Ga naar inhoud


Korsman035

Lid
  • Items

    486
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Korsman035

  1. Omdat ik toch weer eens wil kijken wat er allemaal nog te zien is aan de hemel ben ik op zoek naar een diseqc rotor om mijn vaste schotel draaibaar te maken.

     

    Heb je er nog 1 over, laat het weten! Bij voorkeur omgeving utrecht.

  2. Je hebt het nu weer over CD. En ik dacht dat de vraag was, of satelliet zijn langste tijd gehad heeft.

    Maar volgens die beredenering zal satelliet tv in Nederland altijd voortbestaan gezien de techniek niet ophoudt bij landsgrenzen. Ik lees de vraag dan ook meer als een discussiepunt of Satelliet TV zijn populariteit helemaal kwijt raakt in Nederland.

     

    Dat klopt dat ik het over CD heb, uit de openingspost van Michel: 

     

    Kortom, nadert satelliet-tv in Nederland en België een langzame dood...?

     

     

    Wat mij betreft zijn Canal Digitaal en Sat TV in Nederland sterk met elkaar verbonden. Erg zwart-wit gesteld: Zonder Canal Digitaal geen Nederlandstalig aanbod en dus ook niet meer interresant in Nederland.

     

    Ik deel jouw optimisme over het gegarandeerd blijven van een Nederlands Sat aanbod niet. Transponderhuur is duur en als de neerwaardse spiraal waar canal digitaal qua klanten doorzet komt er een keer een moment dat de investeerder de stekker eruit trekt. Het gaat namelijk puur om de centen en er is niemand die de Nederlandse consument hiertegen zal beschermen gezien er in tegenstelling tot vroeger geen grote partijen meer afhankelijk zijn van een satellietaanvoer.

     

    De Marokkanen, Turken, Roemenen, Polen en Joegoslaven zullen ongetwijfeld gewoon hun schoteltje op blijven zetten en kijken naar de zenders uit het thuisland maar die hebben weinig interesse in een pakket van Canal Digitaal. Ook zijn zij anders dan sommige politici beweren maar een klein percentage van de bevolking. Dus ook niet echt doorslag gevend in deze discussie.

  3. Nederlandstalige Satelliet TV is ten dode op geschreven. Dit heeft alles te maken met de stagnering van Canal Digitaal: Wat heeft die club de afgelopen jaren nou geïnnoveerd of toegevoegd waardoor ze een voorkeur hebben tegenover alternatieven zoals Kabel, IPTV, Glasvezel of zelfs Digitenne?

     

    Puur op prijs leggen ze het ondertussen alweer jaren af tegen Digitenne, waar je voor 12,50 per maand de meest bekeken zenders ontvangt. In slechte kwaliteit dat wel, maar er is een grote groep (voormalig) abonnees die puur vanwege de prijs jarenlang het STB pakket afnamen. Nu is het goedkoopste aanbod van Canal Digitaal 17,95 per maand. Dit is ongeveer €1 duurder dan het basispakket van ziggo waar je wél zonder meerkosten naar al je zenders mag kijken in HD op 3TV's en zelfs onbeperkt analoog (voor zolang het duurt natuurlijk) 

     

    Qua zenderaanbod leggen ze het af tegenover de Kabel en IPTV aanbieders. Canal Digitaal biedt op het eerste gezicht mooie extra zenders, maar als je beter kijkt, dan zijn deze vaak in slechte kwaliteit, niet voorzien van ondertiteling en wanneer je een favoriete zender hebt, kan die maar zomaar spontaan verdwijnen om na een half jaar weer op te duiken.

     

    Natuurlijk zijn er zeker grote voordelen aan het bezitten van een satellietschotel en ik moet bekennen dat ik het wel eens mis om gewoon eens te zappen wat er allemaal (FTA) in de lucht hangt. Maar ook hier geldt weer, is het echt nog interessant genoeg? Toen ik nog thuis woonde keek ik voornamelijk naar de BBC op de Astra2 als het gaat om FTA zenders. Ziggo heeft BBC 1 en 2 in HD in het basispakket zitten en BBC3 en 4 zitten (nog niet in hd) in het pluspakket dus ook daar heb ik geen schotel meer voor nodig.

     

    Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, buitengebieden zijn soms aangewezen op een schotel om uberhaubt TV te kunnen ontvangen, in het buitenland is CDS ook de enige optie voor NL TV etc etc.

