Ga naar inhoud


XC90

Lid
  • Items

    95
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door XC90

  1. Ben al meer dan een week aan het proberen maar krijg hem ook niet zover dat hij mijn STB kaart gebruikt. Zie wel de entitlement, krijg elke 10 seconden de volgende boodschap:

     

    2012/01/30 18:53:45 588838 c dvbapiau (0100&00006A/07D5/64:D369): found (411 ms) by onder

    2012/01/30 18:53:45 585C98 r Error processing ecm for caid 0100, srvid 07D5 (servicename: RTL5 SD) on reader onder.

    2012/01/30 18:53:45 588838 c dvbapiau (0100&00006A/07D5/64:ABD9): not found (677 ms) by onder (onder ins3c card res: 90 24)

     

    eerst wordt hij gevonden dan weer niet? Ik vermoed dat het aan mijn DVBAPI ligt maar ik weet niet wat daar dan in moet staan.

     

    Alle hulp is welkom.

  2. Ik vraag of kan misschien een speciaal provider voor Linux ontvangers die CCcam met smart card gebruiken, voor Benelux om vrijheid voor kijkers en goedkoper aanbieden alle pakketten zoals CDS + TVV.

     

    Is dat goed idee of niet?

     

    Heel goed idee. Er zijn ook al een behoorlijk aantal van dit soort ondernemingen: Wij noemen ze meestal payservers. Wat zou de juridische status zijn als payservers eigen kaartjes uit gaan geven zodat je helemaal geen abo bij CD nodig hebt? Dat je "toevallig" met dit kaartje ook de CD kanalen, en een heleboel andere, kunt ontsleutelen is alleen maar meegenomen.

  3. De verkoper bestaat alleen als er kopers zijn en ontevreden klanten is een nagel aan de doodskist van de verkoper, met andere woorden die firma zal duidelijk naar de klanten moeten luisteren om hun bestaansrecht te blijven behouden.

     

    Als iedereen een vrijgemaakt kaartje aanvraagt en hun abonnement opzegt is er geen bestaansrecht meer voor die gasten, en zoals ze nu bezig zijn gun ik hen dat van harte, pech voor de werknemers die door de inkrimping hun baan de mist in zien gaan.

     

    Zoals het nu gaat zou het personeel maar in overleg met de ondernemingsraad, als ze die hebben, moeten gaan overleggen om de geldwolven terug te fluiten en een procede te zoeken om de klanten weer voor hun te winnen.

     

    Alleen dan zullen ze weer een bestaansrecht kunnen gaan opbouwen, nu hebben ze nog een paar aanhangers die een hondenkar voortduwen.

     

    Het zou wel jammer zijn als dit onwaarschijnlijke scenario plaats zou vinden. Immers kunnen wij dan geen nederlandse zenders meer ontvangen en moeten we toch naar upc/ziggo/kpn. CD zal niet uit blijven zenden als ze dat niet meer winstgevend/kostendekkend kunnen doen. Het bestaansrecht van CD staat niet ter discussie..... zolang er geen concurrentie op de sat is.

  4. Die monopolie positie, is die verworven doordat er simpelweg geen andere aanbieders zijn?

     

    Nee, die monopoliepositie is verworven doordat CD namens de publieke omroepen de codering van de uitzendingen verzorgd. Deze codering is noodzakelijk omdat anders de kosten voor de auteurs-/uitzendrechten op programma's via de satelliet te hoog werden. CD biedt dit aan in opdracht van de publieke omroepen. Even afgezien van de investering vraag ik me af of bijv. SKY deze rechten zou kunnen krijgen om de concurrentie met CD aan te gaan? We hebben op de kabel en de telefoon ook meerdere aanbieders dus waarom zou dat via sat niet kunnen?

  5. Zoals ik het lees heb je er niks aan. Enigste optie wat hun geven is dat je kosteloos kan opzeggen.

    We willen niet opzeggen. We willen onze beperking er weer af hebben.

