Ga naar inhoud


MarnixK

Lid
  • Items

    116
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door MarnixK

  1. nou die cccam doet het plots gewoon. Heb nog wel een anders issue. het twee x3s. Eentje heeft een dual hybrid dvb-c tuner en eentje gewoon een single hybrid dvbc tuner.

     

    Probleem met de dual tuner is dat als ie een paar dagen/weken aanstaat de ontvangst heel slecht wordt. Ontvangst gaat dan op diverse zender rond de 50% hangen terwijl ie normaal dik in de 90% zit en dus bij 50% blokjes veroorzaakt. Nu wil ik die dual hybrid tuner vervangen. Weet iemand of onderstaande ook in een x3 kan?

    ******

     

    Of heeft iemand een oplossing voor het ontvangst probleem ? Heb nu de x3 met de single dvbc tuner weer aktief en die heeft gewoon 95+ op alle zenders

  2. ik heb al een paar jaar een Gigablue X3 HD icm Ziggo en die doet gewoon goed. Nu ben ik onlangs overgestapt van openatv 6.3 naar 6.4 omdat om een of andere reden sommige zenders (bv RTL Lounge) het niet doen met 6.3. Na een schone installatie met openatv 6.4 werken de zender (waaronde RTL Lounge) het weer en heb ik het vrouwtje weer tevreden. Echter is gebruik ook nog CCCam alleen die happert nu ontzettend icm 6.4. Cccam versie die ik heb draaien is 2.3.2-r1

     

    Doe ik nu een herinstallatie met openatv 6.3 dan werkt CCCam gewoon zonder happeringen. Gebruik bij biede opties dezelfde ipk, zelfde feeds en dezelfde cccam.cfg. 

     

    Iemand enig idee waar dit aan zou kunnen liggen ? Of heeft iemand een idee waarom bv RTL Lounge het niet doet icm OpenATV 6.3 en wel met OpenATV 6.4?

    RTL Lounge kan gewoon via de ci module die gaat niet via cccam

  3. Ik heb nu een HD-X3 waarin ik mijn Ziggo CI+ module kan gebruiken. Ik wil graag upgraden naar een 4K modelletje, echter kan ik dan nog steeds bij CI+ module werkend krijgen ? Ik zie niet dat die nieuwe modelle ci+ certificatie hebben.

     

    En Ziggo is mijn hoofdprovider, satelliet heb ik er gewoon bij voor de hobby, maar voor WAF moet Ziggo natuurlijk wel gewoon werken :)

  4. Iemand een idee hoe je de sneltoesten (rood, blauw, groen en geel) anders kan instellen. Had onder geel altijd mijn taal instellingen, maar daar zit nu timeshift die ik nooit gebruik. Heb in het menu al een andere functie eraan geknupt, maar blijft die timeshift er bij krijgen,

  5. ik blijf problemen houden met de ontvangst. Ik heb regelmatig dat ik geen beeld meer heb, kan zappen wat ik wil. Als ik dan de x3 uit/aan zet dan krijg ik weer beeld. Soms gaat het een paar dagen goed en soms gebeurt het ook 3x in een uur.

     

    Iemand een idee waar ik dat moet zoeken ? Heb dus een X3 met een CI+ module en woon in het voormalig upc gebied.

  6. softcam is niet nodig voor de ci+ module.

     


    voor zover ik weet is ziggo nog niet op CI+ overgestapt

    dus dan gebruiken we liever een softcam in de enigma2 kast

     

    dus ik kan die ci+ module er gewoon uithalen en dan de card in de softcam stoppen ? Welke instellingen moet ik dan voor bv oscam gebruiken ?

  7. heb een HD X3 met openATV 5.3 en regelmatig krijg ik geen beeld meer op de Ziggo zenders. Dan moet ik op de CI CAM herstarten (dus de softcam) of het hele ding uit/aan zetten om weer beeld te krijgen. Ik heb er een CAM met kaart van Ziggo inzitten.

     

    Lijkt net of er ergens een log ofzo vol loopt. Iemand een idee .

  8. ik heb sinds een paar weken een X3 met zowel satelliet als ziggo erop. Op de sat werkt alles als op mijn DM500Hd, maar op Ziggo (dvbc) heb ik toch nog wat problemen.

     

    De meeste zender werken goed, maar bijvoorbeeld AMC heb ik maar 7% signaal en dit werkt dus totaal niet. Nu zat ik vandaag Formule 1 op Ziggo Sport te kijken en die gaat dan een tijdje goed en dan krijg ik ineens allemaal blokjes en het signaal is dan nog maar 20/30%. Zap ik een keer naar een ander kanaal en dan weer terug, dan is het signaal ineens weer 50/60% en is het beeld weer goed. Dit gebeurde tijdens de race nu een paar keer.

