Ga naar inhoud


tijger10

Lid
  • Items

    109
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door tijger10

  1. Ik heb een DB 800 en sinds vandaag ook een Samsung harde schijf, 2,5", 5400 rpm, 500 Gb.

    Deze heb ik ingebouwd in de 800. Nu wil ik de schijf formatteren, maar ik heb het hele menu al doorgelopen, maar ik vind nergens de optie om dat te doen.

    Kan iemand mij de te volgen procedure uitleggen of een verwijzing geven naar een of andere link?

    Ik werk met Gemini 4.60 software. Bij voorbaat dank.

  2. Een vriend van me bracht zijn Humax 5400Z. Van het ene op het andere moment wil deze niet meer opstarten. Dat wil zeggen, geeft bij het aanzetten wel H 2.08, Ra en daarna 3 puntjes in de display, die blijven knipperen. Heb geprobeerd om er andere software in te zetten. Zo te zien ging dat wel goed, want op het pc scherm en de tv was de gehele procedure zichtbaar. Maar na de melding, druk op standby was het precies als voorheen met als resultaat weer de drie knipperende puntjes in de diplay. Iemand enig idee wat dat kan zijn?

  3. Ik heb voor de Xtreme Hornet een KDF-kanalenlijst van 45 gr.oost/45 gr.west beschikbaar en wil die graag in de ontvanger plaatsen. Inmiddels van alles geprobeerd met channeleditor II, maar zonder resultaat. Op mijn tv zie ik dat alles keurig wordt overgeseind van mijn pc naar de Xtreme. Aan het einde van het proces wordt aangegeven dat de transfer succesvol is verlopen, maar geen kanaal te vinden in de kanalenlijst. Heeft iemand daar een oplossing voor?

  4. Heb inmiddels telefonisch contact gehad met de importeur, hem mijn probleem verteld. De importeur denkt dat iets in de tuner naar de knoppen is. En dat te laten vervangen is een vrij dure grap, dus ik denk dat ik maar eens ga kijken naar een andere ontvanger.

    Iedereen die heeft geholpen een oplossing te vinden, bedankt!

  5. Alain, Ik heb het apparaat open gehad en ik zie er niets bijzonders in. Ook even nagevraagd bij degene die de nieuwe voeding er in heeft gezet en die zegt dat de elco's zijn vervangen. Ik krijg met het apparaat trouwens wel beeld zij het alleen de verticale kanalen.

    Erik, ik ga op korte termijn even langs een technische jongen en aangezien ik zelf niet zo'n techneut ben zal ik hen vragen of hij een en ander even kan doormeten.

    Alvast bedankt jullie beiden voor het meedenken, vind ik hartstikke tof.

    Wim

  6. Volgens mij is het geen lnb probleem, aangezien ik met een andere ontvanger gewoon alle beschikbare zenders kan ontvangen. Mijn vermoeden gaat steeds meer in de richting van een probleem met de 410. Wellicht het tunerdeel/board, dan wel iets met de elco's, zoals beschreven in de door jullie aangegeven andere topic. Aangezien ik geen techneut ben, moet ik maar eens rondkijken of er iemand is die mij de elco's kan testen. Heb al wel even geinformeerd naar de kosten van het tunerdeel, maar dat was een behoorlijke uitgave en eerlijk gezegd is mij dat de 410 niet meer waard. Misschien dan toch maar eens denken aan een andere ontvanger. Heb ook al de voeding moeten laten vervangen. Maar wie weet heeft er nog iemand de gouden oplossing.

  7. Its_Johan,

    het is inderdaad geen satellietprobleem, want andere vrije zenders ontvang ik zonder problemen op de Astra. Het blijkt nu, dat ik geen horizontale frequenties kan bekijken. Heb het ook geprobeerd met een kant en klare lijst van internet, dan staan de door mij genoemde zenders wel in de kanalenlijst, maar geven geen beeld.

    Ik heb er net ook even een andere ontvanger aan gehangen, er een seca-2 kaart ingedaan en dan ontvang ik alles zonder problemen. Dus vermoedelijk is er iets met de hardware niet in orde.

  8. Beste mensen,

    inmiddels heb ik alle adviezen uitgeprobeerd, maar zonder resultaat. Ook de individuele freqeunties heb ik gescand, en op 12343 en 12515 geeft het apparaat aan: geen signaal. Op 12575 krijg ik wel een paar zenders, maar dat zijn geen nederlandse zenders, Het betreft onder andere festival, histoire, quali+ etc. Mijns inziens zijn dat franse (gecodeerde) zenders.

    Toen heb ik de favoris van november 2003 er in gepompt met de pc. De kanalen zijn dan inderdaad zichtbaar in de settingslijst, maar als ik er naar toe ga om beeld tevoorschijn te toveren, wordt er aangegeven: geen signaal (pas de signal).

    Ik begin er steeds meer aan te denken dat het een hardwarefout is. Oh ja, dat was ik nog vergeten te vertellen, maar vorige week is er een andere voeding in gekomen, wellicht heeft dat er iets mee te maken??!!

  9. Na ook eerst te hebben gewerkt met de tetra 1.0 en de penta 1.09, ben ik eerst overgestapt op de p. 1.05, deze draaide goed. Later heb ik er de p. 1.20 ingepompt en ook deze versie draait zonder de zo vervelende freezes.

  10. Hallo Puch

    Mijn schotel staat goed uitgericht, want met mijn andere ontvanger krijg ik alles keurig op de Astra 1 binnen.

    Ook heb ik bij de scan-opties de door jou genoemde waarden ingegeven. Ontvang dus wel alle andere kanalen, maar niet het Hollandse pakket. Vreemd daarbij is, dat wanneer ik scan onder "nit" ik maar 35 van de ongeveer 70 transponders pak. En als ik volledige scan uitvoer, dan pakt die 78 transponders en ongeveer 1100 zenders. Maar alle zenders zet hij twee keer in de lijst, een beetje vreemd dus.

    Ik heb al eens rond gekeken of ik ergens een (recente)settingslijst kan vinden, zodat ik die er met de pc in kan zetten, maar kan er nog geen vinden. Misschien kun jij me daaraan helpen, dan wel richting geven?

    Groet.

  11. Wat ik ook probeer, het lukt me maar niet om tijdens het scannen ook het Nederlandse zenderpakket binnen te halen. Ik krijg wel heel veel buitenlandse zenders binnen, maar Nederland 1,2,3 RTL 4,5 etc. zijn niet terug te vinden in de gescande lijst. Zou het een hardware- of software probleem kunnen zijn? Iemand ook al eens zo iets meegemaakt met de 410?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...