Ga naar inhoud


Zat

Lid
  • Items

    142
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Zat

  1. Ik heb ook een paar FloppyDTVs/FireDTVS aangeschaft. Werkt inderdaad met MCE, en behoorlijk vlot ook. Ik heb gekozen voor de DVB-C variant, omdat ik de kwaliteit van de kabel momenteel beter vind (voor de publieken omroepen tenminste, de commercielen halen de kabeboeren volgens mij op dit moment nog van de satelliet) en omdat de abo's bij Casema gratis zijn. Alleen even een (dure) cam en een smartcart (a 20 EURO) aanschaffen.

    Ik heb dit werkend gehad met een FireDTV, nog niet met twee, moet ik nog wat tijd in investeren.

     

    Met de FireDTV-S moet het ook werken. Als je er twee wilt moet je echter wel een dubbele smartkaart met een dubbel abonnement nemen.

     

    Als je het geld voorover hebt zou ik je zeker aanraden om hiermee aan de slag te gaan...

     

    Succes!

     

    Zat

  2. Ik ben het wel met binck eens. Ik kijk tegenwoordig steeds vaker naar Casema ipv Sateliet. Het beeld met de Samsung HD receiver over hdmi is aanzienlijk beter dan dat van mijn dreambox. Ik hoeverre dit komt door de hardware en in hoeverre door de aangeboden kwaliteit is moeilijk te zeggen. Maar ik heb inderdaad de indruk dat met name de publieke zenders bij casema betere resolutie/bandbreedte hebben.

     

    Helemaal prachtig zijn de HD zenders bij Casema. Smullen! Alsof je in de bioscoop zit (ik kijk dmv een 720p beamer). Momenteel gratis twee maanden Film1HD op proef. Dus ik ben eigenlijk wel tevreden met Casema. Voor het brede aanbod hebben we natuurlijk nog de satelliet.

     

    Zat.

  3. Is het mogelijk om met een Dreambox 500C HDTV kanalen op te nemen?

     

    Ik zit in het casema gebied en heb momenteel HD1 (mpeg2), National Geographic HD, Discovery HD en Film1 HD (mpeg4-avc). Ik kijk nu met de Samsung HD receiver, welke trouwen een prachtig beeld geeft op mij beamer, vooral over HDMI. Nu wil ik graag HDTV programmas opnemen en via mij PC afspelen op mijn beamer en overweeg de aanschaf van een 500C.

     

    Ik begrijp dat de 500C geeb resoluties boven PAL kan afspelen, maar ik denk dat HD programmas wel op te nemen zijn. Klopt dit?

     

    Zat

  4. Nee.

     

    Wel een script waarmee je op een XBOX met XBMC dreambox kunt bekijken, en een plugin waarmee je een satkaart onder MCE kunt bekijken.

     

    Maar een scripje zolas jij wenst, voor zover ik weet niet. Zou trouwens wel heel mooi zijn als iemand dat zou kunnen maken, al te moeilijk kan het niet zijn. Maar ik kan het helaas niet.

     

    Zat

  5. Er zijn wel een paar mogelijkheden.

     

    Ten eerste kun je met de xbox wel sat kijken door je dreambox signaal te streamen met dreamboxtv. Zapt echter wel zeer traaaag.

     

    Voor een HTPC met satelliet zijn verschillende mogelijkheden, allemaal met bepaalde beperkingen. Persoonlijk vind ik MCE toch het mooist. Er zijn hier een paar plugins voor die naast analoge tv kaarten een sat kaart zoals skystar2 kunnen aansturen. Zoek naar dvbportal of mymcesat. Je hebt hier echter niet alle PVR functies bij.

     

    Met de Technotrend S-1500 zou je sat-tv ook als standaard TV functie moeten kunnen gebruiken. Google even op dvb s-1500, eerste hit. Ik heb hier echter geen ervaring mee. Een probleem schijnt nog het schedulen van recordings te zijn.

     

    Een ander alternatief is bv Mediaportal, wat wel werkt met sat en ook met CI/CAMs, maar geen MDplugins ondersteund (wat bv mymcesat wel doet). Of bv showshifter, wat een goede sat ondersteuning heeft, maar waarvan ik persoonlijk de interface niet zo pretig vind.

     

    Succes, Zat

  6. Citaat:
    Waar haalt MCE dan zijn data vandaan? Die komt toch ook gewoon door de lucht of over de kabel, net als bij een Dreambox? Of heeft MS een contract met verschillende EPG providers (en dan heb je mogelijs een copyright issue).



    Microsoft download het van zijn eigen servers. Ik heb even gekeken, er zijn wel tooltjes die deze files kunnen lezen en decripten (de files zijn DES encrypted). Maar de copyright regels verbieden verspreiding, dus ik denk niet dat je deze gegevens legaal kunt gebruiken: "The EPG is offered solely for your personal and non-commercial use. Any commercial use of the EPG, or the resale or redistribution of any of its services or content, is expressly prohibited."

