Ga naar inhoud


CronoS

Lid
  • Items

    903
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door CronoS

  1. Ook even mijn beide decoders geupdate. Bij een decoder kreeg ik weer de 0x71 error bij de upgrade. Ik denk dat dit ondertussen standaard gedrag is geworden bij een upgrade :)  Maargoed, vooralsnog lijkt alles nog normaal te werken..

  2. Hier 2 heb ik 2 kaarten kunnen maken die op zwarte stonden door ze op een premium channel te zetten en 5-10 minute doorlopen met zwart beeld. Geen heractivatie , oude cccam 2.1 gebruikt.

     

    Vervolgens begonnen de kaarten weer beeld te geven , ook geen freezes, geen sidlock symtomen..........

     

    Groetjes Ronniehood

    Dat lijkt voor mij niet te werken, ik heb mijn kaartje in de CD Cam gestopt voor de zekerheid, maar het beeld blijft mooi zwart...

    edit: Het valt me op dat ook alle TVV zenders ongecodeerd worden uitgezonden.

  3. Dit werpt een heel ander licht op het verhaal van de 1e versie Rebox 9000.

     

    ....

     

    Ben benieuwd hoe Rebox zich hier uit gaat praten.

    Lijkt me ook wat onzin, je kan perfect je sporen uitwissen (lees teruggaan) :) Rebox heeft zelf Firmwares uitgebracht met de 1.23 loader erin een paar jaar terug, je kan dus zelf met de CHUP methode of via Porter deze er weer in zetten en je hebt weer een oude Bootloader, dan kan je hem alsnog opsturen :)

  4. Ik zou dat niet doen, want de ontvanger gaat op die manier nooit uit. Logbestanden blijven groeien, en mochten er processen draaien met een geheugenlek dan krijgen die optimaal de kans de boel te verzieken. De elektriciteitsmeter loopt ook harder door (> 20W vs. < 1W). In sommige gevallen gaat ook een ingebouwde harde schijf nooit slapen en sprokkelt zo ook een berg nutteloze draaiuren bij elkaar. Onderdelen zoals elco's hebben een eindige levensduur en die wordt nu grotendeels nutteloos opgebruikt. En dit alles om per inschakeling 20 seconden tijd te winnen?

     

    Met deep sleep start de hele ontvanger iedere keer met een schoon geheugen op en het is al vaak gemeld: met duidelijk minder problemen.

     

    Groeten,

     

    Audioniek.

    Op zich valt dit wel mee hoor, de decoder en HD blijven aardig in tact als deze geruime tijd aanstaat.

    Ik heb twee decoders die eigenlijk al 2 jaar aanstaan en echt soms even gereboot worden. De ene staat altijd aan, de andere zet ik alleen in Warm Standby en staat dus ook gewoon altijd aan. In het begin ging dit ook niet lekker vanwege onstabiele firmwares, maar tegenwoordig gaat dit OK. Het spul blijft dus toch aardig goed werken, ook na een ruime tijd dat deze aanstaat. Ik verwacht dat CD eerder iets wijzigt waardoor het niet werkt, dan dat mijn decoder stukgaat :)

    • Like 1
  5. Ik heb dit probleem ook. Eigenlijk heb ik dit probleem al zeer lang, ik had het namelijk al met de eerste zender die op 8PSK begon uit te zenden (History HD). Deze zender had ik nooit echt goed werkend gekregen en toen ik op het punt stond om de boel eruit te gooien, ging Canal Digitaal de Transponder aanpassen voor History HD. Probleem was toen meteen voorbij zonder dat ik iets had aangepast. Het gevolg is nu nog dat Travel Channel HD bij mij nog steeds dezelfde blokvorming geeft, dit omdat deze op de oude transponder van History HD zit. In het verleden heb ik er ook genoeg draadjes over gehad maar uiteindelijk ligt het toch gewoon aan de decoder en wat die goed kan weergeven.

    Ervaring leerde mij wel, als het je lukt om een paar procent meer uit je opstelling te persen, dat je er dan minder last van had. Ook als de decoder warmgedraaid is. Maar dit is simpelweg niet de oplossing van het probleem, het probleem ligt toch ergens in de decoder.. sommige transponders gaan goed met 8psk en sommige dan weer niet, maar waarom dat is, is mij dus niet duidelijk (en de schotelopstelling maakt dan ook niet al teveel meer uit) Eigenlijk moet het altijd goed werken. Dit probleem heb ik dus al jaren en geloof niet dat het ooit opgelost gaat worden.

  6. Denk dat het toch eens aan je zenderlijst kan liggen. Bewerk de zenders eens en zet ze eens alles op dezelfde transponder, werkt dat? Ik verwacht dat het verschil nihil is en dat je beeld blijft houden.. Ik heb het eerder ook een keer gehad, toen was de zender verkeerd gedocumenteerd door CD en zat er tientallen mhzjes naast, maargoed.. ik had nog steeds beeld. Anders met Polaredit eens alle zenders maar ook LOS de transponders weghalen, dit dus dat de FDU bestand niet meer op de hoogte is van deze transponder. Vervolgens de juiste transponder volledig opnieuw inscannen, als er dan problemen mee zijn dan ben je er vanaf (Ik had een keer een EPG probleem op een NL zender, dit was toen toch een zenderlijst probleem en dit was de enige oplossing)... Kijk eens wat dat geeft.