     

    Maar verder is Canal Digitaal totaal niet interresant meer voor de gemiddelde TV kijker met zijn hoge prijzen, extreem lange contracten en slechte service. En dat is juist 95% van het publiek waardoor je ook kan stellen dat schotel in Nederland op sterven na dood is, want behalve de enthousiasteling die ook zonder CDS kan genieten van zijn schotel is het voor de rest gauw klaar en geen reden om een (vaak zo ervaren) lelijke schotel aan de muur te hangen voor TV

  4. Televisie kijken gaat wel veranderen en de verschuiving naar on demand is al ingezet.

     

    Ik merk dat ik zelf vrijwel geen "normale" TV meer kijk behalve het journaal of een live praatprogramma. Dit komt vooral door de komst van Netflix. Voor 7,99 (tegenwoordig 8,99) per maand kan ik via chromecast op mijn TV series kijken wanneer ik dat wil en hoef ik ook niet thuis te blijven, denken aan opnames en een week te wachten voor ik de volgende aflevering kan zien. Dit is goedkoper dan het basispakket van Canal Digitaal of het TV extra pakket van Ziggo en ik kan het op zoveel apparaten kijken als ik wil (OK 2 actieve streams tegelijk) en de Nederlandse publieke omroepen zijn tegenwoordig ook te bekijken via live streams.

     

    Nu zijn deze diensten er nog lang niet, het aanbod is niet altijd compleet en actueel genoeg maar het zit er aan te komen.

     

    Nu is het bij Ziggo niet mogelijk om alleen internet te nemen maar anders had ik het TV abonnement waarschijnlijk al opgezegd want het aanbod van Netflix voldoet voor mij over het algemeen in vergelijking met de Nederlandse publieke commerciële zenders qua series.

     

    Hierbij moet ik overigens wel opmerken dat ik niet direct zeg dat "lineair" tv kijken echt helemaal ten dode opgeschreven is. Ik heb zelf bijvoorbeeld op de schotel (die nog hangt voor FTA materiaal) afgelopen zaterdag om 20:50 stipt de nieuwe Doctor Who zitten kijken op BBC One HD. 

  5. sinds een tijdje kijk ik Sky Atlantic HD die nu mede in het "komplet sky duitsland" pakket zit

    met heel veel HBO series... (ja niet de nieuwste van een dag geleden maar toch)

     

    ben er echt wel blij mee

    a) engelstalig OOK

    b ) geen nederlandse ondertitels, die heb ik niet nodig

    c ) HD beeldkwaliteit

    daar betaal ik dus niets extra's voor.

    bij ziggo moet je der 14,95/maand voor op tafel leggen...

     

    pfffffffffff

     

    ciao

     

    Ik vind het nogal raar dat je nu een premium pakket van 3 HD zenders met Dolby Digital 5.1 geluid, nederlandse ondertiteling, zeer recent materiaal (waaronder ook veel recente films en series die niet uit de hbo stal komen) en een ontzettend uitgebreide on demand dienst op TV, PC, Smartphone en Tablet gaat vergelijken met een enkele zender dat ook in een pakket zit van minstens 35 euro per maand en je niet eens officieel in nederland kan afsluiten.

     

    Ik ben tot nu toe erg tevreden met mijn HBO abonnement en ik maak dan ook heel graag gebruik van de on demand features waar bijvoorbeeld game of thrones de dag erop al beschikbaar is met ondertiteling. Als ik het download, is het toch meestal een paar dagen wachten op de ondertiteling.

     

    Je moet het er natuurlijk wel voor over hebben, maar het totaalpakket dat wordt geboden, is het voor mij persoonlijk dubbel en dwars waard.

  6. Ik heb nu een dag of 2 yavdr 0.4 draaien.

     

    Gecodeerde kanalen is geen probleem als je de ppa van Best Friend gebruikt voor vdr-sc:

     

    Add-apt-repository ppa:bpl3f1lmootj/yavdr-stable

     

    Apt-get update

     

    Apt-get install vdr-plugin-sc vdr-plugin-sc-cardclient

     

    In /etc/vdr/plugins/order.conf sc bovenaan toevoegen

     

    In /etc/vdr/plugins/sc/cardclient.conf kan je de cardsharing clients configureren, ook cccam zonder extra stappen.

     

    https://launchpad.net/~bpl3f1lmootj

     

  7. Hoi Con,

     

    ik vind het een mooi gebaar dat jij je zo inzet voor deze "uitgelegde" kippen, maar ik vind het geen oplossing voor het probleem.

     

    Een beter doel is gewoon om de legbatterij industrie aan banden te leggen. Dan is deze actie helemaal niet meer nodig, en hoeven de kippen niet meer zoveel te lijden.

