Ga naar inhoud


Castelldefels

Lid
  • Items

    103
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Castelldefels

  1. Dat de box een bootprobleem had is en feit, geen fabeltje. Dat de box minder warm wordt ook. Of het flashen met Dreamup, de bootloader of Gemini 3.60 de oplossing waren, kan ik niet zeggen.

     

    Als iemand dezelfde problemen heeft is het in ieder geval de moeite van het proberen waard. Vandaar mijn bericht.

    Castelldefels.

  2. Dreambox ADVANCED SETUP UTILITY

    Information Network Misc Boot Exit

    ┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐

    │ │

    │ Information │

    │ │

    │ Product DM800 │

    │ Bootloader Version Build #61, built 20080521 │

    │ Board revision 0 │

    │ Serial Number 851213000004923 │

    │ MAC Address 00:09:34:27:91:9f │

    │ Production Date 2008/05/12 │

    │ │

    │ │

  3. Volgens mij was dat een bug in dreamup 1.3.3.0. In 1.3.3.1 gaat het ook met alleen serial kabel. Ik heb het zonder netwerkaansluiting gedaan en dat is gelukt. Duurde dus wel bijna een uur.

     

    Mocht iemand overigens geen bootprobleem hebben en wel een warmteprobleem, dan is het veel makkelijker om via de webbrowser er eens Gemini 3.60 in te zetten. Dat is veel sneller en makkelijker. Je zult zien dat de box dan beduidend koeler blijft.

    castelldefels.

  4. "Calculating checksum" duurt maar een fractie van een seconde. Het programma blijft kennelijk hangen. Ik had hetzelfde probleem in Vista en ook in XP. Toen heb ik Win98 geprobeerd maar als VM in Vista met VMWare. Toen lukte het wel. Mogelijk is het een probleem met je poort instellingen voor Com1 of van het moederboard in je PC (Asus?). Probeer het eens wat te veranderen aan de instellingen van je com poort of probeer het via VMWare, bij mij is daarmee het flashen probleemloos gelukt of probeer een andere PC, b.v. een laptop.

    castelldefels.

  5. Vanaf het begin had mijn dm800 het probleem dat bij een herstart de box in het bootproces in een soort loop bleef hangen en niet door wilde starten. Bovendien werd de box zeer warm (heet!). Na een halfuur stroomloos afkoelen, starte de box wel weer normaal op, maar bij restart, zelfde probleem.

     

    Nu had ik ergens gelezen dat dit probleem mogelijk veroorzaakt zou worden door de second stage bootloader en dat serial flashen van de box met Gemini 3.60 (dus geen ander image!) via dreamup 1.3.3.1 de oplossing zou kunnen zijn.

     

    Dat bleek echter niet zo simpel. Na connect bleef dreamup hangen met de mededeling "Calculating checksum". Misschien vista probleem, dus dan maar proberen met XP, maar dat lukte ook niet. Als laatste optie wilde ik Win98 dan maar proberen. (Geinstalleerd als virtual maschine in VMWare workstation.) En zowaar, het werkte! Duurde wel bijna een uur.

     

    Resultaat: Alle problemen zijn als sneeuw voor de zon verdwenen en de box wordt een stuk minder warm. Vervolgens heb ik BA geinstalleerd en alle images worden probleemloos geboot van USB.

    Wat mij ook is opgevallen is dat de box in standby afkoeld, wat voorheen niet zo was.

     

    De dm800 draait nu werkelijk probleemloos. Aangezien ik in Spanje woon en geen ac heb (kamertemperatuur nu 34º)denk ik niet dat de box een warmteprobleem heeft.

     

     

    castelldefels.

     

     

  6. Zijn weg en blijven weg. Overgeschakeld op nieuwe codering "Carmagedon". Dit is Nagra2 in Seca. Net als Premiere, die Nagra2 (aladin) in Betacrypt gebruikt. Binnen enkele dagen is alles op D+ 19E over.

    Castelldefels.

  7. Ik wil in Gemini 105, via button of menu-item, de inhoud van /tmp/ecm.info op het tvscherm kunnen weergeven. Kan dit met een of andere bestaande plugin of heeft iemand hiervoor een script?

    Castelldefels.

  8. De eerste Knotcards hadden als loader v1.3. Maar de kaarten waren toch niet zo waterdicht als de "heren", die achter deze kaart zitten, dachten. Het gevolg was de emu´s en de tita´s.

     

    Zij hebben toen, samen met de leveranciers, een aktie gestart om de kaarten te laten terugsturen om er loader v1.4 op te zetten. Iedereen kreeg zijn eigen kaart weer terug, met nieuwe loader erop. Kennelijk is het dus "post-productie" gebeurd. Omdat de v1.4 ook weer lek bleek te zijn, hebben ze daarna de Knot2 gelanceerd met loader v2.0.

