Ga naar inhoud


Hans Surfer

Lid
  • Items

    106
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Hans Surfer

  1. Probeer anders eens 1 transponder op de kabel te scannen en zet daarbij netwerkscannen aan.

    Dan zal het wel lukken.

    Je kunt natuurlijk ook de plugin cablescan erin zetten. Dan heb je in een paar seconden al een extra kabellijst in jouw favouriten staan.

     

    Hans

  2. Het enige wat er dan nog in moet is een 2,5 inch HD om op te nemen naar ik aanneem?

    Ja, of extern iets aansluiten.

    Zelf heb ik een 1TB USB schijfje aangesloten. Zo hoor je werkelijk niets en zal de ventilator niet hoeven te draaien en kun je de harde schijf zonder extra voeding gebruiken.

    Zo heb je voor "weinig" een prachtige dual tuner ontvander waar eventueel ook nog extra tuners (via usb) bij geplugt kunnen worden, waarmee je zonder extra kosten ook nog eens de gemiste programma's kunt bekijken.

     

    Hans

  3. Als je nu een Xtrend ET9500 koopt krijg je bij de Beneluxversie, 2 sattuners ingebouwd met een losse kabeltuner kado, om eventueel om te wisselen met een geleverde sattuner.

     

    Bij mij draait de ET9500 met kabel en sattuner.

     

    Hans

  4. Ik zelf prefereer Gemini 2.2 boven de 2.0 versie. Qua funktionaliteit is deze stukken beter en stabieler. Je kunt hem installeren met "Socket A" doorgelust en als men iets anders zien wil tijdens opname (dan draait de schotel toch nooit) kun je hem handmatig weer op "2e kabel.." instellen. Dan kun je ten alle tijden draaien en alles zien als je aan het opnemen bent. Een eigenaar van een dreambox moet er vaak rekening mee houden dat software altijd verbeterd gaat worden en dat deze bug er in de toekomst oplost, maar we krijgen er dan wel weer een paar nieuwe bij.

     

    Het zijn de veranderingen die het steeds uitdagend maakt.

     

    In diverse forums wordt er de laatste tijd veel aandacht aan "het niet altijd willen draaien zoals u dat wilt" besteed, zodat er vast binnenkort wel een softwareupdate voor komt.

     

    Suc6,

    Hans Surfer

  5. Omdat er nog een bug in de huidige software zit, die je nu in de dreambox geplaatst hebt (Gemini 2.2) zal de motor niet altijd naar de goede positie draaien, als je de 2 lnb hebt ingesteld "als 2e kabel van een gemotoriseerde schotel".

    Hij draait altijd wel als je kiest voor "Doorgelust van tuner A", met dan als nadeel dat de 2e tuner niet alle zenders wil weergeven als je aan het opnemen bent.

     

    Zelf heb ik ook zo'n twin LNB voor de schotel hangen. Als je dan toch kiest voor "2e kabel..." moet je voordat je draaien wilt even met PIP spelen en dan een zender kiezen op tuner B en daarna deze swappen en weer PIP deactiveren. Nu draait hij weer even zoals het hoort en zolang als het duurt.

     

    Hans Surfer

  6. Het is mij ook opgevallen dat er in de laatste enigma2 versies een bug zit met de Tuner keuzes. Zo heb ik mijn vbox posities netjes onder Tuner A (LNB1) zitten en Tuner B als tweede lnb van het gemotoriseerde systeem ingesteld.

    Nu is het zo dat als ik van Astra naar Hotbird ga, hij naar de Tuner B springt. Die andere Tuner stuurt geen signaal naar de Vbox en daardoor draait de motor dus niet.

    Dit was met Gemini2.0 niet het geval. Als je kiest bij Tuner B doorgelust tuner A, draait de motor ten alle tijden wel naar alle posities zoals het hoort. Ik heb dan echter niet het voordeel meer van de Twin LNB.

    Ik hoop dat ze dit snel oplossen,

     

    Hans Surfer

  7. Backuppen van een complete 7020 en 7025 image is mogelijk met een door mechatron gemaakte script.

    Als volgt:

     

    Citaat:
    De 3 besatnden naar "/usr/bin" kopieren (build-nfi-image.sh, buildimage und mkfs.jffs2).De rechten voor de 3 bestanden op 755 zetten (chmod 755 /usr/bin/…).

     

    Het script starten met "build-nfi-image.sh ORDNER".

    Waarbij ORDNER de directory is, waar het NFI geplaatst wordt.

    bv. "build-nfi-image.sh /media/hdd" waar het NFI op de HDD komt.

    Men moet er minstens 50MB vrije ruimte overhebben.

     

    De backup kun je dan later gewoon weer terugplaatsen via de web installer.

     

    De Dreambox moet daarbij met het Internet verbonden zijn omdat de Secondstage-Bootloader van de DMM pagina geladen wordt.

     

    E.e.a is ook na te lezen op

    Mechatron's backup 7025 en 7020 naar backup.nfi file

    <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

    1288340-backup_image.tar.gz

  8. Omdat je weinig goede settingen voor de Dreambox 7025 vind, biedt ik jullie voor de kerst mijn kanalenlijstje voor de Dreambox 7025S.

    Hierin staan zo'n beetje alle satellieten in met recente kanalen.

    Je kunt ze eventueel met DreamboxEdit 2.01 zelf naar believen aanpassen.

