Ga naar inhoud


Perdi

Lid
  • Items

    467
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Perdi

  1. Mede namens mevrouw Perdi maak ik hier kenbaar dat het heel fijn zou zijn als 24Kitchen door CD zou worden doorgegeven.

    Wel op Ziggo, wel op Digitenne, waarom een extra abo nemen als het op de satelliet zit? Liever vandaag dan morgen.

  2. Ga naar de map /etc/samba van je Gigablue. Daar vind je smb.conf.

    Verander de workgroup naam die daar staat vermeld (bv workgroup = OpenPLi), in de workgroup van je router (bv WORKGROUP). Je PC moet ook die workgroup naam hebben.

    Je Gigablue zal dan in je netwerk overzicht verschijnen.

  3. Probeer eens 2.0.9 Ko, ik had een poosje geleden ook nog een Seca2 kaartje. Dat werkte niet met nieuwere versies van CCcam.

    Uiteindelijke werkte het op een oude versie goed, maar ik weet  niet meer proecies welke. Het kaartje heb ik intussen ook niet meer.

     

  4. Nee, lag in dit geval niet aan het opnemen naar HDD of NAS. In beide gevallen werkte het niet. Na installatie van een nieuwere Cccam  liep het gewoon weer goed.

    Het kan ook nog zijn dat mijn oudere Cccam versie corrupt was. Ik had juist een oudere versie gekozen nadat ik andere FW had geflashed.

     

    In de Quad heb ik een laptop HDD van 500Gb. Inmiddels gebruik ik die niet meer actief omdat ik op de NAS opneem en afspeel.

    Zo kan ik makkelijk op de andere ontvangers dezelfde NFS map 'movies' gebruiken (die op de NAS staat).

     

     

  5. Na het installeren van OpenRSI werkte bij mijn Quad+ het opnemen niet meer. Dat kwam omdat ik er een zeer oude CCcam versie op had gezet (2.0.9).

    Die versie kan kennelijk maar één stream tegelijk decoderen. Met versie 2.3.0 ging het weer goed, als vanouds.

     

    Voor de zorgvuldigheid even een fotootje van gemaakt:

     

     

    post-32487-0-19867400-1408706878_thumb.jpg

  6. Zelf heb ik naast mijn DM8000 en AZbox HD+ en AZbox Me, een GigaBlue Quad. de GigaBlue was voor mij een verademing, zowel ten opzichte van de DM800 als de AZboxen.

    Zappen gaat lekker vlot, de menuafhandeling laat niets te wensen over.

     

    Het hang er natuurlijk wel vanaf welke FW je gebruikt, maar ik ben OpenPli gewend. Die gebruik ik op al mijn satboxen, op de Gigablue dus ook.

    De GigaBlue is tot nu toe de enige satbox die de goedkeuring van mij en mijn vrouw t.o.v. de DM8000 heeft kunnen wegdragen. De DM800 kan daarom bij ons weg, maar ja, je raakt gehecht aan zo'n sat icoon.

     

    Standaard heeft de GigaBlue Quad twee S2 tuners en ik heb er een C/T tuner bij gezet. Die gebruik ik voornamelijk voor Digitenne 24 Kitchen en 13th Street. Er is dus nog een plek vrij voor een extra S2 tuner of een C/T tuner. Een extra S2 tuner ben ik trouwens nog niet ergens tegengekomen, maar zelf heb ik daar nog geen behoefte aan.

     

    Al met al kan ik je de GigaBlue Quad van harte aanbevelen!

  7. Het surf filmpje even via de download link op m'n Synalogy NAS gezet en afgespeeld met de Me.

    Gisteren toevallig spAZe millennium1.2 op de Me gezet, om te kijken of die net zo goed werkt als de OpenRSI-OpenPLi

     

    En ja hoor, geen enkel probleem natuurlijk, speelt gewoon af.

    Misschien komt dat omdat ik zo slim ben, maar ik denk dat het ergens anders door komt.

     

    Het is toch vreemd dat bij mij (tot nu toe) alle files zonder problemen worden afgespeeld: MKV, AVI, DIVX, ISO en nog een paar meer, terwijl het bij Michel maar niet wil lukken. Dan klopt er toch gewoon iets niet, want ik ben geen tovenaar.

    • Like 1
  8. @paulvr

     

    Waarom probeer je het niet gewoon? Het flashen van firmware is toch niet zo'n probleem? Ik kan je de OpenSRI/OpenPLi aanbevelen.

