Ga naar inhoud


raantje

Lid
  • Items

    136
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door raantje

  1. Hallo allen,

     

    Persoonlijk denk ik dat de satelliet het in Nederland moeilijk krijgt. Sinds de kabel digitaal aanbod heeft is voor veel mensen de reden om via de satelliet te kijken, komen te vervallen. De satelliet heeft weliswaar veel meer aanbod maar veel kijkers hebben daar geen meerwaarde aan. Ze kijken 90% van de tijd toch naar het Nederlandse aanbod. De kabel (caiway) test nu ook al DVB-T via de kabel om daar mee de weg vrij te maken voor afschakeling van het analoge pakket en zo veel meer bandbreedte te creëren voor nog meer zender aanbod en meer HD content. Daarbij worden er steeds meer leuke interactieve diensten via de kabel ontwikkeld welke het televisie kijken zal doen veranderen. Denk aan net gemist of ooit gemist bij Ziggo.

     

    De consument die uitkijkt naar een snellere internetverbinding komt als snel bij de kabel uit. Of je het wil of niet. De snelheid die nu op de kabel wordt aangeboden ga je niet redden op het huidige telefoonnet. Dit snelle internet is alleen in koppelverkoop met de televisie mogelijk. Tja wat doe je dan met je satelliet?

     

    Het Recreatie-pakket voor vakantievierders zal ook steeds meer hinder gaan ondervinden van de uitstekende wifi verbindingen op de campings. Hierdoor kun je met je laptop en uitzending gemist of web tv uitstekend uit de voeten.

     

    Ik hoop voor het niet bekabelde deel van Nederland dat canal digitaal het nog een tijd kan uithouden. Voor hen blijft satelliet het beste alternatief.

     

    Groet,

     

    Raantje

  2. Hoi,

     

    Ook ik doe mijn spullen van de hand. Met pijn in het hart want ik was een early adapter van satelliet televisie. Dit heeft meerdere redenen.

     

    Reden 1: Digitale televisie signaal is tegenwoordig ook via de kabel te verkrijgen en kwalitatief vergelijkbaar of beter. Publieke al in HD en binnenkort ook de commerciëlen. De bekabeling van kabel televisie is een stuk eenvoudiger naar ieder vertrek in de woning aan te leggen. Mijn kinderen willen ook graag tv op de kamer.

     

    Reden 2: Door de kaartwisseling functioneert mijn apparatuur niet meer optimaal. Opnames met de pvr moeten binnen 24 uur gedecodeerd worden anders zijn ze niet meer terug te kijken. Update's voor de cd kaarten komen niet in ieder ontvanger goed door. Dus ik rouleer de kaarten. (wordt ik flauw van) Van 1 ontvanger kan ik nu alleen nog meer FTA ontvangen. Ik moet dus toch investeren in apparatuur, dan doe ik dit nu voor de kabel.

     

    Reden 3: internet via adsl zal bij mij nooit sneller worden als 6 MB ondanks dat ik een 20 MB verbinding heb. Internet via de kabel haalt dit met gemak. Door de koppelverkoop tv-signaal en dan pas internet op de kabel heeft canal digitaal voor veel mensen te weinig meer waarde om dit naast de kabel aan te houden. Dit is iets waar zij niet aan kunnen doen maar wat ze waarschijnlijk wel veel klanten zal gaan kosten.

     

    Groeten,

     

    Raantje

     

     

     

  3. Hoi,

     

    In duitsland zijn ze nog volop te bestellen. Volgens het duitse arionboard komt er in augustus een nieuwe update uit voor de Arion AF9400 HDMI.

     

    Enkele verbeteringen zijn dan, dat de ruisonderdrukking geheel is uit te schakelen in het dhmi menu en dat bij het inschakelen meteen beeld verschijnt en het opstarten van de harde schijf (ongeveer 20 sec) dan op de achtergrond gebeurt.

     

    Persoonlijk hoop ik dat ze ook aandacht hebben voor de aston cam. Deze loopt nog steeds niet helemaal lekker in de arion.

     

    Groet,

     

    Raantje.

  4. Hoi,

     

    Ik heb sinds een week de powercam in mijn arion i.p.v. de aston. Het is een hele verbetering. Het zappen gaat sneller en het spontaan resetten van de cam komt haast niet meer voor. Ik heb het met de powercam afgelopen week maar 1 keer meegemaakt dat tijdens het zappen de ontvanger even hikt, dit was met de aston wel 2 maal per avond. Ik wordt weer wat milder met mijn oordeel over deze ontvanger. Ik blijf het bijzonder jammer vinden dat ik een andere cam moet kopen i.p.v. een softwareupdate om deze problemen op te lossen.

     

    Groet,

     

    Raantje.

  5. Update 9400 HDMI met nieuw smartcard.

     

    Wanneer in met de astoncam 2.19 een opname aan het maken ben en ik switch naar een andere kanaal dan kreeg ik de mededeling "service niet beschikbaar". Het automatisch decoderen verliep ook niet goed. Van een kopie opname bleef het dollar teken aanwezig. Dus de volgende avond weer een kopie van een kopie opname. Dit bleef zich maar herhalen.

     

    Ik heb zitten experimenteren met de instelling en wat bleek,

    als ik van de aston cam de 'regeling van Maturity (huidig=3)'instel dan zijn de problemen opgelost.

     

    Ik heb echter geen idee wat Maturity betekend.

