Ga naar inhoud


hemertje

Lid
  • Items

    4746
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door hemertje

  1. Origineel bericht van: Michel
    Dit soort reacties zijn natuurlijk te verwachten als je voor alle boxen enigma 2 images uitbrengt, maar daar voor één merk mee stopt op het moment dat de leverancier er ook mee stopt (of gestopt wordt), maar voor andere boxen van juist die leverancier wel steeds als eerste je image klaar hebt liggen.

    Het is allemaal natuurlijk ook net ff te toevallig, dat je haast niet kunt voorkomen dat leden net als ik dergelijke vermoedens gaan krijgen. wink

    Mvg,

    Michel


    lees je eigen huisregel 7 eens Michel:

    Citaat:
    7. Privé zaken, roddels e.d. niet gewenst! - Sat4all is een forum voor Digitale TV en Multimedia.
    Discussies over privé zaken, roddels en andere berichten die niets met satelliet ontvangst te maken hebben zijn op sat4all in principe niet gewenst. Enige uitzondering hierop is het Off-Topic forum waar we tot op zekere hoogte ook niet-satelliet gerelateerde onderwerpen toestaan.
    Als je een dergelijk bericht toch plaatst loop je het risico van het board te worden verwijderd. Een grapje of grappige reactie op een bericht zal niet als roddel worden beschouwd. Wij willen discussies, die uit de hand zouden kunnen lopen of de sfeer op het board aantasten, op voorhand vermijden.


    En probeer je daar ook eens aan te houden ipv zelf roddels en zieke gedachtenkronkels te verspreiden die absoluut niet waar zijn en anders kom je maar met bewijzen maar die zijn er niet omdat ze simpelweg niet bestaan.


    Het supporten van de nieuwe VU+ boxen past ondertussen niet meer in het OpenPLi plaatje omdat we er geen extra boxspecifieke onafhankelijkheden erbij willen met de huidige opzet van de VU+ drivers.

    Het goede nieuws is dat VU+ naar alle waarschijnlijkheid hier verbetering in gaat aanbrengen. Andere fabrikanten houden zich daarentegen wel aan de standaarden waardoor we snel voor nieuwe boxtypes images kunnen aanbieden.
  2. geen tuner prioriteit ingesteld in je setup ipv standaard automatisch?

     

    wil je optimaal gebruik maken van een twin tuner dan sluit je beide tuners onafhankelijk van elkaar aan op je switch / LNB's en dus geen gebruik maken van de doorlusoptie

     

  3. kleine aanvulling: KPN levert twee decoders bij Interactieve TV

     

    KPN levert voortaan standaard twee decoders bij abonnementen op Interactieve TV. Uit onderzoek van KPN blijkt dat er gemiddeld (naar beneden afgerond) twee televisies in huishoudens zijn. Het abonnement kost 15 euro per maand, wie slechts één decoder afneemt, betaalt 4 euro minder. Bestaande klanten kunnen een tweede decoder aanvragen. Live TV pauzeren standaard opgenomen in het basispakket.

  4. Origineel bericht van: smoking

    Dan moet ik je toch teleurstellen . laatste cccam , henksat settings en dat was al voldoende op een verse intall om de 15 min een crashlog te vinden . Andere image's deden het dan weer wel goed .

    Pli was wel de snelste image van ze allemaal , en nu op de vu ook perfect stabiel .


    dan het verzoek de volgende keer je crashlog op het PLi forum te plaatsen want dat zou niet kunnen voorkomen met hetgeen jij aangeeft
  5. Origineel bericht van: smoking
    ....pli gaf teveel groene schermen...


    dan heb je daar blijkbaar zelf voor gezorgd, ik lees weinig problemen met de PLi images.een groen scherm betekent een probleem waarvan een een crashlog op je systeem is weggeschreven, hieruit kan je achterhalen waar je fout ligt, in de regel is dat een teveel verouderde plugin...

  6. Origineel bericht van: MR_B
    Ik wil settings online gaan zetten zodat bepaalde boxen deze mogen ophalen. Dus onder applicaties / downloaden plugins wil ik mijn eigen settings gaat zetten.

