Ga naar inhoud


BzR

Lid
  • Items

    171
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door BzR

  1. Ik heb sinds een paar dagen de Coolstream Zee, dus het kleine broertje van de Neo. Na jaren een tevreden Dreambox gebruiker te zijn, wilde ik een simpele HD box erbij hebben, voor op de slaapkamer en ik moet zeggen dat ik nog steeds onder de indruk ben.

     

    Vooralsnog geen vastlopers, zappen werkt snel en eerlijk gezegd voelt het allemaal prima aan net zoals de Dreambox.

    Ik heb wel een andere image erin geflasht, die er ook zeer overzichtelijk uitziet met genoeg mogelijkheden. Zenderlijsten, daar gebruik ik de Enigma 2 lijsten voor,

    die ik gewoon met Dreamset in de box laad.

     

    Kortom een zeer leuke en complete box voor zeer weinig geld. Ik neem aan dat de Neo precies hetzelfde is alleen met iets meer toeters en bellen zoals een display bijvoorbeeld.

  2. Ik heb nog steeds problemen als ik deze lijst wil inladen, ik moet zelfs een nieuwe image (Gemini 4.6) terug zetten. Als ik dan bijvoorbeeld een oude lijst van 3-5 van Joske erin zet werkt alles weer prima, althans soms werkt dan Ned 1, Ned 2 en Ned 3 niet, die geven maar 60% signaal en veel BER, terwijl er niets aan me schotel is verdraaid of iets dergelijks, na een paar keer er weer opnieuw inzetten werkt alles weer wel prima.

     

    Heeft iemand enig idee, ik zie dingen over het hoofd maar kan me vinger er niet meer opleggen, kan alleen bedenken dat de rotor/transponder instellingen corrupt raken bij mij als ik deze zenderlijst erin zet.

     

    Ik zet deze kanalenlijst op een dreambox 7000 via Dreamset 226 64 bit, ik heb een draaibare opstelling met Diseqc rotor.

    gebruik cccam 2.13

     

    Alvast beankt, wil nu ook weleens van deze lijst genieten smile

     

     

     

  3. Zeer mooie lijst, echter nadat ik deze in mijn DM 7000 had geladen, lijken sommige kanalen corrupt of iets dergelijks.

    Als ik bijvoorbeeld Ned 1, Ned 2 of Ned 3 wil kijken blijft mijn beeld zwart, en zie ik mijn signaal wat normaal rond de

    86% is, schommelen van 71% naar 46 % ook zie ik ineens dat ik BER heb. Als ik op SBS6, BVN of TMF ofzo kijk doen die het wel gewoon prima. Dit is gekomen nadat ik deze lijst via Dreambox edit erin heb gezet, heeft iemand dit ook weleens gehad en wat was toen de oplossing smile

  4. Origineel bericht van: Simean
    off-topic maar wat heb je ervoor betaald ?


    Ik heb hem voor 380 euro gekocht met 1 jaar Vodaphone abo. Als je hem voor 2 jaar zou nemen kwam hij uit op ongeveer 190 euro.

    Ik had ook al gehoord dat je hem op de zwarte markt in Beverwijk voor 320 euro abo vrij kon kopen, ik weet alleen niet of er
    ook nog garantie op zit en of ze de telefoon dan al gekietelt hebben wink
  5. Ik heb sinds vorige week ook een iphone en ben nu al helemaal fan! Nu stream ik weleens via me dreambox 7000 naar mijn laptop zodat ik via vlc tv kan kijken. Weet iemand of dit ook bijvoorbeeld met de iphone kan, dus is er een tooltje net zoals vlc of een vlc pocket versie die de stream kan omzetten naar beeld op de iphone, zodat je ook tv op de iphone kan kijken ?

  6. Je kan met de MPH firmware loader elke firmware draaien die je wil op versie 1.5, dus ook profiteren van de voordelen van de versies. Ikzelf zie het nog niet zo zitten aangezien er een kans inzit dat je psp vastloopt en dat je m weg kan gooien.

     

    Een collega van mij heeft dit risico wel genomen en kan met zijn 1.5 psp gewoon de browser gebruiken vanuit 2.5, inclusief de wireless tkip encryptie.

  7. Is het niet opgevallen dan <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" /> de afgelopen week kwam er regelmatig een textje voorbij dat de freqentie ging veranderen.

     

    Nieuwe zenderlijst of transponderscan doen wonderen, tenzij je geen offie abo hebt.

