in mijn Xtrend8000 zonder module met oscam.

    In ieder geval bedankt voor het meedenken.

  7. Beste Lezer,

     

    Ik ben sinds kort in het bezit van een nagra-card. Deze nagra-card in combinatie met de CI+ module werkt prima in mijn Xtrend 8000. Nu heb ik hier ook nog een DM500HD. Is het mogelijk met oscam om de nagra-card ook te gebruiken in deze box of eventueel in mijn Triple-reader.

    Ik had al wat gelezen over het eventueel moeten gebruiken van een boxkey en een rsakey. Ik ben in het bezit van de boxkey, echter hoe ik de rsakey moet generen of verkrijgen is mij niet duidelijk.

    Misschien dat iemand mij iets op weg kan helpen?

     

    Gr,

    Kazbek007

  8. Begin toch aan een hardwarefout te denken. Al overwogen om intern de werkspanningen te meten ?

    Ik zal eerst nog een keer een orgineel image er in zetten. Daarna wil ik de box wel openen en eventueel gaan meten (zal mijn multimeter eens moeten opsnorren). Waar raad je me aan te meten? Direct achter het voedingsgedeelte?

    ....ik was al aan het kijken om een andere box aan te gaan schaffen

  9. heb je al eens de flash compleet leeg gemaakt voordat je een nieuwe image erop zet.

     

    Is het steeds de zelfde zenderlijst die je gebruikt?

    Probeer eens een ander te downloaden, satje07

     

    Wordt wel alles overschreven als je de nieuwe zenderlijst erin hebt gezet.

     

    Trek de stekker eens eruit als je de nieuwe zenderlijst erin hebt gezet.

     

    Alle opties heb ik al gehad op 1 na.

     

    De flash geheel leegmaken. Wel heb ik de box tot 2 keer toe opnieuw geflashed (1 x openpli4 en 1x openatv 5) maar beide images doen op dezelfde transponder vreemd.

    Is er ergens een image wat het gehele flash geheugen van de DM500HD overschrijft, of werkt dat anders?

     

    Gr,

    Kazbek007

  10. Hoi medesatters,

     

    Mijn dm500hd heeft de laatste tijd kuren. ALs ik veel zap, dan staat de box soms in de status dat hij maar 1 transponder kan lezen (deze zenders lichten dan op) allle overige zenders zijn dan grijs.

    Het effect is het makkelijkst te vergelijken alsof je een opname maakt van een een zender, dan zijn de oveige zenders buiten de huidige transponder om ook niet te benaderen.

     

    Dit effect treed op met zowel een image van Openpli als met Openatv. Lijkt mij dus geen image probleem. Soms als ik de box met de afstandbediening reboot dan komt hij terug in dezelfde staat. Rebooten met de schakleaar (spanningsloos maken) helpt wel.

     

    Misschien heeft iemand nog tips aangaande dit?

     

    Gr,

    Kazbek007

  11. Sinds enkele dagen ook in het bezit van een Pi2. Als linuxgebruiker ben ik wel wat gewend aan installeren en dingen die hierbij fout kunnen gaan, maar ik ben toch positief verrrast met wat voor een gemak ik dit Pi2 doosje heb mogen installeren. Het lijkt wel op "Ramen". :P

    Een snelle 16Gb flashcard met NOOBS erop, deed wonderen. Kaartje erin opstarten, keuze maken van "OS". 10 minuten wachten, booten en beeld. Er kwam letterlijk geen linux-commando bij kijken. Ook hier zijn vorderingen gemaakt en hoeft er niet vanaf de prompt geinstalleerd te worden. Ik moet toch wel toegeven dat als je een PI wilt kopen dat enige kennis van linux (of technisch inzicht en vermogen tot iets zelf te willen begrijpen en doen) wel handig is, anders blijft het een speeltje voor de heb, wat later ergens in een achteraf hoekje beland.

  12. Zover ik weet heeft alleen nederland en belgië regulaire tv via internet.

     

    De andere landen zien er niets in omdat de kijkers zonder kosten via schotel kijken.

     

    Ga je via de kabel of internet tv kijken ben je weer afhangkelijk wat de provider toestaat.

     

    Never te never via een provider kijken die geld wil.

     

    De zenders willen hun zender aan de man brengen daar moeten hun ook

    voor betalen niet de doelgroep

     

    Ik weet uit ervaring dat er al providers zijn die hun TV-aanbod aleen exclusief via het internet distriburen. Ben je een voetbalfan en wil je de nationale wedstrijden live zien, dan kan dit niet d.m.v de satelliet, hiervoor dien je specifiek een contract te sluiten met een provider die je voorziet van internet en televisie inclusief een box voor je opnames. Als je hier in Nederland Eredivisie wil kijken dan kan dit via meer dan 1 kanaal/provider. Je heb hier dus nog enigszins keuze.

     

    Terugkomen op het schotelaanbod van 6%, dit zou na mijn mening kunnen kloppen gezien de advertentiedrift van CD. Men wil immers een groter marktaandeel. Alleen met het satelliet aanbod zullen ze het waarschijnlijk niet genoeg winstgevend houden/krijgen.

     

    De "kijk" van mensen in het algemeen op degene die een schotel hebben staan/hangen is vaak gekleurd. Als je ze het vertelt en uitlegd waarom je deze hebt en wat je er mee kunt, dan is dit beeld vaak gauw bijgesteld. Wat ik wel beproef is de houding van "nou dat is voor mij veel te ingewikkeld en lastig". Doe maar eens een test met volledig onbekenden die niet weten dat er bij jouw een schotel hangt/staat. Iedere keer zegt men zo wat een mooi beeld en wat geweldig dat je ook Engelse zenders vrij kan ontvangen.

     

    Mensen zijn inderdaad vaak kuddedieren en willen wel veel, maar het mag niks kosten en ik moet er geen omkijken naar hebben. Ik zeg altijd "kijk eerst eens wat je werkelijk ZELF wil". Kijk daarna wat je er maximaal voor over hebt en kies dan het beschikbare product. Soms kan niet alles en zal je wat moeten bijstellen, maar kies zeker niet datgene omdat je buurman/buurvrouw op een feestje zo hilarisch is over wat zij wel kunnen. Het gaat erom wat jij wil zien en horen en laat je daarbij goed informeren. Inderdaad electro-zaken adverteren wel vaak met kabel en internet maar schotel hebben ze vaak niet.

     

    Gr,

    Kazbek007

×
×
  • Nieuwe aanmaken...