Ga naar inhoud


sretlow

Lid
  • Items

    1371
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door sretlow

  1. Helaas heeft het flashen van de gevonden images (v1 en v2 op de dream site) niet gewerkt. Via netwerk kom ik tot het selecteren van de firmware maar zodra ik op de knop "flash" druk dan stopt het. Ik krijg soms niets en soms een pagina dat netwerk gereset is oid en dat pagina niet kan worden gevonden. De box is dan ook niet meer te benaderen op het IP wat kort daarvoor wel werkte. Ik moet dan opnieuw stop methode uitvoeren. Nu valt het mij wel op (zie ook foto) dat gateway adres niet correct is. IP ligt wel in mijn range (10.105.30.xxx) maar gateway niet. Verder staat bij LINK "Fail". Soms "Full" maar gateway adres blijft onjuist dan. Mode staat dan op 100 (dacht ik). Network type "manual" vind ik ook raar. Mijn router geeft wel IP adressen uit (DHCP staat aan). Maar ook al doe ik er geen netwerkkaart in: dan nog krijg ik IP 10.105.30.115. Maar op dat adres kan ik de box via de browser wel benaderen.

     

    https://www.dropbox.com/s/xdo8xuui2vazdtv/20150310_203934.jpg?dl=0

     

    Als ik via de mini-usb mode doe (met verschillende dreamup versies) dan lukt het ook niet. Hij upload dan wel de image maar uiteindelijk stopt ie bij "flashing from memory".

     

    https://www.dropbox.com/s/u2oungfqoe9wx93/20150310_210524.jpg?dl=0

  2. Zijn er aparte bootloaders dan? Ik heb er wel 1 geprobeerd. Maar wist niets van v1 of v2.

     

    Ik zal m vanavond eens op tv kijken met welke melding hij komt en evt serienummer acgterhalen. Moet dus eerst nagaan of ik een vw of v2 heb. Misschien is dat op andere manier te zien? Zal eens google raadplegen

     

    secondstage-dm500hd-84.nfi is door mij ook wel geprobeerd.

  3. @Mimisiku: Mocht ik er niet uit komen en het niet voor elkaar krijgen dan ben ik wel bereid de box eens op te sturen om te zien of het jou lukt. Tegen vergoeding uiteraard.

     

    @Mebo870: Ik heb 3 dreaumup versies geprobeerd. 1.3.36, 1.3.3.8 en 1.3.3.11. Alle drie no-go.

     

    Maar wat bedoel je met software versies? Ik upload normaliter gewoon via de browser. Van de dreamup zie ik geen spciale versies voor V2. Of bedoel je de firmware versies? En hoe kan ik zien welke box ik heb? V2 of versie 1?

     

    Bij PLi zie ik ook geen verschillende downloads aangeboden voor de standaard en de V2 versie. 

  4. Ook hier loopt ie vast. Hij stopt bij "flashing from memory". Daar komt ie ook ongeveer tot 1%. Lijkt alsof geheugen niet goed is. Ik ga nog eens proberen met een wat oudere laptop. Deze draaien allemaal op Windows 7. Ik ga nog eens een XP laptop proberen.

     

    Verder kan ik mij herinneren uit het verleden dat je ook wel eens eerste een lege image moest flashen en daarna pas een nieuwe PLi oid. Klopt dit? En is er een lege te flashen image voor een DM500HD?

  5. Ja volgens de stop methode zit bootloader 84 erin. De sim zit gelijmt. Dus het lijkt erop dat het wel een originele versie is. In de link staat een pdf waaraan je een fake zou kunnen herkennen. Echter wordt dit op de laatste post tegen gesproken. Daar wordt een foto gepost die ook (volgens pdf) fake zou zijn maar waarvan wordt beweerd dat het een originele is. De mijne ziet er exact hetzelfde uit als de foto in de laatste post. Duis volgens pdf clone maar volgens post origineel. 

     

    Ik ga eens proberen te flashen met firefox portable. Ik neem aan dat deze versie gewoon te downloaden is en te installeren onder windows 7? 

  6. Ik heb een tijdje terug op marktplaats een andere DM500 HD gekocht. Mijn VU+ Duo was stuk (rode led en reparatie duurde even). Hier stond een hele oude image op (dacht PLi maar weet dat niet meer zeker). Omdat ik haast had heb ik snel de zenderlijst erin gezet en niet verder gekeken. Inmiddels is mijn VU+ terug en dacht had tijd om de DM500 HD van een update te voorzien en mogelijk elders in huis te gaan gebruiken. 