  7. vind het echt iets raars ,de Nederlandse regionale zenders krijg ik gewoon zonder storing binnen.

    doch de vlaamse zenders niet.Na een tijdje dat de receiver opstaat is het probleem van de baan.

    Ik gebruik ook twee kaarten en alleen tv vlaanderen geeft problemen .

    heeft het iets met de bandbreedte te maken ,en een probleem met rebox 9000 ?

    Ik moet zeggen dat bij mij een CD kaart en een TVV kaart nooit goed tegelijk gebruikt konden worden met een Rebox firmware. Dit was voor mij de primaire reden om over te stappen naar octagon. Als je dus meer wilt, dan is de MCAS plugin beter dan de kaartaansturing van de Rebox firmware. Het kan dus de moeite lonen om dat te bekijken...

    Ik moet wel zeggen dat mijn problemen anders van aard waren, ik kreeg continu Gecodeerde zender meldingen en daar werd ik gek van.. Ik heb op zich ook precies hetzelfde probleem gehad als jij m.b.t. de blokjes. Als de decoder een minuut of 10 draaide, dan was je van het probleem af. Ik had dit alleen op de oude transponder van History HD, nu deze verhuist is ben ik van het probleem af. Ik moet wel zeggen dat de oude Travel Channel HD nog wel dit probleem bij me vertoont. Dus ja, het is een decoder probleem, maar in mijn tijd hielp het wel om de schotel zeer scherp uit te richten. 1% extra kwaliteit leverde toen wel een klein verschil op. Als je minder kwaliteit hebt, dan duurde de opwarmtijd van de decoder ook langer...

  8. Een octagon firmware heeft dezelfde na als voordelen als een Rebox firmware, dus problemen zijn ongeveer wel gelijk. Een reden om toch te kiezen voor een Octagon is als je iets meer wilt dan wat een standaard Rebox decoder kan. Ik zelf heb een CD en TVV kaart tegelijk in gebruik, deze heeft voor mij nog nooit goed gewerkt op een Rebox firmware, bij Octagon werkt de decodering via een plugin (MCAS) en werkt hierdoor volledig anders dan een Rebox firmware. In mijn specifieke geval dus veel beter. Verder is de firmware gewoon in het Nederlands, alleen de "look and feel/skin" ziet er wel iets anders uit. Ook lopen Octagon firmwares over het algemeen wat voor op de Rebox firmwares. Octagon heeft nu alweer een tijdje de .18 in gebruik.

  9. bedankt voor je reactie

    ik heb het stelligste vermoede dat de fout aan de receiver ligt.

    hoopte dat ik hier een bevestiging kon krijgen dat sommige dit probleem ook hadden.

    heb nu haast alles vervangen van lnb tot diseqc toe.

    Een TVV kaart werkt normaal gesproken toch zonder problemen in een Rebox decoder. Ik gebruik zelf een TVV & CD kaart in een decoder en dat werkt al een ruime tijd zonder problemen (gebruik wel Octagon). Kan het misschien zijn dat je toch ergens een warmte probleem of zo heb? Gebeurt het altijd, of is er een "trend" te volgen?

  10. Gaat het om sneeuw op de lnb’s of sneeuw op de schotel. Om sneeuw op de schotel te voorkomen heeft Visiosat een mooie verwarmingsdeken, zie bericht 19 van dit draadje: http://www.sat4all.com/forums/topic/108913-paraprot-onzin-of-niet/page__st__10

    Thanks. Ziet er leuk uit.. Alleen ik vind op het internet geen leverancier die dit aanbied. Mocht je er een weten, dan kan je me een PM sturen. Probleem wat ik alleen wel heb, is dat mijn schotel op een dak staat en dat ik daar geen stroom heb, dus ik weet niet in hoeverre ik dit ook daadwerkelijk kan gaan gebruiken...

  11. Ik heb een Visiosat en ik schrik er eigenlijk van hoe snel deze uitvalt. Ik heb dus op geen ene zender meer beeld en dat na een uurtje sneeuw. Ik dacht dat mijn oude Triax het langer volhield. Wat is een goede remedie voor een Visiosat? Of toch een regenkapje op de LNB's monteren op een of andere manier?

  12. Controleer eens of je de "Lokaal Zendernummer" niet op aan staat. Dit controleer je als volgt: Ga naar een willekeurige zender, druk op OK, druk op de blauwe knop en controleer of "Lokaal Zendernummer" op uit staat. Zo niet, zet deze dan uit.. nu heb je een kans dat de zenders door elkaar staan, maar je kan verwacht ik wel de zenders verplaatsen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...