Ga naar inhoud


krivapie

Lid
  • Items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door krivapie

  1. Ik denk dat mijn Strong 6850 de geest heeft gegeven. Het apparaat zit vast en ik krijg, ook met de afstandsbediening, geen beweging in het apparaat. Wel branden de lampjes van standby en signal. Ben zelf aan het klieren geweest. Wilde een firmware update uitvoeren toen het apparaat er de brui aan gaf.

    Wie kan mij helpen er weer een goede ontvanger van te maken?

    Vriendelijke groeten,

    krivapie

  2. Ik zou niet weten hoe ik DisqC moet instellen. Ik heb daar geen toegang toe. Wel heb ik nu - denk ik - Astra3 in werking. Ik heb alle transponders ingegeven die ik kon vinden in de transponder uitgave van TotaalTV (uitgegeven door Veronica). Dat zijn er tien als je de radiotransponder ook meetelt. De ontvanger ging keurig aan de slag en ik kreeg kanalen binnen. Eerst gecodeerd spul van Premiere en TV Ch. en na nog een keer zoeken iets van een Hongaarse zenders. Dus geen Nederlandstalig gedoe. Blijkbaar is iets nog niet helemaal goed. Op poort B en op poort D vindt de ontvanger niets. Op poort C datgene wat ik hiervoor aangaf. Er is dus vooruitgang te bespeuren. Als de nadruk ligt op het veranderen van DisEqC dan schiet mij maar lek want ik kan in dat ondermenu alleen de poorten ingeven en daar blijft het bij.

    Vriendelijke groeten, smile

    krivapie

  3. Ik ben nu weer een paar uur aan het stoeien geweest en krijg het niet voor elkaar om ook maar één zender van Astra3 binnen te krijgen. Na verloop van tijd kreeg ik ook niets meer op Astra1, maar dat kon ik gelukkig verhelpen door de Comag helemaal uit te doen.

    a). Geen Kopernicus. Jammer.

    B). Het veranderen van de positie van de Sateliet doe ik toch met "Position set"?

    De gegevens van de diverse transponders heb ik ingegeven maar er werden geen zenders gevonden.

    c). Ik heb geen invloed op disqC. Kan althans niets wijzigen. Zie ook niet welke versie op dit apparaat draait.

    d). "Position set"heb ik leeg proberen te laten. Toch wordt bij het kanalen zoeken vermeld, nadat Astra1 is ingeladen, dat de motor beweegt.

    e). Univ. OK! Ik heb dit vastgezet in het menu.

    f). Astra1 op poort A en Astra3 op poort B. Iets anders kan ik niet ingeven.

     

    Misschien moet ik het hoofd maar in de schoot leggen en het volgend seizoen een nieuwe ontvanger kopen. Bedankt in ieder geval voor je hulp en je geduld.

    Vriendelijke groeten,

    krivapie

  4. Beste Aart44,

    Hartelijk dank voor al die opties die je me hebt aangegeven. Ik ga nu alles uitprinten en vervolgens aan de slag.

    Uiteraard laat ik je via deze topic weten hoe het één en ander heeft uitgepakt.

    Nogmaals bedankt. Je medewerking was super!

    Vriendelijke groeten, laugh

    krivapie

     

  5. Beste Aart44. Bedankt voor je bericht. Fijn dat er een reactie komt. Ik ben al dagen aan het knoeien om te proberen Astra3 in de lucht te krijgen. De leverancier waar ik mijn sat-spullen meestal koop wist niet zeker of ik met de duo-lnb in Spanje de regionale zenders kon krijgen. Hij was er erg laconiek in, want als het niet zou lukken kon ik de lnb weer inleveren.

    Zelf weet ik helemaal niets van het SAT-gebeuren. Het gaat me - eerlijk gezegd - behoorlijk boven de pet. Nog nooit gehoord van FSS en BSS. Je moet me dat maar niet kwalijk nemen.

    Wel wil ik toch graag op mijn TV zenders kunnen ontvangen wat in mijn ontvangstvermogen ligt. Als ik het goed begrijp moet ik dan wat dingen veranderen in het menu van mijn Comag.

    Ik zal het erg fijn vinden Aart44 als je zou willen helpen om dit een beetje op orde te krijgen. Weet je wat ik precies moet veranderen? De position setting? En eventueel wat nog meer?

    Ik hoop dat je op weg helpt en bedank je op voorhand voor je moeite.

    Vriendelijke groeten,

    krivapie.