  8. Miscchien een rare opmerking maar je kan toch gewoon gaim gebruiken msn/yahoo/irc client onder UNIX.

     

    Ga me niet vragen of je dan je messenger in beeld krijg, maar ik denk dat er vast wel developpers mee bezig zijn of zijn geweest. Ik heb op een van mijn UNIX bakken gaim geinstalled staan en werkt voor een desktop prima. Ik gebruik me DB alleen om TV te kijken dat is het enige moment dat ik even niet word lastig gevallen door vervelende messengers <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

  9. Ik heb beide plasma's mogen testen en mijn voorkeur is toch uitgegaan naar de philips 9966, ik heb er een gewone huis, tuin en keuken scart aanzitten en beeld is gewoon goed, moet wel zeggen kan wel beter maar dit ligt puur aan de de scart.

    (ben pas verhuisd dus dit is de eerste de beste scart die ik kon vinden)

     

    Ik weet wel dat phillips 2 soorten kort achter elkaar heeft uitgebracht, bij de ouwe versie zaten nog wat technische mankementen zoals de ambilight die bromde e.d. Misschien dat je een ouder type hebt aangescahft en dat phillips na die tijd een verbeterde versie heeft uitgebracht.

  10. Ik gebruik jouw 2de optie alleen verwijder ik de file, dan upload ik de nieuwe en rename hem. Alles doet het bij mij dus ik denk dat het wel werkt anders was het wel erg zwart op de beeldbuis <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

  11. Vergeet niet dat een Dreambox een hobbydoos is, en enige vorm van eigen inzet, zal sneller worden gewaardeerd door de zogenoemde experts als elke keer een berichtje posten als het even niet wil lukken.

     

    Ik ben geen spammer op dit forum, ik probeer het probleem altijd eerst zelf op te lossen(anders is het geen hobby meer), als dat niet lukt dan raadpleeg ik dit board pas, de reden dat ik weinig posts heb is te verklaren dat ik wel alles op dit forum kan vinden, en er geen topic voor hoef aan te maken. Als ik een post zie van iemand die hulp nodig heeft zal ik daar dan ook mijn beleving in mee delen, maar om nou te zeggen dat er hier nooit geholpen word vind ik een beetje kort door de bocht.

  12. Citaat:
    zie boven aan nog steeds joske 11-4-04 staan namelijk

    kan iemand vertellen wat ik fout doe ?

    groeten John


    Ik heb dat ook alleen, ziet het er wel naar uit dat ik de nieuwe zenderlijst erin heb zitten alleen staat de datum niet goed, als ik namelijk de settinglijst weer download van mijn dreambox naar mijn pc dan staat de datum ineens wel goed.
  13. Ik heb de rechten van de filetjes aangepast en 'm geprobeerd handmatig gestart maar ook hier geen response van de emu. Als je dus dus het voorbeeld van Avlon in je var map kopieerd veranderd dus de newcamd naar versie 9 i.p.v. 10 zou in principe niet uit moeten maken het is maar een naampje in de emulist, maar je kan dan ook niks meer aanpassen in newcamd.

  14. Stabiele image, alles open alleen krijg ik scam_cs niet aan de praat, ik heb het voorbeeld van Avlon gevolgd maar zonder succes. Als ik in het emu menu bijvoorbeeld newcamd(v.tng9) wil editten krijg ik een error melding,

     

    "Sorry this advanced setup emu now unavailable" dit krijg ik trouwens op alle beschikbare emu's

     

    Ik gebruik deze image voor het eerst is het nu zo dat, newcamd alle emu's vervangt inclusief scam_cs of moet je alsnog switchen tussen de diverse emu's. Want ik zie dus nergens scam_cs en ik weet dus ook niet waar ik de fout moet zoeken. Kan iemand me een zetje geven in de goeie richting?

  15. Citaat:
    als ik inlog met ssh en pass : id

    dan login incorrect

    Gr
    Andy


    Gewoon inloggen zoals je normaal doet, als je eenmaal ingelogged bent, dan id intypen.

    welcome on your dreambox! - Kernel 2.4.20 (0).
    dreambox login: root
    Password: dreambox

    BusyBox v1.00-pre3 (2003.12.09-20:45+0000) Built-in shell (ash)
    Enter 'help' for a list of built-in commands.

    ~ > id
    uid=0(root) gid=0(root)
    ~ >

    Met id kan je zien welke user je bent, aangezien alleen de user root alle rechten heeft(tenzij een andere gebruiker is ingesteld die ook alle rechten heeft) kan je zo controleren of je niet onder een andere gebruiker zit die geen schrijf rechten heeft.

    Ik heb alle filetjes in var/key gezet en werkte, zelfs zonder reboot.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...