Ga naar inhoud


siemed

Lid
  • Items

    229
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door siemed

  1. Hallo,

     

    Het is voor mij al weer even geleden dat ik met een satellietontvanger bezig ben geweest, daarom even een vraag.

    Bij mijn vader is tijdens een stormachtige nacht de ontvangst van zijn satellietontvanger verdwenen. Ik ben er heen gegaan in de veronderstelling dat ik zou moeten proberen om de schotel opnieuw uit te richten.

    Als ik naar de signaalzoeker ga op de Dreambox (8000) dan valt mij op dat de balken en waardes helemaal op 0 staan. Zoals aangegeven is het voor mij een tijd geleden, maar volgens mij heb je altijd wel waardes staan en schieten deze omhoog als je de schotel gaat uitrichten.

    Klopt dat ook? Omdat ik dus dacht dat bij 0 procent waardes het niet zou gaan om een verschoven of verdraaide schotel heb ik een andere LNB er op gezet, maar dit veranderde helaas niets.

     

    Nu twijfel ik dus heel erg wat het dan kan zijn. In de Dreambox zitten twee tuners, dus ook daarvan dacht ik dat het wel heel toevallig zou zijn als deze beide defect zouden zijn geraakt.

    Iemand tips of kan het simpelweg nog steeds het afstellen van de schotel zijn?

     

    Bij voorbaat hartelijk dank!

  2. Met de 2e tuner doorgelust, kan je op de 2e tuner transponders ontvangen uit hetzelfde kwadrant.

    Je hebt dus iets meer keuze, maar nog steeds meer keuze als met een tuner.

    Oke, bedankt. Het vreemde is alleen dat ik gewend ben dat zenders grijs worden als ik ze niet kan kiezen door (een) bezette tuner(s).

     

    Nu zijn ze gewoon geel en krijg ik de melding 'kan niet afstemmen' i.p.v. geen vrije tuner. Vandaar dat ik dacht dat er iets niet goed zou staan.

  3. Mijn vader heeft een nieuwe Satelliet box nodig en vraagt mij dan natuurlijk om advies. Hij wil er mee kunnen opnemen en kijken tegelijk, dus twee tuners. Zelf heb ik een 7020HD, maar ik zag dat er nu ook een 7080HD box is. 

     

    Deze is wel weer een stuk duurder. Heeft iemand de 7080HD box en heeft die zoveel meerwaarde?

     

    Bij voorbaat dank.

  4. Ik heb vandaag Openatv op de box gezet en ben aan het stoeien met enkele streaming extenties. Als ik het goed heb begrepen danis Kodidirect de opvolger van Openxbmc. In Kodidirect kwam ik icefilms tegen en die staat er nu tussen. Alleen als ik deze kies en daarna voor install kies, dan lukt het niet. (alleen error melding)

     

    Daarnaast heb ik Tsmedia geinstalleerd en begreep dat ook daar Icefilms in moest zitten, maar die vind ik nergens terug?

     

    Iemand tips?

  5. Vrienden in het buitenland hebben een Dreambox 800HD SE waar ik op afstand Openpli op heb gezet een tijdje geleden. Deze stond daarvoor er ook op, maar was na een update onbruikbaar.

     

    Nu krijg ik de klacht dat ze niet meer kunnen opnemen en kijken tegelijk naar zenders waarbij dat wel kon. Bij een opname kun je sommige zenders normaal gesproken alsnog kiezen, maar nu staat het beeld vast als ze naar deze zenders zappen.

     

    Iemand een idee hoe dit kan? Kan het de Cccam versie zijn (2.0.9)? Je kunt de CD kaart toch gewoon meerdere keren aanspreken?

  6. Ja, BVN was geen probleem evenals buitenlandse kanalen. Nu ze een automatische scan hebben gedaan doet alles het, het staat alleen door elkaar natuurlijk. Geen idee waarom een gedwonloade lijst dan niet werkt?

  7. Goed , ik heb weer de image opnieuw geinstalleerd en nu kunnen ze de lojst inlezen. Ik heb ze meteen een settingslijst laten downloaden en Cccam. Ik heb nu alleen het probleem dat als ze vanuit de favorieten bijvoorbeeld NPO 1 kiezen, dan krijgen ze afstemmen mislukt?