     

    Heb OpenATV 5.3 draaien. Verder heb het sat en kabel signaal het laatste stukje (0.5m) met een combiner over 1 kabel naar de einddoos lopen.

     

    Is dit nu een software probleem, of kan het signaal bv zakken als er meer mensen in de buurt naar hetzelfde kanaal kijken ?

  9. Ben bezig met het installeren van een X3. Gisteren er openATV5.3 opgezet en naar zenders laten zoeken. Dit gaat allemaal goed. CI+ module met kaartje er in gedaan, deze wordt ook herkend incl kaartje, maar krijg geen beeld op bv RTL4HD etc. NPO1,2,3 en Ziggo Sport doen het wel, maar die andere zenders niet.

     

    Moet ik voor de CI+ module ook nog iets van Oscam/CCCam installeren of zou dat zonder ook moeten werken ?

    • Like 1
  10. Ik heb nu al enkele jaren een DM500HD met openATV erop. Deze functioneert opzich nog naar behoren, alleen kan ik er geen dvbc meekijken.

     

    Nu zou ik deze willen vervangen voor een Gigablue X3 en daar dan ook een DVBC tuner erbij in. Heeft iemand al ervaring met deze X3 en kan deze dankzijn de CI+ dan ook met een ziggo kaart overweg ? Of kan dat ook met een niet CI+ ontvanger ?

  11. haak er nog even op in. heb gisteren mijn dm500hd geflash met openatv. Ik had hiervoor openpli erop staan, maar had zin om even te switchen. Nu had ik onder openpli mijn webcam in de zenderlijst gezet zodat ik naar de webcam kon zappen en beeld op tv had. nu heb ik dezelfde regels aan de nieuwe zenderlijst toegevoegd en nu doet ie het niet. Iemand enig idee of je nog een extra plugin of iets nodig hebt voordat dit werkt ?

  12. Ik maak nu gebruik van een dm500hd al ontvanger. Graag zou ik er een tweede ontvanger bij willen voor als mijn vrouw iets anders wil zien als ik voetbal of formule 1 wil kijken. De ontvanger wil ik dan gewoon in de meterkast plaatsen zodat ik gewoon kan streamen naar mijn laptop als ik wil kijken. Tevens zou ik dan bv een simpele twin tuner willen hebben zodat ik er dvb-s en dvb-c op kan kijken. Graag met cam support zodat ik mijn interne kaartje kan aanspreken.

     

    kan iemand een goedkoop dingetje aanbevelen ?

  13. nou weet niet meer helemaal zeker wat het is maar lijkt een groot toeval te zijn denk ik. Ik had de settings van icesat geladen en die werkt niet (meer) bij mij. Weet ok niet waarom. Heb nu alles weer bijna werkend. heb nu de henksat lijst en openpli er op gezet, maar heb alleen nog geen beeld op ned2 hd en sbs 6 hd. Wanneer ik de box laat zoeken naar zenders dan vindt ie ze wel en heb ik wel beeld.

  14. stomme vragen bestaan niet toch ;), ja die heb ik opnieuw geinstalleerd. Ik krijg echter al geen (stabiel) signaal bij de signaal zoeker. Ook als ik alleen de kabel van de 23 aansluit dan krijgt ik geen fix. Als ik dan een fix heb, dan is het de 19e

     

    weet iemand als ik op de 19e een fix heb en naar de 23 wil welke kant ik dan op moet draaien naar links of naar rechts als ik achter de schotel sta ?

  15. ik maak al een paar jaar gebruik van mijn dm500hd met newenigma. Ik heb een triax met 4 koppen. Dat werkt al enige tijd goed. Van de week begint ineens sbs 6 hd te haperen. Beeld schokt etc. Op andere zenders lijkt alles verder oke.

     

    Vanavond dacht ik, laat ik dan maar even de zenders updaten. Nieuwe zenderlijst erin, opnieuw starten, newenigma vraagt om update, dus die ook maar even doen en die geeft een foutmelding. Ach maakt niet uit, het werkt toch wel...ik zap naar ned 1 hd geen beeld, andere zenders geven ook geen beeld meer. Instellingen gecontroleerd, staan allemaal goed. Dan maar even opnieuw flashen misschien door de update. Nieuwe versie erin, geen beeld. Dan maar naar buiten, alles controleren, voor de zekerheid opnieuw uitrichten, maar krijg geen beeld.

     

    Op Astra 19e krijg ik nu wel weer beeld, maar op de 23,5 geen beeld meer. Gekke is ook dat ik op de 28e op sommige zenders wel beeld heb bv Channel 4, maar op BBC 1, 2, 3 en 4 weer niet.

     

    Heb de koppen al omgedraaid, kabels gewisseld, krijg geen beeld op 23,5... Iemand nog een idee of is mijn 500hd misschien defect?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...