Ga naar inhoud


DennisB

Lid
  • Items

    367
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door DennisB

  1. Van elke Linux distro kan je een server distro maken. Zoals al eerder gemeld hier heeft iedereen zijn eigen voorkeur. Het is maar net wat jij lekker vind werken. Ubuntu is gewoon een lekkere simpele distro, wat niet wil zeggen dat die minder goed is dan andere distro's.

     

    Ik weet niet wat je kennis is met betrekking tot Linux, maar een beginner raad ik sowieso Ubuntu aan. Dit is een zeer complete installatie waar heel veel informatie voor te vinden is op internet. Verder moet je jezelf afvragen of je vaak wil "stoeien" met de server, of dat het een installatie is voor lange tijd. Is het de laatste zal ik je sowieso een LTS (Long Time Support) aanraden. Ubuntu geeft dan 5 jaar ondersteuning op server versies en de laatste LTS van Ubuntu is 10.4. Wil je stoeien met server functionaliteiten is de versie niet echt belangrijk.

     

    Nu even mijn persoonlijke mening:

    Voor dedicated serverdoeleinden (hoewel ik zelf alles nu op Ubuntu 10.4 heb) is mijn persoonlijke voorkeur Debian. Debian heeft het voordeel dat ze niet zomaar met een update voor een bepaald pakket komt. Dit is door en door getest voor die maximale stabiliteit van je server. Als je Debian draait ben je dus bijna 100% zeker van een zeer goed werkende server. Package beheer is net als met Ubuntu apt-get en is dus voor de beginner goed te doen.

     

    FreeBSD is ook een goede server installatie, maar is niet echt gangbaar onder de hobbyist. Dus informatie voor installatie is mondjesmaat te vinden op het internet (in vergelijking met de eerder genoemde). Daarnaast is FreeBSD ook geen Linux, maar een eerdere UNIX variant. FreeBSD is wel rock solid voor server toepassingen.

     

    Succes met je keuze

  2. Videobewerking en Linux zijn twee die niet echt met elkaar door één deur gaan. Ik heb het een jaartje geleden geprobeerd, maar heb uit pure ellende maar de Mac van mijn vrouw geconfisqueerd. Instabiel, traag en onoverzichtelijk als je het vergelijkt met de wat meer gangbare videobewerkingspakketten.

     

    De twee meest bekende zijn Kino en Cinelerra. De eerste kan je vergelijken met de standaard Windows Moviemaker. Het voldoet voor simpel knip en plak werk. De tweede is wat uitgebreider. Vergelijk dat met Pinnacle oid.

     

    Met Kino kan je ook RAW materiaal op je schijf zetten ipv avi. Dit scheelt natuurlijk wel een compressie, maar is niet zaligmakend. Ik had destijds 2 gig RAM en tijdens het bewerken klapte hij ook om de haverklap eruit. Als ik naar je wensen kijk denk ik dat Kino het beste is.

     

     

  3. Ik heb eigenlijk geen ervaringen verder met de WD. Heb altijd Maxtor gehad en nu dan sinds kort een WD. Mijn gamepc heeft een 60GB SSD van OCZ en mijn htpc een 40GB intel postville. Die werken tot op heden echt super. Lekker snel in ieder geval, en voor gamen ideaal. Ik speel veel WoW en dan is snelheid echt heerlijk! laugh

  4. Die twee schijven die ik in de HTPC heb zijn van Samsung. Die staan in RAID 0 en heb ik nooit problemen mee gehad.

     

    Ik heb verder nog een Desktop PC op zolder staan als gamepc staan met dualboot Win7 en Ubuntu. De Ubuntu partitie staat op een WesternDigital Caviar Green Power (WD20EARS)en daar heb ik geen problemen mee onder Linux.

     

    Ik wilde daar ook eerst de Samsung kopen (HD204UI) maar dat heb ik bewust niet gedaan vanwege de firmware problemen die gemeld zijn. (BIOS starten en dan flashen vind ik altijd een beetje eng)

  5. Ik heb mijn server onderdelen ook bewust uitgekozen om zo energiezuinig te moeten zijn. Zie mijn post hier. Inmiddels wel wat verbeterd aan de airflow in de kast voor de temperaturen. Ik zit nu op 35 graden voor geheugen en HD en stressed GPU op 45 graden celsius.

     

    Ik had eerst een Dell Optiplex SX280, maar die stampte zo'n beetje 110watt per uur er doorheen. Maar met een celeron kon ik daar eigenlijk niets extras mee. Deze draaide eerst op FreeBSD en later Debian en was puur voor serving.