     

    De zenderlijst geeft wel aan wat er nu en straks speelt, dus ziet hij wel degelijk de satellieten. Ik heb ze ook (19,2 en 23,5) laten zoeken met automatisch bij tunerconfiguratie. Het lijkt net of hij via de verkeerde poort (A of B) probeert af te stemmen, maar ik weet dit niet op te lossen.

     

    Iemand een idee?

  8. Misschien een stomme vraag, maar zou het kunnen om de box via een andere DNS server te laten lopen om zo bijvoorbeeld via Nederland verbinding te krijgen met de feedservers? Dan kan de lijst wellicht wel opgeroepen worden.

  9. Oke, de kennissen wonen op Gran Canaria. Het zou daardoor best kunnen zijn dat ze een andere server benaderen. Ik laat ze nog een keer de lijst ophalen en als het niet werkt dan zit er niets anders op dan een andere 'gelijkwaardige' image te nemen.

  10. Ja, daar twijfel ik dus ook aan. Heel vervelend als je via de telefoon moet vragen en aangeven wat ze moeten doen, zeker als iets niet logisch lijkt. Ik neem hun computer over en maakt dan een connectie met hun Dreambox. Daar kan ik dus gewoon bij, op diezelfde router zit de computer en dus internet.

     

    Zou er iets anders kunnen zijn wat de oorzaak is dat de lijst niet opgehaald kan worden?

    Ik ga er morgen weer mee verder maar heb nog geen oplossing helaas. Ik zou de image opnieuw kunnen inlezen, maar heb niet echt het idee dat dat de oplossing is.

  11. Ik heb begrepen dat er een vinkje staat bij Verbinding onder Netwerk. Nu weet ik alleen niet zeker of dat betekend dat de box verbinding heeft met een netwerk of specifiek internet. 

  12. Zo, mijn topic is gekaapt :)

    Ik heb voor het oude vertrouwde toch maar voor Open Pli gekozen, maar loop nu tegen iets aan.

     

    Als ik ze via applicaties iets wil laten downloaden, dan geeft de box aan dat er geen plugin lijst beschikbaar is? De box heeft verbinding met internet. Komt dat doordat er geen support meer is vanuit Pli of zou die lijst nog steeds ingeladen moeten kunnen worden?

  13. Vraagje.

     

    Een kennis van mij in het buitenland heeft een Dreambox 800HD SE die niet meer wil booten na een update. Er stond Open-Pli op.

    Nu moet ik die kennis dus via de telefoon en het overnemen van de computer zien te helpen met het installeren van een nieuwe image, de kennis is zelf totaal niet techisch.

     

    Ik wilde weer Open-Pli installeren, omdat ik die redelijk goed ken. Maar, ik zie ook steeds meer problemen langs komen van Open-Pli.

    Daarnaast hebben ze ook nog een 800HD SE V2 waar sowieso geen Open-Pli op kan. Het liefst heb ik ze op termijn allebei op gelijke software, om het zo makkelijk mogelijk voor ze te houden.

     

    Kortom, is er een alternatieve image die ook zo makkelijk door te lopen is na installatie voor bijvoorbeeld het downloaden van een recente kanalenlijst, het activeren van Cccam etc.?

  14. Sinds een paar weken heb ik problemen met de ontvangst van sommige zenders van Ziggo, waaronder bijvoorbeeld de HBO HD kanalen. Hiervoor werkte alles, maar de laatste tijd lijkt het signaal zwakker. als ik dan ook een kabelscan doe, dan komen niet alle zenders meer binnen.

     

    Ik heb de kabel al vervangen voor een Hirschman kabel, hierdoor is de dB toegenomen tot rond de 29 bij HBO. Dit geeft nog net beeld problemen.

     

    Op de door Ziggo bijgeleverde kabelversterker zit de 10 meter kabel op de connectie 10 meter. Als ik hem op de 15 meter zet, dan word het erger. Op de 5 meter aansluiting zit de kabel naar het modem.

     

    Wat kan ik het beste doen? Moet ik proberen om het modem op de 10 en de kabel naar de Dreambox op de 5?

     

    Bij voorbaat dank voor de hulp.

  15. Ik heb ook een vraag over open uitzending gemist. Bij mij werkt RTL XL al een paar weken niet meer. Ik krijg wel de lijst te zien, maar als ik iets wil starten dan duurt het even en komt de lijst weer. Hebben andere daar ook last van?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...