Ga naar inhoud


Zyxel2003

Lid
  • Items

    31
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Zyxel2003

  1. Beste Cool,

    Bedankt voor de info.

    Het DHCP gebeuren heb ik kunnen oplossen door er een 10Mbit hub er tussen te zetten de rest van de netwerk instellingen waren bij mij bekend daar ik ook een 7000 gehad heb.

     

    Het FTP root verhaal heb ik kunnen oplossen met jouw medewerking en ftp probleem dm7020 vermeld op het forum, ik gebruik hiervoor CuteFTP en ga in de root een map terug, alleen nu nog even uitzoeken hoe ik met telnet een map terug kom maar hier komen we wel uit.

     

    Alsnog bedankt.

    Gr, Zyxel <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

  2. Bij gebruik van FTP met een Dreambox 7000 zie je de sub mappen b.v. temp maar nu wil ik dit doen bij een 7020 zonder harddisk maar nu kom ik in de root en er zijn geen submappen te zien met de standaard image.

    Ik heb de startmenu.ipk en Gemini mod in de root gezet en alles geïnstalleerd met telnet vanuit de root en alles werkt naar behoren maar nog steeds geen sub mappen, ik heb diversen FTP programma’s gebruikt maar niks te zien.

    Wie weet raad ben ik wat vergeten of is er wat anders aan de hand.

     

    Nog een probleempje, binnen mijn netwerk heb ik een DHCP server wanneer ik de 7020 aanzet en de knop links onder indruk krijg ik netjes een ip nummer binnen, nadat de image erin gezet wordt volgens de flash methode en daarna een herstart dan krijgt de box 9 van de 10 keer geen DHCP binnen het lampje van de lan gaat zelfs uit getest met de standaard Hydra en Gemini image het ip nummer statisch zetten werkt niet kabels en switch zijn vervangen, is het mogelijk om de lan snelheid lager te zetten.

     

    Mvgr, Zyxel

  3. Bedankt voor jullie reactie.

     

    Wat ik aangeef in mijn verhaal is dat als ik op 1 west sta op b.v. Kiosk ik een snr heb van 79% als ik dan op 1 west naar canel+ ga dan heb ik 45% en wacht dan +/- 45 seconden dan springt hij op 79%. en omgekeerd het zelfde.

     

    Dit heb ik zowel met een vaste en een draaibare opstelling, een Topfield en een MVision heeft met deze opstelling geen probleem.

     

    De draaibare opstelling maakt gebruik van sat-posities, wel loopt alles via een switch deze is ook vervangen en het probleem doet zich alleen voor op 1 west ik heb deze opstelling +/- 15 maanden staan en het probleem doet zich +/- een maand voor.

     

    Gr, Robert

  4. Een vreemd verhaal waar ik niet uitkom.

    Op 1 west hen ik snr sterkte van 79% op Kiosk ga ik verder op Kiosk geen probleem, wanneer ik overschakel naar 1 west Canel+ dan is mijn snr 45% wacht ik 45 seconde dan springt mijn snr naar 79% ga ik weer terug dan moet ik weer 45 seconde wachten tot hij weer op 79% staat.

     

    Allen op de Dreambox 7000 heb ik hier last van en alleen op 1 West

    Erase image is gebruikt het probleem doet zich voor met de volgende image.

    De laatste Hydry, PLI of SF

     

    Op beide schotels het zelfde probleem (Draaibaar en WaveFrontier 90)

     

    LNB is vervangen door een ander type, kabel is vervangen

     

    Met andere ontvangers getest o.a. Topfield 5000 3000 4000 en Mvision op deze ontvangers geen probleem.

     

    Hopelijk kunnen jullie mij helpen alvast bedankt.

    Met vriendelijke groet,

    Robert.

  5. Even kan ik iets niet volgen een key plaatsen op blok 14 of 15 ????? bij deX crypto 1.071 dit is niet nodig , althans zo was het bij mij.

    Het enige wat ik heb gedaan is met de hand (afstandbediening) de TPS sleutel aangepast en alles werkte naar behoren, zonder kaart als je dan ook nog een tita gebruikt dan is er op co.. ook nog licht.

     

    Gr, Zyxel

  6. Ik heb een Wavefrontier T55 aan mijn Dreambox hangen er zitten 6 lnb’s op van 28.2 oost tot 1 west, op allen heb ik perfect beeld het is wel van belang dat je een goede kwaliteit lnb neemt niet het nieuwe type Alps met koelvin (geen uitval bij regen) en aandacht besteed aan de installatie, daarbij heb ik ook een Channelmaster draaibaar van 1 meter met VBox er aan hangen ook voledig gestuurd door de Dreambox.

     

    Nogmaals het is van belang dat je veel aandacht besteed bij de installatie.

     

    Gr, Zyxel

  7. Het NIEUWS

     

    De nieuwe kaarten anti-piraten zijn reeds ik streven

     

    Digitaal + met de telling neer in zijn bestrijding van de piraterij is begonnen die in het platform bestaat. De eerste stap is reeds voorgekomen, zullen de nieuwe kaarten "Aladin" vanaf volgende week beginnen te lopen.

    De piraterij in Digitaal kanaal Satelite werd uitgeroeid jaren geleden met de lancering van kaarten SECA2 die algemeen als de "Zwarte" worden gekend, maar de terminals van Digitaal via dat heeft Digitaal + geërft, nadat de fusie nog aan de piraterij kwetsbaar is en nog de gebruikers velen zijn wie hun emissies ontwijkend de bestaande bescherming van veiligheid ontvangen. Digitaal + na definitief het selecteren van de emissies in twee satellieten die (Hispasat en Astra) de oude terminals van Digitaal via moeten behouden, handen aan het werk heeft gezet en het heeft reeds het plan van de uitroeiing van de piraterij met de nieuwe kaarten Nagra2 voorbereid.

