Ga naar inhoud


André

Lid
  • Items

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door André

  1. Uiteindelijk wil ik het geluid via draadloze boxen horen.

     

    Ik heb een tuner waar de mogelijk ingebouwd is om het signaal om te zetten naar IPTV signaal.

    Alleen zie ik (deels)  resultaat voor Astra 19.2. Voor de andere (Astra 23.5 en 28.2) geeft de signaal zoeker geen resultaat.

     

    Details:

    • ik heb een Gigablue Quad Plus die goed werkt met de 3 satellieten hierboven genoemd;
    • abonnement met CI (of CI+, ik ben niet zo technisch) module;
    • Tuners A en B zijn identiek geconfigureerd;
    • Tuners C en D zijn gedeactiveerd;
    • Tuner E (de virtuele tuner op basis van satipclient plugin) geeft alleen de Astra 19.2 als je automatisch laat zoeken (poort A);
    • Tuner E geeft voor de andere poorten (B en C) niets, poort D heb ik bewust op 'niets aangesloten' staan;
    • om te controleren of ik beeld/geluid heb, zet ik de voorkeurstuner op E;
    • als ik poort B en C handmatig instel dan geeft de signaal zoeker ook niets, en dat klopt dat op tuner E die zenders zwart blijven voor die 2 andere frequenties.

     

    Ik heb ook een tijdje gestoeid met allerlei soorten apps (VLC, SAT>IP) en die vinden de server wel, maar ook hier alleen resultaat voor zenders die op Astra 19.2 zitten.

     

    Mijn vraag: hoe nu verder? Zijn er betere waarden dan de vooringestelde transponder te gebruiken? Of ligt het aan de bedrading?

     

    NB: ik heb ook getest met 3 virtuele tuners, met elke satelliet op een afzonderlijke tuner. Ook hier alleen resultaat bij Astra 19.2.

  2.  

    idd stap voor stap, vooral de freq daar heb ik geen kaas van gegeten

    Ik ook niet zoveel. Ik pruts meestal maar wat.

     

    De stappen:

    Ik kijk eerst bij nl.kingofsat.net. In de linkerkantlijn staat bij packages 'Canal Digitaal - DMC'. In die lijst zoek ik de zender op die ik mis. Die zender staat samen met de andere zenders gegroepeerd. In de titel van zo'n groepje staan frequentie en andere eigenschappen zoals V of H.

    Dan ga ik eerst kijken hoeveel zenders ik op dat moment heb.

    Dan naar zenders zoeken scherm.

    Eerst de juiste satelliet selecteren. De modus op handmatig. Dan de frequentie gewoon typen (met de cijfertoetsen). Dus niet met OK in de lijst zoeken, want daar hoeft ie niet per se bij te staan. Het volgende (22000 of 27500) kan alleen maar getypt worden. Modulation: DVB-S, dan heb je geen FEC en Pilot. Bij andere waarden heb je die wel. Gebruik in eerste instantie de waarden zoals bij kingofsat gevonden. Anders net zolang proberen tot bovenin het scherm ook een groen streepje te zien is. Pas dan hoeft zoeken zin.

    Netwerk zoeken uit, want dan wordt alleen deze frequentie nagelopen en dat wil ik.

    Naar eigen keuze FTA en CAS invullen en het zoeken starten. Je krijgt melding over het aantal gevonden zenders.

    Daarna bij organiseer svc/fav kijken welke zenders er bij zijn gekomen en de overbodige er weer uit. Als zenders al in het lijstje stonden zijn ze niet opnieuw onderaan toegevoegd. En als laatste tuner 1 en 2 weer gelijktrekken.

  3.  

    [knip]

    Vanavond maar even de autodecoding testen.

     

    Oeps. Inderdaad geen autodecode. Dan maar ouderwets kopiëren. Dus voordat je de tuner uit zet, afstemmen op tuner/zender waarvan een opname gedecodeerd moet worden en die opname afspelen en op de recordknop drukken. Het oude advies om de tuner uit te zetten, maar stiekem NIET op OK drukken op het volgende venster, hoeft niet opgevolgd te worden want dat werkt niet meer zoals het destijds werkte.

