Ga naar inhoud


bvervoort

Lid
  • Items

    124
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door bvervoort

  1. Antwoord op mijn eigen vraag: ja, het kan, HD activeren in een SD digibox.

     

    Bij de 3e keer bellen had de agent zoiets van "ja maar het staat allemaal fout, laat mij maar even". Iets later had ik entitlement B8D1 erbij en werkt Sky HD probleemloos met de Dreambox 800.

     

    Ik weet nog steeds niet of het upgraden van entitlements zou werken in de Dream met CCcam en een correcte boxkey - maar da's een experiment voor de volgende keer.

     

    /Ben

  2. Heeft iemand ervaring of je Sky HD kan *activeren* in een standaard (SD) Sky box? Idee is om de kaart daarna te gaan gebruiken in een Dreambox 800, dus ik heb geen behoefte om nog een Sky HD box te hoeven kopen.

     

    Wat ik echter zie (in de 800) is dat er EMMsnaar de kaart gaan mij hij verwerkt die niet (da's volgens mij gebruikelijk bij package upgrades met CCcam), maar als ik de kaart in de "gewone" Sky box stop komen er ook geen entitlements bij, alleen de datum van de bestaande verandert.

     

    Iemand dit eerder ook geprobeerd? Ervaringen?

     

    Ben

  3. Ik moest dus ook contact opnemen. Bij mij viel de kaart na de "preview" periode ook uit, en heractiveren werkte niet. Actieve datum bleef 01-07-2009 (maar geen beeld).

     

    Op de website van Canaldigitaal zag ik zoals anderen al schreven dat mijn oude kaartnummers nog aan mijn account hingen. Ik heb gemaild en na twee dagen kreeg ik een mailtje dat het "aan mijn ontvanger zou liggen" en "probeer het nog eens", maar inmiddels (toeval? haha!) waren ook mijn kaartnummers veranderd in de goede.

     

    Na heractivatie zag ik binnen 90 seconden mijn kaart updaten (Dreambox 7000, CCam 2.0.11), en hij staat nu op 10-05-2009.

     

    /Ben

  4. Bij mij ziet de (stokoude) Neutrino-style skin OSD er met 3.5 ineens raar uit.

     

    De achtergrond voor programma informatie was t/m 3.4 donkerblauw en ineens kloppen de kleuren niet meer, hij is lichtblauw. Menus etc zijn wel goed.

     

    Iemand anders dat ook?

     

    /Ben

  5. Ok, dit is vast een domme vraag...

     

    "HD ready" bronnen lijken 1280x720 te zijn maar mijn Sharp LC32GA3 LCD heeft een resolutie van 1368x768. Hier zit een probleempje...

     

    Als via DVI-D een 1280x720 signaal aanbied (vanaf mijn Kiss DP600) herkent 'ie het keurig, maar ik hou rechts een zwarte balk. De "expand" knop doet niks, die zegt alleen "Full".

     

    Doe ik hetzelfde via Component werkt eea wel goed, maar als we digitaal kunnen willen we dat uiteraard ook - nietwaar?

     

    Zoektocht op het Internet levert niet veel op en een email naar Sharp support alleen maar als antwoord "Bel voor 45 cent per minuut onze 0900- helpdesk". Ja doei...

     

    Iemand ervaring hiermee? Zie ik iets over het hoofd?

     

    /Ben

  6. Volgens mij is de voornaamste reden van de verschillende kleuren dat je de schotel wat meer kunt "camoufleren".

     

    In mijn geval sluit de grijze kleur aardig aan bij de kleur van het dak en is hij minder zichtbaar dan een witte zou zijn.

     

    /Ben

  7. Nee. Uit de doc begrijp ik dat er een reload gedaan wordt als de cache ouder is dan het aantal dagen dat je in inputs.txt specificeert. Dat klopt, maar omdat bij het laden alleen het aantal dagen dat je in de inputs.txt hebt staan wordt geladen loopt mijn cache toch leeg.

     

    In de doc van de plugin staat dat vragen via sat4all kunnen, hoop dat de auteur ons kan helpen - zo niet open ik als ik weer eens tijd over heb een bugje op sourceforge.

     

    /Ben

  8. Ik kan op de site van die keten de aanbieding niet vinden dus ik kan niet zien wat er in de doos zit. Voor een complete set met ontvanger en smartcard is het wel erg goedkoop, voor alleen een smartcard is het wel erg duur.