    Wie kan me helpen ?


    deze kan je toch ook snel en simpel via de editor zelf op die paar boxen zetten?

  7. Origineel bericht van: RWsat
    Software is in handen van PLI dus dit zal wel goed komen.

    Hardware weet ik wel en kan ik over mee praten.

    Xtrend ET 9000 en ET 5000 geeft moederborden,voedingen enz. voor reparatie
    Reparatie terwijl de klant wacht zullen we maar zeggen.

    Clarke tech geeft geen Hardware en moet terug worden gestuurd (Reparatie tijd ongeveer 1tot 1.5 maand)

    Op beiden krijgen we wel 14 dagen directe omruil garantie.


    even ter verduidelijking voordat men verkeerde dingen gaat denken:

    PLi is niet verantwoordelijk voor hetgene waar Xtrend of CT de box fabrieksmatig mee uitleverd. Ook staan we niet op de payroll van Xtrend of CT of wie dan ook mocht je dat denken.

    Blijkbaar hebben ze de OpenSource software "OpenPLi" wel gekozen om hun hardware mee te voorzien van software, dat is dan ook hun keuze en verantwoordelijkheid.

    Meer valt er niet over te vertellen.
  8. Origineel bericht van: cosmos
    Origineel bericht van: hemertje
    hoe ongeduldig kan iemand zijn?

    welke "alle andere dingen" werken nu wel en eerst niet?


    Excuses was niet mijn bedoeling om ongeduldig te zijn!

    Met "alle andere dingen" bedoel ik het volgende:

    Formateren 4GB CF geeft op het laatst een foutmelding iets van Can't make /movie directory

    Picons zijn niet zichtbaar zoals reeds aangegen, Picons zijn trouwens wel geïnstalleerd op /media/cf/picons
    Swap aanmaken mis ik waardoor dit handmatig moet gebeuren.

    Flashextender geinstalleerd, kan niet zien of deze goed is geinstalleerd, melding is te snel weg, kan ook niet zien hoeveel ruimte deze inneemt voor plugins en wat er over is bij installatie.



    afgelopen zaterdag heeft Milo zaken gewijzigd en verbeterd tbv de 7025, door deze zaken goed te installeren zal je opnieuw moeten flashen ipv online updaten
  9. Origineel bericht van: crammikske
    de tv is verbonden via dvi met hdmi verloopstuk.
    van de tv gaat het optisch; spdif naar de versterker.
    versterker is een goede bovenklasse denon 7.1.
    alles gaat digitaal van dreambox naar tv, en nu van tv naar versterker.
    ik hou jullie op de hoogte, heb ook een mail gestuurd naar dream multimedia.


    waarom een extra schakel in de link van je geluid?
    en niet geluid direct van ontvanger naar de versterker?
  10. Origineel bericht van: BushWhacker
    Origineel bericht van: hemertje
    ik vrees dat je nog lang moet wachten...

    Dag Hemertje,

    Heb je inside information? Wordt ie gecancelled?

    Gr,
    BW


    ik hoor er achter de schermen ook al maanden niets meer over

    mbt een alternatief: de VU+ schijnt binnenkort met een twinbox uit te komen met insteektuners...
  11. Origineel bericht van: 1664
    Ik ga morgen weer op vakantie naar Nederland (jaha :D) vanuit Frankrijk. Die rit maak ik nog al eens en inderdaad kom ik met grote regelmaat idioten tegen die met 120 op de 2e baan rijden, want stel je voor dat er over 30 km een vrachtwagen rijdt op zondag, terwijl ik met 130 rechts aankom. (dat mag hier)

    Dan moet ik eerst 2 banen naar links (oppassen, daar rijden die dolle 'ollanders met groot licht aan met 160 km/h naar huis) en weer 2 banen naar rechts om 1 idioot in te halen.


    volgens mij kom jij nooit op de harde weg in Frankrijk, daar rijdt geen ene fransoos op de rechterstrook van de snelweg...
  12. Origineel bericht van: Neptunus
    Origineel bericht van: theparasol
    Voordat de reclame losbarst verdwijnt vaak het logo linksboven en dan is het hier Mute en teletekst. FF nieuws doorzappen: prima vervangers voor reclameblokken.


