Ga naar inhoud


Satware

Lid
  • Items

    75
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Satware

  1. Dreambox 500 CAM-ID - Not found!

     

    Deze melding krijg ik na met FTP wat files te hebben gewist. Ik werk met CCcam, moet ik die wellicht opnieuw installeren?

     

    Groeten Satware <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

  2. Net DreamUp uitgevoerd, dat gaat prima.

    Laden van de image lijkt dus ok.

     

    Nu met FlashFXP aan de slag. Ik krijg alleen geen verbinding met de box.

    Ik krijg telkens de melding: verbinden mislukt. Daarna 2e poging etc... werkt niet.

     

    Ik gebruik hetzelfde IP adres als in DreamUp te weten 192.168.1.110 ook volgens de handleiding hier op sat4all. Kan ik ziet of mijn PC de box ziet? Met IPconfig oid?

     

    Graag even hints en tips.

     

    Dank <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

  3. Oplossing 1:

     

    Een TWIN LNB kun je in een schotel plaatsen om twee digitale satellietontvangers aan te sluiten die onafhankelijk van elkaar kunnen werken, eigenlijk dus twee LNBs in slechts één behuizing.

     

    Ze zijn er al voor 20 EURO per stuk.

     

    DiSEqC switch 4/1, een switch voor aansluiting 4 satelliet LNB posities en 1 kabel naar de ontvanger. Automatische switch via DiSEqC protocol. Een degelijke switch kost ongeveer 15 EUR per stuk.

     

    Dan nog de kabels maken; je hebt heel wat connectortjes nodig (16 voor switch/LNB en 4 voor ontvanger/switch).

     

    Mits de switch is uitgerust met een behuizing tegen de regen is alles buiten te monteren, vlak bij de schotel(s). Er gaan maar twee kabels naar binnen toe. Dat is een voordeel.

     

    Dit is de goedkoopste oplossing en kwalitatief goed.

     

    Oplossing 2:

     

    Een QUATRO LNB kunt u in een schotel plaatsen om gebruik te maken van GSO systemen. Deze LNB dient u niet te verwarren met QUAD LNBs. De QUATRO LNB moet op een GSO systeem aangesloten worden en heeft 4 aparte signaal outputs, voor horizontaal- en verticaal-, hoog- en laag. HH, VH, HL en VL.

     

    Deze kost je ongeveer 35 EURO per stuk.

     

    Maar dan de switch die je nodig hebt, deze is zeer prijzig en bovendien moet je deze in huis plaatsen. Daarnaast moet deze gevoed worden: er zit een stekker aan 230VAC en deze staat altijd aan. Dit verbruikt dus ook nog energie.

     

    Ik zou je oplossing 1 adviseren.

     

    Succes, Remco

    <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

  4. Voordeel van de losse display is dat de fabrikant van de ontvanger het heel makkelijk in het ontwerp kan meenemen. Zelfs een bestaand ontwerp met als toevoeging een 2e externe display aansluiting. Dit biedt de mogelijkheid om de op dat moment een als accessoire beschikbare display te kopen.... <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

  5. Yes guys, ik heb de prijsvraag gewonnen in de tvsatellite!

     

    Dus, er is nu een leuke ontvanger in aantocht, de maxplus 2100+. Nu maar wachten welke fabrikant mijn idee verwerkt (losse display unit) in een nieuw model sat ontvanger.

     

    Groeten Remco <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

  6. Dank je, kan ik nog net K1 opnemen. Spectaculaire vechtsport!

     

    Ik heb ook een Wavefrontier, T-55. Een van de 1e in NL...

     

    TF 5500 PVR 250GB MM + Seca origineel

    TF 4000

    Nokia MediaMaster 9500 NoManIt en AllSAS

     

    draaibare schotel en in totaal 4 LNB's met 4 uitgangen.

     

    Fijne avond!

    <img src="/forums/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

  7. Wie weet welke editor zowel de settingslijst van een TF4000 aan kan en tevens van een TF5500? Ik heb nu een goede editor voor mijn TF4000 (topbox) maar nu kan ik die lijst niet gebruiken in mijn TF5500. Is er een convertor? Of is er een soortgelijk programma die voor beide ontvangers een lijst kan opslaan. In Vesa, programma voor de TF5500 kan ik nu niet de volgorde van de satellieten wijzigen. Dat is eigenlijk het belangrijkste gemis...

