Ga naar inhoud


Böllke

Lid
  • Items

    303
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Böllke

  1. Dag allemaal ik heb een vraag m.b.t. de 'unicable' swtiches. In de bijlage is mijn huidige situatie te zien en waar ik naar toe wil. Alleen weet ik niet of dit mogelijk is.

     

    Toelichting:

    Momenteel heb ik een T90 met 4 koppen via een 17/8 multiswitch verbonden aan mijn receiver (Dreambox 7025+ met openpli). Omdat de schotel erg ver van mijn woning staat (30+ meter) heb ik er momenteel 1 kabel aanhangen en is de tweede tuner in de receiver momenteel nog niet aangesloten. In de nieuwe situatie wil ik de tweede tuner in de dreambox aansluiten, maar er is ook nog een extra receiver bijgekomen (Kathrein UFS910 met Titan). MIjn bestaande 17/8 multiswitch bied de mogelijkheid om 8 individuele receivers aan te sluiten die alle 4 de satellieten kunnen bekijken. Momenteel is hier dus 1 uitgang van in gebruik. Nu kan ik uiteraard nog 2 extra kabels trekken, maar ik heb het unicable concept gezien. Ik weet echter niet precies hoe het werkt.

     

    Gewenste Situatie:

    Mijn vraag is dan ook of de gewenste situatie (zie afbeelding) mogelijk is? Is er een unicable 'switch' die aan mijn 17/8 multiswitch gehangen kan worden en op die manier meerdere ontvangers kan voorzien van alle 4 de satellieten. Mijn bestaande multiswitch is DiSEqC 2.0 compatible en naar mijn mening zijn alle ontvangers minimaal DiSEqC 1.1 compatible.

     

    Alvast bedankt voor de reactie's en mogelijke switch types.

     

     

    Böllke

     

     

    PS Ik snap het concept van de unicable wat betreft het gemultiplexed doorgeven van de signalen naar de receivers.

    post-32474-0-67604600-1455841954_thumb.png

  2. Dat is dan ook één van de redenen waarom ik niet graag met hun bel. Telefonisch sta je ook zwakker, je kunt het niet bewijzen.

    Heb inmiddels wel contact gekregen met CanalDigitaal bij http://www.satellietforum.com Daar had ik een PM gestuurd aan het webcare team van CanalDigitaal of ze een email adres hadden met uitleg over de situatie. Heb inmiddels een bericht ontvangen dat de medewerker aan de telefoon de verkeerde informatie had gegeven (zoals verwacht :cry: ). Ben nu bezig om via hun het abonnement gewijzigd te krijgen. Ik ben benieuwd :crazy:

  3. Ik heb vandaag mijn nieuwe nota ontvangen na een wijziging van mijn abonnement. En jullie raden het al....niet zoals telefonisch afgesproken met de klantenservice.

     

    Ik heb inmiddels geprobeerd om via hun email formulier een klacht te sturen echter krijg ik hiervan geen bevestiging en weet ik dus niet of de ingebreke stelling ontvangen is. Dus tevens nog een email gestuurd naar vragen@canaldigitaal.nl

     

    Het antwoord laat zich raden:


    Geachte heer/mevrouw,



    Helaas is het niet mogelijk om via dit adres uw vraag te stellen. Uw vraag
    wordt niet in behandeling genomen.



    U kunt via onze website, www.canaldigitaal.nl,
    antwoord vinden op veelgestelde vragen.



    Met vriendelijke groet,



    Afdeling klantenservice



    Geen virus gevonden in dit bericht.

    Gecontroleerd door AVG - www.avg.com

    Versie: 2013.0.3343 / Virusdatabase: 3162/6348 - datum van uitgifte: 05/22/13


    Weet iemand van jullie nog een werkend email adres van CanalDigitaal?
     

  4. @theparasol,

     

    Ben ik ook bang voor, maar ik vond het onderwerp zo mooi dat ik vandaag maar eens ben Seca 3-en en dus de gehele dag heb zitten testen met dit als uitkomst.

    Was mooi geweest als de PPUA vooraf en achteraf bekend was geweest van die kaart om meer inzicht te krijgen.

    Maar ben nog niet uitgespeeld :P , gr.

     

    Zilverster.