     

    Nog even terug naar de discussie over de rechtmatigheid en het op kunnen zeggen. In theorie is het mooi dat je op kunt zeggen als de voorwaarden eenzijdig gewijzigd worden (wat CD doet). In de praktijk is het helaas zo dat CD het monopolie op het aanbieden van op Nederland gerichte content via de satelliet heeft. Daarmee is opzeggen en een andere provider voor de televisiekanalen via de satelliet dus onmogelijk geworden. Ik ben van mening dat de NMA hier een mening over zou moeten hebben en heb daar dus ook een brief aan gewijd.

    • Like 1
  6. Even mijn 2 centen:

     

    na uitgebreid testen en tenslotte een crosskabel gebruiken ben ik tot de conclusie gekomen dat de ethernet poort niet meer dan 1,6MB/s input verdraagt. Als ik een file van de DB naar mijn notebook zend haal ik 3,5 MB/s (Op een 100mbit/s netwerk), dit is dus snel genoeg om op te kunnen nemen. Echter bij afspelen (=ontvangen op db) kom ik niet boven de 1,5/1,6MB/s. Ik heb 2*DB7000. Degene gebruikt voor testen heeft een ingebouwde HD en Hydra 1.08 image. Ik test door telkens een file van 100MB van of naar de DB te sturen met FTP. Overigens haal ik ongeveer 11MB/s naar mijn server.

     

    Wie nog ideeën heeft mag het zeggen.

     

    Grtz,

    XC90

  7. Leuke monoloog <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

     

    Citaat:
    Ik heb nu in /var/etc een bestand aangemaakt genaamd init, met hierin opgenomen mijn NFS start commando:

     

    /hdd/opt/nfs/nfs.sh start

     

    Het lijkt inderdaad te werken. Ik vraag me echt af waarom Enigma eerst in /var/etc kijkt wat eerst te starten?

     

    Dit gebeurt niet door Enigma maar door /etc/init.d/rcS. Het scriptje wat bij de start van de dreambox uitgevoerd wordt. Omdat /etc niet beschrijfbaar is (Flash) en /var wel moet er dus een omleiding zijn om de gebruiker de mogelijkeheid te geven eigen scriptjes te starten. Niet elke smaak image gebruikt daarvoor dezelfde variant. Soms kon je start_enigma aanpassen, soms startup.sh en soms een eigen init.

     

    Citaat:

    Moet ik dit bestand telkens wanneer ik een image opnieuw plaats en een flash erase opnieuw terug plaatsen?

    Jee en Na, afhankelijk van de image wordt het wel of niet bewaard. Ronaldd zorgt er bijv. voor dat bij een flash erase o.a. /var/etc/init en romu.cfg bewaard blijven. Andere imagebouwers nemen die moeite niet.

     

    Citaat:

    Verder vraag ik me af of dit de goede methode is om dit te starten.

    Yep.

     

    Suc6

  8. Je kunt sharen wat je wilt. Als je even per PM je IP-adres geeft eb welke kaart(en) je openzet zal ik wel even controleren of mijn client can connecten.

     

    Als je eigenlijk bedoelt dat je niet wilt sharen maar als client gebruik wilt maken van de kaarten van anderen moet ik je teleurstellen. Er is een tijdje een IP-adres gepubliceerd door een moderator misschien dat dat nog werkt. Het was ergens in de 127 reeks dus kun je zoeken. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

     

    Suc6,

    XC90

     

  9. Om te beginnen zijn er tal van forums (alle coderingen, deze, Dreambox en Off-Topic) waar dit in geplaatst kan worden maar als het niet past verschuift een mod het maar....

     

    Aangezien we gezien de recente ontwikkelingen met de Dragon CAM's en de gelijktijdige beschikbaarheid van de 1.6 image van Dream en van Dragon gevoegelijk aan kunnen nemen dat beide uit dezelfde koker komen of in ieder geval nauwe banden met elkaar hebben het volgende:

     

    Is het misschien zo dat de mensen van Dream bewust coderingen van concurrenten kraken en via achterdeurtjes op de markt brengen zodat ze zelf, als ze zover zijn, beter hun Dreamcrypt kunnen verkopen?