     

    Wie kan mij adviseren en heeft wat tips?

     

    Dank, Remco

  8. Prima idee! Ook ik heb wel belangstelling omdat mijn ombouw op dit moment helemaal stil is komen te liggen. Ik heb nogal wat problemen gehad en het is dan ook niet tot een werkend geheel gekomen. Ik hoor nog graag de details maar denk wel dat ik van de partij zal zijn.

     

    Groeten Remco <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

  9. Doet ie dit ook nadat je de stekker wat langer uitgetrokken hebt?

    Wellicht wordt ie te warm <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" />...en is ie erg stoffig aan de binnenkant <img src="/ubbthreads/images/graemlins/disc.gif" alt="" />. Even uitstoffen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" /> misschien. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

    Of je software is bechadigd <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />en dan zou de oplossing te vinden zijn door de software opnieuw <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" /> in je ontvanger te laden <img src="/ubbthreads/images/graemlins/shocked.gif" alt="" />.

     

    Succes ermee,

     

    Ocmer <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />[color:"blue"] [/color]

  10. Hoe is het mogelijk <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" />: de 1e die een Satelliet kan bijstellen met de afstandbediening....fantastisch <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />!

    Alleen dan dupeer je alle andere satters...dus...richten van de schotel heeft de voorkeur. Ook zal de betreffende operator niet blij zijn als jij aan je afstandbediening zit en die satelliet uit zijn positie haalt...

     

    Natuurlijk...een grapje... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

     

    Groeten Remco <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

  11. Is inderdaad een SMD uitvoering van de MAX232.

     

    2 en 3 omwisselen zal niet zo snel een defect opleveren aan de COM poort omdat de niveau's niet anders zijn en derhalve niet de oorzaak zullen zijn van een opgeblazen poort. Check nog even je kabels. Gebruik je de kabel waarmee het eerder wel werkte...?

     

    Succes, Remco <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

  12. Wat gebeurt er zonder die FAN?

     

    Naar mijn mening is het volledige ontwerp van de hardware zodanig dat een FAN niet nodig is. Natuurlijk zorgt luchtstroom voor afvoer van warme lucht en aanvoer van omgevingslucht. Echter een nadeel van een FAN is herrie...

     

    Succes, Remco

  13. Ben nog in de reparatie fase van het project en ben ff kwijt of harddisk nu als Master/Slave of op Cable Select in de Topfield zit <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />? Dus, zoals ie standaard in de Topfield zit...

     

    In afwachting van de input,

     

    Greetz... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

  14. Hey Alan,

     

    Wat voor model wil je dan in je Topfield? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" /> Je hebt deze er nog niet in gehad en ben nieuwsgierig <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" /> naar het waarom van die gedachte...

    Zit nu mijn onderdeeltjes erin te solderen trouwens, hopelijk is ie fixed dadelijk <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />.

     

    <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />Greetz...

  15. OK, wacht jouw bevindingen af. Heb zelf eindelijk mijn 74LVC245A's binnen (octal bus transceiver SMD IC-s). Waren toch nog EUR 3,50 p/st ipv ongeveer EUR 0,80 omdat ik er maar 4 nodig had. Mag niet zeuren <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />hierover ben al blij dat ik de onderdelen verkregen heb.

    Morgen erin solderen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" /> en dan hoop ik dat mijn ontvanger de harddisk weer ziet. Als dat zo is kan ik eea testen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />. Ik heb inmiddels wel het idee dat alles zo in orde is. Ik hou jullie op de hoogte. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

     

    En ja, het printje is heel handig <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />. Icm een externe voeding sluit je zo een willekeurige IDE drive HD/CD/DVD aan op een USB poort en draaien maar <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />.

     

    Greetz... Remco <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

  16. Die doet wel heel ingewikkeld lijkt mij zo op het eerste gezicht. Daarbij is de warmte onwikkeling een punt van zorg. Gebruik maken van de voeding die al in je TF zit verdient hier absoluut de voorkeur. Maar hij heeft het wel werken en ik zit nog te wachten op wat onderdeeltjes om mijn IDE bus weer te fixen.

     

    Alan, ben je al weer aan het front of sta je soms op de ski's?

     

    Greetz... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

×
×
  • Nieuwe aanmaken...