     

  6. Ik ben ook maar eens aan het rekenen geslagen. Mijn server/HTPC gebruikt idle rond de 25watt en stressed 40w. Gemiddelde zit volgende de energiemeter rond de 30w. Dit komt neer op zo'n 262watt per jaar. Keer een gemiddelde van 0.23 eurocent de KWH is dat op jaarbasis €60/12=€5,-

     

    Dat valt me eigenlijk nog wel mee voor mijn eigen gebruik laugh

  7. Eigenlijk best vervelend als je een VPS huurt en tegen dit soort issues aanloopt. Je betaald ervoor, dus mag je er wat voor terug krijgen lijkt mij.

     

    Op mijn server doet het retrieve.php eigenlijk weinig tot bijna niets met mijn RAM. Mijn PHP proces RAM begint op 5MB en loopt tijdens het update proces op tot ongeveer 10MB. Als het proces klaar is geeft hij meteen het RAM weer vrij.

     

    Misschien niet beter om de hele zut over te zetten naar een eigen thuis oplossing?

     

  8. Nou ik heb Spotweb nu draaien hier. Was eigenlijk wel simpel om te installeren en te configureren. Zit alleen even met de vraag over pear. Zal ik nog een ownsetting.php maken of niet. Verder is mijn MySQL nu met zo'n 30MB gegroeid. Dus dat valt ook wel mee.

     

    Ik heb alleen geen knop voor het updaten van de database. Maar dat doe ik via een cron-job. Ben nu net ongeveer 15 minuten bezig geweest om de gehele database binnen te halen. Ik denk dat ik nog even de settings in moet om die knop naar voren te halen. Verder ook wel handig dat je een kant en klare template van FTD er in kan hangen.

     

    Verder ziet er er goed uit. Heb alleen het niet via git gedaan, maar gewoon op de handmatige manier. git komt wel als ik dit wat vind.

  9. 260MB zeg. Dat is wel heel erg veel voor SabNZB!.

     

    Ik persoonlijk heb wel ervaring met virtualisatie, maar dan meer op de meer "standaard" VM producten. Een collega van mij heeft er meer kaas van gegeten dus heb het even aan hem gevraagd. Hij heeft veel ervaring met LPar, ESX en sinds kort SunSolaris. Hij wist me te vertellen dat OpenVZ werkt met "Guaranteed" en "Burst" memory(?) Bijvoorbeeld 512 Guaranteed en Burstable 2gig. Je kan dus eigenlijk niet rekenen op het stukje burstable RAM. Java schijnt dit van te voren te reserveren en kan het dus lijken of je een memory leak hebt. Maar of dit ook geld voor Python durf ik niet te zeggen. Mijn collega gaf aan dat je natuurlijk ook gewoon limieten kan instellen met 'ulimit'. Dan SabNZB op 150MB zetten. Als ik naar mijn 75MB kijk moet dat wel afdoende zijn.

     

    Net ook even een paar Google searches gedaan op bovenstaande en heb wel meteen een paar hits op dit issue. Misschien dat je daar iets verder mee kan.

  10. Ik heb geen geheugenlek in deze opzet. Ik heb net even gekeken aangezien ik sinds ongeveer nu 10 dagen SabNZB, Couchpotato en Sickbeard de HTPC heb draaien. Maar mijn geheugen voor SabNZB is ongeveer 75MB, Couch 25MB, en Sick ook 25MB.

     

    Welke VM gebruik je voor de VPS? Of heb je die ergens in een rack staan? Uit ervaring weet ik dat Virtualbox wat problemen heeft met de allocatie van geheugen. Misschien dat het daar aan ligt?

     

    Edit: Nu in totaal 363Gig gedownload met SabNZB. Als ik dus kijk naar de 75MB die hij nu alloceerd denk ik dat ik geen probleem heb.

  11. [Offtopic]

    Helemaal mee eens Lamko. Ik draai nu sinds de aanschaf van mijn HTPC op 100% Ubuntu en heb inmiddels mijn server taken die eerst op de FreeBSD stonden en de Debian voor cccam allemaal op de Ubuntu staan. Inmiddels al uitgebreid met SoGo, Postfix, SabNZB, Couchpotato, Sickbeard, Airvideo, "NAS", FTP, XBMC en Apache draaien. En ik verbaas me nog steeds over de stabiliteit van het systeem. Het enige wat ik nog storend vind is het updatebeheer, maar dat is een kwestie van uitzetten. Sinds november 24/7 server geworden dus. Ik ben er zeer content mee cool

    [/Offtopic]

  12. Ja, Gentoo is veel moeite... heel veel moeite. Maar toen ik begon met Linux waren alle distributie een drama. Ben ooit in '96 begonnen met Slackware en dat was alleen maar ./configure ./makeinstall. Inmiddels vriendin/vrouw/kids en weg is de tijd die je anders lekker achter je computertje doorbracht :-).