     

    Heb je er nog wat aan een logging als ik mijn abbonement ga opzeggen? Heb een dreambox 7025, dus zou iets van logging moeten kunnen maken. Mag je alleen vertellen hoe ik dat moet doen ;-)

  5. Wat was het toch een mooie tijd :( ...begonnen met 19,95 voor een settopbox abbo PER JAAR, hetzelfde abonnement kost inmiddels 79,95. Per toestel heb je een abonnement nodig....leuk als je kinderen hebt, dus 3x abonnement. :angry:  Terwijl het aanbod van zenders niet meer wordt, sterker nog voor de SD ontvangers met 1 LNB worden ze elke maand minder. Mijn oude Pioneer Ontvanger weg moeten doen omdat SECA3 geintroduceerd wordt en die ontvanger ondersteunde dit niet. Mijn dreambox 7025 moet ik dus ook weg gaan doen, want die ontvangt geen mpeg4. Daarbij heb Ik (nog) geen flatscreen, maar zo'n oude met beeldbuis....die zijn zo slecht dat ik HD niet nodig heb en de uitzendingen die op televisie zijn worden toch steeds slechter.....sterren springen, dancen, zingen en weet ik niet wat :sick: . Nee tijd om alle 3 de abonnementen op te zeggen. Ik kijk wel naar de Duitsers ;)

  6. Abonneenummer: ******

    Smartcardnummer: ******

    Referentie: OP************

    Betreft: Beëindiging volledige abonnement

     

    Geachte heer, mevrouw,

     

    Wij hebben uw opzegbrief met betrekking tot uw huidige abonnement in goede orde ontvangen. Uiteraard respecteren wij uw besluit om het abonnement te beëindigen en zullen zorgdragen voor een correcte afwikkeling. Het is mogelijk dat de nieuwe nota en de opzegging elkaar zullen kruisen. Het eventuele teveel in rekening gebrachte bedrag zal door ons gecrediteerd worden.

     

    Conform onze Algemene Abonnementsvoorwaarden (www.canaldigitaal.nl/voorwaarden) worden abonnementen standaard eerst voor een periode van 12 maanden aangegaan (tenzij anders overeengekomen) en na deze initiële contractperiode heeft u een opzegtermijn van ten minste 1 maand tenzij expliciet anders met u overeengekomen.

     

    Vanaf 30/09/11 beschikt u alleen nog over de televisiezenders Nederland 1, 2 en 3, BVN en alle vrij te ontvangen zenders. Tot deze datum kunt u blijven genieten van uw huidige zenderpakket. Om Nederland 1, 2 en 3 te ontvangen dient u altijd gebruik te maken van uw smartcard.

     

    Met uw huidige zenderpakket heeft u nog de beschikking over alle Nederlandse commerciële zenders, zoals o.a. RTL 4, SBS6 en Veronica. Daarnaast heeft u toegang tot de helpdesk tegen gereduceerd tarief en garantie op uw smartcard.

     

    Al deze voordelen komen per 30/09/11 te vervallen, tenzij u voor slechts € 69,96 per jaar* een abonnement neemt op het Set Top Box-pakket. Ga direct naarwww.canaldigitaal.nl/wijziging om het Set Top Box-pakket aan te vragen. U kunt ons tevens bereiken op 0900-9327 ( € 0,15 p/m) van maandag tot en met zaterdag van 09:00 - 21.00 uur.

     

    Wij wensen u de resterende contractperiode nog veel kijkplezier!

     

    Met vriendelijke groet,

     

    Klantenservice CanalDigitaal

     

    *Prijswijzigingen voorbehouden

     

    Ben zelf ook wat te laat wakker geworden dat het abonnement al had moeten stoppen. Toen ik belde met Canal Digitaal gaven ze niets over het feit aan dat ik al op had gezegd. Ze konden de brief ook niet zien, dan moest ik exact de datum noemen wanneer deze verstuurd was.

     

    RolandRoland

    Welk formulier had je opgestuurd, opzeggen of wijzigen? Indien de wijziging, welk 'pakket' had je aangegeven?

    Mvg

     

    Böllke

  7. Zou best kunnen dat die wel werkt, maar ik vind de layout net zo knudde als de originele.

     

    Tip voor het zoeken van zenders met originele FW. Astra zenders in Canal Digitaal laten zoeken. Je mist dan wel een deel, maar de belangrijkste zenders staan dan in je lijst. Die Op de computer opslaan en dan met de hotbird een scan laten maken. Wil je ook de "achterste" zenders bereiken dan moet je een deel van de tijd de kabel uit je receiver halen, of de kop afdekken.

     

    Gr

    Böllke

     

  8. Hoi Doetiet

     

    Bij mij werkt de FW ook niet met seca3 heb hetzelfde moederbord. De software is idd afgeleid van de originele FW, maar voor de ondersteuning van de DiseqC 1.2 en de Multicam met keys hebben ze het stukje decoderen geheel omgebouwd. Hierdoor Werkt het dus nu niet meer. Verder is mij ook opgevallen dat bij de originele FW een 16/9 uitzending niet goed word weergegeven. Bij de alternative FW was dit nooit een probleem. Ook weer een teken dat dit dus op een andere manier gebeurd.