     

    Nogmaals voor alle duidelijkheid: Er zijn geen programma´s in omloop die van een Knot1 een Knot2 kunnen maken. Wel is er een aangepaste versie van Knot OS 3.5 in omloop, die de loader v1.4 wèl slikt. De nieuwere versie v3.6 is dus niet op de Knot1 te zetten.

    Castelldefels.

  9. Neen, dat is niet juist. Er bestaat wèl een OS3.5 versie voor de Knot 1. Dat wil zeggen dat die dus naar een knot 1 te schrijven is die een andere loader (v1.4) heeft. Daardoor kunnen ook de data- en codefiles v3.5 naar de kaart worden geschreven. Inmiddels zijn er al een OS3.6 en OS3.7 uit met bijbehordende code en data. Die dan ook niet naar de knot 1 te schrijven is.

    Knot 1 is dus géén Knot 2.

    Castelldefels.

  10. Neen, een laboratium is niet nodig, maar wel een loaderfile. Helaas zijn de loaders voor commerciële kaarten als Knotcard, Platinum en Titancard niet publiek. Het enige verschil tussen deze kaarten is dus de loader, die er in dit geval op de kaart is geschreven. Zo is ook het enige verschil tussen de Knotcard 1 en 2 een verschillende loader, zodat de files voor de ene niet op de andere kunnen worden geschreven.

     

    Verder zijn de kaarten allemaal vrijwel identiek aan bovengenoemde witte.

    Castelldefels.

  11. Neen, je hoeft niets aan te kruisen.

     

    Nog een handige tip: Indien je op de knotcard alleen de data- en codefile wilt vernieuwen is het niet nodig om ook het OS opnieuw te schrijven.

     

     

    Het volstaat om in het zelfde venster de volgende ins te verzenden.

     

    C1 AA 00 00 00

     

    Hierna kun je zowel de data- en codeknop wel aanklikken en de files naar de kaart sturen.

    Castelldefels.

  12. De eerste kanalen die naar enkel nds overschakelen zijn die van provider 71 Calcio. De rest, provider 70, gaat daarna, één voor één, ook dicht. Eind januari is het dan over en uit met S2 op SkyItalia.

     

    Als je een knotcard hebt die werkt, ga ik er van uit dat je ook de KCloader10 hebt, de loader met de afbeelding van de KnotII.

     

    Onderin zie je een langwerpig venster met daarvoor de tekst: Ins to send. Hierin copieer je de ins met copy en paste. Daarna send! Nieuwe datum: 17-2-2113. Met de oude datum 31-12-2004, zul je merken dat toch een paar kanalen het niet doen. Met de INs dus wel.

     

    Ik heb het zelf uitgeprobeerd en het werkt.

     

    Datum veranderen met het Knotcard costumization progje, dat met de vorige versies KC goed werkte, werkt nu niet meer. De C1 54 .. ins wordt wel verwerkt, geeft wel een mooie 9000, maar veranderd niets op de kaart. Deze C1 40 .. dus wel.

    Castelldefels.

  13. De aangepaste files voor de knotcard 1 werken prima.

     

    Alleen de datum blijft staan op 31-12-2004. Dit geeft in veel ontvangers problemen. Met onderstaande ins, te versturen met Kcloader10, gaat de datum naar 2113, voorlopig dus geen problemen meer.

     

    C1 40 03 B0 65 10 03 4D CF 7C 0D EF 69 37 6E 39 E2 11 1B 08 E2 6D 18 84 02 91 0F 53 60 BD 1A 83 A9 AA 9F FC 91 7E 13 97 F2 FF 68 B5 D4 F0 E2 20 5A A0 89 92 0B 54 57 C1 57 7C 29 85 A8 5F A2 95 32 BA 96 6D 29 18 D3 77 45 A7 8D 2A 1A B0 27 A0 A5 65 FD CF 71 5F 93 9D 6D AA 06 D3 3E F0 96 6A 40 E9 ED 4A E4 2F 29 08 BC 0A

  14. Neen, de knotcard2 is geen grap. Technisch is de kaart identiek aan de knotcard1, alleen zit er een andere loader op, zodat de files voor de kc2 niet op de kc1 te laden zijn. Voorlopig is alleen het Knotcardteam er in geslaagd om de nano51 problemen op te lossen en hoe ze dat gedaan hebben, willen ze graag geheim houden. Vandaar dus nu de Knotcard2. Aangezien in januari SkyItalia en in Februari D+ overgaan op een nieuwe kaart, is het mogelijk plezier van de kaart van korte duur. Niet aan beginnen dus!