     

    Ik heb 1 keer Gentoo geinstalleerd nadat Mandrake werd overgenomen. Was eerst .RPM freak en wou dat emerge wel eens proberen. Gentoo heeft bij mij in stage 1 vier dagen staan stampen. Ik was echt in de overtuiging dat hij vastgelopen was, maar hij deed nog werkelijk wat. stage 2 geloof ik een halve dag en stage 3 was klaar binnen een uurtje of 3. (tijd geleden, ik denk ergens rond 2003.

     

    Ubuntu is echt een super release en ben het helemaal eens met Lamko. Lekker simpel en aptitude is natuurlijk helemaal de bom! Ook synaptic heeft het leven toch wel heel erg simpel gemaakt. Maar ik zie wel meerwaarde in een goed geconfigureerde Gentoo instal ten opzichte van Ubuntu. Maar dat heb ik ook bij Debian of FreeBSD als je een server hebt.

     

    Gentoo heeft ook een livecd trouwens tegenwoordig. Naja, Gentoo based dan met emerge en dat is Sabayon. Ziet er wel leuk uit :-)

     

     

  13. Compileren is gewoon een manier van software installeren. Debian varianten gebruiken het .DEB systeem en de RedHat/Fedora de .RPM. Eigenlijk zijn deze extensie's zeg maar de setup.exe in Windows. Sit back, install and relax.

     

    Als je soms op internet een progje vind waar geen .DEB of .RPM te vinden is maar wel bijvoorbeeld een .tar.gz of .tgz dan weet je dat je deze zelf moet compileren.

     

    Maar goed, dat is niet je vraag. Om nou een hele how to te maken die op internet ook te vinden is heb ik hier een linkje voor je.

     

    An sich is compileren niet echt moeilijk, maar je bent vaak wel lang bezig om de dependencies te vinden. Ook zijn er een aantal linux distro's die tijdens het installeren helemaal gecompileerd worden. Een fijne en snelle distro (eenmaal geïnstalleerd) is Gentoo. Als je eenmaal een goed gecompileerd systeem hebt, heb je daar ook wel een tijd plezier van.

  14. De Windows update die binnengekomen is, is de Windows 7 SP1 update. In deze update zitten voornamelijk BUG fixxes en geen extra functionaliteiten.

     

    Kan je geen dag terug gaan met systeemherstel??

     

    Als je de backup van afgelopen zaterdag terug zet zou ik persoonlijk niet de internet update gebruiken voor SP1, maar de offline editie.

  15. De webtoegang van je decoder en de toegang tot CCcam draaien separaat van elkaar op verschillende poorten. Als je CCcam dus vast loopt betekend dat waarschijnlijk dat je poort van je router naar de decoder poort waar CCcam op draait openstaat.(WAN) Als er een attack zou plaatsvinden op de poort waar webtoegang is kan ik uit ervaring spreken dat de algehele performance van je decoder om te huilen is. Het lijkt er inderdaad op dat je CCcam wordt aangevallen.

     

    Heb je misschien een router waarin logging mogelijk is? Zo ja, bekijk dat log eens goed en misschien zie je het IP adres.

     

    Het individueel blokken van IP adressen heeft zoals al eerder genoemd is door de rest hier weinig zin. Daarnaast is een IP adres makkelijk te releasen voor een nieuwe. Een hacker die bewust op zoek is naar jouw CCcam zal niet zo snel te vangen zijn. NMAPje draaien naar jouw IP of DNS en binnen twee uur heeft hij output gegeven waar je lekken zijn.

     

    Oplossingen.

     

    Een nieuwe DNS

    Een nieuw IP adres

    Andere poorten

    Range IP adressen blokken mbv IPTables

    En goed gebruik maken (Als je de mogelijkheid hebt) van IP tables. Klik op de link voor uitleg IPTables

     

    Een leuke oplossing om mee te stoeien zijn de routers waar OpenWRT op gedraaid kan worden.

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...