Ga naar inhoud


Doek

Lid
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Doek

  1. Ja het ligt nu bij de verzekering, want bij zoveel defecte apparatuur heeft het geen zin om de Vu+ nog zelf aan de gang te krijgen.

    Het is toch wel een sterk apparaat als het nu nog steeds gedeeltelijk opstart en de update via USB gewoon uitvoert.

     

    Het lijkt er sterk op dat er iets via alle vier de LNB's binnen is gekomen, want deze zijn allemaal defect. Ik denk dat de inslag de volgende routes heeft gevolgd:

     

    LNB's --> Switch --> Vu+ Duo --HDMI--> versterker --HDMI--> TV

    _________________________ --LAN--> router

    LNB's --> Switch --> Tevii S660

     

    Zou het kunnen dat de schotelantenne die in het zand in de tuin staat restanten van de blikseminslag heeft opgevangen, want dan is een positie op de grond toch niet zo veilig? Er is geen directe inslag geweest, want ik zie nergens schroeiplekken.

     

    Iedereen in ieder geval bedankt voor de informatie over de Vu+, helaas heeft het niet mogen baten.

  2. Net twee van de vier quad LNB's 1 voor 1 gecontroleerd en bij geen enkele krijg ik signaal op mijn satellietzoeker bij 1 uitgang valt zelfs de achtergrondverlichting van de satellietzoeker weg. Dat lijkt dus sterk op kortsluiting.

     

    We zullen wel zien wat de verzekering er van vindt.

  3. Flash gedaan (met voltooid melding op het einde) met volledig in FAT32 geformateerde USB-stick, maar nog steeds geen verbetering.

     

    Ik heb zojuist een Vu+ Duo van iemand anders aangesloten en ben erachter gekomen dat HDMI poort 1 van mijn TV het niet meer doet (daar zat de decoder natuurlijk op aangesloten) ook de HDMI poort van de Onkyo versterker waarmee het beeld werd doorgelust doet het niet meer.

     

    Deze andere Vu+ Duo krijgt trouwens geen signaal op alle vier de Quattro LNB's (De SNR springt snel op en neer van 0% naar rond de 25%) Het lijkt erop dat er dus ook iets mis is met de LNB's of switches. Ik ga nu nog even de LNB's 1 voor 1 zonder switch testen.

     

    Nu ik de PC aan zet zie ik dat deze mijn Tevii S660 USB-ontvanger niet herkend. Terwijl de USB-poort nog gewoon werkt.

     

    Het lijkt er dus op dat mijn volledige satelliet circuit is uitgeschakeld, maar bij de schotel, die in de tuin op de grond staat is helemaal niets te zien.

     

    Wel gek dat het elektrische circuit van de apparaten nog gewoon werkt, en dat slechts een aantal functies zijn uitgevallen.

  4. Het lijkt erop dat mijn 1,5 jaar oude Vu+ Duo is overleden.

    Als ik hem opstart blijft het display hangen (minimaal 30 minuten) op "Starting".

     

    Dit probleem is vanavond ontstaan toen er dichtbij bliksem insloeg en 1 van de 2 aardlekschakelaars eruit sprong. Bij het opnieuw opstarten blijft de Duo dus hangen in "> Starting..." en het rode lampje brand continue.

     

    Het vreemde is dat ik met behulp van een USB-stick, zonder foutmeldingen, een nieuw image kan flashen, maar dit lost het opstartprobleem niet op. Ik heb zowel de nieuwste Pli als Vuplus 5.9 geprobeerd.

     

    Verder heb ik hem al 30 minuten van het lichtnet af gehad en hem daarna opnieuw opgestart, maar ook dat helpt niet.

     

    HDD, USB-stick en netwerk zijn inmiddels ook allemaal afgekoppeld.

     

    Heeft iemand enig idee wat ik nog meer kan proberen?

  5. Ik heb net met oslink de firmware van Lexfiles in mijn 6071 gezet en alleen de eeprom vervangen (data-area van RayTec laten staan). Decoder kan de kanalenlijst niet vinden en ik kwam direct in het menu uit.

     

    Ik gebruik trouwens altijd de functie clear in Oslink V4.00c voordat ik er iets anders in zet.

     

    Toen heb ik de data-area vervangen met die van Lexfiles en alleen de channellist areas laten staan.

    Dit gaf hetzelfde resultaat.

     

    Daarna heb ik de channellist areas van Lexfiles erin gezet waarna de decoder perfect werkte alleen wel met de kanalenlijst van Lexfiles, wat dus niet de bedoeling is.