     

    Ik koop zelf alleen nog maar scharreleieren en ik probeer ook goed op de herkomst van mijn vlees te letten. dan zijn mijn eieren en vlees maar een paar centen duurder. (Deze hele industrie wordt draaiend gehouden door de consument die alles voor bijna niks op zijn bord verwacht)

     

    En laten we eerlijk zijn, wanneer de legkip "op" is, dan zal deze worden verwerkt naar kipnuggets of iets dergelijks. Als je dan een kip "redt" en een goede "oude dag" geeft, dan wordt er elders alsnog een kip geslacht omdat de kipnuggets toch gemaakt moeten worden.

  8. Origineel bericht van: Drs. IJzerbout
    Ik heb geen "meterkast".
    Dat is een typisch Nederlands fenomeen dat je hier in Duitsland niet aantreft.
    Dat gerotzooi onder veel te steile trappen met een klep naar de onderkruipruimte is voor mij ondenkbaar.


    Dat is voor mij ook ondenkbaar, en jouw beschrijving van een "typisch nederlandse" meterkast is ook totaal onbekend voor mij.

    Mijn meterkast heeft een formaat kleine gangkast met een normale deur tegenover de voordeur en daar komen alle voorzieningen het huis binnen. Dus niet onder steile trappen met een of andere klep.

    Mag ik vragen hoe dit in Duitsland geregeld is? MAW waar zitten bij jou de stoppen, hoofdkraan, telefoon etc?
  9. Origineel bericht van: Littlesat
    Of de feed van Q via 16 Oost werkt nog niet goed... CDS is hier als backup ingesprongen....


    Als dat zo is, dan denk ik dat q-music snel weer officieel terug zal komen. Lijkt me dat CDS dan in een positie is om hierover goede afspraken te maken.
  10. upc gebruikt wel degelijk smartcards.

     

    Ze zijn echter alleen bruikbaar in de box waarmee ze getrouwd zijn.

     

    Het is in theorie mogelijk om de upc kaart in je dreambox gebruiken, maar je hebt de rsa code uit je mediabox nodig. Deze is volgens mij nog niet zomaar uit te lezen. Er is een tijd terug wel iemand in polen geweest die dit kon als je een printplaat uit de mediabox naar hem opstuurde.

     

    Zie voor meer info deze thread waar iemand dit heeft gedaan en upc op zijn dreambox heeft:

    http://www.sat4all.com/forums/ubbthreads.php/topics/1697442/UPC_DVB_C_vraagje#Post1697442

     

    Helaas is de beste man opgepakt door de poolse politie en heeft hij zijn methodes niet publiek gemaakt waardoor het voor de hobbyisten nog steeds zoeken is.

  11. Origineel bericht van: ceesv
    Bij ons op de zaak hebben we gekeken, of het de laptops kan vervangen voor het buitengebeuren.
    We hebben er 10 gekocht voor de sales.

    Voordeel is, dat je na inschakelen meteen beeld hebt, en je er sales ondersteunende plaatjes mee kunt laten zien.

    Verder kan je er eigenlijk niet veel mee, afgezien van wat browsen op het net.

    Ze waren absoluut niet te integreren in onze e-mail dienst.

    RIM met z'n Blackbarrels is daar nog steeds ongeslagen, mede door hun wereldwijde enterprise servers.


    Hoewel ik geen ipad fan ben, kan deze goed integreren met email oplossingen dmv activesync. Dit zelfs met meerdere accounts in de mailclient. Onder andere google apps, exchange, kerio en diverse open source producten ondersteunen dit.
  12. Hoi, gebruik je pli?

     

    Pli heeft namelijk een hele handige kabelscan optie die de officiele lijst van ziggo kan inladen. Na het invullen van de juiste frequentie en netwerkcode krijg je zo alle kanalen netjes in een nieuw boeket erbij.

     

    Als dit niet lukt kan ik morgen wel even mijn lijst uit de dreambox vissen, ik woon zelf ook in het 5555 netwerkgebied.

  13. verrassend genoeg zijn er hier genoeg tv's verkrijgbaar die mpeg4 snappen.

     

    Dit heeft te maken met het feit dat het vaak europese modellen zijn, die ook tnt geschikt moeten zijn (franse dvb-t aanbieder die mpeg4 uitzendt.

     

    Ook helpt het dat tv's ook vaker een combi tuner hebben die geschikt zijn voor dvb-t en dvb-c aangezien bij de laatste veel hdtv gebruikt wordt.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...