     

    Mij is wel opgevallen dat de ATR (answer to reset) gelijk is tussen de Seca1 en Seca3 kaart. Bij de Seca2 kaart was deze afwijkend. Misschien dat een "oudere" Seca1 FW het misschien wel doet. Maar die heb ik ook niet meer liggen.

     

    Gr

    Böllke

     

  9. Origineel bericht van: satspock
    hoi raptor,kan je misschien ook de 15 ofm plaatsen voor de pioneer 110.
    ik denk dat je daar een hele hoop mensen een plezier mee doet
    gr


    Vergeet het maar. Die werkt ook niet met de seca3 kaart. Deze heb ik inmiddels geprobeerd, maar ik kreeg geen beeld. De enige FW die werkt is tot op heden de Jungle software, maar hier vind ik de layout niet mooi.

    Gr

    Böllke
  10. Hoi Sander

     

    Ik kan je bevindingen beamen. De jungle is de enige die werkt met seca3, net als de originele.

     

    Heb ik nog een vraag aan jou. Bij de S100/S200 met originele firmware, hoe ziet het beeld van RTL4 er bij jou uit? Als ik bij mij in de DBR-S110NL de originele firmware erin mik, dan zie ik 16/9 uitzendingen niet goed in 4/3 modus. De zwarte balk aan de boven en onderkant zijn niet aanwezig. Het lijkt erop dat het beeld wordt uitgerekt waardoor links en rechts beeld informatie wegvallen. Met als gevolg dat ik bv. de zender logo's niet zie en/of teksten van ondertiteling wegvallen. Heb jij dat ook?

     

    Gr

    Böllke

     

  11. Hoi Matchless

     

    Voor zover ik het heb begrepen was er 1 decoder aangesloten op 4 tv's via de modulator van de videorecorder. Elke aftakking is een "weerstand" en dus signaal verlies. Zoals hierboven al aangegeven dus een antenne versterker plaatsen na +/- 15 meter (zeg maar tussen TV "3" en "4" van de 5 TV's) Zorg dat de videorecorder "uitzend" op kanaal 36 (frequentie band) Dit is een kanaal dat door alle kabelboeren vrij gehouden wordt om video's op aan te sluiten.

     

    Indien de opstelling is 6 decoders, 5 TV's en 1 video recorder, dan heb je een 5/6 multiswitch (5 ingangen + 6 uitgangen) nodig met een quad (quattro?) LNB. Nou ja eentje die zowel highband, lowband alsmede horizontaal en vertikaal tegelijk kan uitzenden. Vanaf de multiswitch dient dan naar elke decoder een eigen coax kabel gelegd te worden. Elke decoder heeft dan de mogelijkheid om alle programma's van de betreffende sateliet te zien + kabel.

     

    Hopende je wat wijzer te hebben gemaakt.

     

    Gr

    Böllke

     

  12. Heb zelf ook nog niet zo lang een dreambox en kan je de image van oozoon aanbevelen (www.oozoon.de). Bij deze moet je dan wel nog de CCam 2.1.1 installeren anders krijg je geen beeld op de Nederlanders. Mocht je moeite hebben met de keymap van de decoder, dan kun je de "Paul Neutrino" keymap installeren. Met deze kun je tot op zekere hoogte de toetsen zelf instellen. Ik zelf had hiervoor een Pioneer doos en kon niet wennen aan de toets indeling.

     

    De Milo is voor de snelle start makkelijker.

     

    Gr

    Böllke

     

  13. Hoi Aranco

     

    Er zit geen aan/uit optie in de originele FW check echter het volgende als je wilt communiceren:

    - Heb je de decoder in "service mode" staan?

    - Staat in pioneer de com poort instellingen ok?

    Probeer anders alleen de eeprom uit te lezen, als dit wel lukt dan is de com-poort iig geen probleem.

     

    Gr

    Böllke

     

  14. Heb het probleem van de sneeuw ondekt. Op het moment dat de pioneer omgeschakeld wordt naar 16/9 veranderd het schakelsignaal (dat gebruikt wordt om de TV naar AV stand te krijgen) van +/-12 volt naar 6 volt. Bij nieuwere TV's schakeld deze dan over in 16/9 modus, bij oudere valt hij terug naar "TV" stand. In mijn geval was het dus sneeuw omdat er geen kabel aan hing :-)

     

    Gr

     

    Bollke

×
×
  • Nieuwe aanmaken...