     

    Ik vraag me af of ik met de powercam beter uit ben. Het schijnt dat deze niet de update's aan de kaart doorgeeft. Wie weet dit?

     

    Groet,

     

    Raantje

  6. Origineel bericht van: raantje
    Ik heb de combinatie af9400 hdmi met aston dual-cam 2.18. Nu nog met oude kaart. Ik hoop werkelijk dat hij het blijft doen. Laat het hier wel weten als ik de nieuwe kaart heb. Ik blijf duimen.


    Ik heb de nieuwe kaart ontvangen en heb geen problemen. Mijn aston cam is overigens een 2.19 en hardwareversie 1.01 Het af en toe happeren van zenderwisselingen heeft hij nog steeds maar voor mijn gevoel minder vaak. Nu maar hopen dat de update's ook binnen gaan komen.

    Groeten,

    Raantje
  7. Hallo,

     

    Op een duitse internetsite kwam in deze ontvanger tegen Topfield TF 6000 PVR ES ready. Deze is voorzien van een hdmi aansluiting. Dit is voor mij een vereiste voor mijn flatscreen. Nu is mijn vraag wie heeft er ervaring met deze ontvanger? Geeft de HDMI kabel ook teletekts door aan de tv?

    Is de ontvanger stabiel?

     

    Groet,

     

    Raantje

  8. Hoi Con,

     

    Heb je niet ergens een niet gebruikte hardeschijf liggen. Mag best wel een oudje zijn. Ik heb zelf een oude 80 GB geprobeerd omdat ik last had van audio hiks als ik een propgramma opnam en een ander programma keek en af en toe vooruit scrolde.

     

    Dit was een wonderbaarlijke verbetering, de opstart snelheid was aanzienlijk korter. Het zappen ging sneller, voorheen bevroor hij soms tijdens het zappen. Audio hiks zijn een zeldsaamheid geworden.

     

    Ik hoop dat bij de nieuwe merlin kaart mijn aston cam ook beter gaat werken. Is dit niet het geval dan verlaat ik de arion.

     

    Groet,

     

    Raantje

  9. Hallo,

     

    Ik kwam per ongeluk in de diagnostic mode van de arion. Hiermee krijg je wat meer technische informatie over de ontvanger.

     

    Je kunt deze functie krijgen door op de nieuwe afstandsbediening (de zwarte design) geleverd bij de af9400 hdmi op de onderste helft van de vertikale channel toets te drukken. (deze toets is de derde van de vier verticale toetsen naast elkaar)

     

    Wees voorzichtig en verlaat het menu met de toets exit voor dat je het weet voert hij een fabrieksreset uit.

     

    Groeten,

     

    Raantje

  10. Hoi,

     

    De firmware update AF9400_VER209C staat nu online in het download gedeelte bij arion board Duitsland. Ik kon de update niet als bijlage toevoegen, het bestand was net iets te groot.

     

    De veranderingen volgens hen zijn,

     

    "With this firmware release the number of glitches has been noticeable reduced, but unfortunately there are still some glitches. The engineers in Korea are still working on the problem and will try to present a final solution in the near future."

     

     

    Groeten,

     

    Raantje

  11. Gisteren las ik onderstaande reactie op de arion site in duitsland

     

    Wird es die neue Firmware auch gleich für den 9410er geben oder erstmal nur exklusiv für den 9400?

     

    "Die werde ich morgen für den 9400er und den 9410er hochladen. Nächste Woche sind dann die älteren 9300er und 9310 er dran."

     

    Dus als het goed is kunnen we vandaag experimenteren. Laat jullie ervaringen horen!

     

    Groet,

     

    Raantje

  12. Hoi Con,

     

    Wat jij beschrijft over af en toe een audio hik en het beeld wat soms doorschiet is bekend bij de firmwareschrijvers. Het schijnt dat er ontvangers zijn die hier veel last van hebben en andere die het nauwelijks hebben. Zij hebben het vemoeden dat het probleem in de softwarematige benadering van de hardeschijf zit. Ze hebben en duitsland dan ook een test firmware uitgezet bij verschillende gebruikers om te kijken of hun vermoeden juist is. Het probleem schijnt zicht ook in minderemate voor te doen bij de good old af9300.

     

    Heb jij een ce gecertificeerde harde schijf? Een schijf speciaal gemaakt voor pvr consumenten elektronica.

     

     

     

  13. Hoi,

     

    Ik heb het probleem al wel gemeld bij de Europese importeur van arion. Ze zijn op dit moment bezig met het schrijven van een nieuwe firmware update. Ik hoop dat ze dit hier ook in meenemen. Ze hebben met de nieuwe firmware die nog moet uitkomen inmiddels al wel wat gedaan aan de "audiohiks". Deze hebben ze namelijk al laten testen door gebruikers die hier extreem veel last van hadden en de eerste tests zijn bemoedigend.

     

    Groeten,

     

    Raantje

  14. Hoi Con,

     

    Mooi dat hij het nu doet. De bijgeleverde afstandsbediening gebruik ik zelf niet. Ik gebruik de oude die standaard geleverd wordt bij de af9300, die van de af9400 is de luxere uitvoering hiervan. Ik vind deze luxere uitvoering totaal mislukt de oude vind ik veel overzichtelijker en prettiger. Deze heb ik via .....plaats.nl op de kop kunnen tikken, maar hij is ook gewoon nieuw nog te koop mocht je er echt niet aan kunnen wennen.

     

    Groet,

     

    Raantje.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...