    Zelf heb ik die software ook op een HD+ en het werkt bij mij naar tevredenheid. Volgens mij voldoet dat ook aardig aan jouw wensenlijstje.

     

    Als je er tegenop ziet om de software te flashen, dan kunnen we wel een keer een koffieuurtje afspreken. Je kan mijn HD+ met RSI/OpenPLi dan proberen.

    Arnhem en Nijmegen liggen (behoudens wat voetbalperikelen) niet zo ver van elkaar. Kunnen we per pm regelen.

    De kans op een koude douche op je vragen is dan ook gelijk een stuk kleiner. :cry:

  9. De Me wordt nu geleverd voor een aanbiedingsprijs van €229. Grijze import kopen heeft dan volgens mij prijstechnisch gezien niet veel zin.

    Goede garantie en service door een betrouwbare leverancier 'om de hoek' vind ik sowieso een must, waar je 'm ook koopt.

  10. Dit is heel goed nieuws! OpenPLi is op de Dreambox mijn favoriete software.

    Hoewel ik heel tevreden ben over de huidige RTI/RSI/SpAZe AZbox software vind ik dit toch weer een stap vooruit.

     

    Door het hele huis dezelfde user interface, dat is top!

     

    Goed werk van het ontwikkel team, Sattommy en het testteam, gefeliciteerd!!!!!

  11. In mijn AZbox HD Premium+ zat deze ventilator: Oritek CF-05410B DC 5V 0.2A

     

    Lawaai in overvloed!

     

    Via Smart Innovations heb ik om te proberen een vervangende 5V ventilator gekregen + een vervangende 12V ventilator:

     

    Oritek R054010SL DC 5V 0.13A (zelfde merk als de originele fan)

    en

    Sharkoon S401050M-3 12V (DC) 60mA (met een niet op het mobo passend stekkertje)

     

     

    De vervangende fan maakt een minder lawaai dan de originele, maar is naar mijn smaak nog veel te luidruchtig.

     

    De Sharkoon werkt zoals je mag verwachten: stil!

    Die blijft dus in m'n AZbox zitten. Bedankt Smartinnovations voor deze supergoede service!

     

    Let op: aan de Sharkoon zit een andere connector dan aan de originele fan. De Sharkoon past daarom niet zonder aanpassing op het moederboard.

    Ik heb de connector van de 'oude' fan afgeknipt en aan de Sarkoon gesoldeerd: klaar!

     

    Zie ook het topic waarin ik deze post vandaan heb gehaald : http://www.sat4all.c..._1#entry1907398

  12. Mij valt ook niets te verwijten. Ik vind de AZboxen met de huidige software gewoon prima.

    Verder verklaar ik mij ook niet schuldig aan iets (zweetvoeten, okselgeur, rood haar enz.).

    Ik was mijn handen dus ook in onschuld.

    Daarnaast vertel ik ook nooit leugens over anderen, ook niet als die zich niet kunnen verdedigen.

     

    Ik ben benieuwd of er in dit weekend nieuwe FW van RSI uitkomt; die jongens daar zijn goed bezig!

  13. @Michel, fijn dat je begreep waar het over ging. Ik ben benieuwd naar je bronvermelding waar je de 80% ontevredenheid van AZbox gebruikers aan ontleent (nou na, niet eigenlijk, want ik weet al uit welk lichaamdeel je dat hebt gezogen, of hebt laten zuigen).

     

    Dat van de moraal waar jij het overhebt begrijp ik helaas niet; ik heb de oorlog niet meegemaakt. Als dat al zo was, dan zou ik daar geen rare vergelijking mee maken. Of was het als leuk bedoeld? In dat geval: hahahahahaha, ik lach me een kriek (je weet wel, een kers). Misschien kan je me het nog eens uitleggen hier, bij een kop koffie. Je bent van harte welkom, ik zorg voor Arnhemse Meisjes!.

     

    Ik weet niet of je er lang over doet in je Lada (ik neem aan dat je ook liever een bak met karakter rijdt dan zo'n ordinaire burgermans Golf), maar ik kan voor een warme ontvangst zorgen! :)

  14. Ja, het is eenzaam aan de 'top'! :) Dan ga je in jezelf praten en op de muren schrijven. Een eenzame boodschap van herhaling.

    Dat is ook de kracht van reclame en anti-reclame.