     

    Echter kan ik niet updaten. Via de webinterface lukt niet. Ik krijg wel verbinding maar zodra ik een image selecteer en flash druk gebeurt er niets. Dus dacht een nieuwe bootloader te installeren. Dit is na verloop van tijd gelukt. Nu staat 84 erop. Maar flashen lukt nog steeds niet. Niet via webinterface maar ook niet via de mini usb (serieel). Alles lijkt goed te gaan totdat ie moet flashen dan blijft ie meestal hangen bij "flashing from memory". Bij de webinterface lukt het ook niet. Als ik daar al verder kom komt ie niet verder dan 1%. Dan hangt ie. Ik heb echt al van alles geprobeerd maar het lukt me niet. Lijkt wel of memory stuk is.

     

    Nu bedacht ik me ineens dat ik mogelijk wel een clone box heb. Ik kan dit helaas niet testen middels het hulp programma van Dream want de box start natuurlijk niet meer op. Wat kan ik doen om deze box toch nog aan de praat te krijgen? Hoe herken ik een fake? Dit forum geeft helaas geen uitsluitsel hierover aangezien er nogal verschillende verhalen zijn wat wel en niet als fake gezien kan worden. Denk bv aan de zwarte schroefjes. Ik heb allemaal zwarte schroefjes hetgeen in eerste instantie zou duiden op een fake. maar later wordt aangegeven dat er ook originelen zijn met zwarte schroefjes.

  7. Kan ik met deze box ook een schijf van mijn andere dm800 koppelen via het netwerk (CIFS) zodat ik de opnames van die box kan bekijken op de S9? Zo niet, wat zou een ander alternatief zijn voor de te dure DM800/DM500HD?

     

     

  8. 1. Hoe kan ik 0001.jpg hernoemen naar de naam van de directory.jpg?

    2. Hoe kan ik een batch bestand vanuit c:\films naar c:\films\film1 laten gaan? waarbij film1 een willekurige naam is. Terug weet ik wel (cd ..).

     

    Dit zijn de dingen waar ik tegen aan loop.

  9. Ik wil het volgende. Onder de map "films" staan verschillende mappen met de naam van de film. In deze map staat de film maar ook een 0001.jpg plaatje. Dit is de film cover. In elke map staat dus een 0001.jpg bestand. Ik wil dit 0001.jpg bestand naar een map c:\covers kopieren en daarbij gelijk 0001.jpg hernoemen tot naamvdmap.jpg. Het batch bestand moet dan de gehele map "films" afgaan en uit alle submappen dus de 0001.jpg halen die kopieren naar c:\covers en dan hernoemen. Wie kan me op weg helpen.

  10. Ik kan niet meer middels ftp op mijn DM600 komen. Webinterface werkt gewoon. Telnet ook. Alleen ftp niet. Hierdoorkan ik ook niet de lijst (zenders) updaten. Iemand een oplossing behalve opnieuw flashen. Dat wil ik nl liever niet.

  11. Ik heb in Outlook 2007 ineens een 3-tal internetmappen staan die ik niet kan openen maar ook niet kan verwijderen. Als ik deze map probeer te openen krijg ik een melding "Kan de set mappen niet openen. U kunt een nieuw profiel maken door...".

     

    Bij verwijderen klrijg ik soortgelijks. Dat ik een nieuw profiel kan maken enz...

     

    Ik heb de laatste tjd wel vaker dat Outlook vst loopt. Dacht sinds ik ook een imap account erbij heb staan. Maar ik heb deze al weg gehaald maar dat maakte niets uit voor de internetmappen.

  12. Komt die oplossing sneller als ik een andere image blijf draaien met wel dat probleem?

     

    Voorlopig kan ik wat ik wil. Zodra PLi het probleem (of de makes van de VU+) het probleem hebben opgelost zal ik waarschijnlijk weer terug gaan naar PLi.

  13. Inmiddels DreamElite geinstalleerd. En nu werkt de DVD player wel goed. Goed geluid en beeld. Was alleen even zoeken hoe ik de schijven enz kon mounten. Dit werkte niet middels netwerk-verbindingsbeheer. Alleen via DreamElite menu (blauwe knop, en dan nogmaals blauwe knop, mountbeheer oid) werkte het goed.

  14. Middels netwerkbeheer heb ik de VU+ met mijn DM600 harddisk gemount. Voorheen had ik een DM800. Deze was ook gemount met de DM600. Op de DM800 had ik dan in de map /mnt/server1 de bestanden zichtbaar van de DM600 (die boven staat). Ik kan de mountmap op de VU+ niet vinden. /mnt/ staat er wel maar in geen enkele map zijn de bestanden van de DM600 zichtbaar. Lijkt wel of die er niet is. Terwijl ik de mount wel goed gaat en ik de DM600 bestanden op de VU+ kan afspelen. Hoe zit dit?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...