Ga naar inhoud


Markve

Lid
  • Items

    586
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Markve

  1. Hallo, misschien kun je die hier in de data base zetten daar zou je een hoop gebruikers van een Stab een plezier mee doen, ik kan ze ook niet meer vinden door wat pc wisselingen.

     

    Als je me verteld hoe dat moet zet ik het er wel in. ik kan de data base niet vinden.

  2. Hoi ik heb net een Moteck SG-2100A gehaald. In de gebruiks aanwijzing staat bij Hardware reset.

     

    1) Reciever aanzetten, led op de rotor gaat aan.

    2) Motor met manueel knop naar 0º draaien.

    3) Met een dun staafje het reset knopje naast de led voor 2 seconden in drukken.

    De led knippert oranje. De reset procedure is in orde als de led groen brand. De preset table is gere-installeerd en de huidige positie zal 0º zijn.

  3. M'n broer zijn vrouw keek laatst naar een kookprogramma. Toen hij dat zag zei hij: " Waarom kijk je daar nu naar ? Je kan helemaal niet koken". Zij antwoordde: "Nou en ? Jij kijkt toch ook naar porno". !

  4. Ik werd net gebeld door "een medewerker van microsoft" (in het engels pratende indiaase man) die zei dat er vanaf mijn PC problemen bij hun binnen kwamen. Ik moest even in een CMD venster wat intypen om het ID van mijn PC te kunnen zien. Hij wist dit ID en dat las hij voor. Dit klopte precies. Dus ik denk, zal dan toch wel zo zijn. Hij vroeg of ik in het eventlogboek kon kijken en kon aangeven of er warnings in stonden. Die staan er dus een hoop in. Toen vroeg hij of ik een internet site van ammyy wou openen en het programma wou uitvoeren. Heb ik gedaan. Het was en programma voor hulp op afstand. Dit vond ik al vreemd want dat zit gewoon in windows toch. Hij vraagt om toegang tot mijn PC. Heb ik hem gegeven (slim ????). Hij laat mij nog een keer de warnings zien en zegt dat hij mijn PC gaat scannen en als er daarna rode tekst komt dan had ik echt een probleem. Nou rood dus. Hij ziet dat mijn firewall uitstaat, dat klopte. Had ik gisteravond uitgezet en vergeten aan te zetten. En dat er een of ander licentie verlopen was zodat hij me nu niet meteen kon helpen. hij moets even overleggen met zijn supervisor. Krijg ik een aanbieding om de licentie te verlengen. 110 euro voor een jaar 190 euro voor 3 jaar en nog zovoorts. Ik zei dat ik dat niet wilde en toen begon hij erg aan te dringen dat ik het toch moest doen. Ik zag dat hij weer een ander commando gaf waardoor er een schermpje kwam waar hij iets met een key wou aanvinken. Ik zei dat ik niet meer wou dat hij i n mijn PC rommelde en ik heb verhinderd dat hij nog wat kon kliken door zelf mijn muis te bewegen en heb de PC uitgezet. Ik heb de communicatie met hem verbroken. Mijn PC opnieuw opgestart en zie geen sporen meer van het ammyy progje.

     

    Ben ik zojuist benaderd door hackers (of zoiets) of door microsoft ????????????????????????????????????????

    Ik vondt het aandringen voor de vrlenging van de licentie erg opdringerig in ieder geval.

  5. Origineel bericht van: Dolf
    Goed om te horen dat het werkt, loopt de hydrauliek pomp van een brug niet standaard onbelast aan? Ik denk dat op deze manier geen 400V 3~ nodig hebt alleen voor een brug.

    Dolf.


    Ik begreep ook niet goed waarom de motor, als de kabels van de hefbrug strak gespannen zijn, niet aan loopt.

    Deze tekening heb ik gevonden en lijkt op hetgeen er aan de hefbrug zit. Met uitzondering dat de brug op zwaartekracht door de hendel retract/extend te bedienen zakt waardoor de cilinder ingedrukt wordt.
    Het lijkt mij dat als de cilinder een tegendruk heeft die groter is dan de motor/pomp bij opstarten kan leveren dat de motor/pomp dan stil blijft staan. Dus het vermogen is nu te klein.

    Hydraulic_circuit_directional_control.pn
  6. Origineel bericht van: clemens2
    Voor een uitbreiding van je meterkast naar een 3 fasen aansluiting hoef je geen tekeningen etc. voor te maken.
    Bij uitgebreidere veranderingen aan je huis installatie wel.
    Je moet wel zorgen dat alles in je meterkast is ingericht voor 3 fasen en eigenlijk moet je ook een 3 fasen wcd ergens al hebben gemonteerd.
    De meter sluiten zij dus aan.
    Maar ik heb nog nooit meegemaakt dat een netbeheerder naar een wcd heeft gekeken.
    Motoren sluit je nooit met een nul draad aan. Altijd 3 fasen en aarde.
    Een frequentie regelaar als voeding voor je motor heeft als nadeel behalve de prijs dat zijn te leveren stroom maximaal 125% tot 150% van de nominaal stroom zal zijn.
    Terwijl bij aanloop misschien wel meer vermogen gevraagd word.
    Zonder regelaar kan dit wel 6 keer de nominaal stroom zijn.