    Castelldefels.

  15. Ik vergelijk de beeldkwaliteit tussen de hydra en de rudream. Natuurlijk heb ik wel beeld met Newcamd of met Radegast. Voor een experiment met cardsharing wil ik echter gbox gebruiken, wat me met de hydra niet lukt, maar met de rudream wel. Vandaar.

    Castelldefels.

  16. Het lukt mij maar niet om Gbox in de Hydra agharad werkend te krijgen. Dit lukt wel in de RuDream, maar, geloof het of niet, die geeft naar mijn stellige overtuiging een minder goed of, in iedergeval, ander beeld.

    Iemand een idee?

    Castelldefels.

  17. In beginsel is een smartcard eigenlijk een soort mini-pc. Daarbij is de processor (bijvoorbeeld de pic bij een goldcard) de computer en de eeprom het geheugen. Zonder dat je die echter eerst een operating system (vgl.Windows) en programmatuur op de HD (vgl. office) opzet, kun je er niet veel mee doen. In het geval van een smartcard gebruiken we de bekende Hexfiles. Een voor de processor en de tweede voor de eeprom. Soms hebben processoren ook een intern geheugen, dan is dus één hexfile voldoende.

     

    Ook een satontvanger is eigenlijk een computer en je kunt dus in plaats van een smartcard te gebruiken, ook de files als een intern programma laten draaien. Dit zijn dus de emu´s. Denk maar eens aan de calculator in windows. Zie er net uit en doet wat een losse calculator doet, maar is in werkelijkheid een emu. Aparte chips zijn dus overbodig!

    Castelldefels.

  18. Via de s-video uitgang van de Nexus gaat het wel, maar het beeld is lang niet optimaal. Zeker niet te vergelijken met de kwaliteit van RGB op een normale ontvanger. Bovendien staat de PC meestal niet naast de tv, wat de zaak niet bevorderd.

     

    Zelf ben ik aan het experimenteren met videolan, dus via netwerk, naar mijn Dreambox. Opgenomen bestanden op mijn hd kan ik inmiddels bekijken via de DB. Het meekijken met de Nexus lukt nog niet, maar ik denk daar wel uit te komen. Overigens de Pinnacle Showcenter lijkt hiervoor ook uitermate geschikt.

    Castelldefels.

  19. @Zilverster,

     

    Ook voor mij is de hobby vooral het puzzlewerk en niet het gratis kijken. Dat wil niet zeggen dat ik niet met veel plezier kijk naar gecodeerde uitzendingen zonder er voor te betalen, maar daar is het toch niet om begonnen. Ook zie ik het als een voortdurend duel tussen ons en de providers. Zij doen er alles aan om ons het kijken onmogelijk te maken en proberen hen weer te slim af te zijn. Lukt dat, dan zetten wij een kerf op onze ontvanger. Dat we daarna ook nog kunnen kijken is soms bijzaak. Wie gaat er nu voor zijn plezier naar Polsat kijken? Vervolgens zijn de providers weer aan zet en gaat alles weer op zwart en begint het spel weer opnieuw.

     

    Hoewel ik mij ook geen specialist wil noemen, ben ik inmiddels aardig thuis in de materie en hoewel in het begin het je duizelt van de ins, de nanos en andere termen, hoef je echt geen genie te zijn om het gebeuren te kunnen begrijpen. Wel is het vaak handig als iemand je over een bepaald onderwerp even wegwijs kan maken of je even helpt als je niet verder komt met het volgende stukje van de puzzle. Waar ik iemand een handje kan helpen, zal ik dat ook graag doen!

    Castelldefels.

  20. Met het programma ProgDVB kun je heel veel kananlen bekijken. Beschik je over een Phoenix cardprogger, dan kan je met de plugin "Poor man´s Cam" ook je orginele (of andere) smardcard gebruiken in plaats van een dure CI-cam.

     

    Ook kun je hiermee uitstekend "loggen". Verder zijn er diverse emu´s (plugins die smartcards nabootsen) te vinden waarmee ook gecodeerde zenders zichtbaar worden. Verder kun je hiermee ook nog uitzendingen, zonder kwaliteitsverlies, opnemen, eventueel naar een dvd schrijven en later bekijken.

     

    Het programma werkt zowel met de "premium" cards zoals Pinnacle 1 of Nexus, maar ook met budget kaarten als de Nova of de Pinnacle 2. Hiernaast zijn er nog tal van andere mogelijkheden zoals Internet etc.

    Castelldefels.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...