Ga naar inhoud


PauK

Lid
  • Items

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door PauK

  1. Even een korte update: de verschillende alternatieven zijn bekeken en voorgelegd aan de directeur van het revalidatiecentrum. Ik heb voorgesteld om voor de Easy Mount beugel te gaan; dat geeft de meeste flexibiliteit, goede ontvangst en alles hangt netjes buiten (dus geen schoonmakers die zeuren).

     

    Een vlakantenne erop en het ziet er ook nog netjes uit. Ik wacht even af wat de directeur beslist...

  2. Hee, dat laatste ziet er ook brilliant uit eigenlijk! Nog nooit gezien, maar ben er even uit geweest

     

    Ik ben er zelf nog niet in de kliniek geweest, maar krijg morgen foto's van de situatie dus zal die dan even bijplaatsen.

     

    De kamer ligt hoog, er staan hoge bomen op de grond dus ideaal is plaatsing beneden niet.

     

    Zat me net nog te bedenken dat ik OOK een stempel in de kamer kan plaatsen met daar een vlakschotel op, die staat natuurlijk ook muurvast. Het is een oud frans hospitaal met houten kozijnen en enkel glas... geen modern ziekenhuis zoals wij dat kennen dus.

  3. Ik ben een hele tijd niet meer actief geweest op schotelgebied, maar door een vervelende situatie heb ik mijn account maar weer even geactiveerd.

     

    Ik heb een familielid dat door een hersenbloeding een half jaar in Frankrijk in een revalidatiecentrum ligt. Hij wil daar NL tv-zenders kunnen kijken want kan verder helemaal niets meer. Hij heeft een kamer met een raam op het zuiden, met een kleine vensterbank (30cm).  We proberen het centrum nu te overtuigen om voor hem een schotelantenne te laten plaatsen, maar uiteraard mag er nergens geboord worden.

     

    Ik zie een paar mogelijkheden. We zouden een constructie kunnen verzinnen waarmee we op de vensterbank buiteneen schotel vastzetten. Omdat de vensterbank licht afloopt en ook niet vierkant is kan er niet makkelijk iets op geklemd worden. Ik zat te denken aan een stempel die boven/onder tegen het kozijn vastgezet wordt. Voordeel daarvan is natuurlijk dat je meteen een mast hebt waarop de schotel vastgezet kan worden. Je moet wel zeker weten dat hij echt niet kan bewegen met wind, natuurlijk, want als die stempel gaat schuiven ligt de hele boel beneden.

     

    Een alternatief is om een schotel binnen achter het glas te plaatsen. Nadeel natuurlijk dat als iemand gaat schuiven je ontvangst weg is, maar ik kwam hier een constructie binnen met een bloempot die me wel aansprak. Als je een grote pot volgooit met snelcement, mast erin, dan kan je daar mooi een Selfsat oid op vastzetten die vlak achter het raam staat. Zwaar zat voor kleine ongelukken, en als je wat merktekens aanbrengt kan je bij verschuiven al snel weer aardig in de buurt zitten om de rest snel af te stellen/

     

    Beide oplossingen lijken me te doen - en misschien zijn er nog wel andere varianten waarmee je 'tijdelijk;' iets vastzet. Een zelfrichtende variant wordt te duur maar zou natuurlijk het mooiste zijn.

     

    Wat is jullie advies? Ga ik de mist in als ik maar 1 satelliet-positie kan ontvangen vwb canaal digitaal (ga er vanuit dat een Selfsat maar 1 positie kan ontvangen)?

     

     

  4. Ik ben op zoek naar witte SMD led's om de kleur van het display van de DB te wijzigen, maar ik kan deze nergens meer vinden. Amber wel, maar ik wil witte hebben. Ik kan ze alleen vinden als ik er minimaal 1000 afneem

     

    Kan iemand mij een PM sturen als hij weet waar ik die Leds nog kan krijgen?

     

    Een transparant glaasje is inmiddels mbv Toxiq gelokaliseerd, maar helaas hebben ze hier geen witte led's....

  5. Ik heb met deze versie wel een probleem gevonden met de DNS server. Hierdoor kan (voor statisch toegekende netwerk settings) geen key-update of remote software-update uitgevoerd worden.

     

    De DNS server is niet bekend. Dit komt omdat de link /etc/resolv.conf gelinkt staat naar ../var/etc/ppp/resolv.conf.

     

    Deze file staat echter in /var/etc/resolv.conf. Hierdoor kan de DNS server niet gevonden worden. Helaas niet direct op de box te corrigeren, want /etc is een read-only filesystem. Ik heb het zelf opgelost door in /var/etc een copy-file op te nemen met de volgende commando's

     

    cd /var/etc

    mkdir ppp

    cp resolv.conf ppp

     

    Hierna doet-ie het weer. (ping naar www.sat4all.com). Wijzigingen in het netwerk-menu zullen wel niet bijgewerkt worden, dus dit is wel een quick-fix.