    Eerst iedereen bedankt voor de reacties. Ik heb de motor nu in driehoek op 230 volt aangesloten met de plaatjes verticaal dus en een condensator. Hij loopt verder goed juiste draairichting en hij wordt niet warm. Alleen moet ik zorgen dat hij onbelast kan starten anders blijft hij hangen (wil niet roteren).

    Nu wil ik de meterkast toch ombouwen voor krachtstroom. Volstaat het om een krachtstroom kast te kopen en die naast de bestaande meterkast te schroeven en daarop de hefbrug aan te sluiten of moet ik de rest van de installatie van de woning ook aanpassen?
  7. Origineel bericht van: gladys
    Daar heb ik al antwoord op gegeven. Nutsbedrijven, dus ook stroom, hebben een aansluitingsverplichting.
    Je hoeft geen erkend installateur in te schakelen voor elektra, water of gas.
    Als je maar achter de meter alles volgens de voorschriften doet.
    Voordat een 3 fase telwerk geïnstalleerd wordt verlangd de energieleverancier een installatietekening. Dus verdeling over de fasen en de groepen, gelijktijdigheidfactor etc. Valt voor een leek dus niet mee.


    Nee dat valt zeker niet mee. Ik heb vroeger op de LTS elektro gedaan en een paar jaar als elektromonteur op de bouw gewerkt maar hier kom ik dus te kort.

    In ieder geval bedankt voor de hulp.
  8. Nou ik maak hier wel wat los lees ik. Iedereen bedankt voor de antwoorden.

    Na het lezen in deze draad zijn we van "de fases lenen van de buren verhaal" afgestapt. Dit was eigenlijk maar voor een overbruggingsperiode bedoeld (tot er krachtstroom aangesloten was), maar als het zo gevaarlijk is beginnen we daar niet aan.

    De motor loopt nu op 230 volt met condensator. Het aansluiten hiervan en de waarde voor de condensator is op internet makkelijk te vinden. We moeten er nu alleen voor zorgen dat bij de start van de motor de cilinder van het hydraulisch systeem zonder weerstand van de staalkabels staat. En als we de brug hoger willen hebben dan moet hij eerst helemaal zakken om de motor weer te kunnen laten draaien. De optie om een frequentie regelaar aan te schaffen is bijna net zo duur als krachtstroom aan te sluiten.

     

    Hoe zit het tegenwoordig met het zelf aanleggen van de installatie voor krachtstroom. Moet men nog steeds een rapport van een installateur hebben of mag men zelf de meterkast ombouwen (op de meter na dan).

  9. Mijn zwager heeft een hefbrug gekregen van iemand die een modernere heeft aangeschaft. De elektro motor hiervan werkt op 230/400 volt. Echter aangesloten op 230 volt met condensator is de aanloopkracht van de motor niet krachtig genoeg. Dus hij moet aangesloten worden op krachtstroom, 400 volt.

    Mijn zwager heeft geen krachtstroom aansluiting. Nu ons idee. Krachtstroom krijg je dus door 3 verschillende fase op de motor aan te sluiten. Genoeg info hierover op het net te vinden dus dat is geen probleem. Nu is het zo, dat ik naast mijn zwager woon en daarnaast woont een goede vriend van hem. We hebben gekeken in de meterkast bij ons alle drie en gezien dat wij ieder op een andere fase van het netwerk zitten. Dan zouden we toch van elke woning een fase naar de hefbrug kunnen maken om zo de motor op krachtstroom te laten werken? Of is dit te kort door de bocht???

  10. Sat4all, gefeliciteerd met dit resultaat.

     

    Ondanks alle problemen en ruzies die er geweest zijn blijft dit forum gewoon het beste forum dat er is. Hier helpt men elkaar bij van alles en nog wat. En niet alleen op schotel gebied. Denk maar eens aan dat meisje dat ziek was en een bed nodig had of gewoon als er een dierbare verloren ging of zoals al gezegd als er een nieuwe server nodig was. Hier vindt je steun en wordt je geholpen.

     

    Het verbaasd me dan ook niet dat er 2 miljoen postings zijn geweest. Ga zo door en er komen vanzelf 2 miljoen postings bij.

     

    Groeten Markve

  11. Origineel bericht van: Sigma
    Ik zou Agent Orange gebruiken (wordt ook gebruikt om ananas mee te kleuren) werkt goed.

    Tip : weet wat je eet


    Ik heb dat Agent Orange eens gegoogled maar daar wordt je niet vrolijk van wat dat allemaal teweeg kan brengen. Die dus maar niet.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...