     

    Heeft Dream bewust de naam Dragon voor de nieuwe CAM gekozen om Uli dwars te zitten. De nieuwe Linux box die moet concurreren met de Dreambox zou immers Triple-Dragon moeten gaan heten.

     

    Moet er een wet komen die het op de markt brengen van apparaten die (nog) niet werken regelt? Denk aan de DM-7000 waarvan nog steeds functies niet werken of nu weer de Dragon-CAM?

     

    Ik verheug me al op de discussie!

     

    Grtz,

    XC90

     

     

  10. @rene1234

     

    met bovenstaand commentaar bedoelen posters te zeggen dat ze graag iets meer informatie willen hebben.

    Welke emu bedoel je?

    In combinatie met welke image?

    Is het misschien de emu106SE image van Dragon?

     

    kortom, aanvullende info is welkom en als het om het dragon spul gaat is er al een draadje voor.

     

    grtz,

    XC90

     

  11. @Ronald,

     

    precies dat was ik ook van plan. Maar ik wil liever even multiboot werken zodat vrouw en kinderen van jouw stabiele image kunnen genieten en niet door mijn gedoe zwart beeld hebben.

     

    Dus ze zullen toch een half uurtje zonder beeld moeten, misschien dat ik vannacht tussen 04:00 en 04:30 erbij mag <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

     

    Groet,

    XC90

     

  12. En nu de vraag met welke enigma? Ik heb het volgende in

    de CVS gelezen:

     

    add ability to show background pictures ( needs support to show IFrames ... dbox2 do not have this at moment)

    - Radio Mode (radio.mvi)

    - MP3 Mode (mp3.mvi)

    - Transponderscan (scan.mvi)

    copy your own pictures to /var/tuxbox/config/enigma/pictures

    you can convert your JPG, GIF .. whatever with TMPGEnc,

     

    Dat zou toch mooi zijn!

     

    Grtz,

    XC90

     

  13. Ik heb dezelfde symptomen vrij recent gehad. Ik was bezig met het maken van een kopie op naar mijn laptop en dacht "Laat ik de .ts files eerst maar op de db aan elkaar voegen ipv op de PC." Toen had ik dus een file >1GB op de db en prompt crashte die. Geen fsck werkte meer, geen mount meer, elke keer als ik bootte meteen weer uit. Toen heb ik de mount uit rcS gegooid, fsck per hand gedaan, alle fouten gecorrigeerd reboot en ja hoor werkte weer.

     

    Maar ik weet dus dat het kwam door kritische fouten bij de fsck.

     

    Groet,

    XC90

     

  14. Yo,

     

    en eerst en vooral, als je de seriële kabel aangesloten hebt zal de dreambox niet doorstarten en het netwerk activeren. Dus OF de seriële en dan via com flashen, dus ook doen wat hij vraagt (Turn on...) OF via LAN flashen en dan geen seriële kabel aansluiten en alles wat hierboven vermeld is uitvoeren.

     

    Grtz,

    XC90

     

  15. Yo,

     

    bij mij is het zo dat ik als nameserver in mijn dreambox, die via een adsl router aan het internet hangt, als nameserver de Primary Domain Controller van mijn ISP in moet vullen om e.e.a. werkend te krijgen. Dus gateway = router, nameserver = PDC van ISP.

     

    Grtz,

    XC90

     

  16. Het rode knopje of het kleine dream knopje hangt af van de versie van enigma die je gebruikt. Een van de wijzigingen (begin Juli ergens) in enigma is dat je in het zap-menu de 4 kleurenblokken hebt. Sindsdien is het rode knopje in gebruik voor "Alle services" in het TV-Menu of "root" in het video-menu, en moest dus voor de andere functies een andere toets gevonden worden. Wat HEEL goed werkt is om het knopje helemaal rechtsonder op de afstandsbediening (HELP) af en toe eens te gebruiken. Je krijgt dan o.a. tijdens de zaplijst precies te zien welke knopjes welke functie hebben.

     

    Grtz,

    XC90

×
×
  • Nieuwe aanmaken...