     

    Objectiviteit en realiteitszin zijn relatieve begrippen, want we leven in paralle werelden en we verbazen ons over de intersubjectieve realiteit tussen ons en onze medemens. Ja Michel, je denk dat je fijn allen bent en dan opeens een kreet uit de zo rustig gewaande omgeving, ja dan ga je weer schrijven, met krijt, met bloed of zelfs met shit.

     

    Veel gekker kan je niet worden, zei de psychiater tegen zijn client in de isoleercel. Misschien heb je baat bij een AZbox. Daar wordt je rustig van, want je hartslag zal zich aanpassen aan het zap-tempo. Je wilde fantasiën zullen temperen en in de pas gaan lopen met de frimwareverbeteringen die niet komen.

    Het is fijn, er gebeurt verder niets met die AZbox, je wordt er vanzelf rustig van. Geen opwinding over nieuwe dingen die goed werken, geen vuige illegale kopieën, geen woede aanvallen omdat DM weer dwars ligt, geen grootspraak nodig, want het deugt toch niet. Geen stress omdat je gelijk moet krijgen, want je krijgt het gewoon, ook als je het vergeet op te eisen.

     

    Wel op tijd je pillen blijven innemen hoor, want anders blijf je in de isoleer! Als je zover bent dat je de opwinding aankan, dan gaan we samen de AZbox HD+ flashen met FW die het wél doet. Nou ja, je weet het dat kan nog lang duren! :)

     

    Zo gaat dit verhaal nog een poosje door, totdat we in de fase aanlanden dat de RSI-MOF, de RSI 0.3 en die leuke Neutrino werden opgeleverd. De patienten die ik ken (op één enkele na) zijn alwéér blij met hun AZbox. Nee, het is geen straaljager, maar dat was ook niet de bedoeling. Het is ook geen audio- en video pseudokenners lustobject, nee hij doe gewoon wat ie moet doen. Dat vinden veel mensen fijn! Gek hè?

    Je kan TV kijken, zappen, opnemen, afspelen (ook gedownloade films), het gaat gewoon lekker en voor niet teveel geld. Leuk voor de hobby, want nog genoeg nieuws te beleven en ook leuk voor opa en oma die allen TVOH willen zien.

    Oh ja, YouTube werk ook leuk en ziet er goed uit, dat is lachen met het hele gezin. Geen verbeten trekken, geen blauwe lippen of rode nekken, nee, gewoon gezellig.

  15. Omdat dit draadje over de officiële FW gaat, heb ik over E2 hierboven verder niets gemeld. Mijn bewering was en is, dat de MOF RSI prima werkt en dat heb ik uit eigen ervaring.

    Het gaat er mij niet om, dat je van E2 naar de OpenSat FW terug zou moeten, want ieder heeft immers z'n eigen voorkeur.

     

    Mijn voorkeur gaat uit naar E2, voor de HD+ is dat de versie van het RSI-team. Ik begrijp vanwege de goede ervaring daarmee helemaal niet waarom ik die AZbox zou moeten wegdoen voor een ander merk. Er zijn misschien wel andere redenen om dat toch te doen, maar RSI-0.3 draait bij mij hardstikke lekker en dat zal voor mij zeker niet de reden zijn om zo'n box weg te doen.

     

    Op de AZbox Me die ik nu ook heb, draai ik ook RSI-0.3, ook met veel plezier. In de tweede boot partitie heb ik de spAZe-1.0-Millenium editie en in de derde partitie AZtrino-1.7.

    Het RTI-team heeft al een nieuwe E2 versie uitgebracht waarin blind scan wordt ondersteund, net als in AZtrino-1.7. Ik verwacht dat het RSI- - en het spAZe-team binnenkort met een nieuwe versie komen waarin de nieuwe functies uit het nieuwste RTI-image zijn verwerkt.

     

    Ik moet zeggen, daar wordt ik wel blij van. Of ik vertrouwen heb in de verdere ontwikkeling? De afgelopen tijd hebben we juist redelijk vaak goede ontwikkelingen gezien en ik heb er vertrouwen in dat deze trend wordt voortgezet.

    Niet dus de ontwikkeling van de officiële oude OpenSat FW, tenzijn het RSI-team het leuk vindt om dat te blijven doen. Wel de ontwikkeling van E2 door verschillende goede teams en AZtrino als extra ontwikkeling.

