Ga naar inhoud


AadSat

Lid
  • Items

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door AadSat

  1. Recentelijk heb ik een Xsarius twincam gekocht. Deze module werkt bijzonder goed en zapt snel. Helaas aan deze kant toch een probleem. Bij het aanzetten van de TV, met de Xsarius module in de TV, wil de TV niet opstarten. Het beeld blijft zwart en de spanning wordt aan/uitgeschakeld.  PLaats ik de module na het aanschakelen in de TV werkt alles tadeloos.

    De TV is een Samsung UHD  UEJS8500 serie. 

    Heeft iemand een dergelijke ervaring ? Is er iets aan te doen ? Ligt het aan de module hw/sw ? ;)

    Zijn er alternatieven (buiten CD module) ?

     

     

  2. je moet idd op 19° afstellen . even checken of de lnb switch goed staat .

    op satelliet kan je zelf bepalen welke transponders je erbij wil zetten. bij cdtvv telesat lukt dat niet. Ik heb een draaibare schotel cd tvv laden lukte toen lnb op 1/4 werd gezet. even Google op cd tvv update samsung tv dan krijg je een pdf die ea uitlegt.

  3. Tja het inregelen van een draaibare schotel vereist een weinig geduld. Kompas en je coordinaten (uit google) zijn belangrijk. Mooi op het zuiden uitrichten.

    Bij de samsung TV kan je idd. aan de USALS instelling de coordinaten een beetje aanpassen zodat je instelling optimaal is. Echter pas op. De Samsung TV stuurt de rotor bij adv. de signaal serkte... Dus als je een lengte graad .1 of .4 verkeerd zet zal de TV dit corrigeren. Dit maakt het afregelen niet echt handig.

    Ik heb niet kunnen vinden waar ik deze "fijnafregeling" kan uitzetten.

    Dus advies gewoon je instellingen van je oude box overnemen, de TV draait de schotel bij.

    AadSat

  4. In plaats van 4 vaste schotels zou je ook 1 draaibare kunnen kiezen, waarbij de rotor diseqc 1.2 + USALS moet ondersteunen. Dan kan je in principe de astra's en de hotbird aan , en nog meer.

    De transponder lijst kan je uitbreiden. Kies een satelliet en dan transponderlijst. Aan het eind zie je "nieuw" daar kan je een transponder toevoegen..

    Voor de transponder info zie kingofsat. Je hebt idd geen canal digitaal fastscan nodig.

    Ik heb de oude CAM module met wereld bol die werkt naar behoren.

     

    Success

  5. Wat mij onlangs opviel dat op mijn satelliet ontvanger (reelbox) de radios zenders van canaal digitaal geen EPG tonen. Dit terwijl bij de Duitsers dit wel netjes wordt getoond. Weet iemand of canaal digotaal dit ondersteund ? Indien dat zo is kan je me uitleggen hoe dit dan werkt. Is dat een kwestie van Nid + Tid juist aanpassen (dus DVB-EIT compatible, EPG per transponder) of werkt dit anders.

     

    AadSat

  6. Heeft iemand al ervaring met de Technisat HDTV 40 ? Ik overweeg hem aan te schaffen als satelliet ontvanger (vanwege bedienings gemak en verder geen apparatuur nodig).

    -Welke CI modules ondersteunt deze in combinatie met de kanaal digitaal kaart ? Momenteel heb ik Xcam en Dablo met deze kaart

    -Is er iets bekend over de stabiliteit van de software op deze ontvanger ?

     

  7. Sjaak/Albert,

     

    e.a snap ik niet. Ik kan wel via mijn ontvanger (op knop "move east" ) tot de uiterste stand de schotel laten draaien (dus ver voorbij het punt 68E). Zouden we in dit geval niet moeten denken aan een software limit ? Wellicht een fout in de @SAT sw. ? In de @SAT heb ik op de knop "remove sw limits" gedrukt, echter dit helpt niet.

    Of is een eenmalig ingestelde software limit in de Moteck niet overschrijfbaar en moet ik de Moteck resetten ?

     

    PS. ik kan even niet iets proberen vanwege werk in Taiwan.

     

    AadSat --- "AadZat".

  8. Ik was toe om mijn kanalen van de @SAT 9500 in de goede volgorde te zetten. Heb daarvoor de setEdit@SAT van W. Litzinger van de @SAT site geladen en geinstalleerd op mijn laptop. De kabel van pc naar @SAT is voorzien van de juiste bedrading (null moden gekruist)

    Echter de koppeling wil niet werken, melding is "Error2". In help file is deze niet verduidelijkt. Heeft iemand een suggestie ?

    COM1 instellingen zijn 8 bit, parity 1, flow control off,

    De Channel editor 2.11 wil wel werken echter is geen fijne tool.

     

    Bezit een @SAT9500 met loader 1.12, en nieuwste firmware.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...