    Na het terugzetten van de kanalen in de box een Telnet commando geven.

    killall enigma2 (bij Gemini2.0) of killall -9 enigma2 (bij de laatste CVS versies).

     

    Groetjes,

    Hans Surfer

    1284688-Dreambox_7025_68E-45W_Setting26-12.zip

  9. Ik heb nu even de tijd gehad om de HD zenders op de 7025 te bekijken. Op 23.5° OOst

    HD 1 en HD 5 geven redelijk constant beeld met af en toe een freeze. Astra HD geeft veel freezes als het beeldmateriaal buitengewoon van erg hoge kwaliteit is (zoals de dieren uit Africa). De zender op Thor geeft storingvrij beeld. Ik blijf het volgen, maar zoals de anderen zeggen het ligt gewoon aan de kwaliteit (aantal bits) die ze tegelijk versturen. De beeldkwaliteit is beduidend scherper dan van mijn DM 7000 S. Dus toch zeker is deze tuner (die ook eerder lockt) een verbetering.

     

    Een opname van de Astra HD zender heb ik zoëven gemaakt speelt de Dreambox zeer mooi af zonder horten en stoten. Dat is dus zeker een pluspunt!!

     

    Hans Surfer

  10. Ik heb sinds vrijdag ook een DM7025 en de Astra HD en EURO 1080 HD1 nog niet bekeken. Wel heb ik storingvrij beeld op Thor waar een Canal+ HD zender ongecodeerd

    hoge beeldkwaliteit hiervan laat zien. Ik heb er op dit moment Gemini 2.0 in zitten. Het is me wel opgevallen dat ik freezes op de nederlandse kanalen heb met CCam 1.31 en niet met mgcamd 1.16. Al met al is er nu ook een webinterface beschikbaar waar je eenvoudig met vlc de programma's kunt volgen.

     

    Ik hoop dat er nog meer HD kanalen op mijn Tv bekeken kunnen worden, zonder de aanschaf van een nieuw LCD/plasma tv toestel.

     

    Hans Surfer

  11. 1. camx en camxconfig via de internetdownload bij Pli in jouw dreambox plaatsen

    2. cs_clnt handmatig naar var/bin copieëren en daar hernoemen naar serverng.

    3. romu.cfg in var/etc copieëren.

     

    4. Als emu kies je bv mgcamd en als kaartserver serverng (=cs_clnt).

     

    Dit zou moeten werken als client. Als server kun je cs_clnt vervangen door cs_srv en dan start je cs_clnt op via een telnetsessie door ./var/bin/cs_clnt in te typen.

     

    Succes

    Hans Surfer

  12. Barabas ik heb er Unslung 5.5 beta in zitten.

    Het moven is me niet gelukt. Ik kon de directories niet vinden mbv telnet.

    Nu heb ik alles er opnieuw in geblazen (via het netwerk) en mp3 mapje met 103 gb (23.000 mp3's) gevuld en DISK 1 maar weer leeggemaakt. Na (tig uren blazen natuurlijk).

    Gaat de netwerksnelheid nog aanzienlijk omhoog als ik 1 smd weerstand lossoldeer (133---> 266 mhz)?

     

    Hans

  13. Barabas bedankt voor de info.

    Ik kan hierop al wel telnetten.

    Door een backup te maken en in die config.bin het passwd te editen met een bekende (geheim), daarna terugzetten en volia telnet werkt.

     

    Deze lange Treat heeft mij wel aangezet tot de aanschaf ervan en ik ben er nu al happy mee. We kunnen nu eenvoudig dooe het hele huis de files sharen (en ver daarbuiten..)

     

    Nogmaals bedankt,

    Hans

  14. Ik heb mij ook zo'n servertje aangeschaft. Nu is het wel mogelijk om een aangepaste nieuwe map (mp3) met de dreambox te koppelen. Alleen wil het me niet lukken om DISK 1 met de dreambox te verbinden. Is het mogelijk om snel de inhoud van DISK 1 naar de mp3 directory te verplaatsen.

    Via het netwerk gaat dit te langszaam (gem.1.400 kb/s)

     

    Hans

  15. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

    Van alle op dit moment verkrijgbare images is die van Gemini 1.06 het meest stabiel. Als je ook nog eens de frontprocessorversie 1.05 erin hebt (dmv hydra phoenix even in de flash) heb je het beste voor de dreambox 7000S.

    Er zijn hier voldoende emus en keys mee te downloaden, zodat je geen emuwissel nodig hebt. Ook passen de Duitse ontwikkelaars hun te downloaden addons aan op wensen van de gebruikers. Je hoeft hiervoor geen nieuw controlpannel op te halen. De groeneknopinstelling is naar eigen gebruik aan te passen zodat de persoonlijke voorkeur onder die knop kunt weggzetten.

    De dreambox loopt ook niet vast als er geen ontvangst op een bepaalde frequentie is (zoals bv een lege "feed"transponder).

    <img src="/ubbthreads/images/graemlins/angel.gif" alt="" />

    Hans Surfer

  16. Heel aardig dat je nu via manual update Hydra up to date kunt houden, <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

    Is mij alleen opgevallen dat er een typefoutje zit in de smartcam.conf

     

    osd-name 1= Evocamd

    emulator 1= Evocamd v.49

    camd 1=

    daemon 1= cardserver.drea;evocamd.ppc

    kill 1=

    sleep 1=3

    zap-sleep 1= 6

     

    achter cardserver.drea moet nog een m

     

    Hans Surfer

×
×
  • Nieuwe aanmaken...