Ga naar inhoud


Odiebla

Lid
  • Items

    107
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Odiebla

  1. Ik heb een topfield 5000 pvr masterpiece en een FireDTV DVB-S2 kaart. Hoe werkt dat dan precies, stuurt de tuner dan gewoon twee keer een schakelsignaal? Hoe weet de eerste switch dan dat ie het tweede signaal moet doorlaten en dat die niet voor hem bedoeld is? En hoe weet de tweede switch in het monoblock dat het eerste signaal niet voor hem is?

  2. Nog een keer om het uit te leggen dan: ik twijfel niet aan de werking van de oplossing, dus ik hoef niet te gaan lopen 'pielen' met blokjes en tiewraps om dat te bewijzen. Ik wil gewoon een goeie, degelijke en nette oplossing. Over deze definities kunnen we oeverloos debatteren, maar smaken verschillen (en zakjes venco ook) dus dat lijkt me niet nuttig.

  3. Dat het gaat werken geloof ik wel, daar hoef ik niet voor te experimenteren met blokjes en klosjes. Ik wil graag een nette permanente oplossing, maar helaas lijkt Visiosat daar niet in te kunnen voorzien. En om nou 150 euro voor een Big Bisat uit te gaan geven... Zo leuk vind ik het Canal Digitaal thema- en HD pakket nou ook weer niet smile

  4. Ik heb een normale Visiosat SMC 75 cm schotel (dus geen bisat), met hierop momenteel een dual-lnb houder voor 19.2 en 28.2. Ik wil hier graag ook de Astra 3 aan toevoegen op 23.5. Nu blijkt via mijn Visiosat dealer dat er van Visio geen officiele Astra1/2/3 LNB houder is. Ik weet dat deze schotel hier eigenlijk niet voor ontworpen is, maar aangezien de Astra 1 & 2 opstelling nu prima werkt en de Astra3 daar precies tussenin zou moeten komen zie ik geen probleem om het toch te doen smile

     

    Een Astra1/3 monoblock gebruiken en deze in de Astra1 houder plaatsen is geen optie, omdat ik al een Diseq switch gebruik en ik daar dus niet nog eens een tweede switch in het monoblock achter kan hangen, ik moet dus met aparte losse (duo)LNB's werken. Heeft iemand nog een leuke oplossing of bestaan er wellicht third-party oplossingen hiervoor?

  5. Citaat:
    Wacht even, dar begrijp ik niet. Wat is het probleem met registreren?


    Op elke website een login/password nodig hebben is irritant. Ik begrijp ook niet zo heel goed waarom veel fora tegenwoordig niet eens meer bezoekers gewoon willen laten lezen. Dat je voor posten een login nodig hebt, okay. Maar het lijkt wel of veel forums hun informatie alleen willen 'delen' als je 'incrowd' bent. Heel irritante ontwikkeling, imho.

    just my 2 cents
  6. Citaat:

    Ik zou een andere hobby kiezen, postzegels of zo, die kunnen hooguit van tafel waaien <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />


    Wie heeft het over een hobby? TV kijken is geen hobby van me. Dat is het nou juist: ik wil GEEN hobbydoos. Ik geef niet om illegaal kijken, feeds hunten, cardsharing of opnames fikken. Ik beschouw TV als commodity en dat moet gewoon werken en voor de gebruiker/afnemer transparant zijn. Of vind jij het ook normaal dat je zo nu en dan moet sleutelen aan je gasfornuis omdat ie af en toe crasht, oververhit raakt, nieuwe firmware nodig heeft etc <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> ?

    Ik zoek dus geen hobbydoos, ik zoek een stabiele STB zodat ik rustig van m'n favoriete series kan genieten...
  7. Citaat:

    Het probleem zit hem dus niet in ontvanger, maar in de vrijheid die onze overheid commerciele partijen biedt.


    Deels mee eens, maar deels ook niet. Philips maakt een tuner (of koopt hem in, whatever) en zegt "ondersteuning voor een 7-daagse epg". Vervolgens werkt dat niet op het voor nederland van toepassing zijnde pakket. Als consument heb ik er niets mee te maken dat dit komt door CD. Philips verkoopt OOK dozen die MHW wel ondersteunen, dus die licentie hebben ze al en ze weten heel goed hoe het moet. Daarbij ondersteunt de Inverto het ook, dus de code is al lang beschikbaar.
  8. Citaat:
    Nou dat is wel erg kort door de bocht dan maar geen Topfield

    het is van veel dingen afhankelijk of hij warm wordt
    bij mij staat hij in een TV meubel maar als je hem zo open neerzet wordt hij al minderwarm en het gebruik van CI module één of twee er in dat maakt ook nog uit


    voor de rest is een Topfield voor mij een probleem loze tuner


    Kort door de bocht vind ik het niet, ik ben gewoon klaar met al die fabrikanten die steeds maar spullen op de markt zetten en wel een smak geld er voor vragen maar niet de moeite nemen om bekende problemen op te lossen (oude opnames op de topfield die je kaart antidateren, anyone?). Een topfield is gemaakt om twee cam's te dragen, dus moet ie de hitte ook kunnen afvoeren. Een tuner staat zelden tot nooit 'op de tocht' maar altijd in een tv-meubel. Imho hoor je je spullen daarop te designen. Nu flamebait intended.