    In een officieel bericht dat naar de installateurs wordt verzonden kondigde deze week het laatst van het Ministerie van logistisch van Sogecable wat aan de volgende episode tegen de onwettige piraterij van Digitaal + zal zijn. De eerste stap impliceert de verwijdering van alle terminals Nokia 9601 van Digitaal via, aangezien zij niet compatibel met de nieuwe software zijn die in alle terminals zal regelen. Tijdens deze weken de onnodige verandering van dit door nieuw een Thomson DSI30 dat zal worden gemaakt gebruiken reeds de nieuwe kaart Nagra2. Later door de maand van Februari en Maart zullen de cliënten van Digitaal + met terminals van Digitaal via nieuwe kaarten (gelijke dat zij in dit artikel) is ontvangen om de huidige te vervangen. In een datum nog zonder de update van alle terminals te bevestigen zal zijnd alleen mogelijk de visualisatie van de kanalen worden gemaakt door middel van de nieuwe kaart.

    Deze verrichting van kaartverandering zal van manier zeer worden gemaakt gelijkend op welk ik voor verscheidene maanden met de abonnees van Digitaal + ben gemaakt, met wie het ook dat problematische hoopt die op die ogenblikken was, maar op kleinere schaal is herhaald zelfde aangezien het aantal abonnees kleiner

     

    Mvgr, Zyxel2003

  8. Edwin en Bigfoot,

    Bedankt voor de snelle reactie ik kan nu een stuk verder of het werkt dat horen jullie nog.

    Nog een vraag bij Edwin staat (LNB 4: DiSEqC 1.2 rotor (motor) / Uncommited port 2 / commando's wisselen.) kan je bij de VBOX de automatische geheugen plaatsen aan laten spreken door de Dreambox .

    Gr, Robert

  9. Ik heb een vraag gesteld bij schotelpark aangezien dat deze daar hoort maar hier bij de het Dreambox Forum zitten de mensen die vast wel een antwoord op deze vraag hebben.

    Alvast bedankt.

    Het gaat over een installatie van draaibaar met vbox en wave frontier door elkaar gebruiken

     

    Gr, Zyxel

     

    Schotelpark

  10. Een uitdaging of het kan weet ik niet als iemand het weet help mij dan een stukje op weg.

    Ik heb een Droomdoos met SF Image een V Box voor mijn schotel en werkt 100% nu heb ik een Wave Frontier met 4 LNB’S en een Diseqc 4x1 1.0 deze werkt ook 100% nu wil ik deze mengen de 4 LNB’S op een vaste Satelliet en de rest op het draaibare systeem, kan ik hier een diseqc 2x1 2.0 switch voor gebruiken en hoe moet ik deze op de Dreambox instellen wie weet raad.

    Alvast bedankt

    Gr, Zyxel

  11. Kan je ook de spreektaal b.v. bij Films standaard op Engels zetten (master instelling) nu moet je iedere keer de audio toets gebruiken om hem op Engels te zetten ik heb de zoekfunctie gebruikt en kan hierover niks vinden.

    De gebruikte image is van het SF Team 23-3-2004

     

    Alvast bedankt

    Gr, Zyxel

  12. Bedankt Ome Merde

     

    Ik ben weer een stukje verder.

    Hoe het verder moet met de Emu’s leer ik de komende dagen nog wel ik heb de boel tot nu toe werkend gekregen weliswaar met FTP maar het werkt nu, nu nog kijken of ik hem via internet rechtstreeks kan laten updaten.

    Ik heb bij setup plugin install software namelijk ook nog niet aan de gang gekregen, Router poort probleem ????????? ik weet het nog niet

     

    Gr, Zyxel

  13. Ik ben in het bezit van een TF5000 en heb sinds 2 dagen een Dreambox 7000 dit niet na aanleiding van seca 2 maar zuiver om deze linux ontvanger te begrijpen en ben al aardig onderweg in de goede richting alleen mis ik een stukje wat ik niet begrijp (wat ik wel begrijp dat dit een echte hobby doos is)

     

    Ik heb de laatste image van Ronald erop gezet plus settinglijst van Joske draaibaar en verder nog niks, het volgende werkt.

    Schotel met vbox aansturing alle satellieten

    Smartcard van C+

    Mr. En MM module.

    Volledig bereikbaar binnen mijn netwerk werkt alles.

     

    Als ik werk zonder de smartcard, mr en mm dan heb ik alleen beeld op de fta zenders.

    Hoe krijg ik het voor elkaar om zonder deze hulpmiddelen beeld te krijgen ik heb het dreambox forum uitgespit alleen ik begrijp het het lukt me om het systeem multiboot te krijgen maar de zenders zichtbaar te maken begrijp ik nog niet, maar ik moet ergens beginnen maar waar, er wordt gesproken over een gbox plugin heb ik deze nodig, en er wordt gesproken over dat je deze gbox met je dreambox via internet kan downloaden via het dream menu maar dit gaat niet moet hiervoor een poort op de firewall opengezet worden.

     

    Ik zou jullie zeer dankbaar zijn om mij verder te helpen succes met de hobby.

     

    Gr, Zyxel (Robert S)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...