Ga naar inhoud


Boertje

Lid
  • Items

    62
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Boertje

  1. Gelukt!!! Gisteren een nieuwe wifi stick van VU+ ontvangen. PC laten zoeken en deze zag de wifi, en de wifi zag de pc. Dreambox edit opgestart, deze zag wel dat de verbinding, maar password incorrect?! IP adres stond verkeerd in de dreambox edit. De correcte IP adres ingevuld, username: root en password leeg gelaten, en voila!!Zenders ingeladen, alleen "zag"hij Ned1HD, RTL4HD en RTL8HD niet. EPG lade hij wel in. Gelukkig back-up gemaakt zodat de öude"zenderlijst terug ingeladen werd en de zenders weer open waren.Zometeen de zender gegeven eens controleren waarom de zenders niet open gingen. smile

  2. Origineel bericht van: beaur
    Als ik een opname direkt start vallen verschillende zenders in de lijst weg.Ze zijn dan niet meer helder en kunnen niet geselecteerd worden.Weet iemand waardoor dit komt?


    Dit heb ik ook, maar dat komt omdat ik een motor heb(en ook ingesteld heb)wanneer er een opname begint op bv astra3 blokeerd de VU+ zodat ik niet naar astra2 kan,wat maar goed is ook anders verlies je de opname als de motor draait. Je kan wel alle andere zenders zien op astra3. wink
  3. Gaan we van de week eens proberen, nu hebben we logees dus maar even niets proberen voor het geval we helemaal geen beeld meer hebben (beginner). De VU+ "ziet"in elk geval de computer, en de de computer ziet de VU+.(wanneer ik de netwerkkabel gebruik), wanneer ik de VU stick gebruik voor draadloos te communiceren gaat dit niet omdat de de vu mijn computer niet ziet en omgekeerd. Dat probleem moet ik nog zien op te lossen. confused

  4. Origineel bericht van: Tonskidutch
    de prettigste manier is om dat met dreamboxedit (zo heet het programma) te doen
    en dan wel de versie 4.0.1.2 (is een IHAD versie dus die zul je even moeten zoeken)
    want je stelt enkel
    -ip-adres en aanmelding + paswoord in
    -opent het bestand (settingslijst op pc)
    -ftp om te zenden naar box
    klaar



    IP -adres connectie getest en is ok. Maar ik krijg geen verbinding omdat username en password niet goed zijn? Bij username staat root, en password heb ik leeg gelaten HTTP poort op 80.
  5. Togan, bedankt. Hier zijn er weer twee blij. Zappen zonder kanaallijst!!!!Wat ik precies met de aansturing van de motor heb gedaan weet ik niet, maar alles werkt weer. Alleen moet ik nog eens even kijken wat er eventueel in de weg zit voor de schotel,er staan een paar bomen schuin voor de schotel, want Astra2 komt maar 53% binnen (BBC HD) en Horse and Country(ook op astra2) komt niet binnen of 5%.Astra 3 komt 87% binnen,net als astra1. Dus er moet nog iets afgesteld worden. Ik zal blij zijn dat de wifi voor de VU+ ook binnen is zodat ik de zenders kan zetten zoals ik het wil(lees, mijn vrouw).

    In elk geval bedankt voor de tip omtrend het zappen smile

  6. Eindelijk de VU+ in huis. Inmiddels heb ik er al bijna 3 uur mee aan het vechten. Eerst had ik astra1, maar astra3 niet. Nu heb ik astra3 weer wel , maar astra1 weer niet. Wanneer ik naar rotor instellen ga, en rotor draaien en vervolgens fijn afstelling doe heb ik signaal, maar als ik dan rotor positie opslaan geeft, lijkt het net of hij weer verloopt. Het signaal is dan weer weg. Ik probeer nog wel wat. Maar wat ik nog graag zou weten is, als ik naar tv kijk en wil verder zappen,vb van ned1>ned2 gaat dit niet?!Wanneer ik op channel+ of - drukkrijg ik het zender overzicht, hoe kan ik dit veranderen zodat hij dus wel zapt??

  7. OK, via netwerk zal inderdaad gemakkelijker zijn(hoop ik). Maar mijn (toekomstige VU+, wordt waarschijnlijk maandag geleverd) ontvanger staat ver weg van mijn "internetdoos". Ik heb samen met mijn ontvanger ook een wifi stick mee besteld, maar deze was niet voorradig en wordt nagezonden dus wil ik de zenderlijst(na aanpassen aan eigen smaak) inladen via usb-stick.Ik heb de dreamboxedit versie 4.0.1.2 gedownload en de zenderlijst iets veranderd en opgeslagen. Kan ik dan deze "nieuwe" lijst via usb stick dan straks inladen?En zo ja, hoe? Het programma dreamboxedit heeft wel al mijn IP-adres gezien, maar wat vul ik dan bij password in/ of maakt dat niets uit? Je ziet, ik heb de VU+ nog niet, maar wil er wel al klaar voor zijn!!

     

    Groeten uit Cadzand

  8. Ik ben mij aan het orienteren voor een nieuwe ontvanger. De VU+ duo geniet mijn voorkeur, omdat deze oa zeer stabiel zou zijn, maar nu zit ik nog met een paar vragen.

    1e. Kan ik met de a.b. mijn motor bedienen, dus een klein beetje naar links/rechts sturen? Want het gebeurt wel eens dat deze iets verloopt , vooral met storm (en de winter maanden komen eraan).2e Kan ik de zenderlijst via de a.b. iets veranderen? b.v. BBC1 naar positie 20 zetten(pick & place)? Op de site van VU+ benelux kwam ik dit tegen " Gezien de nieuwe ontwikkelingen in satelliet wereld hebben we besloten de nieuwe modellen van VU+ niet meer te importeren".??

  9. @Stephan297,

    Is het niet dat de lnb van de astra3 op de plaats zit van de astra1??Dus de 23 kijkt dan naar de 19, en de 19 kijk naar niets??Mischien de lnb iets verstellen. Ik had een homecast op een motor, en deze werkte perfect qua beeld, nu de homecast overleden is heb ik mijn oude Force er op aangesloten, maar had geen beeld. Na de motor opnieuw ingesteld te hebben werkte alles weer als vanouds.

  10. Hier is de Homecast HS5101 overleden!! Gelukkig had ik de Force 1144s nog op zolder staan, zodat ik toch nog tv kan kijken(aleen de HD zenders niet). Ik heb eens gebeld naar de satboer in de buurt en uitgelegd wat voor soort ontvanger ik naar op zoek ben (HD twin pvr) raadde hij mij de Homecast 9000, Reebox 9000 , Clarke Tech, of Vue+ aan, maar als je op het forum leest wat de problemen zijn met de Reebox wordt je hier toch een beetje huiverig van. De Clarke Tech en Vue+ zijn volgens mij een Linux doos, en daar zit voor mij het probleem dat ik van Linux totaal geen verstand heb.Wat voor mij belangrijk is dat het een HD twin ontvanger is, waar ik zelf de zenders kan indelen naar eigen keus, en dat teletext goed werkt, niet zoals bij de 5101 waar je de pagina's niet kan vast zetten (handig bij sub pagina's)en zeer belangrijk dat de ontvanger stabiel is, dus niet steeds de melding gecodeerd kanaal (terwijl er een geldige kaart inzit)krijgt.Wie weet raad??

×
×
  • Nieuwe aanmaken...