  6. Op mijn vakantieverblijf in Spanje, waar ik momenteel verblijf, gebruik ik voor de ontvangst van de Nederlandstalige zenders op Astra1 al een aantal jaren de Comag Seca 2CI. Jawel, het schijnt de ontvanger te zijn die Lidl ooit heeft verkocht. Op zich heb ik weinig klachten over het apparaat. Met een CI-module en een smartcard van Canal Digital heb ik een goede ontvangst. Het apparaat wordt niet ondersteund door de fabrikant, dus als er wat nieuws onder de zon is, moet je het zelf maar uitzoeken. En welnu, daar begint dan het probleem....

     

    Ik heb een duo-lnb aangeschaft en gemonteerd. Ik wil namelijk graag de regionale zenders kunnen ontvangen op Astra3. De montage was simpel en gelijk aan de manier waarop ik het in Nederland heb gedaan met mijn Maxplus. De ontvanger kent - uiteraard - geen Astra3 sateliet, dus deze heb ik zelf moeten "programmeren". Voor iets dergelijks heeft mijn Comag een menu, die weer is onderverdeeld in enkele submenues.

    Het menu vraagt de volgende gegevens:

    1) TP Search;

    2) Postion Set;

    3) LNB type;

    4) LNB frequentie 1;

    5) LNB frequentie 2;

    6) 0/12 Volt niets;

    7) 22 KHz niets;

    8) DisEqC poort;

    9) C/Kuband

     

    Ik heb het menu als volgt verder ingevuld:

    1) TP: 11739 freq. 11739

    symb. rate 27500

    pol verticaal

    11914 freq. 11914

    symb.rate 27500

    pol horizontaal

    2) transponder Tp1<11739>

    freq. 11739

    symbool rate 27500

    pol verticaal

    east limit stop

    west limit not set

    reset DisEqC limit: Reset DisEqC limit

    3) Geeft de mogelijkheid tot meerdere types:

    normaal lnb freq.1: 5150

    lnb freq.2: 5750

    univ. lnb freq.1: 9750

    lnb freq.2: 10600

    8) Hier heb ik - gelet op enkele topics in dit forum - Poort B ingevuld.

     

    Als ik vervolgens de ontvanger kanalen laat zoeken en ik doe dit samen met de voorgeprogrammeerde sateliet Astra1 dan geeft hij aan, nadat de kanalen van Astra1 zijn gevonden, dat de motor beweegt. Daarna wordt niets gevonden.

     

    Wie kan mij op weg helpen? Is er wat verkeerd in het menu of kan de fout ook nog ergens anders zitten? Ik heb een 60cm schotel die voor een vlekkeloze ontvangst van Astra1 zorgt.

  7. Ik heb deze topic met bijzondere belangstelling gelezen en snap er -eerlijk gezegd - niets van. Dat ligt aan mij want ik ben een leek op satgebied. Ook ik wil graag mijn comag seca2ci updaten naar Astra3, maar weet niet wat te doen. In het menu een nieuwe sateliet toewijzen? OK? En dan....parameters enz. Straks heb ik de boel in het honderd. Wie kan mij, simpele ziel, op een voor mij begrijpelijke wijze toch op weg helpen? Ben je op voorhand dankbaar.

  8. Ik ben waarschijnlijk niet al te duidelijk geweest. Ik ga er van uit dat als ik een abo neem bij canal+ dat men mij dan een seca2 kaart toestuurt met daarop geprogrammeerd het type abonnement dat ik heb genomen. Ik moet me blijkbaar ook nog aanmelden. Bij wijziging van het abonnement zal de prpgrammering van de secakaart dus worden aangepast (?). De secakaart is dus persoonsgebonden zou ik zeggen. Hoe kan het dan bestaan dat op allerlei internetsites dit soort kaarten wordt aangeboden? Ook nog zonder vermelding waarvoor het ding is geprogrammeerd? Of zou ik, wanneer ik zo'n kaart aanschaf, dan automatisch ook alle fun er bij hebben?

  9. Ik ben een leek op het gebied van sateliet en alles wat daarmee annex is. Inmiddels heb ik een sattuner die geschikt is (gemaakt) voor seca2. Ik ga er van uit dat een dergelijke kaart is gekoppeld aan een abbonnement maar op diverse sites worden die dingen nu te koop aangeboden. Enig idee hoe dat werkt? De ene kaart heeft een basisabbonnement en een andere tot en met fun en wat dies meer zij? Wat zou je er mee kunnen ontvangen? Upgrades? Aanmelden?

    Hellep....

×
×
  • Nieuwe aanmaken...