    Wel jammer, want de kwaliteit van de data is zeer goed, beter dan van MHW of xml-tv. Er is bv een correcte categorien indeling en referenties naar waneer het programma eerder is uitgezonden.

    Anyway, je hebt zowiezo genoeg op je bord. Succes.

    Zat
  7. Wan,

     

    Super initiatief!

     

    Ik vind al heel lang dat een goede EPG een van de belangrijkste onderdelen van een sat ontvanger (of PVR) zijn. Een paar jaar geleden heb ik hier ook al wat wensen en suggesties over uitgesproken die zeer goed zijn ingevuld door Pent (en Peter L).

     

    Het concept wat jij nu vervolgt is ook mijn ideaal. Eenmalig een selectie maken op een website, en van daar dagelijks updaten. Je concern mbt bandbreedte deel ik wel. Als je de boel openstelt voor iedereen zou je weleens tienduizenden downloads per dag kunnen gaan genereren. Niet alleen van dreambox bezitters, maar ook van PC en linux PVRs, en mogelijk van andere receivers, en dat dan internationaal. Een oplossing is misschien in eerste instantie niet iedereen toelaat, bv alleen (oude) sat4all leden...

     

    Eerder in dit bericht staan al een paar sources voor de data voor Nederlandse zenders, naast wolf, nog twee andere.

     

     

    Een andere source die ik kan bedenken is de input voor MCE. Deze heeft in alle landen epg info voor de meeste zenders, voor minimaal 7 dagen. Het file formaat moet nog wel "even" geconverteerd worden natuurlijk.

     

    Ik wacht in spanning de ontwikkelingen af.

     

     

    Zat

  8. Share de drive in windows. Vervolgens mount je de schijfop de dreambox. Dit kan onder setup/communications/mount. Kies hier CIFS. Als je dit neit hebt,kun je een anders image gebruiken, of CIFS instaleren. Vervolgens geef je de dir op de dreambox aan bv /mnt, en de IP en dir op de PC,en nog wat details. Je kunt vervolgens mpeg videos en DVDs afspelen. DVDs echter zonder ondertitels. Succes.

     

    Zat

  9. Ik krijg deze melding als ik MV opstart:

     

    "program err: failed to start detail cache"

     

    Vervolgens kan ik OK klikken en krijg ik wel een overzicht van de epg data. Als ik details wil oproepen met de info knop gebeurd er niets.

     

    mijn configuratie is:

    Gemini 2.6 op USB stick

    MV 3.1c

    DB 7000

     

    Iemand een suggestie hoe ik dit kan oplossen?

     

    Zat

  10. Ik heb geen antwoord op al je vragen, maar misschien heb je hier wat aan:

     

    Ik wacht zelf ook al een tijd op sat ondersteuning in MCE. Ongecodeerde ontvangst is nu geloof ik met bepaalde kaarten en sofware wel mogelijk, maar gecodeerde kanalen zijn niet (direct) te ontvangen.

     

    De route die wel mogelijk is is inderdaad de sat tuner via een tv-in verbinden met een analoge tuner kaart (ik heb 2x Hauppauge 150). Het schakelen van de kanalen gaat dan via de bij de MCE remote bijgeleverde IR extender. Ik heb deze manier mijn dreambox aangesloten, zowel via s-video als composite. Maar ik vond de beeldkwaliteit eigenlijk niet beter dan die van het analoge kabel signaal. Dus nu gebruik ik mij dreambox en MCE gescheiden. De beeldkwaliteit van MCE is trouwens niet eens zo slecht vind ik, maar haalt het natuurlijk niet bij de kwaliteit van de dreambox. Ik kijk trouwens via een Pana ae700 beamer.

     

     

    Om terug te komen op jouw vragen:

    1) TV-in van de tunerkaart is te gebruiken, kwaliteit vergelijkbaar met analoge kabel.

    2) SP-Dif via moederboard? Heb ik niet geprobeerd. Op een forum als thegreenbutton is daar ongetwijfelt meer over te vinden.

    3) Kaarten zonder tuner met alleen tv-in: Ik denk het niet, Microsoft stelt behoorlijk wat eisen aan een kaart voordat deze gecertificeerd wordt, onder andere een ingebouwde mpeg decoder chip. Maar ik denk dat het niet zo erg is als je de tuner niet gebruikt. De Hauppauge kaartjes die ik heb kosten ca 70 euri. De 500MCE is den ik niet geschik voor jou omdat deze wel een dubbele tuner heeft, maar volgens mij maar een tv-in.

    4) De 150 heeft volgens mij een tv-out. Ik zou echter altijd mijn plasma aansluiten via vga of dvi/hdmi.

     

    Succes met je project.

     

     

    Zat

×
×
  • Nieuwe aanmaken...