  6. Leuke links, ga ik mee spelen. Vraag me wel af hoe die downsampling dan werkt. Maar ... we weten nu nog steeds niet waarom de Dreambox dit signaal niet verwerkt, dan wel of de uitzending gammel is.

     

    Ik blijf het in ieder geval proberen.

  7. Ik probeer er ook achter te komen waar dit aan ligt; weet ook niet of het de box of de uitzending is.

     

    Eigenlijk wil ik met name DTS 96/24 op mijn versterker testen, maar ik kan nergens een bron vinden. Volgens DTS zelf zijn er 3 DVD's op de markt die in DTS 96/24 staan, maar die kan ik nergens vinden. En CD's met dit formaat dus al helemaal niet ....

     

    Off Topic: Heeft een van jullie een titel voor mij?

     

    Het bevreemd mij wel dat 96/24 backwards compatible zou zijn, dat heb ik nog nooit gehoord. Sterker nog, met een hogere bitrate en een hogere nauwkeurigheid zou het me zelfs verbazen als dat zo is. DTS EX, dat is wel backwards compatible, maar daar heb ik het dus niet over.

     

     

  8. Er zit geen SCSI-2 op, staat duidelijk op de website. Alleen de connector voor communicatie tussen PVR en tuner is in SCSI-2 layout, da's wat anders.

     

    Ik zou wel blij zijn met S-Video en een modulator erbij; ook zowel coax als optisch digitaal klinkt goed.

     

    Ik snap niet dat ze niet een wat zwaardere voeding in de kast zetten zodat hier direct een HD op kan. En als je naar de foto's kijkt had het met wat schuifwerk toch ook mogelijk geweest zowel een hd als een dvd speler intern te krijgen. Maar mogelijk gaan ze er van uit dat de meeste mensen alleen de ontvanger + misschien een HD willen.

     

    In ieder geval is de voeding eenvoudig te vervangen, da's al wat. Mooie schone print verder.

     

    Nu maar afwachten of-ie echt komt en wat er dan van de beloofde specs ook echt inzit...

  9. Is er iemand die dit via de Dream al aan het werk heeft? Mijn receiver kan DTS 96/24 aan maar kan er niets van bakken. Het lijkt er op dat de bitstream onregelmatig aan/uit switcht. Ontvangststerkte lijkt toch voldoende, hoewel de box duidelijk moeite heeft om het beeld op te bouwen - pas na enkele seconden staat het testbeeld 'vast'.

     

    Het kan hem natuurlijk in de uitzending zitten, maar ook de Dreambox zelf is een mogelijke kandidaat. Heb het ook al met een Humax geprobeerd maar die kan helemaal niets bakken van dit formaat en stuurt het niet eens door.

  10. Citaat:
    Er zijn een paar bedrijven die het schijnbaar leuk vinden de Nederlandse importeur het leven zuur te maken terwijl die echt veel moeite doet voor zijn klanten en uitstekende service verleend, want dat hebben we hier toch al vaak mogen lezen. Die bedrijven verkopen de box voor inkoop + een paar euro en daar kan geen enkele serieuze handelaar het voor doen omdat die ook graag aan het eind van de maand nog wat over willen houden.


    Nou, dat vind ik wel cru geformuleerd. Die bedrijven zien een mogelijkheid om een paar centen te verdienen, en doen dat dus - dat heeft niets te maken met de importeur het leven zuur maken. Dat die daar last van heeft geloof ik direct, maar het is nu eenmaal de basis van onze (kapitalistische) samenleving dat het eenieder vrij staat dit soort concurrentie te bedrijven.

    Ik wordt ook altijd zo moe van argumenten over 'grijze/zwarte' import - dat bestaat helemaal niet, dat is een door importeurs verzonnen begrip, import is import. Een importeur haalt zijn spullen uit het buitenland, als een concurrent besluit dat ook te doen is dat volkomen legaal. Natuurlijk hoeft die importeur dan geen garantie te verlenen op die spullen, en natuurlijk is het vervelend dat onwetende klanten daar dan de dupe van worden, maar dat is simpel op te lossen met een servicecertificaat oid - dan weet iedereen waar hij aan toe is, dwz, betreft het een door de importeur gesupporte box of niet.

    IEDEREEN staat het echter vrij spullen te kopen waar hij wil, dan wel ze zelf te importeren en door te verkopen. Sterker nog, een leverancier is verplicht (EU wetgeving) om, onder de normale voorwaarden, spullen te leveren aan elke koper die dat wil, zogenaamde 'exclusieve' leverings- of importcontracten ten spijt. En nee, fabrikanten/importeurs vinden dit niet fijn, en stribbelen altijd zoveel mogelijk tegen (waar vanuit het oogpunt 'klantenservice' vaak nog wel wat voor te zeggen is ook), maar een vrije markt gaat nu eenmaal boven alles.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...