     

    Als beide dozen exact gelijk zijn snap ik het prijsverschil van 30 euro voor die 3 "gratis" maanden ook niet, want het "basispakket" is maar 7,45 per maand, ergo pakweg 22 euri.

     

    Wat je ook doet, besef dat je vrijwel altijd "administratiekosten" kwijt bent en dat je voor minimaal een jaar aan het abo vast zit.

     

    /Ben

  9. Dit weekend het dak op geweest om een roestende Triax te vervangen door een Visiosat Bi-Sat G3. Dreambox mee het dak op, monitortje mee, boel uitgericht, afgeregeld - alles toppie (vragende blikken van de buurman "wat ben jij nou aan het doen").

     

    Kom ik beneden: alle kanalen prima BEHALVE Ned 1,2,3 en NGC. Ik denk "ik wor gek" - boven deed het het allemaal nog? Dus volgende dag weer het dak op maar nu via de laptop op de dreambox ingelogd naar de sterkte kijken (buurman ziet mij nu met een laptop op het dank en is er nu zeker van dat ik gek ben) maar ik krijg gewoon die _ene_ transponder niet goed. Wederom denk ik "Astra kan je ontvangen op een roestig soepbord, hoe kan dit?".

     

    Enfin, ik besluit alle kabeltjes maar eens opnieuw te strippen, connectortjes er opnieuw op etc, en wat denk je? Probleem opgelost en op sommige kanalen 10% meer signaal dan voorheen!

     

    Moraal van het verhaal: Als je aan het knutselen bent - kleine moeite om ook je kabels even langs te lopen. Bij mij zag het er allemaal nog goed uit maar dat was dus blijkbaar niet het geval...

     

    /Ben

  10. Ik gebruik MV 3.5.1 in combinatie met Gemini 2.8. Mijn PC haalt elke nacht de TV programma's van de komende 3 dagen op met XMLTV en de Dreambox/MV combinatie haalt de XML files op vanaf mijn PC. Dit werkt allemaal prima, maar ik begrijp niet helemaal hoe MV zijn XML/EPG cache ververst.

     

    Mijn inputs.txt ziet er zo uit: "My_UK_RT x u f 7200 myukrt 2 uk_rt .xmltv http://10.1.1.1/xmltv/"

     

    Als er nog geen files zijn download MV de XML file en vertaalt het naar EPG formaat. Deze XML file op de server heeft data van 3 dagen, maar omdat ik in de inputs.txt "days" op 2 heb staan laadt hij er maar 2 - prima. Reden voor 3 dagen in de XML file, 2 dagen laden is dat ik zo zeker weet dat MV altijd 48 uur "toekomstige" data kan laden (XML file wordt ververst om 04:00 en ik gebruik MV meestal pas rond 19:00).

     

    Om het opstarten via de quickbutton nog wat te versnellen heb ik in de algemene setup de "POST" op 86400 seconden (= 24 uur) staan: MV laadt uit zijn cache dus maar 1 dag - ook prima.

     

    Punt is nu dat als - na een dag - de cache leeg begint te raken, MV niet opnieuw de XML file ophgaalt. Hij doet dat alleen als de cache zo goed als leeg is.

     

    Wat ik verwachtte is dat MV mijn XML file ophaalt, 2 dagen data omzet in EPG formaat en zodra (na een dag of zo) bij het opstarten blijkt dat hij niet de benodigde 86400 seconden data kan laden, hij opnieuw een (inmiddels verse) XML file ophaalt.

     

    Ik gok dat het probleem is dat ik het verversingsmechanisme van MV niet begrijp. Ik heb de doc op dinglish en sourceforge geraadpleegd, maar ik kom er niet helemaal uit.

     

    Iemand ervaring met deze plugin?

     

    /Ben

  11. Hier bestaat een functie voor die MCID (Malicious Call ID) heet. Je krijgt hiermee het nummer nog steeds niet te zien, maar je kunt - na het hindelijke gesprek - een code kiezen. Bij de operator (KPN) rolt er dan een log van het gesprek uit het systeem MET het geheime nummer. KPN kan vervolgens die abbonee een brief sturen dat de gesprekken als hinderlijk worden ervaren.

     

    Nummer zal KPN niet aan je geven, daar moet je politie of justitie voor hebben.

     

    /Ben

×
×
  • Nieuwe aanmaken...