Ga naar inhoud


Kijkertje3

Lid
  • Items

    81
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Kijkertje3

  1. Dat omdraaien van de lnb is een goede tip, moet ik wel een van de de kabel(s) even verlengen. Ik heb op een van de ontvangers de uitgaande schakelspanning ( onbelast) even gemeten ruim boven de 14 en 18 volt.  Belast bij de lnb de spanning meten is wat lastig ik heb wel t stukken maar die laten de spanning niet door.Tussen de lnb en de dichtbijzijnde ontvanger zit nog geen 10 meter coax . Aangezien drie ontvangers hetzelfde verschijnsel vertonen denk ik toch echt aan de lnb.

     

     

  2. Aan de schakelspanning had ik zelf al gedacht, maar dan zou dit toch op alle 3 de satellieten moeten gebeuren en het is alleen op astra 2 de meest linkse kop.

    Bovendien werkt horizontaal prima . De coaxkabel zit er al jaren aan loopt grotendeels achter een houten betimmering en is niet de dunste.

    Kortom ik denk nog steeds aan een defect in de triple lnb bij de astra 2 kop maar hoe kom je daar achter..ze zijn nog niet gratis..

    Er komt  op die verticale transponders helemaal geen signaal volgens de tv ontvanger (philips) terwijl de horizontale kanalen prima zijn.

  3. Ik heb al een tijdje problemen met de triple lnb ( van canal Digitaal) bij ontvangst op astra 2. De BBC en ITV HD kanalen (die met verticale polarisatie werken)  geven herhaaldelijk geen ontvangst. De BBC sd kanalen geven een prima signaalsterkte. Dit is op diverse ontvangers hetzelfde . Ik verdenk de lnb . Kan het verticale ontvangst gedeelte in de betreffende kop defect zijn ? Op de andere satellieten geen enkel probleem .

  4. Ik heb enkele jaren zo n systeem gebruikt om twee satellietkanalen op het analoge kabelnet in mijn huis te zetten

    Twee eenvoudige goedkope video modulatoren een T splitter er achter en dan 1 kabel naar het verdeelpunt van hetnetwerk . Daar eerst een  breedband versterker dan via een T splitter weer naar kanaalfilters (kan 36 en 38 die zijn vrij voor video) invoegen in het netwerk wat de laatste jaren ook Telfort glasvezel is waarbij dus ook een analoge uitgang op het modem zit .

    Werkte prima maar de kwaliteit is natuurlijk matig . Nu kun je op een smartv via internet fox sport bekijken als je een abonnement hebt in HD kwaliteit.

  5. Ik heb een strong 8100 met sattracker 4.0 en merlin patch.

    Heeft goed gewerkt. Na enige maanden stilstand weer in gebruik genomen . Nu komt er alleen op RTL8 direct beeld.

    Na pid scan ook op Ned 1 enz beeld , maarrr na wisselen van kanaal komt hij steeds weer terug op de verkeerde PID maw ik krijg de nieuwe Pid niet in het geheugen .

    iemand een oplossing?

  6. Ik heb op die site gekeken , er staat weinig info op , maar ik vermoed dat deze combiner gemaakt is om het signaal van de schotel ( ca 900-2000MHz) te mengen met dat van de kabel tv ( onder 800MHz). Je hebt nl contactdozen waarop naast de kabelaansluiting er ook een F plug zit waarvan het signaal van de lnb dan naar de satelliet ontvanger gaat.

    Om het in de UHF band gelegen RF signaal van de satelliet ontvanger met het kabelsignaal te mengen heb je andere , veel scherpere ,filters nodig.

  7. Een simpele oplossing.

    Koop een oude analoge ontvanger die kosten wat of niets, die hebben vrijwel altijd een RF modulator ingebouwd ( er zitten dan twee extra in/uitgangen op met een mannetjes en een vrouwtjes plug vaak staat daar bij rf out en rf in) daar zit dan een zgn doorlus versterker achter. Voer het video signaal van de strong 8000 via de scart kabel in en sluit de antenne uitgang van rf out via een coax kabel aan op de tv of op het kabelnet .

    Als je op de antenne ingang rf in het kabelsignaal zet wordt dit via de doorlusversterker gemengd met het satellietsignaal uit de 8000. Let wel je hebt dan mono geluid maar dat hebben vrijwel alle rf modulatoren . Als de afstand via je kabelnet te groot wordt kun je een extra antenne versterker tussenvoegen .

    Op de analoge ontvanger kun je vrijwel altijd het tv kanaal instellen , ergens tussen kanaal 35 en 40, kanaal 36 hoort in een kabelnet vrij te zijn voor video.

  8. Move on (en de anderen) bedankt voor de reactie.

     

    De twee eproms heb ik gevonden , UV apparaat of programmer is beschikbaar en dus geen probleem , maar waar haal ik de file of files vandaan om in de eproms te programmeren ???. Ik neem aan dat firmware voor de latere philips versies in deze ontvanger niet werkt.

  9. Ik ben in het bezit gekomen van een oude Franse Philips 97060D .

    Uiterlijk gelijk aan de Strong 8000/8100 maar van binnen totaal anders.

    Er zit nog originele franse software in.

    Kanalen inlezen gaat goed maar ik krijg geen beeld , ontvanger vraagt steeds weer om de kaart , zowel met een oude seca kaart of seca 2 kaart gebeurt dat.

    Op sat4all gezocht maar niets gevonden . Op de site van M_Z vond ik vorige week nog een link voor deze oude ontvangers maar die leidde tot niets nu zie ik die link niet meer.

    Wie weet meer over deze ontvanger?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...