    Ik denk ook dat er binnenkort ook op gebied van goed bruikbare plugins ook wel wat te verwachten valt. Let maar op, er is nog veel leuks te beleven aan zowel de 'oude' als de nieuwe AZboxen!

  16. Ik vind de Azbox MOF RSI 0.9.0000 de beste FW voor de Elite/Premium/Ultra .

    Deze is er al van september vorig jaar, maar daar is weinig mis mee.

     

    De Azbox MOF RSI 0.9.0000 is een door het RSI-team aangepaste versie van de laatst uitgebracht officiële firmware (0.9.8309).

    Verdere ontwikkeling van deze FW door Opensat zie ik ook niet gebeuren. Dat hoeft voor mij ook niet persé, want deze draait bij mij al maanden naar tevredenheid.

    Ik ben natuurlijk geen orakel uit België, :) maar om het uitblijven van updates op deze software zou ik mijn AZbox Premium HD+ niet wegdoen.

     

    De ontwikkeling van AZtrino vind ik op dit moment wel leuk, maar die kan de OpenSat FW nog niet op alle functies vervangen. Het niet ondersteunen van een tweede sat tuner is voor mij de reden om AZtrino nog niet 'normaal' te gebruiken. Als je geen twintuner gebruikt kan je deze gerust eens proberen, is weer eens wat anders en zapt ook wat sneller dan de MOF.

    Blijft natuurlijk wel een hobby ding; als je alleen TV wilt/kan kijken, niet doen, want anders loop je mogelijk tegen dingen aan die je toch niet zelf kan oplossen.

     

    Over de MOF kan je op dit forum natuurlijk het nodige vinden. Ik ben benieuwd wanneer de (nu officiële) AZtrino de MOF in gebruikswaarde kan evenaren!

    Er wordt wel aan gewerkt, maar je ziet toch dat de Me daar als eerste van profiteert.

     

    Hopelijk komen nieuwe ontwikkelingen ook zo snel mogelijk beschikbaar voor de Elite/Premium/Ultra.

  17. Als je een losse server gebruikt, dan kan je daar je kaart in doen. Je kan een oud PC'tje als (Linux)server inrichten, maar een oude DM7000 doet het ook prima.

    Je beide andere boxen laat je dan als client naar je server connecten.

    Dat werkt inderdaad het fijnste, want je kan dan aan de ene box klooien, zonder dat de andere daar last van heeft.

  18. De diverse SW ontwikkelaars leveren allemaal een behoorlijke inspanning om een goed werkend geheel op te leveren. Er zijn altijd 'slimmerikken' die daar iets mee willen winnen, geld en/of aanzien. Respect en erkenning spelen terecht altijd een rol, want het werk gaat niet vanzelf!

     

    Toch denk ik dat Gemini op voorsprong staat als het gaat om inspelen op de nieuwe werkwijze van Dream-MM, zoals ik ook hier al aangaf voordat Michel dit topic startte:

    http://www.sat4all.c...hd/page__st__10

    Met dank voor het toevoegen van de links in dit topic, Michel.

     

    Er wordt sinds het begin van de Enigma ontwikkeling van elkaar 'geleend' en liefst ter meerder eer en glorie van zichzelf, kijk maar, dat gebeurt nog steeds.

    Wie wordt er beter van? Maakt mij niet uit, wat vandaag niet bevalt vliegt er zo uit voor wat anders. Daarin ben ik niet de enige en dat weten de ontwikkelaars ook.

    Gewoon alles proberen, dat vind ik een groot gedeelte van de lol in de hobby. Dat er keus is, daar ben ik de heren ontwikkelaars zeer dankbaar voor en ik hoop dat de toekomstige werkwijze van Dream-MM daar niet al teveel roet in het eten gaat gooien. Eigenlijk ben ik daar niet zo bang voor, met het uitstekende voorbeeld van Gemini. Mens durf te kopieren! Beter goed gejat dan slecht zelf gemaakt.

     

    Dit is natuurlijk een gebruikersvisie. Als ik ontwikkelaar was, dan zou ik het liefst ook met iets origineels komen, met iets dat echt onderscheidend zou zijn.

    Dat is dan de lol van de ontwikkelaar en dat begrijp ik heel goed. Ik hoop dan ook dat alle ontwerpers/bouwers ons nog lang willen trakteren op hun meesterwerkjes, zodat wij gebruikers zoveel mogelijk opties houden om naar onze persoonlijke smaak te kunnen kiezen!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...