    Nog beter: alles van de commercielen opnemen, reclames ski pen. Binnen 5 seconden gebeurd.


    nog beter, alle commerciele meukzenders helemaal links of rechts laten liggen wink
  13. Origineel bericht van: Pinomans
    Ik moet uit ervaring je toch tegenspreken over PLI helaas.
    Een 2 weken geleden een prima PLI versie gestalleerd met een aantal vaste plugins zoals cc cam, Mytube, epgsearch, wetter, webcam enz...werkte prima en GEEN enkel groen scherm gehad..

    toch kwam weer dat rare probleem in het OLED display terug waarvan wordt vermoed dat het iets met de TT te maken zou hebben.

    Online update gedaan om het hopelijk op te lossen..box werd instabieler, groene schermen verschenen, mytube liep regelmatig vast..
    kortom stabilteit was een stuk slechter.

    Naar Newnigma gegaan en de genoemde plugins er weer alsnog bijgezet...geen problemen meer en geen GSOD meer

    PLI is op zich niet slecht maar als je door online updates meer problemen krijgt als daarvoor is het geen verbetering..het is dus niet getest of voldoende getest.

    PS als in de opties de functie zit "laat knipperende klok zien tijdens opname", laat die functie dan ook gewoon werken en intact...bij een oude Gemini en nu weer bij Newnigma werkt het nl. gewoon wel..


    ik zeg nergens dat in de PLi images geen bugs zitten, dus tegenspreken hoeft niet.
    verder heb ik geen idee wat je met dat rare probleem in de OLED bedoelt, welke box heb je uberhaubt?
    een groen scherm wil zeggen dat je op je box ook een crashlog hebt staan, als je die dan vervolgens aan ons kenbaar maakt dan kunnen we ernaar kijken wat het probleem is en of we die zelf kunnen oplossen.
    doordat er actief ontwikkeld wordt aan de PLi images kan het zijn dat daardoor "oudere" plugins omvallen waardoor deze problemen door de pluginbouwers opgelost moeten worden omdat dat zij achterblijven of hun code voor hun eigen prive houden en we dus daar zelf niets aan kunnen wijzigen.

    dat is inherent aan een beta image draaien die dagelijks wijzigt op diverse zaken, we gaan er dan ook mede vanuit dat jij als beta gebruiker deze problemen op een adequate wijze aan ons meld zodat we daarop (gelijk) kunnen inspelen

    PS de functie "laat knipperende klok zien tijdens opname" is volgens jou dus ergens omgevallen? tot nu toe hadden we daar geen enkele nota van.

    je kan zelf een log maken om ons aan te geven waar het fout gaat:

    start een tetnet scherm op je PC en login op de box
    type "init 4" om enigma te stoppen
    type "enigma2" om je box handmatig te starten
    alle handelingen die je nu doet zie je op je scherm verschijnen en dus ook een mogelijke foutmelding
  14. Origineel bericht van: Sigma
    Nee hoor maar maak dan eens een image die goed werkt! wink
    waar alles wat in andere images werkt ook in OpenPli werkt.

    Nogmaals even voor de duidelijkheid ik heb echt niks tegen OpenPli. smile

    Maar wordt hier een beetje moe van dat alles hier om OpenPli draait.
    Het lijkt er op dat er niks beters is dan OpenPli. Nou dan is er nog een lange weg te gaan!


    als we zo'n 200% werkende image volgende week gereed zouden hebben had jij niets meer te klagen en te posten hier, dus daar gaat dan je hobby, dus dat doen we voorlopig maar ff niet wink

    maar zoals anderen al opmerken, het zou ons en de gemeenschap een hoop helpen wanneer we elkaars verbeteringen en bugfixes zouden kunnen gebruiken wanneer de andere imagebouwers hun sources zouden delen zoals het Pli team dat doet

    dus als jij nou eens tegen hun in gaat met deze boodschap zal misschien je wens van hierboven eens uitkomen, tenslotte is onze prive vrije tijd ook gelimiteerd naast onze professionele levens om bugvrije images te bouwen naast alle extra gewenste features die aan ons gevraagd worden te realiseren.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...