  4. netwerk laten zoeken.

    Gerrit

    Ik heb niet zo'n heel goed geheugen, maar ik heb die 3 scans wel met netwerk gedaan.

    Inmiddels alle zenders weer eraf gegooid en mij verdiept in hoe je het wat kalmpjes aan opbouwt. Dus nu steeds handmatig gezocht met de 'juiste' frequentie. Soms geeft dat 0 zenders (radio en TV).

    Zo heel veel verstand heb ik er niet van, bv. over diseqs en zo, maar ik pruts maar wat tot ik een groen balkje krijg. Inmiddels heb ik mijn zenders weer een beetje voor elkaar. Alle 'normale' zenders (NED 1 t/m RTL's en Veronica en zo) zowel gewoon als HD.

    Ik mis alleen nog BBC3 en BBC4. Tenminste, die krijg ik niet voor elkaar met de getallen zoals ze in de zenderlijsten staan.

    Vanavond maar even de autodecoding testen.

  5. Ik ga hem vandaag installeren. Ik heb de 7710-versie gekozen.

    Ietsje later geworden omdat ik geen zin had om nog niet bekeken opnamen eerst veilig te stellen. Er van uitgaande dat na een update de fabrieksinstellingen en het formateren nog steeds gedaan moeten worden.

    Daarna 3x scan gedaan (Astra, Astra2 en Astra3). Mis dan alleen wat HD-zenders. Hoe moet dat ook alweer?

  6. Zo af en toe krijg ik de melding 'Mappen en bestanden herstellen'.

     

    Heeft dat ook met de voeding en/of elektronische onderdelen te maken? Of is dat puur software?

     

    Niet helemaal zeker, maar het zou kunnen zijn dat ik die melding alleen krijg als ik de tuner een keer via het draadloos netwerk heb benaderd om bestanden te kopiëren.

     

    Gaat ook om een TF7710PVR, die ik meteen heb teruggeven toen bleek dat de harde schijf niet steeds goed startte. Daarna geen last meer gehad.

     

    Grtz.

    André

  7. Om de een of andere reden was ik vannacht om 04.00 uur in de huiskamer. De tuner (tf4000pvr) sprong 'spontaan' uit de standby stand. Het display vertoonde '0000' en een simulatie of de 4 tekens cirkeltjes draaiden (ik had niet te veel gedronken). Daarna een aantal keren een aftellen tot nul met de twee meest rechtse cijferposities.

    Nu ken ik van mijn Mac dat er 's nachts ook één of ander onderhoud plaatsvindt, en het zal hier ook wel zo zijn. Maar wat houdt zo'n update in? Is het een firmware update? Hoe vaak gebeurt zo iets?

  8. Welk merk? Dat was nog een hele zoektocht. Op de adapter zelf staat GMUS-03 en bij zoeken op internet kom je dat veel tegen. Uiteindelijk bij de BYTECC-stek de afbeelding van de verpakking gezien zoals ik die gekocht heb. Daar ook gedownload, maar geen expliciete XP-ondersteuning en in de documentatie hebben zij het over 'Prolific Technology Inc.'. Op die site stond een driver van 11-11-2003 en bovendien gaf de download de indruk dat deze beter geschikt is voor XP. De driver is ook 'digitally signed'.

     

    Maar allemaal met hetzelfde resultaat. Bij het schrijven naar mijn satelliettuner (Topfield 4000PVR) gaat het lezen wel goed, maar het schrijven geeft de reactie 'CRC faulty'.

     

    Wat nu?

  9. Ook de compoorten gecontroleerd. Zelfs de driver opnieuw geïnstalleerd. Ik krijg in eerste instantie poort com17, maar in SetEditTF gaat het 'maar' tot en met com16. Handmatig aan beide kanten (device manager en SetEditTF) naar com2 gezet.

    Wat kan ik verder nog proberen?

     

    NB> Misschien dat de antwoorden net verkeerd om staan. Het is nog even wennen deze nieuwsgroep.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...