Ga naar inhoud


metoo

Lid
  • Items

    2029
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    8

Berichten die geplaatst zijn door metoo

  1. Ik heb sinds kort ook een Vuduo2. Deze schakelt de tv met de afstandbediening van de Vuduo in maar de tv start dan op in de DVB-T modus en niet op de HDMI 1 ingang. De HDMI-1 ingang heb ik gekoppeld aan de Sat ontvanger. Iemand een idee

    Hotel = -/V (op tv) + 3x AV (op afstandsbediening)

     

    Met behulp van de Hotel mode kun je enkele standaard instellingen wijzigen.

    Je moet hiervoor de Hotel Mode op ON zetten (Hotel menu: [-/V] knop op de TV ingedrukt houden en gelijktijdig 3x de AV knop op de afstandsbediening indrukken).

     

    Ongevaarlijk zijn de volgende opties:

     

        * - Initial INPUT. Als je de TV aan zet maakt deze standaard gebruik van de analoge tuner. Kijk je alleen via digitale kabel decoder die je op een HDMI, Scart of component ingang hebt aangesloten, dan kun je hier instellen dat bij het aanzetten van de TV niet de analoge tuner selecteerd wordt, maar de HDMI, Scart of component ingang.

        * Initial VOL level. Het volume level dat de TV gebruikt bij het aanzetten. Loopt je geluid altijd via je surround set, dan kun je deze op 0 zetten.

        * Maximum VOL level. Handig als je kleine kinderen hebt. Je kunt hiermee nl. instellen hoe hard de TV kan.

        * Initial POS. Het analoge kanaal dat standaard geselecteerd wordt bij analoge ontvangst. Kijk je vaak naar RTL4, dan kun je deze op 4 zetten zodat kanaal 4 direct geselecteerd wordt op het moment dat je de TV aan zet. (Alleen nuttig wanneer je analoog kijkt).

  2. als je autobackup gebruikt op de nas, na het opstarten van de box via het menu van autobackup de opdracht geven alles terug te te zetten.

    Wil je het helemaal automatisch, autobackup op usb stick gebruiken

  3. de box start op met 2 logo's, eerst het fabrieks/manufacturer logo, daarna het logo van de imagebouwer.

    sommige imagebouwers vervangen het fabrieks/manufacturer logo ook voor hun eigen logo, en bv Openpli laat het fabriekslogo ongemoeid.

    Zo kan het dus dat je eerst een logo ziet van een andere imagebouwer, ipv het fabrieks/manufacturer logo, en dan pas het Pli logo

  4. de zero is als zapper zonder opnamefunctie geimporteerd, dat scheelt een paar euro tax, naderhand kan het bestand pau toegevoegd worden zodat je er ook mee kunt opnemen, sommige image bouwers verwerken dat in de software, bij bv PLI moet je het zelf uit de downloads installeren.

    Voor de duurdere VU boxen is dat niet van toepassing

  5. sorry, zie er een vreselijke fout instaan:

     

    via de afstandbediening menu/informatie kun je zien hoe oud de software is.

    als het software is ouder dan 21-3-2015 kun je gewoon via de afstandbediening een update doen, menu/instellingen/software update.

     

    Moet zijn:

    via de afstandbediening menu/informatie kun je zien hoe oud de software is.

    als het software is LATER/JONGER dan 21-3-2015 kun je gewoon via de afstandbediening een update doen, menu/instellingen/software update.

     

    Ouder dan 21-3-2015 beter nieuw flashen

  6. Net met de ontvanger onder de arm naar de winkel gegaan en het probleem uitgelegd. De verkoper vertelde me de nieuwste versie erop te zullen zetten - ik heb er naast gestaan - en inderdaad was er een paar minuten later weer gewoon beeld te zien. Ik ga me inderdaad op dit forum inlezen over het zelf installeren van een image; ben daar als newbe nog even te schijterig voor. Bedankt weer zover met het meedenken en het geven van adviezen.

     

    Even een laatste vraagje: Waar haal ik een recente image vandaan? Gewoon via openpli.org?

    Hier kun je de image downloaden.

    http://openpli.org/download/vu+/vuduo2/

     

    via de afstandbediening menu/informatie kun je zien hoe oud de software is.

    als het software is ouder dan 21-3-2015 kun je gewoon via de afstandbediening een update doen, menu/instellimgen/software update.

    Als het image ouder als 21-3-2015 kun je beter opnieuw flashen omdat er toen zoveel onderhuids gewijzigd is dat het mmet een update niet meer goed komt.

    Voordat je opnieuw gaat flashen je instellingen opslaan via de plugin autobackup in het menu van autobackup autoinstall aanvinken, autobackup kan op HDD of USB stick, dan heb je na flashen je instellingen en plugins helemaal automatisch weer terug.

  7. ik zou gewoon autobackup op de usb zetten waar je mee flasht, ben je in een paar minuten klaar, heb er nog nooit problemen mee gehad.

    Heb je het probleem dan onverhoopt wel terug verwijder je gewoon de autobackup van de usb stick en flash je schoon.

     

    Je hebt autobackup uit gezet in het menu?

    Als die nog op HDD staat zal die gewoon werken na flashen, om dat te voorkomen moet je autobackup op de HDD een andere naam geven, autobackup.old oid

  8. zolang je geen update hebt van na 21-3 zal het wel goed gaan.

     

    er stonden waarschuwingen op het pli forum

    dit is de melding bij Openpli:

    Als gevolg van grote wijzigingen in de BSP layer van Vu+ is het risico niet uit te sluiten dat een online update resulteert in een niet werkende receiver. Wij adviseren daarom om eerst een backup te maken en vervolgens de image van de 21e maart te flashen.

     

     maar ook hier.

    https://www.sat4all.com/forums/topic/345515-pli4-gebruikers/

  9. De backgroundscan doet zijn werk bij jou dus in de caimedia map, als je die map verwijderd komt die steeds bovenaan terug.

    Je kunt beter de caimedia map naar beneden verplaatsen, dan heb je er geen last van, en kan de backgroundscan gewoon zijn werk doen, komt die niet bovenaan terug.

    en verder wat mebo zegt, de via de feeds geinstalleerde zenderlijst verwijderen als je je eigen zenderlijst wil gebruiken want die wordt ook geupdated als je een update doet en er wijzigingen zijn.

    En de map met jou aangepaste zendervolgorde gewoon een andere naam geven , niet caimedia noemen

  10. autobackup in gebruiK?

    kan minutenlang duren als hij ook picons gaat terug zetten etc.

    zou het eens 10 minuten afwachten.

    Kan ook zijn dat hij geen zender vind, kun je de box wel bedienen na lang genoeg afgewacht te hebben? dan kwestie van zenderlijst en/of ontvangst instellingen.

    Als er geen zender gezien wordt heeft de box geen tijd, kan op 1 jan 1970 staan, blijft ook het opstartlogo in beeld

  11. backgroundscan houdt alles automatisch up to date, ik geef liever het bouqet/map met eigen aangepaste zenderlijst een andere naam, zodat ik altijd als er iets verandert de wijzigingen uit het bouqet/map waar de achtergrondscan zijn werk in doet kan kopieren/verplaatsen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...