     

    Hierna heb ik volgens bovenstaande link via MES 2.51 en RS-232 de RayTec TCS,TPT,TSR en EMU erin gezet. Waarna ik mijn eigen kanalenlijst erin had staan, maar bij veel zenders zijn de Diseqc settings, transporders, enzo allemaal door elkaar gehaald waardoor veel zenders het niet doen.

    (Zelfs BVN doet het niet en bij PID scan krijg ik 7 keuzes 2x SECA, 3x VIACCESS en 2x CRYPTOWRKS)

    Dit is eigenlijk hetzelfde als wanneer ik via MES de TCS, etc. exporteer en daarna in de andere data-area-file importeer, dan klopt er ook nog maar weinig van de transponders, enzo.

     

    Is hier een oplossing voor of doe ik soms iets fout?

    Ik zou namelijk wel fijn vinden als ik tussen firmwares van verschillende makers kan switchen met behoud van mijn kanalenlijst.

     

    Bij voorbaat dank.

  6. Is het mogelijk om de kanalenlijst die ik in mijn 6071 bij RayTec4L gebruik over te zetten naar de laatste van LeXfiles.

     

    Simpelweg de data-area en eeprom laten staan bij het flashen werkt niet.

    In MES 2.51 alles (TCS,TPT,TCR,EMU) exporteren en daarna importeren in de andere kanalenlijst werkt ook niet.

     

    Weet iemand hier een oplossing voor? Ik zou namelijk graag mijn zelf samengestelde kanalenlijst voor Astra1, Astra2 en Hotbird behouden wanneer ik naar een andere firmware ga.

  7. Nog beter nieuws, GEEN haperingen met welke firmware dan ook!

     

    Als ik de scart uitgang van de 5816 aansluit op de video scart ingang van mijn Philips Matchline TV (in plaats van de sat/aux ingang) heb ik geen last van de haperingen.

     

    Ik heb twee verschillende scart-kabels getest, daar ligt het niet aan.

     

    Is het mogelijk dat de scart-ingang (SAT/AUX) kapot (aan het gaan) is?

  8. Is het mogelijk dat de Philips 5816/23A met Raytec4 (a/c/d) of de firmware van Jay (nld_br4_revm1_patch2) moeilijk overweg kan met een slechte ontvangst (+/-45%)?

     

    Ik heb namelijk last van haperingen in het beeld. Dan bedoel ik niet blokvorming en dat soort digitale storing, maar dat er minder frames p/s, of iets dergelijks, worden weergegeven.

    Dit is vooral te merken bij scrollbalken in beeld, zoals op RTL5 's ochtends tijdens RTL-Z, waar deze scrollbalken erg wazig en haperend overkomen. (bijna onleesbaar)

    Het probleem is volgens mij begonnen toen ik mijn Archsat schotel met 3 LNB's (Hotbird, Twin Astra1, Astra2) had geinstalleerd. Hierdoor heb ik minder ontvangst (-20%), waarschijnlijk door de DISEQC schakelaar.

    Misschien is er nu teveel processor capaciteit voor het decoderen van het signaal nodig (error handling)???

     

    Het vreemde is nu dat ik met ZIBI8-NL_PLUS_EMU5 of met mijn PACE 501-G6 (eenmaal aangesloten op de DISEQC/3lnb verbinding) geen last heb van deze haperingen. En verder heb ik ook geen problemen wanneer ik de Philips DST6071 met Raytec of Jay firmware aansluit op de andere aansluiting van mijn Astra1 twin-LNB waar dus zonder DISEQC en kortere kabels +/-75% ontvangst is.

     

    Bij het programmeren van nieuwe firmware heb ik telkens eerst alles verwijderd, voordat ik nieuwe firmware in de Philips zette. Daar zou het dus niet aan moeten liggen!

    De ontvangst is misschien aan de lage kant (+/-45%), maar ik heb nooit last van blokvorming of het wegvallen van beeld wat tekenen van een slechte ontvangst zouden moeten zijn. Ik heb uitsluitend last van haperend beeld, bij scrollbalken of snelle bewegingen van de camera.

    De haperingen komen trouwens op alle drie de satellieten (Hotbird,Astra1,Astra2) voor, op sommige zenders lijkt het meer dan op de andere, maar dat kan goed liggen aan de beelden die op dat moment worden uitgezonden.

     

    Heeft iemand soms ideen waar het aan kan liggen?

     

    Bij voorbaat dank.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...