    Ik wil gewoon een machine die werkt, waar ik me niet hoef af te vragen of features die de machine mij bieden een potentieel ander probleem gaan oproepen en die ik niet hoef open te maken om iets bij te sleutelen...
  9. Hi John,

     

    Citaat:
    Bij de Inverto kun je tot maximaal 90 seconden instant replay instellen en de Inverto is CD goedgekeurd dus MHW EPG. De hardware van de Phillips en de Inverto is gelijk op de USB poorten na, dus ook de hdd is hetzelfde.

     

    De grootste verschillen bij de huidige fw

    - De afstandsbediening, die van de Inverto is een onding.

    - MHW EPG, heeft de Phillips niet.

     

    Wat ik niet snap is dat de MHW niet in de philips FW zit. Ik dacht eerst dat philips zelf de FW had geschreven, maar ik las eerder vandaag dat ook die software gewoon door de fabrikant van Inverto is gemaakt. Waarom die code er dan ook niet bij Philips in stoppen?

     

    De afstandsbediening van de philips is zeker erg goed en mooi. De harddisk geloof ik eigenlijk niet zo. Inverto stopt maxtors in zn machines, ik geloof (afgaande op het geluid van de philips) niet dat in de philips machines ook maxtors zitten, maar ik kan me natuurlijk vergissen.

     

    Die 90-seconden instant replay wil dus zeggen dat de Inverto toch constant staat op te nemen? Denken jullie dat deze feature en mhw nog op de philips te verwachten zijn?

  10. Hi All,

     

    Ik heb momenteel een DSR7005 staan om te testen. Leuke machine, netjes, stil, mooie AB, strakke GUI en voor zover ik kan zien is de software aan de karige kant maar wat er in zit is redelijk goed. Echter, ik mis de mogelijkheid voor een MHW EPG en een 'trick-play' optie (het kunnen terugspoelen van de zender die je keek, zonder dat je eerst op timeshift of opnemen moet drukken, dus permanent opnemen van het kanaal dat je kijkt).

     

    Ik lees hier nogal wat stabiliteitsklachten over de inverto, maar kon niet zo snel vinden of die in de huidige software zijn opgelost. Is er iemand ie iets zinnigs kan zeggen over een vergelijking van beide apparaten, als je even de ontbrekende hardware features (geen usb etc) buiten beschouwing laat?

     

    Ik heb het idee dat Philips een zeer goeie keus qua harddisk heeft gemaakt met het oog op warmte en geluid. Weet iemand welke harddisk dit is en welke harddisk inverto in zijn machines bouwt? Hoe ziet de gui van de inverto eruit, is die net zo strak als die van philips?

  11. Hm, ik heb net een 7005 gehaald bij 'ik ben toch niet gek' (dan kan ik hem altijd nog terug brengen als ie niet bevalt...) en ik moet zeggen dat er toch wel een paar minpunten zijn die me niet bevallen. Ten eerste ondersteunt het ding wel een 7-daagse EPG, maar alleen volgens de DVB standaard (zoals uitgezonden op ZDF bv). Op het CD pakket heb je dus alleen now/next zoals bekend. Eigenlijk vind ik dit niet kunnen voor een Nederlandse box die op de nederlandse markt is gericht. Als er geen keiharde beloftes vanuit Philips zijn dat dit er asap in komt dan is dit niet de doos voor mij denk ik. Verder blijkt het ding wel timeshifting te doen, maar alleen als je op pause ramt. Veel andere PVR's nemen gewoon continue op en kun je dus altijd gebruik maken van een soort 'playback' buffer van een half uur of een uur. Dit gebruikte ik op mn vorige tuner heel erg veel. Is hier iets over bekend of dit nog in de pijplijn zit? De Inverto ondersteunt dit volgens mij ook niet <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

     

    Verder wel een mooie doos, gelikte interface, mooie kast, hele mooie AB en fluisterstille HD (weet iemand wat voor HD erin zit?)... Hm, twijfels, twijfels, twijfels...

  12. Hi all,

     

    Ik ben aan het rondkijken naar een nieuwe ontvanger. Ik ben nu met de Philips 7005 aan het spelen. Leuke nette tuner, maar heeft een groot gebrek: hij ondersteunt geen live-rewind (dus terugspoelen op het kanaal dat je kijkt zonder dat je eerst een opname hebt gemaakt). De topfields schijnen dit wel te ondersteunen, maar ik maak me zorgen om het beruchte warmteprobleem. Vooral tuners die permanent opnemen voor deze functie hebben dus een harddisk die permanent draait en dus fiks wat warmte afgeeft. Ik heb absoluut geen zin om later een koeler oid in te moeten bouwen. De tuner moet zijn zoals een Mac: goed, stabiel and 'it just works'.

     

    Hoe zit het nu echt met de warmte bij topfield PVR's?

  13. Citaat:
    Volgens een dealer van de relookmachines kunnen we zeer binnekort een software uit eigen keuken verwachten, die gebaseerd zou zijn op enigma.
    Iemand die hier meer van weet? <img src="/forums/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />


    Als het al waar zou zijn: eerst zien en dan geloven. DGS heeft me het afgelopen jaar zo verschrikkelijk teleurgesteld. Ik had twee machines, ik heb er al een verkocht en de tweede gaat waarschijnlijk ook de deur uit. Dan liever een Topfield ofzo.
  14. Mn punt was dat alles te leren is, maar dat het nodig is om te weten hoe iets moet en dat soms oefening vereist is. Het is erg makkelijk om te zeggen "kan ik niet" zonder dat je er echt herhaaldelijk op oefent. Iedereen kan leren solderen, we hebben het hier niet over het solderen van microcomponenten. Een snoer solderen kan ik mn moeder nog leren <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

×
×
  • Nieuwe aanmaken...